Ulei de măsline pentru cearcăne? Încearcă și tu!

Cearcănele îți pot da bătăi de cap și îți pot strica relațiile sociale. Cum ar fi să ai un ten luminos? Încearcă și tu uleiul de măsline pentru cearcăne!

Aceste probleme inestetice te pot conduce către situația în care nu mai ai încredere în propria persoană, oferindu-ți un aspect veșnic obosit, trist și, probabil, stresat.

Parcurge acest articol și află, în următoarele minute, tot ceea ce trebuie să știi despre uleiul de măsline pentru cearcăne, despre cum să îl utilizezi și ce beneficii există.

Ulei de măsline pentru cearcăne

 

Uleiul de măsline pentru cearcăne a fost folosit încă din perioada Antichității de arabi, romani și greci pentru preparatele culinare, având un gust deosebit față de celelalte uleiuri folosite pentru gătit.

Însă, femeile începeau să îl folosească, chiar de atunci, pentru frumusețea aspectului pielii, având un efect vizibil.

Întotdeauna este mai eficient să folosești produse de îngrijire naturale, deoarece acestea conțin vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali în protejarea barierei naturale a pielii.

Uleiul de măsline pentru cearcăne este folosit pentru îngrijire de secole, fiind adorat de persoanele care au o grijă deosebită de aspectul și de sănătatea tenului lor.

  • Ce ulei de măsline pentru cearcăne putem folosi?

Optează pentru un ulei pur, organic, extravirgin, care este presat la rece, deoarece acesta va avea efecte mai eficiente și mai vizibile, într-un timp mai scurt.

Uleiul de măsline și beneficiile lui

 

Este bine să folosim uleiul de măsline pentru cearcăne, însă este și mai bine să știm de ce îl folosim și să cunoaștem beneficiile acestuia, pentru a putea observa mai bine schimbările.

Iată care sunt aceste beneficii:

  • Vindecă țesuturile afectate de iritații și de uscare; hidratează, în profunzime, tenul, datorită conținutului bogat de vitamina E, vitamina K, proteine și acizi grași;
  • Conține polifenoli(oxidanți puternici), care protejează pielea de factorii externi și previn deteriorarea celulară, prevenind, astfel, apariția cearcănelor, ridurilor;
  • Menține umiditatea pielii, păstrând-o hidratată, încetinind evaporarea apei din celulele pielii, datorită conținutului de vitamina A;
  • Protejează pielea de radiațiile solare, datorită faptului că are în compoziție vitamina D (fiziologia pielii este inseparabil legată de producția și activitatea de vitamina D) și vitamina E, vitamine care absorb radiațiile înainte ca acestea să atace pielea;
  • Restaurează bariera naturală de protecție a pielii;
  • Oferă luminozitatea pielii, diminuând pigmentarea;
  • Îmbunătățește aspectul tenului, oferindu-ți o piele sănătoasă;

Dacă nu ești fană al uleiului de măsline pentru cearcăne sau al oricărui alt ulei pe care îl poți aplica pe ten (de rodie, de cocos, de migdale etc.) și nu îți place să murdărești lenjeria de pat, prosoapele sau unele haine, poți opta pentru crema Ridonela.

De asemenea, această cremă conține și minunatul Squalan de măsline – derivatul pur vegetal obținut din măsline. Acesta se găsește în piele în mod natural, ceea ce înseamnă că te bucuri de lipsa reacțiilor adverse.

Aceasta este o cremă pe bază de plante, pe care o poți comanda de pe ridonela.ro, realizată doar din ingrediente naturale, care îți pot oferi un boost de vitamine, minerale și nutrienți.

De asemenea, Ridonela hidratează, în profunzime, și sporește regenerarea celulară, totodată accelerând producția de colagen și de elastină – două proteine extrem de importante în sănătatea pielii noastre.

ulei-de-masline-cearcane

Cu ajutorul ei vei scăpa de grija curățării uleiurilor de pe materialele textile și, cel mai important, economisești timp (deoarece pătrunde rapid și eficient în piele) și diminuezi cearcănele, dar și celelalte semne inestetice (riduri, pungi sub ochi, pete maronii).

Citește mai multe despre cearcăne și despre cremele pentru cearcăne.

Tu ce folosești pentru diminuarea cearcănelor?

Cum să folosim uleiul de măsline pentru cearcăne?

 

Pentru ca uleiul de măsline pentru cearcăne să aibă efecte eficiente și vizibile, acesta trebuie aplicat corect, altfel nu vei observa rezultatele dorite și pielea ta nu va avea un aspect îmbunătățit.

Înainte de aplicare, asigură-te că tenul tău este complet curat și demachiat.

