Vrei să ai tenul curat, uniformizat și luminos? Alege un tratament albire pete pigmentare care are șanse maxime de reușită și prezintă risc minim.
Procedeul de albire pete pigmentare constă în utilizarea diferitelor metode care ajută la îndepărtarea acestora. Înlăturarea petelor depinde în mare măsură de mărimea acestora și de intensitatea colorației.
Albire pete pigmentare
Pentru albirea petelor pot folosi diverse produse cosmetice specifice, se poate opta pentru tratamente profesionale sau se pot utiliza câteva ingrediente naturale ce se regăsesc în fiecare bucătărie pentru a obține rezultate imediate.
Dacă petele pigmentare sunt mai deschise la culoare, poți încerca cu încredere o cremă împotriva petelor pigmentare, cu efect de albire. Dacă petele sunt mai proeminente poți opta pentru procedura de exfoliere chimică, ce are rolul de a regenera pielea în profunzime.
Atunci când produsele naturale par a nu fi suficiente pentru combaterea petelor pigmentare, poți să apelezi la un tratament de specialitate, cum ar fi terapia cu laser.
Cum apar petele pigmentare?
Petele apar în funcție de mai mulți factori și pot fi mai mari sau mai mici, mai intense sau mai deschise la culoare, maronii sau roșiatice.
Apariția petelor pe piele poartă numele de hiperpigmentare. Acestea pot avea diverse cauze, cum ar fi: îmbătrânirea, expunerea la razele ultraviolete ale soarelui, inflamațiile, boli ale ficatului, genetica și sarcina, terapiile hormonale, folosirea anumitor produse cosmetice, factori emoționali, utilizarea medicamentelor anticonvulsive.
Petele care apar de la soare sunt cele mai frecvente și sunt vizibile în special pe față.
Au culoare maro, în nuanțe mai intense sau mai clare. În funcție de factorii declanșatori, petele au denumiri, forme și nuanțe diferite. Uneori petele pot dispărea de la sine, în timp ce unele au nevoie de tratamente specifice de albire pete pigmentare iar altele pot persista pentru tot restul vieții, cum ar fi cele ereditare.
În ceea ce privește hiperpigmentarea postinflamatorie, principalele cauze sunt: infecții bacteriene, bolile virale cum este rubeola sau rujeola, reacțiile alergice la înțepături de insecte, dermatita de contact, psoriazisul sau hipersenzitivitate. Aceste pete de maro închis sunt mai greu de tratat, dar cu cât se iau măsuri mai repede, cu atât mai bine.
Ține cont de faptul că unele pete necesită timp îndelungat pentru a fi eliminate dar merită să încerci diverse metode pentru a obține rezultatele dorite.
Cremă pentru albirea petelor pigmentare
Datorită producției anormale de melanină pielea va avea un aspect pătat.
Pentru a reduce petele pigmentare este recomandat să alegi produse dedicate, ce conțin ingrediente active cum ar fi niacinamida, vitamina C, acid hialuronic și colagen.
Crema Ridonela reprezintă soluția perfectă de albire pete pigmentare, conferă tenului un grad sporit de luminozitate și îmbunătățește elasticitatea pielii. Dacă o vrei, instră pe site ridonela.ro
Reduce aspectul pătat al pielii și acționează în mod eficient împotriva factorilor externi de îmbătrânire.
Acidul hialuronic din componența sa previne uscarea pielii și protejează împotriva radicalilor liberi. Niacinamida acționează rapid pentru pielea cu roșeață sau inflamații. Tot acest complex de ingrediente active formează o barieră naturală de protecție a pielii și contribuie la menținerea hidratării.
Această cremă este foarte bine tolerată chiar și de pielea mai sensibilă.
Este vorba despre o cremă hidratantă și emolientă care se absoarbe rapid în piele. Beneficiile oferite sunt:
- Previne formarea petelor
- Exfoliază în mod delicat
- Îndepărtează imperfecţiunile pigmentare ale pielii
- Elimină impuritățile
- Uniformizează pielea
- Produs natural, fără parabeni.
Tratament pentru albirea petelor pigmentare
Pentru a aduce un plus de luminozitate pe chipul tău folosește tratamentul cel mai potrivit pentru albirea petelor inestetice. În funcție de metoda de tratament aleasă și de vechimea petelor pigmentare poate fi nevoie de 4-8 ședințe, dar în unele cazuri rezultatele sunt vizibile după prima ședința.
