Cearcăne, ochi umflați – cauți un tratament eficient?

Cearcănele și ochii umflați pot fi o adevărată bătaie de cap, însă există soluții. Află, chiar acum, metodele prin care poți scăpa de aceste imperfecțiuni!

Acest articol te ajută să descoperi dacă, într-adevăr, te confrunți cu cearcăne, ochi umflați, care sunt cauzele și, cel mai important, ce metode există și care sunt potrivite pentru tine.

Cearcăne, ochi umflați – ce reprezintă?

 

Cearcănele de sub ochi reprezintă, de fapt, vasele de sânge care se întunecă și devin vizibile pe sub pielea subțire din jurul ochilor.

Pielea subțire este cauzată de faptul că țesutul gras din jurul ochilor este inexistent.

Însă, nu putem spune acest lucru și despre vasele de sânge, care oferă aspectul trist, obosit și chiar epuizat.

Tipuri de cearcăne:

  • Pigmentate – cercurile întunecate, în nuanță maro
  • Vasculare – care au o culoare albăstruie, roz și care poate avea tendința de a se umfla, confruntându-te și cu ochi umflați
  • Structurale – nuanță cenușie, cu pierderea volumului și proeminența osoasă, fiind asociate și cu ochi umflați, mai exact cu zona de sub ochi – pungi
  • Mixte – combinație între două sau chiar mai multe dintre variantele prezente mai sus

Ochii umflați sau ochii pufoși se confruntă cu o inflamație care provoacă acumularea de lichid în exces. Termenul medical este cunoscut sub numele de Edem periorbital.

Țesutul adipos (grăsimea) începe să coboare și să creeze acel aspect de ochi umflați.

Cearcănele și ochii umflați pot apărea la orice vârstă, atât la femei, cât și la bărbați, din motive sau cauze diferite de la caz la caz.

De aceea, este bine să ai grijă de sănătatea ta și de sănătatea pielii tale încă din perioada adolescenței, curățând tenul și evitând cosmeticele vechi și ustensilele necurățate sau folosite de altcineva.

Pentru a preveni, dar și pentru a diminua, într-un mod vizibil, cearcănele și ochii umflați poți alege să optezi pentru crema Ridonela.

O găsești pe ridonela.ro. Aceasta este o cremă pe bază de plante, care poate fi folosită de oricine, datorită faptului că nu prezintă reacții adverse și conține doar ingrediente naturale care sunt absorbite rapid în piele.

Așadar, nu pierzi nici timp, nici energie și obții un ten sănătos, strălucitor și lipsit de imperfecțiuni. Ridonela poate fi răspunsul pe care-l cauți.

Cearcăne, ochi umflați – simptome și cauze

 

Simptome cearcăne:

  • Aspect obosit
  • Aspect trist
  • Întunecarea zonei ochilor
  • Accentuarea osoasă de sub zona ochilor

Simptome ochi umflați:

  • Aspect obosit
  • Aspect trist
  • Lăcrimare
  • Roșeață
  • Iritație
  • Uscare
  • Vedere afectată sau încețoșată

Cauzele apariției cearcănelor și ochilor umflați sunt același.

De aceea, este bine să le cunoaștem, pentru a depista care este motivul principal pentru care ne confruntăm cu aceste imperfecțiuni vizibile.

Cauze cearcăne, ochi umflați:

  • Lipsa sau poziția somnului – retenția lichidului este normală peste noapte, întrucât timp de șapte – opt ore nu ne hidratăm, iar corpul rezolvă acest lucru prin a păstra rezerve. Însă, această retenție normală devine mai vizibilă dacă dormim prea puțin sau chiar prea mult și, mai ales, dacă dormim în anumite poziții. De exemplu, dormitul cu fața în jos, deoarece toate lichidele se vor aduna în jurul ochilor, de aceea aceste lichide încep să se retragă, puțin câte puțin, pe parcursul zilei. De asemenea, lipsa unui somn de șapte – opt ore pe noapte favorizează dilatarea vaselor de sânge, cearcănele devenind vizibile radical.
  • Vârsta și genetica – Dacă părinții tăi sau rudele tale se confruntă cu cearcăne sau ochi umflați, cel mai probabil îți vor apărea și ție, acestea fiind genetice. De asemenea, o dată cu înaintarea în vârstă, colagenul (o proteină extrem de importantă în menținerea aspectului și sănătății pielii) scade, favorizând apariția cearcănelor, ochilor umflați.
  • Expunerea exagerată la soare – afectează pielea și încetinește capacitatea colagenului și elastinei de a mai fi produse de către organism, astfel confruntându-ne cu ochi umflați. De asemenea, soarele afectează și pigmentul pielii, din cauza producerii în exces de melanină(pigmentul care dă culoare) și, astfel, apar cearcănele.
  • Machiaj – dacă adormi cu machiaj pe față te poți confrunta cu ochi umflați, roșeață sau chiar iritație. Asigură-te că demachiezi tenul foarte bine în fiecare seară.
  • Stilul de viață – alimentele bogate în sodiu (pizza, cartofi prăjiți, sos de soia, nachos, chipsuri, covrigi, burgeri, mezeluri, brânză), consumate mai ales seara, determină organismul să rețină mai multă apă decât în mod normal. De aceea, pe timpul nopții, aceste lichide se pot aduna în diferite zone ale corpului, mai ales la nivelul ochilor, confruntându-ne cu cearcăne, ochi umflați. Consumă fructe, legume și mai puține alimente cu conținut ridicat de sare, zahăr și grăsimi. De asemenea, renunță la mâncatul cu trei – patru ore înainte de ora ta de somn și fă sport de cel puțin trei ori pe săptămână.
  • Alergiile – praf, polen, păr inhalat pe timpul nopții poate provoca alergii, iar tu poți observa simptomele dimineața, după ce te trezești. Acestea afectează atât vasele de sânge care, ulterior, produc și umflături.
  • Hipotiroidismul – glanda tiroidă reglează metabolismul și funcțiile sale de bază, deoarece nu produce suficienți hormoni care să mențină în limitele normale aceste funcții, favorizând apariția cearcănelor, ochilor umflați, dar și oboselii, pielii uscate, intoleranța la frig, creșterea și scăderea în greutate. Vizitează medicul endocrinolog, pentru a primi un tratament personalizat în urma unui control specializat.

Alimente care te pot ajuta în lupta cu cearcăne, ochi umflați

 

După cum știi, întâi de orice tratament, totul provine din interiorul tău. De aceea, este important să optezi pentru o alimentație cât mai sănătoasă/pentru un stil de viață cât mai sănătos, care te ajută să arăți bine, să ai o piele sănătoasă și strălucitoare și să te simți bine cu tine însuți.

Încearcă să consumi aceste alimente cât de des poți.

De asemenea, nu uita să te hidratezi cu minim 2L de apă pe zi, deoarece acesta reprezintă cel mai important pas în menținerea unui ten de vis.

Iată ce alimente te ajută în lupta cu cearcăne, ochi umflați:

  • Portocale – pentru o privire extrem de odihnită și de fericită. Acestea conțin vitamina C, care oferă luminozitate și uniformizează tenul, acid folic și antioxidanți, care revigorează pielea și îi oferă un look fresh, totodată protejând de efectele nocive ale factorilor externi.
  • Roșiile – bogate în vitamina C și antioxidanți, care întăresc bariera naturală de protecție a pielii și care oferă o piele catifelată. Ba mai mult, roșiile stimulează circulația sangvină și hidratează, în profunzime, pielea subțire din jurul ochilor.
  • Semințele de susan – conțin multă vitamina E, care oferă luminozitate tenului și îl protejează de razele ultraviolete, absorbindu-le. De asemenea, conduc către o sănătate generală a aspectului ochilor, datorită faptului că stimulează producția de colagen și de elastină.
  • Castraveții – de data asta nu pe ochi, ci consumați. Datorită conținutului ridicat de apă, aceștia hidratează pielea, reducând cearcănele, ochii umflați. Conțin o substanță – numită silica – care ajută la stimularea producției de colagen.
  • Papaya – conține vitamina A(esențială în sănătatea pielii), C și K, oferind hidratare, strălucire, protecția pielii de factorii externi și de razele ultraviolete, stimularea colagenului și elastinei. Ba mai mult, papaya conține o substanță numită zeaxantină – un antiodixant care protejează pielea, filtrând lumina albastră care provine de la ecrane/led.
  • Broccoli – conține substanțe extrem de importante pentru sănătatea pielii noastre, precum vitamina A, vitamina C, acid folic. Toate acestea oferă pielii luminozitate, uniformizează nuanța, protejează de factorii externi/de razele ultraviolete. Broccoli diminuează rapid aspectul tenului obosit.
  • Spanac – stimulează circulația sangvină, diminuând cearcănele, datorită conținutului de vitamina A, C, K, fier și acid folic. Spanacul îți va oferi un look fresh, o senzație de revigorare a pielii și va avea succes în lupta pe care o ai cu cearcănele, ochi umflați.

Care este alimentul tău preferat din această listă, care te ajută să scapi de cearcăne, ochi umflați?

Citește mai multe despre cum scapi de cearcăne în doar câțiva pași simplii din articolul nostru.