Iată pașii pe care ar trebui să îi urmezi în folosirea corectă a uleiului de măsline pentru cearcăne:

  1. Ia o cantitate mică de ulei de măsline în palmă și freacă mâinile puțin între ele, pentru a se încălzi puțin
  2. Aplică uleiul pe zona cearcănelor și fă un masaj circular, pornind din colțul intern al ochiului către cel extern. Poți aplica uleiul de măsline pe tot tenul, realizând un masaj circular pe întreaga față
  3. Lasă-l să acționeze timp de 20 – 30 de minute
  4. Clătește fața: înmoaie un prosop în apă călduță și tapotează ușor tenul, apoi mai lasă prosopul pe față timp de 5 – 10 minute, deoarece acest lucru elimină toate impuritățile din ten, asemenea unei infuzii cu abur
  5. Clătește cu apă călduță chiar spre rece, pentru a stimula circulația sangvină și pentru a reda un plus de luminozitate
  6. Aplică o cremă hidratantă naturală, pe bază de plante, precum Ridonela, pentru a adăuga nutrienții necesari și pentru a continua hidratarea optimă. Aceasta se găsește pe ridonela.ro și conferă luminozitate pielii tale
  7. Repetă acest proces de trei – patru ori pe săptămână, timp de o lună, apoi ia pauză două – trei săptămâni

Acești pași te vor ajuta să folosești așa cum trebuie uleiul de măsline pentru cearcăne și vor oferi un plus de sănătate și pentru restul tenului tău.

Nu uita să optezi pentru un ulei de măsline aflat în sticlă închisă la culoare și extravirgin, întrucât acesta se păstrează mai bine și nu se oxidează la fel de repede.

Verifică data de expirare, pentru a fi totul în regulă pentru sănătatea tenului tău.

Cu ce ingrediente putem combina uleiul de măsline pentru cearcăne?

 

Ce poate fi mai eficient decât uleiul de măsline pentru cearcăne? Uleiul de măsline combinat cu încă un ingredient care te ajută în lupta cu cearcănele.

Ne dorim o piele sănătoasă, frumoasă și cât mai curată și lipsită de imperfecțiuni, de aceea este important să oferim o atenție deosebită și timpul necesar când vine vorba de a prepara combinații de ingrediente.

Iată cu ce poți combina uleiul de măsline pentru cearcăne:

  1. Miere de albine

Această combinație este bogată în compuși hidratanți, în vitamine, care previn uscarea tenului și păstrează apa în celulele pielii.

ulei-masline-cearcane

Beneficii miere:

  • Hidratează
  • Regenerează
  • Conține antioxidanți – ne protejează de îmbătrânirea prematură a tenului
  • Uniformizează nuanța tenului, reducând cearcănele
  • Conține vitaminele A, B, C, D, E, H și K, cât și potasiu
  • Exfoliază blând tenul

Amestecă 2 linguri de ulei de măsline pentru cearcăne cu o lingură de miere până la omogenizare, apoi aplică direct pe zona cearcănelor sau pe întregul ten și lasă compoziția să acționeze 15 – 20 de minute.

Ulterior, clătește cu apă călduță și repetă acest proces de două – trei ori pe săptămână, pe parcurs de o lună, apoi ia pauză două săptămâni.

  1. Ulei de cocos

Combinația dintre cele două uleiuri este ceea ce ți-ai dorit, deoarece acizi grași din uleiul de măsline, împreună cu antioxidanții din uleiul de cocos fac minuni.

Beneficii ulei de cocos:

  • Menține fermitatea
  • Protejează pielea de factorii externi și de razele ultraviolete, absorbindu-le, datorită conținutului de vitamina E
  • Are cea mai mare concentrație de acizi grași(90%)
  • Conține vitamina A, care oferă o regenerare celulară și care stimulează producția de colagen și de elastină

Amestecă două linguri de ulei de măsline pentru cearcăne cu o lingură de ulei de cocos până la omogenizare. Aplică pe zona cearcănelor sau pe întregul ten și lasă-le să își facă treaba, oferindu-ți un ten sănătos, timp de 25 – 30 de minute.

La final, clătește cu apă călduță și repetă acest proces de două – trei ori pe săptămână, timp de o lună. Nu uita de pauza de două săptămâni după această lună plină de vitamine.

  1. Ovăz

Acest amestec îndepărtează celulele moarte/impuritățile de la nivelul pielii noastre.

Beneficiile ovăzului:

  • Îndepărtează impuritățile, fără să usuce pielea
  • Ajută la o normalizare a pH-ului din piele
  • Creează o barieră de protecție a pielii, datorită conținutului de amidon
  • Hrănește pielea în timp ce o exfoliază

Poți cumpăra făină de ovăz sau poți măcina fulgii de ovăz, pentru a obține făina de care vei avea nevoie.

Amestecă o lingură de ulei de măsline pentru cearcăne cu o lingură de făină de ovăz până obții o pastă destul de groasă(aici mai poți adăuga făină de ovăz dacă simți că nu este suficientă), apoi aplică întreaga compoziție în zona cearcănelor sau pe ten și las-o să acționeze 20 – 25 de minute.

La final, clătește cu apă călduță și repetă acest proces de trei ori pe săptămână, timp de o lună, apoi ia o săptămână – două pauză.

