Cauzele apariției petelor maronii de pe față

Care sunt cauzele apariției petelor maronii de pe față? Află, acum, de ce te confrunți cu pete maronii pe față și ce tratamente naturale te pot ajuta.

Aceste mici pete, de culoare maro care ne apar pe față sunt inestetice și ne pot afecta relația cu cei din jurul nostru, deoarece stima noastră de sine este scăzută.

De aceea este bine să cunoaștem cauzele, atât pentru a trata, cât și pentru a preveni aceste pete maronii de pe față, în cazul în care nu te confrunți cu ele, cu ajutorul tratamentelor naturale, pe care le vei descoperi în următoarele minute.

Cauzele apariției petelor maronii de pe față

 

Tu știi acele pete mici, maronii, care apar pe față, gât, umeri, brațe, spate sau pe piept, uneori chiar și pe picioare?

Apariția acestora este cauzată de mai mulți factori, pe care îi vei afla dacă parcurgi în continuare acest articol.

În unele cazuri, petele maronii se pot șterge de la sine, fără să fim nevoiți să apelăm la tratamente speciale.

De exemplu:

  • dacă nu mai utilizezi un produs care îți irita pielea
  • dacă o cicatrice se vindecă, petele maronii de pe față care au apărut în urma rănii, pot dispărea

Dacă îți dorești să diminuezi petele maronii de pe față cu ajutorul cosmeticelor care conțin ingrediente naturale, precum vitamina C și vitamina E.

Vitamina C și vitamina E sunt esențiale pentru o piele strălucitoare și luminoasă, deoarece:

  1. Încetinesc producția în exces de melanină
  2. Protejează pielea de razele ultraviolete, absorbindu-le, înainte ca acestea să atace pielea

Melanina este substanța naturală din organism care dă culoare pielii, părului, unghiilor și ochilor. Aceasta, în momentul în care ne expunem frecvent la soare, este produsă în exces, pentru a absorbi razele ultraviolete, iar atunci apar petele maronii de pe față. Nivelul crescut de melanină este primul vinovat de apariția acestor pete.

Dacă nu îți dorești să pierzi timpul în căutarea unei creme care conține ingrediente speciale și naturale pentru pete maronii pe față, poți opta pentru crema Ridonela.

O găsești pe ridonela.ro. Aceasta este pe bază de plante, alcătuită din substanțe care protejează pielea de soare și încetinesc producerea în exces de melanină.

Ingredientele cremei Ridonela, care te pot ajuta în lupta cu petele maronii de pe față:

  • vitamina E – luminează pielea, absoarbe radiațiile ultraviolete și uniformizează culoarea tenului.
  • niacinamidă – o formă a vitaminei B3, care atenuează petele maronii de pe față, reducând pigmentarea pielii. De asemenea, ajută la buna funcționare a barierei naturale a pielii, regenerând celulele pielii, favorizând apariția straturilor noi.
  • colagen vegetal, squalan de măsline, uleiuri (de rodie, de migdale, de argan), acid hialuronic, tens-up – acestea hidratează în profunzime pielea, ceea ce este complet necesar pentru pielea care se confruntă cu petele maronii. De asemenea, protejează pielea de o posibilă deshidratare, totodată protejând de factorii externi.
  • coenzima Q10 – limitează degradarea colagenului și accelerează producția acestuia.

Soarele – cauza apariției petelor maronii de pe față

 

Soarele este principala cauză a apariției petelor maronii pe față, iar pentru asta trebuie să avem grijă la expunerea frecventă la razele ultraviolete.

Acestea afectează pielea, deoarece pătrund în interiorul acesteia, favorizând apariția arsurilor, iritațiilor, îmbătrânirii pielii și imperfecțiunilor.

Tânjim, adesea, după un bronz de vis, însă pielea noastră are de suferit după urma acestor radiații. Petele maronii de pe față pot dispărea odată cu bronzul, însă există numeroase cazuri în care acestea rămân pe pielea noastră.

Indiferent de cauză, află cum să scapi de petele pigmentare.

Cum arată petele maronii de pe față, cauzate de soare?

Pete maronii, cu o formă neregulată, care arată asemenea unor pistrui, însă sunt mai mari.

Iată cum ne afectează radiațiile ultraviolete:

  • Ne decolorează pielea, favorizând apariția petelor maronii pe față, dar și pe decolteu, umeri, spate, brațe, din cauza producerii în exces de melanină.
  • Grăbește procesul de îmbătrânire prematură a pielii, favorizând apariția imperfecțiunilor – riduri, pete maronii – și, totodată, deshidratând pielea, deoarece grosimea straturilor de piele este redusă.
  • Arsuri solare – caracterizate prin apariția unor pete roșii, care pot provoca senzații de usturime.

