7 exerciții faciale pentru riduri [2022]

Vrei să estompezi aspectul liniilor de pe fața ta fără să ajungi la medic? Fă câteva exerciții faciale pentru riduri simple și eficiente acasă la tine.

Ridurile reprezintă o problemă estetică pentru foarte multe persoane.

Acestea pot fi îndepărtate nu doar prin folosirea diferitelor măști, creme, uleiuri sau prin utilizarea unor proceduri cosmetice ci și prin exercițiile care antrenează mușchii feței. 

O metodă foarte bună de prevenție si ameliorare în același timp este să faci câteva exerciții faciale zi de zi, care te ajută să-ți îmbunătățești elasticitatea pielii și să îndepărtezi liniile inestetice de pe fața ta.

Exerciții faciale pentru riduri – cum să scapi de riduri? 

Exercițiile faciale previn ridurile și pielea lăsată și pot fi integrate ușor în rutina ta zilnică  de înfrumusețare. 

Iată câteva exemple simple pe care le poți face foarte ușor acasă:

  • stai în fața oglinzii, cu gura larg deschisă și musculatura relaxată, expiră și inspiră aer ușor pe rând, și vei observa că pielea va deveni mai netedă cu timpul
  • rostește vocalele e, a și o cu gura larg deschisă, de vreo 10 ori pe zi și vei observa că ridurile din jurul ochilor vor dispărea
  • îndreaptă-ți privirea spre tavan, spre umărul drept, apoi pe cel stâng, fără să te grăbeșți.
  • fă anumite grimase și rămâi în fiecare poziție timp de 5 secunde, după care te relaxezi 2 secunde apoi repetă exercițiul de 10 ori. Este metoda perfectă care te ajută să ai pielea întinsă pe pomeți.
  • binecunoscuta ,,gură de peste,, este o tehnică eficientă pentru tratarea ridurilor. Fă și tu această procedură, apoi zâmbește larg și repetă exercițiul de 10 ori.
  • ridică cât mai tare sprâncenele menține poziția 10 secunde după aceea relaxează-te 5 secunde și repetă procedura de 10 ori pentru a îndepărta în mod eficient ridurile de expresie.

Cel mai potrivit moment pentru a face aceste exerciții faciale pentru riduri este dimineața, pentru că atunci musculatura este pe deplin relaxată. 

Nu te grăbi să termini rapid ci acordă-ți suficient timp pentru a pune în practică această tehnică de înfrumusețare. Consideră că este o investiție în sănătatea pielii în primul rând, iar acest lucru merită din plin toată atenția ta.

În acest fel, repetând procedurile zi de zi vei observa că ridurile dispar treptat, musculatura se va tonifia iar pielea ta va căpăta aspectul tineresc de odinioară.

Preferi să pierzi timp cu aceste exerciții faciale sau mai bine alegi o varianta simplă dar eficientă?

O soluție excelentă care te ajută să scapi de riduri este crema Ridonela, o cremă care ajută la netezirea ridurilor și asigură o bună îngrijire a tenului. Este recomandată pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru cele mai  sensibile. Aceasta elimină efectele negative ale factorilor de mediu cum ar fi radiațiile UV sau poluare urbană și hidratează pielea în profunzime datorită conținutului de acid hialuronic. 

Crema Ridonela are o acțiune antioxidantă remarcabilă, dat fiind faptul că coenzimă Q10, vitamina E și squalanul de măsline realizează o barieră de protecție împotriva îmbătrânirii premature a pielii.

Ce fel de exerciții faciale pentru riduri putem face?    

exercitii-faciale-pentru-riduri-ochi

Există o diversitate de exerciții faciale pentru riduri pe care le poți face pentru a îmbunătăți în mod evident aspectul pielii.

Acestea nu necesită un procedeu complex pentru a obține rezultatele dorite, ceea ce reprezinta un mare plus.