Cearcăne, ochi umflați și un stil de viață sănătos

 

Pe lângă consumul acestor alimente prezente în lista de mai sus, este important să avem grijă de noi și de sănătatea noastră în fiecare zi.

Cum anume putem face asta?

Iată ce ai putea să faci:

  1. Consumă alimente sănătoase, precum fructe din abundență, legume
  2. Consumă grăsimi sănătoase, precum:
  • alune
  • nuci
  • migdale
  • fistic
  • avocado
  • măsline
  • semințe de dovleac, de susan
  • unt de arahide
  • ulei de măsline, de rapiță, de susan, de floarea soarelui
  1. Fă sport de cel puțin trei ori pe săptămână și mișcare zilnică de minim o oră, precum o plimbare sau alege să mergi pe jos ori de câte ori ai posibilitatea, în loc să iei mașina
  2. Dormi minim șapte – opt ore pe noapte
  3. Nu mânca nimic cu trei ore înainte de somn, pentru a avea o digestie eficientă și sănătoasă și un somn de calitate
  4. Renunță la consumul de băuturi carbogazoase
  5. Consumă mai puțină sare, mai puțin zahăr și mai puține grăsimi de calitate slabă
  6. Hidratează-te cu minim 2L de apă zilnic
  7. Meditează, citește, ascultă muzică, petrece timp cu persoanele dragi, fă orice te relaxează pe tine și îți eliberează mintea
  8. Fă-ți analize periodic, pentru a ști dacă totul este în regulă cu tine și pentru a depista eventuale probleme la timp

Toate acestea te vor ajuta să ai un stil de viață excelent, o sănătate de fier și o piele strălucitoare, sănătoasă și lipsită de imperfecțiuni.

Odihna este esențială pentru cearcăne, ochi umflați

 

Somnul este esențial pentru oricine, indiferent de vârstă. Somnul alimentează mintea, întărește oricare sistem din corp, ne reîncarcă bateriile și ne oferă sănătatea de care avem nevoie.

cearcane-si-ochi-umflati

Însă, de unde știm câte ore de somn sunt esențiale, pentru o viață sănătoasă și pentru a ne ajuta să ne trezim în formă și plini de energie?

Iată de câte ore de somn ai nevoie, în funcție de vârsta pe care o ai, ca să ai parte de o piele sănătoasă, lipsită de imperfecțiuni, de cearcăne, ochi umflați:

  • adolescenții de 13 – 18 ani au nevoie de opt – zece ore de somn;
  • adulții cu vârste cuprinse între 18 – 60 de ani au nevoie de minim șapte ore de somn pe noapte, maxim nouă ore;
  • adulții de minim 65 de ani au nevoie de minim opt ore de somn, maxim nouă.

Dacă nu reușești să dormi opt ore, important este să nu fie mai puțin de șase, pentru a te odihni suficient, încât să ai energia necesară pentru a îți desfășura activitățile.

Cum să ai parte de un somn odihnitor:

  1. Creează un mediu plăcut – dormitor liniștit, întunecat, cu o temperatură confortabilă(nici prea cald, dar nici prea frig)
  2. Nu ține în dormitor multe electronice, deoarece acestea provoacă radiații care îți vor deranja somnul acela plăcut și adânc
  3. Ai grijă la ce mănânci înainte de culcare – evită mesele copioase, cofeina și alcoolul și nu mânca cu trei – patru ore înainte de somn

Mască pentru cearcăne și ochi umflați

 

Dacă îți dorești o mască pe care să o prepari acasă, naturală, pentru cearcăne și ochi umflați, poți opta pentru masca cu lămâie și castravete.

Lămâia conține multă vitamina C, care oferă luminozitate și protejează pielea de razele solare, absorbindu-le înainte ca acestea să atace pielea, și de factorii externi.

Atenție! Dacă simți un disconfort în timp ce aceasta acționează, clătește repede cu apă călduță din abundență, deoarece lămâia conține acid citric, care poate usca și irita pielea.

Castravetele – antioxidanţii şi substanţele nutritive au capacitatea de a deschide culoarea pielii.

De asemenea, conține acid ascorbic, care combate retenţia de apă din organism, diminuând aspectul de ochi umflaţi.

Amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu sucul sau pasta de castravete – poți da castravetele, fără coajă, prin blender – până la omogenizare.

Ulterior, aplică pe zona ochilor și lasă masca să acționeze 15 – 20 de minute, iar, la final, clătește cu apă călduță.

Repetă acest proces de două ori pe săptămână, timp de o lună, apoi ia pauză trei săptămâni.

Dacă nu vrei să riști cu lămâia și acidul citric și nu vrei să ai un ten uscat și iritat, descoperă crema Ridonela.