Iată care sunt unele dintre tratamentele cele mai eficiente de albire pete pigmentare:
1. Microdermabraziune cu diamante
Ședințele de microderrmabraziune cu diamante ajută la îndepărtarea petelor maronii, roșiatice și a petelor de soare, conferind un aspect întinerit pielii.
Este vorba despre o tehnică nouă și nedureroasă prin care se exfoliază stratul superior al pielii, îndepărtându-se celulele moarte și uscate de pe acel strat, cu scopul de a stimula regenerarea celulară și a menține pielea curată și bine oxigenată. În urma procesului de regenerare se produce mai mult colagen și se obțin rezultate vizibile. Acest tratament implică o slefuire precisă ce stimulează membrana să producă celule noi și durează în jur de 15 minute.
După această procedură capacitatea de absorbție a produselor dermato-cosmetice în piele crește de 8 și până la 24 de ori. Înainte de dermabraziune este nevoie de demachiere și tonifiere iar după procedură trebuie folosită o cremă cu factor de protectie 30+. Este vorba despre un tratament simplu și nedureros, nu necesită anesteziere, poate fi repetat la un interval de 7-14 zile și nu implică perioade de recuperare.
Tratamentul se poate aplică atât în zona feței, cât și a intregului corp. Înainte de dermabraziune trebuie facută o evaluarea atentă a pielii pentru a vedea care sunt modificările texturii, severitatea îmbătrânirii, proeminența petelor și a cicatricilor și tipul de piele.
În funcție de aceste aspecte se va alege modalitatea cea mai adecvată de refacere a suprafeței pielii pentru a aborda in mod eficient problemele existente.
2. Mezoterapie cu microace
Prin mezoterapie se ameliorează aspectul inestetic al petelor și a cicatricilor apărute în urma afecțiunii cu acnee și se redă luminozitatea feței. Grație numărului foarte ridicat de microcanale absorbția se realizează imediat. Prin intermediul acestor canale se livrează ușor substanțele active pentru a susține procesul natural de refacere celulară, sub acțiunea micro-acelor.
Rezultatele se observă după ce faci un tratament de albire pete pigmentare în câteva sesiuni succesive, în cazul în care petele sunt extrem de vizibile.
Tratamentul implică utilizarea unui dispozitiv medical de mici dimensiuni ce este prevăzut cu microace de unică folosință. Cu ajutorul dispozitivului se executa micro-perforații controlate ale pielii, la adancimi diferite, în funcție de dimensiunea petelor și starea pielii. Prin acest procedeu se stimulează formarea de straturi noi de colagen și elastină în piele.
Durata procedurii este de maxim o oră iar după terapie trebuie folosită obligatoriu o cremă de protecție solară.
Nu este indicat sa facă acest tratament femeile însărcinate, persoane care suferă de tulburări de coagulare, boli cutanate cronice sau au infectii în zona care trebuie tratată
Beneficiile acestei proceduri minim invazive sunt:
- Timp scurt de recuperare
- Efecte uimitoare
- Un aspect luminos al pielii
- Neutralizarea radicalilor liberi
- Uniformizarea culorii pielii
- Oxigenarea pielii
În urma acestui proces, se stimulează producția de colagen și elastină și se formează o barieră împotriva îmbătrânirii precoce, astfel că efectele se văd imediat.
3. Terapia cu oxigen
Combinând oxigenul hiperbaric cu un complex de ingrediente active se vor trata în mod eficient petele și se vor combate semnele îmbătrânirii. Oxigenul hiperbaric, adică oxigenul care se află la o temperatură mai mare decât cea atmosferică, are efect anti-aging și hidratează intens pielea.
Această metodă non invazivă de albire pete pigmentare se potrivește pentru orice tip de ten, chiar și pentru cei mai sensibili.
Oxigenul hiperbaric este introdus sub presiune în cele mai profunde straturi ale pielii, fără să fie nevoie de ace medicale. Acesta pătrunde rapid în piele și acționează din interior pentru ca tu să ai o piele superbă la exterior. În acest fel, pielea se hidratează foarte bine, se împrospătează și devine mai fermă.
Este stimulat metabolismul celular și se îmbunătățește aspectul pielii degradate de îmbătrânire. Redă elasticitate pileii și reface conturul facial.
Iată și alte beneficii care merită privite cu toată atenția cuvenită:
- Se redă suplețea și tonicitatea tenului;
- Se obțin rezultate foarte bune în tratarea pielii pătate
- Se obține un efect de lifting vizibil prin proceduri repetate
- Se acționează rapid împotriva petelor pigmentare
- Se reglează secreția de sebum
- Se uniformizează aspectul tenului, îndepărtându-se petele
- Se îmbunătățește circulația sângelui.
