Sucul de lămâie pentru pete maronii pe gât

Petele maronii pe gât ne pot scădea stima de sine și ne pot afecta relația cu cei din jur. Află cum scapi de ele și ce metode eficiente există!

Pielea, odată cu trecerea timpului, poate manifesta diferite modificări. Unele inofensive, altele care necesită tratament îndelungat și îngrijire deosebită.

Petele maronii pe gât se pot încadra la ambele categorii, în funcție de intensitatea și densitatea lor.

Află, din acest articol, de ce apar aceste pete maronii pe gât, care sunt soluțiile pe care le poți aplica și ce ți se potrivește ție cel mai bine.

De ce apar petele maronii pe gât?

 

Există mai multe cauze care favorizează apariția petelor maronii pe gât și este bine să le cunoaștem pe toate, pentru a ști care a fost factorul principal care ne-a făcut pielea să le dobândească:

  • Razele ultraviolete

Gâtul și fața sunt cele mai expuse la soare. Petele maronii pe gât apar din cauza faptului că pielea noastră produce melanină, substanța care dă culoare pielii, părului și ochilor.

Aceasta este produsă, pentru a ne apăra pielea de razele solare, absorbind radiațiile înainte ca acestea să ne atace pielea.

Însă, dacă ne expunem frecvent razelor UV, mai ales la ore nepotrivite(10:00 – 16:00), apare producția în exces de melanină, favorizând, fiind un pigment care dă culoare, apariția petelor maronii pe gât.

Pentru această cauză sunt necesare următoarele:

  1. Aplicarea unei creme cu factor de protecție solară de minim 30, cu 20 de minute înainte să ieșim din casă, zilnic, indiferent de vreme sau de anotimp, deoarece radiațiile ultraviolete sunt prezente și iarna;
  2. Aplicarea unei creme hidratante, de exemplu crema Ridonela. O cremă pe bază de plante care te va ajuta să îți diminuezi petele maronii de pe gât și îți va hrăni intens pielea, aducând-o înapoi la sănătatea ei naturală. Aceasta protejează pielea de razele solare și de factorii externi, datorită conținutului de tens-up, vitamina E, niacinamidă, coenzima Q10. Comandă crema de pe ridonela.ro și observă rezultatele eficiente și rapide în urma aplicării acesteia de două ori pe zi – dimineața și seara, pe tenul curat.
  3. Evitarea expunerii la soare între orele 10:00 și 16:00 pe cât posibil. Pentru ca pielea noastră să ia necesarul de vitamina D sunt necesare doar 20 – 30 de minute de stat la soare zilnic. În cazul expunerii prelungite, atunci vor apărea ușor-ușor imperfecțiunile. Poți purta haine care îți acoperă gâtul – guler înalt sau pălărie cu borduri largi.
  • Lipsa de vitamina C (acid ascorbic)

Aceasta are rolul de a proteja pielea de razele solare, asemenea melaninei, absorbind radiațiile ultraviolete.

De asemenea, favorizează producția de colagen și de elastină, două proteine esențiale care au grijă de textura și de sănătatea pielii noastre, împiedicând apariția imperfecțiunilor.

Dacă ai deficit de vitamina C pot apărea și alte simptome, precum: stare de oboseală, slăbiciune, dureri musculare, pierderi în greutate, sângerări nazale, dureri musculare, dureri ale articulațiilor, piele uscată.

În cazul acesta, este esențial să începem un stil de viață nou, la capitolul alimentație, care să includă cât mai multe fructe și legume proaspete, neprocesate și consumate crude în dieta noastră zilnică.

Alimente care conțin multă vitamina C: broccoli, ardei gras sau ardei iute, conopidă, fructe de pădure, kiwi, ananas, căpșuni, papaya, lămâie, portocală, grapefruit, suc de roșii, pătrunjel.

De asemenea, este esențială vizita la un medic, pentru a stabili dacă este necesară administrația de suplimente alimentare cu vitamina C.

  • Dereglări hormonale

În acest caz, petele maronii pe gât pot apărea la femeile însărcinate, din cauza hormonilor, această afecțiune fiind numită melasmă.

Pot apărea dereglări hormonale indiferent de vârstă, începând din perioada adolescenței, favorizând apariția petelor maronii pe gât.

Este necesar consultul unui medic, pentru a afla exact cu ce te confrunți și ce tratament trebuie să urmezi.