O cremă pe bază de plante, alcătuită din ingrediente naturale, special concepută pentru tine.

O poți aplica dimineața și seara pe tenul curat și poți observa cum aspectul cearcănelor, ochilor umflați este diminuat considerabil.

Comandă crema de pe ridonela.ro și pune stop grijilor legate de aspectul pielii tale!

Nu trebuie să îți faci griji de pierderea timpului pentru preparare, doar desfaci ambalajul și aplici pe zona pe care îți dorești să o vezi îmbunătățită.

Compresele reci ajută la cearcăne, ochi umflați

 

Compresele reci te pot ajuta, de asemenea, în lupta cu cearcănele, ochii umflați. Acestea micșorează vasele de sânge dilatate și reduc umflăturile.

cearcane-ochii-umflati

Poți aplica direct gheață pe zona cearcănelor, ochilor umflați și freacă ușor, fără să apeși, timp de cinci minute.

Răcirea zonei respective poate reduce inflamația, umflăturile și micșorează vasele dilatate, pentru ca cearcănele să nu mai fie atât de vizibile.

De asemenea, poți păstra în congelator două linguri, ca să nu te confrunți cu umezeala abundentă oferită de gheață, și le poți lăsa pe ochi timp de 15 – 20 de minute.

Poți repeta acest proces zilnic, timp de o săptămână, apoi ia pauză o săptămână.

 Tratament chirurgical cearcăne, ochi umflați (blefaroplastie)

 

Există și un tratament chirurgical, în cazul în care îți dorești să mergi pe direcția asta, pentru cearcăne, ochi umflați, numit blefaroplastie.

Aceasta se adresează persoanelor de ambele sexe, trecute de 35 de ani, însă, în unele cazuri, este posibilă intervenția și mai recent.

Blefaroplastia corectează pleoapele căzute, respectiv ochii umflați, prin care se elimină excesul de mușchi și de grăsime de la nivelul pleoapelor inferioare și superioare, având ca scop îmbunătățirea aspectului ochilor.

  • Cum se realizează blefaroplastia pentru cearcăne, ochi umflați?

Înainte de procedura în sine, se fac niște analize, pentru a verifica starea de sănătate generală și eventualele alergi pe care le ai.

De asemenea, este indicată oprirea fumatului și a expunerii la soare și solar cu două săptămâni înainte de intervenție, nu trebuie să mănânci și să bei nimic în noaptea de dinaintea intervenției.

Înainte de procedură este efectuată o anestezie locală. Durează aproximativ o oră – două, în general, în funcție de cât de mult surplus de grăsime și mușchi are pacientul.

Chirurgul realizează una sau chiar mai multe tăieturi, care vor permite îndepărtarea țesutului care este în exces, apoi acestea sunt închise cu lipici de piele sau cusături, care se vor îndepărta în următoarele cinci zile de la realizarea intervenției.

După procedură:

  • îți poți relua activitățile la câteva zile după intervenție
  • procesul de vindecare poate dura câteva luni
  • nu poți atinge brutal zona, în timpul vindecării
  • poți resimți durere sau senzație ușoară de disconfort
  • rezultatele finale apar după câteva săptămâni și sunt de lungă durată
  • este necesară protecția non-stop față de razele ultraviolete
  • este necesară purtarea ochelarilor de soare, pentru rezultate vizibile pe o perioadă mai lungă

Contraindicații:

  • inflamații
  • infecții locale
  • diabet
  • boli autoimune
  • dezlipire de retină

Cui nu se adresează:

  • persoanelor cu afecțiuni tiroidiene
  • persoanelor cu diabet
  • persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare
  • persoanelor cu boli ale ochilor

Cât costă?

Prețurile variază de la clinică la clinică. Pentru pleoapa superioară este necesară o investiție de aproximativ 1200 de euro, iar pentru cea inferioară de 1700 de euro.

Nu este necesară o revenire, întrucât blefaroplastia, o dată făcută, își păstrează efectul pe toată durata vieții.

Dacă totuși nu îți dorești un tratament chirurgical atât de scump, dar și riscant, atunci încearcă crema Ridonela. Aceasta se găsește pe ridonela.ro și te ajută să economisești timp, bani și energie. Ba mai mult, nu prezintă reacții adverse!

Așadar, este bine să menținem un stil de viață sănătos, să curățăm tenul în fiecare dimineață și seară și să alegem toate astea mai ales dacă ne dorim o piele sănătoasă, luminoasă și lipsită de imperfecțiuni, precum cearcăne, ochi umflați.

 

Tu cum alegi să ai grijă de tenul tău?