Ce ar trebui să facem?

Este indicat să evităm expunerea la soare între ora 10:00 și ora 16:00, pentru a ca pielea să nu aibă contact cu razele ultraviolete.

De asemenea, indiferent de anotimp, protecția solară este absolut necesară, întrucât radiațiile ne afectează pielea atât vara, când soarele este arzător, cât și iarna, deoarece razele se reflectă în zăpadă și sunt existente, chiar dacă nu le vedem.

Folosește, zilnic, cu 15 – 20 de minute înainte să ieși din casă, o cremă cu SPF.

SPF-ul (Sun Protection Factor) protejează pielea, absorbind razele solare, înainte ca acestea să atace în mod direct pielea și să favorizeze apariția petelor maronii pe față.

Protejează-te cu ajutorul hainelor, acoperind zonele expuse cel mai frecvent – fața, gâtul, umerii, spatele, mâinile.

Poți opta pentru o pălărie, ochelari de soare și haine din material subțire, care lasă pielea să respire.

Cum scap de petele maronii de pe față, cauzate de soare?

  • Coaja de pepene roșu

Acesta are capacitatea de a depigmenta pielea, în același timp hidratând-o. Masează zona petelor maronii cu interiorul cojii, timp de trei – cinci minute.

Poți repeta procedura o dată la două zile, timp de o lună, apoi ia pauză o săptămână, pentru a lăsa vitaminele A și C să își facă efectul.

  • Crema Ridonela

Vitaminele și substanțele active din compoziția acestei creme îți va oferi o piele lipsită de pete maronii.

Ba mai mult, aceasta îți hrănește, hidratează, luminează și catifelează tenul cu toate ingredientele benefice de care acesta are nevoie, pentru a arăta exact așa cum ți-ai dorit tu.

O poți aplica atât dimineața, cât și seara, pentru rezultate deosebite și vizibile, pe orice tip de ten.

Comandă crema de pe ridonela.ro, aceasta te va ajuta să diminuezi și alte imperfecțiuni cu care, probabil, te confrunți, precum cearcăne, riduri, pungi sub ochi.

  • Aloe vera

Optează pentru gelul de aloe vera sau folosește gelul direct din plantă dacă o ai la tine acasă. Aceasta conține vitamina A, C și E, toate benefice pentru luminozitatea tenului, un ten lipsit de pete maronii.

Ba mai mult, proprietățile sale curative repară pielea expusă la soare.

Aplică gelul seara, masează timp de două minute și lasă-l să acționeze peste noapte, iar dimineața clătește cu apă rece.

Tu cum te protejezi de soare?

Peelingul – cauza apariției petelor maronii de pe față

 

Peelingurile chimice pot fi folosite pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, fotoleziunea, tulburările pigmentare și cicatricile.

pete-maronii-de-pe-fata-cauze

Peelingul chimic reprezintă tratamentul medical, pe care medicul dermatolog îl efectuează cu ajutorul unor substanțe chimice la nivelul petelor maronii. Efectul este exfolierea pielii, regenerarea acesteia și îndepărtarea celulelor moarte.

Tipuri:

  • Superficial – realizat cu acizi slabi, care pătrund doar în stratul superior al pielii.
  • Mediu – realizat cu acid glicolic sau tricloracetic, care pătrund în stratul mediu, oferind depigmentarea ușoară.
  • Profund – realizat cu acid tricloracetic sau fenol, care pătrunde în stratul profund al pielii, eliminând petele, ridurile, cicatricile.

Peelingul chimic folosit pentru petele maronii de pe față poate fi recomandat de medic și poate avea succes în majoritatea cazurilor, însă este bine să știm și eventualele riscuri la care ne expunem, precum:

  • Modificări ale culorii pielii noastre.
  • Roșeață care poate dura câteva luni.
  • Infecție bacteriană sau chiar fungică.
  • Inflamație și cicatrici.

Chiar dacă este folosit și pentru petele maronii, peelingul chimic poate modifica nuanța pielii noastre și, astfel, pot apărea pete maronii.

Aceste schimbări sunt mai des întâlnite la persoanele cu un ten mai închis și pot fi schimbări permanente.

De aceea, este bine să ținem cont de aceste riscuri și să ne consultăm cu un medic specialist foarte bun, care să ne facă o evaluare mai amănunțită, pentru a fi siguri că nu ne vom confrunta cu apariția altor pete maronii sau, dacă se va întâmpla asta, ce tratament putem urma ulterior.