În acest caz, tot ce poți face tu, este să ai grijă de pielea ta. Iată cum poți face asta:

  1. Aplică crema cu factor de protecție solară de minim 30 și pe zona gâtului;
  2. Hidratează zona cu ajutorul unei creme cât mai natural posibilă, cu ingrediente pe bază de plante, precum Ridonela;
  3. Ai grijă de pielea gâtului tău din interior. Consumă minim 2L de apă pe zi, fă sport de minim trei ori pe săptămână, consumă cât mai multe fructe și legume zilnic, dormi minim șapte – opt ore pe noapte;
  4. Masează zona gâtului, pentru a stimula circulația sangvină și regenerarea pielii. După ce ai curățat pielea cu apă și cu gel de duș sau gel de curățare, poți masa zona aplicând o cremă hidratantă sau un ulei(de cocos, de migdale, de rodie, de măsline) cu mișcări circulare, fără să apeși foarte tare, timp de câteva minute, până ce produsul pătrunde în piele.

Tu cum ai grijă de pielea gâtului tău?

Cum pot fi prevenite petele maronii pe gât?

 

Știm că este mult mai bine să prevenim, decât să tratăm, de aceea este indicat să avem grijă de pielea noastră încă din vremea adolescenței.

Poți citi mai multe despre petele pigmentare și despre tratamentele acestora în articolul nostru.

Iată cum pot fi prevenite petele maronii pe gât:

  • Rutină de îngrijire – îndepărtare machiaj/praf/celule moarte cu ajutorul unui gel de curățare în fiecare dimineață și seară; exfoliere de două – trei ori pe săptămână cu un exfoliant blând; masaj circular, zilnic, timp de câteva minute, hidratare cu ajutorul unei creme cu ingrediente naturale.
  • Protecția solară – în fiecare zi, înainte să ieși pe ușă cu minim 15 – 20 de minute înainte, aplică o cremă cu SPF de minim 30, pentru o protecție eficientă a pielii.
  • Evitarea expunerii la soare mai mult de 30 de minute zilnic.
  • Mersul la solar – expunerea la razele UV artificiale pot duce la îmbătrânirea prematură.
  • Stil de viață sănătos – așa cum am menționat, în rândurile de mai sus, ai grijă de tine din interior, deoarece pielea este prima carte de vizită care arată câtă atenție acorzi sănătății tale. Multe legume și fructe, hidratare cu minim 2L de apă zilnic, sport de trei ori pe săptămână minim și un somn odihnitor de șapte – opt ore pe noapte. De asemenea, încearcă să renunți la obiceiurile nesănătoase, precum alcoolul și tutunul; acestea nu fac decât rău organismului nostru, deci și pielii noastre.
  • Pentru vestimentație este indicat să purtăm haine care acoperă cele mai predispuse zone la soare, precum gâtul, spatele, umerii, în anotimpul cald, materiale subțiri, lejere, care lasă pielea să respire. Pentru față poți opta pentru ochelari de soare și o pălărie. Toate astea, bineînțeles, după ce aplicăm crema cu factor de protecție solară.

Toate aceste metode te vor ajuta să previi apariția petelor maronii pe gât, dar și pe restul corpului predispus la apariția lor – față, brațe, spate, mâini, decolteu – fiind extrem de benefice pentru sănătatea, luminozitatea și strălucirea pielii noastre.

Află mai multe despre cum să lupți eficient cu petele pigmentare.

Suc de lămâie pentru tratarea petelor maronii pe gât?

pete-maronii-pe-gat

Sucul de lămâie, fiind un ingredient natural, este foarte bogat în vitamina C, despre care știm deja că este esențială pentru o piele de vis.

Datorită acestui ingredient special, sucul de lămâie estompează petele maronii pe gât, inhibând producția în exces de melanină.

De asemenea, sucul de lămâie are proprietăți de albire, diminuând petele maronii pe gât, favorizând luminozitatea pielii și strălucirea acesteia.

Cum aplicăm sucul de lămâie?

  1. Aplică suc de lămâie direct pe zona petelor maronii pe gât, fă un masaj circular timp de 20 – 30 de secunde, apoi lasă-l să acționeze timp de 15 – 20 de minute, iar, la final, clătește cu apă rece.
  2. Poți amesteca sucul de lămâie cu zahăr, pentru a face un scrub natural, până se formează o pastă. Astfel, poți elimina și celulele moarte, praful și alți factori de acest gen. Aplică pe zona petelor maronii pe gât și masează ușor timp de un minut – două, apoi clătește bine cu apă rece.