  1. Albuș de ou

Beneficiile albușului de ou:

  • Diminuează considerabil cearcănele, datorită conținutului de vitamina B2(11% din doza zilnică recomandată) și a celor 4 grame de proteine, care uniformizează nuanța tenului.
  • Conține colagen – o proteină esențială în menținerea sănătății și aspectului pielii. Colagenul dispare încet-încet cu înaintarea în vârstă.
  • Are efect de lifting, ridicând pielea lăsată de sub ochi, oferind un aspect mult mai odihnit.

Bate albușul de ou și amestecă-l cu două linguri de ulei de măsline până la omogenizare, apoi aplică pe zona cearcănelor și lasă, ca timp de acționare, 30 de minute.

La final, clătește cu apă călduță și folosește acest amestec de două – trei ori pe săptămână, timp de două săptămâni, apoi ia pauză o săptămână.

Toate aceste combinații vor fi benefice și eficiente pentru tenul tău, mai ales dacă dedici timpul necesar preparării săptămânale.

Tu cu ce ai combina uleiul de măsline pentru cearcăne?

D nu dispui de timp sau, pur și simplu, nu îți place să îți faci propriile măști acasă, poți opta pentru o variantă mai rapidă, precum crema Ridonela.

Pur și simplu o aplici pe față zilnic, de două ori pe zi (dimineața și seara), pe tenul curat, masezi timp de câteva secunde întregul ten, întrucât aceasta pătrunde rapid în piele, apoi te întorci la treaba pe care o ai. Comandă crema de pe ridonela.ro și încântă-ți pielea cu un amalgam de vitamine și minerale.

Astfel:

  • ai obținut un ten sănătos, cu imperfecțiuni diminuate
  • ai hrănit și hidratat pielea în profunzime
  • ai stimulat circulația sangvină
  • ai economisit și timp din belșug

Cât de des folosim uleiul de măsline pentru cearcăne?

 

Deși este sănătos pentru pielea noastră și reduce, într-un mod vizibil, aspectul cearcănelor, dar și altor imperfecțiuni, acesta trebuie aplicat cu pauze.

  • De ce avem nevoie de pauză?

După cum știm, nici un exces nu este sănătos, mai ales când vine vorba de pielea noastră, de aceea uleiul de măsline pentru cearcăne poate fi folosit timp de o lună (de două – trei ori pe săptămână), însă, după această lună, este necesară o pauză de două – trei săptămâni.

Pielea noastră primește surplusul de vitamine și de substanțe de care are nevoie, apoi acestea au nevoie de timp pentru a acționa așa cum ar trebui.

De asemenea, în cazul în care observăm o îmbunătățire considerabilă, este bine să știm că asta se datorează faptului că pielea noastră avea nevoie de o anumită substanță naturală din compoziția uleiului de măsline pentru cearcăne.

Oferă pauza necesară acestei substanțe sau, probabil, mai multor substanțe care au acționat, pentru ca pielea să se regenereze așa cum ar trebui, cu ajutorul acestor vitamine și minerale și să apară straturi noi și sănătoase.

Ulei de migdale sau ulei de măsline pentru cearcăne?

 

Cele două pot fi aliatul tău vizavi de cearcăne și îți pot oferi aspectul pe care ți-l dorești și la care ai visat.

Încrederea în sine, cât și interacțiunea cu cei din jur vor fi îmbunătățite, datorită faptului că vei avea o piele sănătoasă din nou.

Uleiul de migdale poate fi găsit în farmacii, în magazinele naturiste sau chiar online, prin comandă, pentru a veni fix la ușa ta.

Beneficiile uleiului de migdale:

  • Conține vitaminele A, care joacă un rol important în imunitatea pielii
  • Conține vitaminele B și E, care sunt absorbite de piele, oferind hidratare și hrănire
  • Stimulează funcționarea barierei naturale de protecție a pielii, datorită conținutului de vitamina D
  • Oferă aportul de apă necesar, de care ai nevoie pentru a diminua cearcănele
  • Curăță, eliminând celulele moarte
  • Previne pierderea apei din piele și uscarea acesteia
  • Conferă pielii o finețe și o strălucire mătăsoasă

Cele două uleiuri pot fi folosite separat, într-o rutină de îngrijire, astfel:

  • Ulei de măsline o săptămână, ulei de migdale următoarea săptămână
  • Ulei de măsline o dată pe săptămână, ulei de migdale o dată pe săptămână (cu două zile între ele)

Sau poți folosi ulei de măsline pentru cearcăne în combinație cu uleiul de migdale, astfel:

Combină o linguriță de ulei de măsline cu o linguriță de ulei de migdale până la omogenizare, apoi aplică pe zona cearcănelor și lasă-le să acționeze timp de 20 – 30 de minute.

Știai că Ridonela conține ambele uleiuri minune – de migdale și de măsline? Ba chiar mai multe!

Așadar, comandă crema de pe ridonela.ro și bucură-te de combinația ingredientelor care sunt benefice pentru pielea ta.

Natura ne-a oferit o mulțime de ingrediente pline de vitamine, pe care le putem folosi pentru imperfecțiunile pe care le avem, fără a ne face griji de faptul că acestea nu ar face o treabă bună sau nu ar acționa într-o direcție benefică.

Tu cum alegi să ai grijă de tenul tău și de sănătatea acestuia?