Petele maronii pe față au apărut, cel mai des, după peelingul superficial, iar petele mai deschise la culoare (hipopigmentare) apar, adesea, după peelingul profund.

Poate apărea și hiperpigmentarea post-inflamatorie, mai ales dacă nu folosim o cremă cu factor de protecție, întrucât, după peeling pielea este mult mai sensibilă la soare decât a fost înainte de procedură.

Alte cauze care duc la apariția petelor maronii de pe față

 

Cauzele petelor maronii de pe față sunt importante de reținut, deoarece ne ajută să ne protejăm, pentru a le preveni, și să înțelegem ce s-a întâmplat cu pielea noastră în momentul în care ne-au apărut, pentru a nu ne panica.

Pe lângă radiațiile solare, care reprezintă principala cauză, petele maronii de pe față mai pot apărea din cauza:

  • Tratamentele cu pilule contraceptive sau cu hormoni, precum estrogenul sau progesteronul, pot fi responsabile de apariția petelor maronii de pe față, deoarece, din cauza lor, în organism pot apărea anumite dereglări hormonale.
  • Sarcina poate reprezenta o cauză a petelor maronii de pe față, deoarece femeile însărcinate sunt predispuse la schimbări hormonale, favorizând apariția petelor. La fel se poate întâmpla și la menopauză, din cauza dereglării nivelului de estrogen și progesteron – considerați cei mai importanți hormoni feminini, care pregătesc totul pentru sarcină și pentru menstruație.
  • Moștenirea genetică și procesul natural de îmbătrânire al organismului – numărul celulelor care produc melanina, denumite melanocite scade, dar volumul acestora crește. Astfel, activitatea lor se intensifică și favorizează apariția petelor maronii de pe față.
  • Scurb-uri puternice pot sensibiliza pielea și o pot subția, astfel fiind mai predispusă la arsurile solare decât înainte. De aceea, este important să optăm pentru un exfoliant blând, care să nu ne afecteze/rănească pielea și să îl folosim nu mai mult de două ori pe săptămână.
  • Stilul de viață nesănătos, precum consumul excesiv de zahăr, grăsimi, sare și viciile, precum fumatul și consumul de alcool pot favoriza apariția petelor maronii de pe față, deoarece sănătatea noastră nu este la cote maxime. Ceea ce se află în interior se observă și la exterior, iar pielea arată asta cel mai bine în momentul în care încep să apară imperfecțiuni, aspect obosit și lipsa luminozității, fiind încetinite producerile de colagen, de elastină. Consumă minim 2L de apă pe zi, multe fructe, legume, grăsimi sănătoase (nuci, migdale, alune) și fă sport de minim trei ori pe săptămână.

Aceste cauze ale petelor maronii de pe față reprezintă o ușoară neglijență, dar care poate fi la fel de ușor de remediat cu o rutină de îngrijire zilnică:

  • Cremă cu SPF aplicată înainte să ieși din casă, indiferent de anotimp;
  • Evitarea expunerii prelungite la soare – nu mai mult de 10 – 30 de minute zilnic;
  • Cremă hidratantă Ridonela, aplicată dimineața și seara zilnic, indiferent de tipul de ten;
  • Curățare zilnică;
  • Exfoliere săptămânală;

Poate diabetul să cauzeze pete maronii pe față?

 

Pielea poate fi prima care ne arată dacă avem o anumită problemă de sănătate, întrucât o mare parte dintre boli arată semne și asupra pielii noastre.

Persoanele care se confruntă cu diabetul pot constata apariția unor pete maronii pe față.

Una din trei persoane care au diabet au și probleme cu aspectul pielii.

Dermopatia diabetică este o manifestare, asociată frecvent cu diabetul, la nivelul pielii, care se manifestă prin apariția petelor maronii simțite catifelat, cu margini definite mai slab decât centrul lor.

Glicemia mărită favorizează apariția acestor pete, deoarece duce către deteriorarea vaselor mici de sânge. În majoritatea cazurilor pot fi însoțite de mâncărimi, puruit sau furnicături.

Aceasta poate fi confundată foarte ușor cu simplele pete maronii de pe față, care pot apărea din cauza diabetului, însă într-o formă ușoară, care nu afectează sănătatea și care nu necesită tratament medicamentos asemenea acestei manifestări.

  • Cum arată petele maronii cauzate de dermopatia diabetică?