Bucură-te și tu de o stare de relaxare profundă, pentru că meriți din plin să te simți răsfățată.
4. Peeling Chimic
Această procedură de albire pete pigmentare se realizează cu o soluție chimică cum ar fi retynol sau alți acizi care ajută la exfolierea controlată a pielii și permite regenerarea acesteia.
Peeling-ul este folosit pentru a trata petele dar și ridurile și a conferi tenului un aspect vizibil mai sănătos. Prin intermediul acestui tratament are loc decolorarea pielii de pe față și uniformizarea tenului.
Exisță 5 tipuri de peeling: cu ultrasunet, mecanic, chimic, enzimatic și nano peeling. Se recomanda doar atunci cand temperaturile nu sunt foarte ridicate, adică vara, primăvara și toamna cand nu este foarte cald. Procedura durează 30 de minunte și poate fi repetata dupa 4-5 săptămâni. Dintre beneficiile oferite amintim:
- Protecție împotriva hiperpigmentării
- Efect anti-îmbătrânire
- Regenerarea pielii
- Imbunătățește densitatea pielii
Oferă luminozitate, tratează petele pigmentare, îndepărtând aspectul tern al tenului lipsit de elasticitate. Joacă un rol de protecție împotriva radicalilor liberi și albește petelor deja existente pe piele. Într-un studiu în care s-a observat cum s-au menținut rezultatele timp de un an în urma dermabraziunii și peelingului, s-a constatat ca aceste proceduri combinate aduc un plus de beneficii fără să mărească complicațiile.
Peelingul chimic este o procedură cosmetică benefică și în același timp o tehnică de înfrumusețare ce este utilizată pentru îmbunătățirea aspectului pielii de pe față, gât sau mâini. Folosind un tratament complex ai șanse mari să obții rezultate uimitoare în timp scurt.
Albire pete pigmentare – tratament naturist
Dacă nu vrei să folosești un tratament de albire pete pigmentare menționat mai sus, este indicat să recurgi la diferite remedii naturale care ajută la reducerea aspectului pielii pătate.
Acum este momentul ideal să pătrunzi în universul remediilor naturale. Ține cont de aceste metode simple și la îndemână oricui pentru a te bucura din plin de rezultate.
Iată care sunt ingredientele minune:
- Aloe vera
Aloe vera este o plantă foarte des folosită în domeniul cosmeticelor și este renumită pentru efectul de albire pete pigmentare. Gelul din interior stimulează regenerarea celulară și ajută la reducerea imperfecțiunilor. Acesta tratează cu succes chiar și cicatricile.
Aplică gelul de aloe vera pe zona afectată, masând ușor timp de 15-20 minute până când se absoarbe foarte bine în piele. Repetă procedura de 2 ori pe zi, pentru o perioadă de 2 săptămâni și vei observa cu siguranță diferența.
Dacă ești adeptul ingredientelor naturale mai ai la îndemână încă o opțiune, și-anume folosirea cremei Ridonela, pe care o poți comanda online pe ridonela.ro. Aceasta îți asigură o hidratare profundă și ajută în lupta cu hiperpigmentarea pielii. Este vorba despre un complex pur natural ce înlătura semnele vizibile de pe piele. Luptă împotriva radicalilor liberi din mediu, ajută la decolorarea petelor pigmentate și netezesc culoarea pielii.
- Suc de lămâie
Se știe deja că sucul de lămâie are proprietăți foarte importante pentru piele, datorită conținutului ridicat de vitamina C. Acesta se remarcă printr-un efect antioxidant și ajută la estomparea petelor pigmentare în mod eficient.
Folosește doar lămâi proaspete, stoarce sucul și tamponează ușor cu o dischetă pe zona afectată. Lasă câteva minute să acționeze și apoi clătește cu apă din abundență. Repetă procedura zilnic timp de 2 săptămâni și bucură-te de rezultate.
- Zer
Zerul conține acid lactic astfel că poate reduce pigmentarea pielii, conferind luminozitate și tonifiere tenului. Aplică zerul pe zona cu pete, lasă 15 minute să acționeze și apoi îndepărtează-l cu apă călduță. Repetă procedura timp de 2-3 săptămâni pentru a avea un ten curat și luminos.
- Cartof crud
Aplică rondele de cartof crud pe față și vei observa că petele închise la culoare se retrag, sub acțiunea amidonului din compoziția sa. Așadar, se observă reducerea pigmentării și se îmbunătățește textura tenului. Pune cartoful direct pe zona cu pete, lasă să acționeze 10 minute și apoi clătește cu apă din abundență.