Folosește sucul de lămâie de două, maxim trei ori pe săptămână, timp de o lună, apoi ia pauză o lună, pentru a lăsa vitamina C din concentrația acestuia să își facă efectul.

Atenție! Dacă ai pielea sensibilă nu folosi sucul de lămâie. Acesta conține acid citric, care favorizează uscarea și iritarea pielii.

  • Este indicat să clătim imediat zona dacă am simțit un disconfort, precum ardere sau mâncărime, în momentul în care am aplicat sucul de lămâie pe petele maronii pe gât.
  • De asemenea, lămâia conține psoralen, o substanță care poate crește sensibilitatea pielii noastre – apare înroșirea sau inflamația – în momentul în care ne expunem la soare.
  • Dacă aplici suc de lămâie, este indicat să nu te expui la soare în următoarele 24 – 48 de ore, iar dacă o faci, optează pentru o cremă cu SPF de minim 50, pentru o protecție solară mai ridicată.

Dacă, totuși, îți dorești să îl aplici pentru pete maronii pe gât, poți dilua sucul de lămâie în apă sau chiar în apa de trandafiri.

Îngrijirea tenului și rutina zilnică

 

Menținerea unui ten sănătos, luminos și delicat necesită îngrijire și atenție deosebită.

Iată care sunt pașii esențiali în rutina zilnică de îngrijire a tenului nostru:

  • Curățare și demachiere – Asigură-te că seara nu adormi cu machiaj pe față sau pe gât, demachiază cât poți de bine, apoi respectă rutina de îngrijire. Spală tenul și gâtul în fiecare dimineață și seară cu apă. Poți adăuga și un produs de curățare, precum un gel de curățare facială sau un săpun special pentru ten, care pot fi găsite în farmacii sau în magazine naturiste.
  • Tonifică tenul – loțiunea tonică are rol de împrospătare, oferind senzația de ten sau gât revigorat. În plus, calmează pielea și iritațiile acesteia, iar machiajul este îndepărtat și mai bine.
  • Exfoliere – îndepărtează celulele moarte, lasă pielea catifelată și extrem de curată. Exfoliază tenul și gâtul de două ori pe săptămână. Dacă o faci de mai multe ori riști să iriți pielea, aceasta devenind, totodată, sensibilă. Alege un exfoliant blând, cu granule fine, pentru a nu predispune pielea la răni.
  • Hidratare – după întreg procesul de curățare, ultimul pas este hidratarea care este cea mai importantă, dar care nu poate exista eficient fără procesul de curățare. Optează pentru o cremă hidratantă naturală, cu ingrediente cât mai natural posibile.

Poți alege crema Ridonela, care este pe bază de plante și este potrivită pentru orice tip de ten, astfel te va ajuta să nu mai pierzi timpul în alegerea uneia potrivite pentru tipul tău de piele.

Aplică Ridonela dimineața și seara pe ten și pe gât, apoi masează zonele până când aceasta pătrunde în piele.

Comandă crema de pe ridonela.ro și bucură-te de faptul că aceasta va stimula circulația sangvină și, astfel, va regenera pielea, prevenind apariția imperfecțiunilor pielii – pete maronii, cearcăne, riduri, pungi sub ochi.

  • Nu în ultimul rând, optează pentru o alimentație sănătoasă, bogată în legume, fructe și hidratează-te corespunzător. Totul provine din interior! Evită prăjelile, sarea și grăsimile în exces, pentru a oferi corpului doar vitamine, minerale și antioxidanți, benefici pentru sănătatea pielii tale.

Așadar, tu îți respecți rutina de îngrijire?

Acidul azelaic ca tratament pentru pete maronii pe gât

 

Acest acid este benefic pentru petele maronii pe gât, dar, întâi de toate, hai să începem cu începutul:

  • Ce este acidul azelaic?

Este un acid din grupa acizilor carboxilici, care se găsește în cereale precum secara, orzul și grâul.

pete-maronii-de-pe-gat

Acidul azelaic este benefic și eficient pentru îngrijirea pielii, acesta poate reduce:

  1. roșeața
  2. petele maronii
  3. acneea
  4. cicatricile post-acneice

Acesta este potrivit fiecărui tip de ten – gras, uscat, mixt.

  • Cum acționează acidul azelaic?

Ca un exfoliant blând, curățând porii și redând aspectul luminos al pielii noastre.

În plus, acidul azelaic are și acțiune antioxidantă, luptând cu procesul de oxidare al pielii din momentul expunerii la soare sau contactului cu factorii externi, precum poluarea și praful.