Exercițiile faciale au devenit atât de populare pentru că pot suplimenta îngrijirea zilnică a pielii cu un minim de efort. Acestea antrenează mușchii faciali, îi menține tonifiați astfel că pielea va fi mai întinsă și va avea un aspect mult mai neted.

Așadar, se pot face exerciții faciale pentru riduri extrem de eficiente pentru diferite părți ale feței, după cum urmează:

  1. Exerciții faciale pentru obraji

Acestea oferă un real ajutor în tonifierea și sporirea elasticității pielii și trebuie să fie repetate zi de zi pentru o perioadă de 4 săptămâni pentru a vedea rezultatele dorite. 

Iată cum trebuie să procedezi :

Inspiră, apoi umple-ți obrajii cu aer și apasă ușor pe ei cu vârfurile degetelor. Menține această presiune pentru 8-10  secunde, apoi eliberează încet aerul.

Un alt exercițiu constă în răsucirea repetată a buzelor, mai întâi spre dreapta, apoi spre stânga. În timp ce realizezi ambele mișcări pune cât mai multă presiune asupra obrajilor.

  1. Exerciții faciale pentru cutele din jurul ochilor

Aceste exerciții faciale pentru riduri ocupă un loc extrem de important și ajută la tonifierea pielii lăsate de pe pleoape dar și la reducerea aspectului ridurilor de tip „laba gâștii.” 

Dacă vei repeta în mod constant exercițiile ai șanse mari să îți menții pielea catifelată și să previi apariția ridurilor fine. 

Iată cum trebuie să procedezi :

Formează cercuri cu degetele mari și arătătoare, ca și cum ți-ai pune ochelari falși. Întinde pielea din jurul ochilor cu ajutorul degetelor din această poziție, apoi clipește încet de 20 de ori și relaxează-te.

O altă variantă de exerciții faciale pentru riduri este să pui degetele arătătoare pe fiecare sprânceană pe rând și să apeși. De asemenea, poți încerca și să ridici din sprâncene, menții poziția câteva secunde apoi te relaxezi și repeți procedura de 15 ori. În acest fel, vei împiedica lăsarea pielii de pe pleoapele superioare

  1. Exerciții faciale pentru cutele din jurul gurii

Pielea din jurul gurii este mai subțire decât în alte părți ale corpului, de aceea merită o îngrijire specială. Aceste exerciții faciale pentru riduri tonifică pielea din jurul gurii în mod natural și conferă feței un aspect mult mai frumos. 

Iată cum trebuie să procedezi :

Deschide larg gura, apoi închide-o în mod repetat, fă această procedură de cel puțin 10 ori pe zi timp de o lună pentru a obține rezultatele dorite.

Un alt exercițiu pe care îl poți face este să rostești vocalele pe rând cu voce tare într-un mod pronunțat. Este important să deschizi gura cât poți de tare atunci când pronunți vocalele și să repeți exercițiul de 10 ori zilnic.

  1. Exerciții faciale pentru riduri din zona frunții

Pe frunte apar binecunoscutele riduri de expresie ce se pot dimimua în mod evident cu ajutorul acestui exercițiu simplu practicat în fiecare zi. 

Iată cum trebuie să procedezi :

Pune ambele mâini pe frunte, poziționând palmele spre interior și întinde pielea spre exterior. Apoi relaxează pielea pentru 10 secunde și repetă exercițiul de 10- 15 ori. Vei observa că ridurile vor dispărea dacă ești constant în efectuarea acestei tehnici minim 4 săptămâni.

  1. Exercițiu pentru pielea de pe gât

Pielea de pe gât este subțire iar pentru un plus de tonifiere și pentru a preveni apariția ridurilor premature, este indicat să faci următorul exercițiu facial. 

Iată cum trebuie să procedezi :

Menține privirea în față, pune vârfurile degetelor pe partea de sus a gâtului și trage pielea în jos. Ține capul pe spate în timpul acestei mișcări. Mișcă-ți capul în făță și în spate și repetă de 8 ori zilnic timp de la luna de zile.