Rotunde sau ovale, crestate ușor, apar, cel mai des, pe tibie, însă pot apărea și pe alte zone precum față sau spate.

Culoarea este de un maro spre roșcat, iar petele sunt simțite, inițial, solzoase, iar, ulterior, se aplatizează puțin câte puțin.

Observăm, astfel, că pot fi foarte ușor de confundat cu petele maronii de pe față.

Petele maronii cauzate de dermopatia diabetică sunt inofensive, nu necesită nici un tratament, de obicei, și tind să dispară după câțiva ani, mai ales dacă ai consultat un medic specialist și ai făcut un control al glicemiei.

Este bine să știm faptul că petele maronii de pe față pot apărea din cauza diabetului, însă nu au nici o legătură cu dermopatia diabetică, cele două fiind foarte ușor confundate.

Consultă medicul dacă observi apariția petelor maronii de pe față, pentru a știi sigur care este cauza reală a acestora și ce tratament ar trebui să urmezi.

Tratamente naturiste pentru a scăpa de petele maronii de pe față

 

Visul oricărei femei, dar și bărbaților – o piele strălucitoare și sănătoasă.

Chiar dacă petele maronii de pe față nu sunt – în sine – o problemă de sănătate, acestea pot deveni deranjante, inestetice, făcându-ne să ne simțim mai puțin încrezători, stima de sine fiind, de asemenea, afectată.

pete-maronii-fata-cauze

Iată câteva tratamente naturiste care ne pot scăpa de petele maronii de pe față:

  • Sucul de lămâie – bogat în vitamina C, vitamină care încetinește producerea în exces de melanină și care absoarbe razele ultraviolete, prevenind apariția petelor maronii de pe față. Datorită acestei abundențe de vitamina C, dar și antioxidanților din compoziție, sucul de lămâie are proprietatea de a estompa petele pigmentare de pe față. Aplică sucul direct pe zona petelor și masează timp de câteva minute, până când acesta intră în piele. Repetă acest proces de trei ori pe săptămână timp de o lună, apoi ia o lună pauză, pentru a nu usca pielea. Din cauza acidului citric, sucul de lămâie usucă pielea și poate provoca iritații, de aceea este bine să stopezi tratamentul imediat ce simți arsuri sau disconfort pe zona petelor maronii.
  • Crema Ridonela – pe bază de plante, o cremă care abundă doar în ingrediente naturale, benefice pentru piele. Fără coloranți, derivați chimici și petrochimici, netestată pe animale și care îți poate oferi un aspect de vis, exact pe placul tău, aceasta se găsește pe ridonela.ro. Aplică Ridonela zilnic, pe tenul proaspăt curățat, dimineața și seara, pentru rezultate vizibile și de lungă durată. Aceasta diminuează petele maronii de pe față, dar și cearcănele, ridurile, pungile de sub ochi, indiferent de tipul de ten pe care îl ai, întrucât aceste ingrediente se adaptează.
  • Cartoful crud – estompează petele maronii de pe față, cu ajutorul amidonului, în timp ce enzimele naturale îmbunătățesc textura pielii. Taie cartoful în felii circulare subțiri și așază-le pe zona petelor maronii. Lasă-le acolo timp de 15 – 20 de minute, apoi clătește tenul cu apă călduță. Repetă acest proces de trei – patru ori pe săptămână timp de o lună, apoi ia o săptămână pauză, pentru a lăsa amidonul și enzimele să își facă treaba, oferindu-ți o piele sănătoasă și strălucitoare.
  • Turmeric – are proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene, antioxidante care redau strălucire și, totodată, previn semnele care apar odată cu trecerea anilor. Petele maronii de pe față vor fi estompate după ce vom aplica, periodic, turmericul. Amestecă două – trei lingurițe de turmeric cu lapte sau cu suc de lămâie până la omogenizare. Laptele conține acid lactic – esențial pentru o floră sănătoasă a pielii, formează un strat protector și hidratează în profunzime, dezvoltând un mediu în care bacteriile sănătoase pentru piele pot lucra și se pot dezvolta. Ulterior, aplică masca pe zona petelor maronii de pe față, iar după 15 – 20 de minute clătește cu apă călduță. Repetă asta de două ori pe săptămână, timp de o lună, apoi ia o săptămână pauză.

Tu ai o rutină de îngrijire zilnică? Ce tratamente naturale alegi să aplici pe tenul tău?

Nu uita să zâmbești, cu sau fără pete maronii pe față, deoarece zâmbetul este cel mai frumos accesoriu pe care îl poți avea.