- Turmeric
Turmericul are rol antioxidant și face adevărate minuni în procesul de albire pete pigmentare. Acesta redă strălucirea pielii, reduce aspectul petelor și previne îmbătrânirea. Mai mult decât atât, uniformizează foarte bine nuanța pielii. Amestecă 2 lingurițe de pudră de turmeric cu părți egale de lapte și suc de lămâie și vei obține o pastă omogenă. Întinde-o pe față cu precădere în zona afectată și clătește după aproximativ 10 minute.
Albire pete pigmentare – tratament cosmetic
Pe lângă metodele menționate mai sus mai există și alte tratamente cosmetice, cum ar fi mezoterapie cu ultrasunete, microdermabraziune și radiofrecvența fracționată.
- Mezoterapie cu ultrasunete
Acest tratament albire pete pigmentare este ideal de folosit pentru orice tip de ten. Prin intermediul procedeului de albire se introduce în ten, un cocktail activ cu efect de lifting și anti-pigmentare. Tratamentul presupune o combinaţie de curent alternativ cu ultrasunete ce se aplică în mod simultan, sporind astfel gradul de eficacitate. Acesta constă în introducerea de substanţe active în ţesutul subcutanat prin intermediul sonoterapiei și a impulsurilor electrice.
Efectele obținute sunt :
- Efect termal, pentru că are loc încălzirea ţesuturilor profunde
- Efect mecanic, pentru că au loc vibraţii de înaltă intensitate, ce se resimt ca un fel de masaj
- Efect biologic, pentru că se îmbunătăţeşte în mod vizibil circulaţia sângelui, mușchii se relaxează, se reduc inflamațiile și se îndepărtează petele.
După utilizarea acestei proceduri de albire pete pigmentare se recomandă utilizarea diverselor metode de protecție împotriva razelor ultra violete, atât vara cât și iarna.
Acest tratament încetinește procesul de melanogeneză cauzat de razele solare, acționând ca un fotoprotector biologic.
Oferă beneficii multiple pielii, pentru că se remarcă printr-un efect instant de luminozitate, efect antioxidant grație vitaminelor folosite și efect de lifting datorită producției de colagen. În urma acestei proceduri se menține tonusul și elasticitatea pielii.
Noi studii subliniază eficacitatea mezoterapiei în ceea ce privește reducerea semnelor de îmbătrânire cum ar fi: apariția petelor, a ridurilor, pierderea strălucirii și fermității pielii. Mezoterapia stimulează mecanismele pielii, repară imperfecțiunile și crează un mediu optim pentru producerea colagenului și elastinei.
- Radiofrecvența fracționată
Tratamentul cu radiofrecvență fracționată este un tratament eficient de albire pete pigmentare. Este vorba despre un remediu medical ce face față cu succes diferitelor afecțiuni ale pielii. În urma acestei proceduri se obțin următoarele beneficii:
- un plus de luminozitate
- o barieră de protecție ce neutralizează radicalii liberi
- uniformizarea culorii pielii;
- îndepărtarea aspectul tern.
Radiofrecvența fracționată este o metodă inovativă de rejuvenare cutanată, ce ameliorează cu succes imperfecțiunile pielii. Tehnica constă în crearea unor microcoloane de distrucție termică prin intermediul undelor radio.
Are loc o încălzire locală a țesuturilor care duce la crearea de mici leziuni (arsuri). În acest fel se activează procesul natural de vindecare, stimulând producția de colagen și elastină. Astfel pielea va fi împrospătată și întinerită, va avea un aspect întins fără pete sau alte leziuni. Rareori apar reacții adverse cum ar fi mici umflături de culoare roz care dispar după 24 de ore.
Efectul se menține de regulă pentru 1 an de zile însă diferă în funcție de stilul de viață al pacientului. După tratament trebuie să eviți expunerea la soare și să folosești o cremă hidratantă dar și cu factor de protecție.
Dacă aceste proceduri de albire pete pigmentare nu te-au convins atunci poți folosi crema Ridonela, care aduce un plus de hidratare și strălucire pielii tale. Grație vitaminelor din componența sa, se diminuează în mod vizibil aspectul petelor dar și a iritațiilor lăsând tenul curat, uniform și radiant. Comandă pe ridonela.ro
Această inovație tehnologică conține un complex de vitamine și antioxidanți, ce stimulează regenerarea celulară și te ajută să ai o piele netedă și fără imperfecțiuni vizibile.