  1. Exercițiu care previne sprâncenele lăsate

Pleoapele și sprâncenele lăsate oferă chipului tău un aspect îmbătrânit și obosit și trebuie să faci ceva pentru a-i redă luminozitatea și un plus de frumusețe. 

Acest exercițiu simplu te ajută să previi lăsarea pielii în zona sprâncenelor, mențînându-le vigurozitatea chiar dacă înaintezi în vârstă. 

Iată cum trebuie să procedezi :

Pune degetele arătătoare sub ochi și îndreaptă-le spre nas. Stai cu gura închisă și clipește rapid în timp ce privești către tavan. Repetă procedura de 3 ori timp de 30 de secunde și fă exercițiul zilnic pentru 4 săptămâni.

  1. Exerciții pentru bărbia dublă

Antrenând zi de zi zona bărbiei duble, împiedici creșterea în dimensiune și previi lăsarea pielii. În acest fel, aspectul bărbiei duble va fi tot mai puțin vizibil iar tu vei radia de frumusețe și îți vei recăpăta din nou încrederea de sine. 

Iată cum trebuie să procedezi :

Stai cu spatele drept, dă-ți capul pe spate și privește în sus. Fă mișcări repetate cu gura ca și cum ai mesteca ceva. Repetă operațiunea de 15 ori zilnic timp de o lună pentru a vedea reale îmbunătățiri.

Merită din plin să acorzi câteva minute zi de zi acestor proceduri care au rol decisiv în înfrumusețarea pielii de pe față, gât și barbie.

Pentru a mări eficiența acestor exerciții faciale pentru riduri, trebuie să adopți un stil alimentar echilibrat și să consumi cât mai multe lichide, pentru a-ți menține pielea bine hidratata.

De asemenea, este indicat să eviți expunerea excesivă la soare și să renunți pe cât posibil la consumul de alcool și la fumat. O piele hidratată este mai elastică și își revine ușor la forma inițială ceea ce împiedică formarea ridurilor. În plus, razele solare, bautura și țigările reprezintă factori nocivi care duc la imbatranirea și uscarea pielii, ceea ce facilitează apariția liniilor fine și chiar adânci.

Beneficiile acestor exerciții faciale pentru riduri  

Aceste exerciții faciale pentru riduri îți aduc o serie de beneficii care merită toată atenția ta. Chiar dacă sunt tehnici simple acestea chiar funcționează dacă sunt repetate în mod constant. 

Bucură-te din plin de toate avantajele oferite și păstrează frumusețea chipului tău la un nivel optim. 

Dintre beneficiile aduse amintim :

  • Stimularea circulației sangvine pentru a hrăni celulele din straturile exterioare, ceea ce duce la un aspect rozaliu al pielii
  •  Redarea elasticității și stimularea producției de colagen natural
  •  Diminuarea ridurilor fine și profunde pentru a crea fermitate pielii
  •  Ridicarea sprâncenelor, mărirea orbitelor, micșorarea nasului, lărgirea buzelor, definitivarea liniei buzelor superioare, evidențierea pomeților, tonifierea bărbiei și a gâtului

Urmând un program strict cu exerciții faciale pentru riduri vei obține rezultate uimitoare încă din prima săptămâna.

Exerciții faciale pentru riduri – cât de des trebuie repetate

Exercițiile faciale trebuie repetate zi de zi timp de mai multe săptămâni, cel puțin o luna pentru a observă o îmbunătățire a situației. 

Momentul ideal pentru practicarea acestor exerciții faciale pentru riduri este dimineață, pentru că peste noapte mușchii se relaxează complet.

Exerciții faciale pentru riduri – chiar ajută la diminuarea ridurilor?         

exercitii-faciale-pentru-riduri-barbie

Femeile încrezătoare în sine pun foarte mult preț pe frumusețe și înțeleg că definirea mușchilor faciali influențează în mod direct expresivitatea chipului.