  • Beneficiile acidului azelaic:
  1. Fiind un exfoliant blând, acesta accelerează procesul de regenerare celulară, eliminând celulele moarte și permițând apariția unui strat nou de piele, astfel diminuând petele maronii pe gât.
  2. Blochează sinteza de melanină, astfel petele maronii pe gât fiind diminuate vizibil. Dacă petele maronii s-au format recent și au o dimensiune redusă, acestea pot ajunge să fie eliminate complet.
  3. Reduce procesul inflamator – roșeață, iritații, piele sensibilă – îmbunătățind considerabil aspectul pielii, făcând-o fină și catifelată.
  4. Reglează producția de sebum.
  5. Îmbunătățește textura pielii.
  6. Oferă luminozitate, curățare în profunzime și regenerare.
  • Cum aplicăm acidul azelaic?

Este bine, dacă începi să-l folosești să îl introduci în rutina ta de îngrijire treptat, iar dacă vrei să crești doza este indicat să o faci tot treptat.

Testează reacția pielii pe o porțiune extrem de mică, folosind doar o picătură, apoi așteaptă 24 de ore pentru a te asigura că totul este în regulă.

Înainte de aplicare, agită-l bine.

Acidul azelaic poate fi aplicat atât pe pielea uscată, cât și pe cea umedă, în funcție de preferințele fiecăruia. Nu uita să ai pielea curățată înainte.

Pentru început, poți folosi acidul azelaic de două ori pe săptămână, seara, dar nu în seri consecutive, aplicând mai puțin de un sfert de pipetă pe petele maronii pe gât.

Masează ușor zona până când acesta pătrunde în piele sau tapotează.

Dacă pielea îți permite și îți demonstrează că are nevoie de acidul azelaic, devenind mai luminoasă, mai curată și cu un aspect mai sănătos, poți începe să îl folosești de două ori pe zi, tot de două – trei ori pe săptămână, câte un sfert de pipetă sau chiar jumătate.

  • Contraindicațiile acidului azelaic.

Oricât de benefic ar fi acidul azelaic pentru petele maronii pe gât, acesta poate provoca și reacții adverse, precum:

  • senzație de usturime, arsură, uscăciune a pielii
  • descuamarea pielii
  • usturime
  • eczemă
  • febră
  • iritație, inflamare
  • dificultăți de respirație

Dacă prezinți un simptom anume, stopează imediat folosirea acidului azelai, iar dacă simptomele persistă consultă urgent medicul.

Poți preveni reacțiile adverse, aplicând o cremă cu SPF. O bună parte din reacțiile adverse fiind provocate de expunerea la soare.

Alte tratamente pentru pete maronii pe gât

 

  • Cartoful crud

Aplică feliile de cartof direct pe petele maronii și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. La final, clătește cu apă călduță.

Cartoful conține amidon, care hrănește pielea, vitamina C care diminuează petele maronii pe gât. Asigură-te că este proaspăt și repetă acest proces de trei ori pe săptămână timp de o lună, apoi ia pauză două săptămâni.

  • Crema Ridonela

Cremă pe bază de plante, cu ingrediente naturale, care diminuează petele maronii pe gât, datorită faptului că:

  • stopează producerea în exces de melanină – vitamina E
  • hidratează și hrănește, accelerând procesul de regenerare celulară – niacinamidă
  • protejează de razele solare – vitamina E, coenzima Q10, acidul hialuronic

Aceasta nu are contraindicații, deoarece este pe bază de plante și nu conține derivați chimici și petrochimici.

O găsești pe ridonela.ro și o poți aplica, într-un mod eficient, pe gâtul și pe tenul curat și masează până când aceasta pătrunde în piele.

  • Aloe vera

Conține vitamina C și vitamina E, ambele necesare pentru diminuarea petelor maronii pe gât, datorită faptului că absorb razele ultraviolete și stopează producerea în exces de melanină.

Poți aplica gelul de aloe vera, pe care îl găsești în orice farmacie sau magazin naturist, direct pe petele maronii pe gât sau poți scoate gelul din plantă, dacă o ai acasă. Lasă-l să acționeze timp de 25 – 30 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Aloe vera diminuează petele maronii pe gât și, în același timp, hidratează pielea în profunzime și previne arsurile solare, prin absorbția lor, datorită conținutului de vitamina C și vitamina E. În plus, aloe vera are proprietatea de vindecare a rănilor.

Tu ce tratament ai alege pentru petele maronii pe gât?

Ai grijă de pielea ta, iar aceasta va avea grijă de aspectul tău.