Aceste exerciții faciale pentru riduri sunt special realizate pentru definirea feței și sunt considerate o alternativă eficientă la liftingul facial nechirurgical.

Din acest punct de vedere, exercițiile faciale sunt absolut necesare, astfel că reprezintă un ,,must,, și chiar funcționează. 

Pentru a le spori eficacitatea este recomandat să folosești o cremă cu efect de lifting, iar Ridonela ocupă un loc de top în acest sens. 

Astfel, tenul tău își va recăpăta vitalitatea iar acțiunea sa unică previne apariția ridurilor și stimulează regenerarea pielii. Această cremă conține 12 ingrediente active dintre care se remarca Tens Up, vitamina E, acidul hialuronic, uleiul de argan si altele iar împreună au un efect anti-îmbătrânire spectaculos, care se menține pentru o lungă perioada de timp.

Este vorba despre un cocktail de vitamine ce asigura tenului tău hidratare în profunzime, hrănire intensă, prevenirea ridurilor, creșterea producției de colagen și regenerarea pielii.

Pentru cei care nu știu fața conține cei mai mulți mușchi în comparație cu alte părți ale corpului, și-anume 57 de mușchi care contribuie la expresivitatea chipului. 

Mușchii faciali reacționează la fel de bine la exerciții exact ca și ceilalți mușchi din corp. Antrenamentul facial realizat prin intermediul diferitelor exerciții poate ajuta la construirea fermității mușchilor faciali și ai gâtului.

De îndată ce muschii devin mai fermi aceștia ajută la păstrarea formei feței și împiedică apariția ridurilor, dat fiind faptul că se menține elasticitatea pielii. 

Dacă sunt realizate cu regularitate aceste exerciții faciale pentru riduri pot încetini procesul de îmbătrânire, pot ameliora aspectul ridurilor existente și lăsarea feței, în timp ce împiedică apariția ridurilor noi. 

Dacă nu ești adeptul tratamentelor cosmetice realizate de esteticieni, atunci înarmează-te cu răbdare și perseverență și repetă exercițiile zilnic pentru a te bucura din plin de frumusețea feței tale.

Folosește crema Ridonela ca adjuvant al acestor tehnici, pentru a le mări eficacitatea. Această cremă are o structură lejeră și o compoziţie bogată în principii active de origine naturală, având efecte benefice în netezirea pielii precum și în prevenirea şi atenuarea ridurilor. 

 

În concluzie, un program de exerciții faciale pentru riduri regulat te va ajuta să ștergi de pe fața ta semnele inestetice ale vârstei. 

De ce să nu te bucuri de frumusețea pielii tale pentru cât mai mult timp, când ai la îndemână soluții simple și eficiente, fără să fie nevoie de intervenția unui medic?

Este demonstrat faptul că exercițiile faciale nu numai că reinoiesc celulele de la nivelul pielii, ci susțin sănătatea și vitalitatea fibrei musculare și a țesutului conjunctiv.  Prin urmare, celulele moarte sunt îndepărtate de la suprafața pielii, musculatura devine mai fermă iar țesutul conjunctiv care se află sub stratul de epidermă susține mai bine elasticitatea pielii. 

Vei observa că apar ameliorări surprinzătoare atât în cazul pleoapelor umflate sau căzute, umflăturilor de sub ochi, obrajilor căzuți, linia maxilarului căzută, linia verticală din jurul buzelor, buzelor subțiri, ochilor adânciți în orbite, efectul bărbiei duble sau pielii lăsate în zona gâtului.

Dat fiind faptul că mușchii faciali sunt de dimensiuni mici aceștia se antrenează destul de ușor iar efectele se vor vedea într-un interval de timp scurt. Așadar, ridurile vor dispărea iar fața ta va avea un aspect mai neted și radiant.