Acid hialuronic pentru față – inamicul ridurilor

Cauți o soluție pentru ridurile inestetice? Te gândești deja că ar fi cel mai bine să alegi un tratament cu acid hialuronic pentru față? 

Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să știi înainte de a te decide asupra acestui tratament. Rămâi cu noi în continuare pentru a afla mai multe.

Ce este acidul hialuronic? 

Acidul hialuronic este un zahăr care apare în mod natural în organism, inclusiv în piele, ochi și articulații. Funcția principală a acidului hialuronic este de a menține hidratate aceste zone ale corpului și de a împiedica formarea ridurilor pe piele.

Acidul hialuronic atrage și se leagă de moleculele de apă și astfel crește conținutul de apă al pielii.

Cele mai cunoscute proteine – ​​colagenul și elastina fac, de asemenea, parte din acest material, la fel ca și alți glicozaminoglicani (o familie de polizaharide sau carbohidrați, din care acidul hialuronic face parte).

După o anumită vârstă, să zicem undeva pe la 25 de ani, acidul hialuronic încet dispare din organismul nostru, iar pentru a menține pielea în continuare cu un aspec tineresc, foarte multe femei optează pentru tratamentul cu acid hialuronic pentru față. 

Acidul hialuronic pentru față poate reduce semnificativ profunzimea ridurilor și crește fermitatea și elasticitatea pielii.

Pe lângă faptul că este un hidratant foarte eficient, câteva studii au descoperit că este foarte bun și pentru vindecarea rănilor. Cele mai mari concentratii de acid hialuronic se regasesc la nivelul ochilor, precum si la nivelul articulatiilor.

Acid hialuronic pentru față – cum ajută la reducerea ridurilor?

Acidul hialuronic stimulează poducția de colagen și elastină în piele și astfel ajută la estomparea ridurilor vizibile de pe piele. 

Cum face el asta mai exact?

El menține țesuturile hidratate și astfel protejează pielea, încetinește procesul de îmbătrânire și prin asta stopează apariția ridurilor de pe față.

Pielea noastră este cel mai mare organ al corpulu, conține aproximativ 70% apă și acid hialuronic în proporție de 50%.

Poate te gândești acum cum îl putem folosi, unde îl putem găsi… Acidul hialuronic pentru față poate fi administrat sub formă de injecții, fiole, pastile sau ca parte integrantă a produselor cosmetice.

Există multe creme pentru riduri care conțin acid hialuronic, pe care le puteți găsi fie la farmacii sau la magazine cu produse cosmetice.

Știi de ce acidul creează volum în zona injectată? Pentru că el atrage apa și în așa fel creează un efect de umplere.

Ai grijă, însă, că acidul hialuronic pentru față folosit incorect poate duce la deshidratarea pielii, și clar că nu vrem asta.

Pielea slab hidratată nu poate menține o barieră cutanată intactă în mod corespunzător, lăsând pielea mai vulnerabilă.

Ce sunt ridurile?

Ridurile sunt pliuri sau cute care apar după o anumită vârstă pe pielea noastre, deși această apariție este una naturală, totuși multe persoane aleg să trateze și să scape de aceste riduri ale pielii. 

Datorită nivelului scăzut a colagenului și a elastinei din corp, pielea nostră nu se mai poate regenera ca înainte.

Acest lucru duce la formarea liniilor fine și a ridurilor de pe față. Deși ridurile sunt o apariție normală la orice persoană, totuși le putem preveni sau împiedica să apară prematur.

Acid hialuronic pentru față – tratament 

Nu știi ce tratament să alegi și care ți se potrivește cel mai bine? 

În primul rând este foarte important să te consulți cu medicul tău specialist. Mai jos găsești mai multe informații despre cel mai folosit tratament cu acid hialuronic pentru față.

Cele mai cunoscute tratamente cu acid hialuronic și cele mai folosite sunt: 

Fillerele dermice sunt substanțe asemănătoare gelului care sunt injectate sub piele (folosind un ac) pentru a reda volumul pierdut tenului, a netezi liniile și a reduce ridurile sau pentru a îmbunătăți conturul feței, fără a fi nevoie să apelăm la proceduri chirurgicale.

Totuși nu toată lumea poate folosi aceste fillere dermice. De ce? Cei care au probleme cu tulburări de sângerare sau cu anumite alergii, nu le este indicat să utilizeze acest fel de tratament.

După cum știm deja, efectele acestor tratamente sunt temporare, nu durează decât 6-12 luni aproximativ. Aceste substanțe fiind găsite în mod natural în corpul nostru, organismul după o perioadă de timp le descompune și absoarbe în cele din urmă. Pentru a menține efectul dorit, aceste tratamente trebuie repetate.

Tipuri de fillere dermice 

  • Acid hialuronic, un zahăr despre care am vorbit deja, care se găsește în mod natural în organism.
  • Hidroxilapatita de calciu, se găsește în mod natural în oasele umane și este un compus asemănător mineralului. Hidroxilapatita de calciu este produsă biosintetic, ceea ce înseamnă că nu se folosesc animale sau produse de origine animală. Acest lucru reduce posibilitatea de apariție a efectelor secundare. Se știe deja că acest tip de filler dermic produce un rezultat foarte natural.
  • Acid poli-L-lactic (PLLA), un material sintetic biodegradabil, injectarea acestui acid duce la producția proprie de colagen în corp. Rezultatele nu apar imediat, deoarece acest acid stimulează producția de colagen, iar rezultatele apar pe parcus.
  • Margele de polimetilmetacrilat sunt singurele materiale folosite care nu pot fi absorbite de corp, ceea ce înseamnă că rezultatele sunt permanente. Sunt folosite doar în jurul gurii.
  • Polialchilimida este un material semipermanent și este adesea folosit de chirurgii plasticieni pentru: ridurile mai profunde, cum ar fi pliurile nazolabiale sau cicatricile, buze subțiri, pomeți și linia maxilarului, redă volumul facial pierdut. 

După injectare, un strat subțire de colagen se formează în jurul acestuia în decurs de aproximativ o lună. Gelul este în cele din urmă complet înconjurat. O singură procedură poate injecta un volum mare. Acest produs, despre care se crede că este destul de stabil în timp, poate fi chiar îndepărtat dacă este necesar.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic pentru față?

Acidul hialuronic ajută la creșterea țesuturilor moi, determină corpul să producă mai mult colagen și elastină, menține pielea hidratată, previne etanșarea și reduce cicatricile.

  • Reține umiditatea – acidul hialuronic ajută la refacerea și menținerea umidității pielii, ceea ce duce la un ten hidratat și strălucitor.
  • Reduce aspectul ridurilor – deoarece pielea deshidratată este una dintre principalele cauze ale ridurilor, acidul hialuronic pentru față reface umiditatea pierdută și ajută la diminuarea aspectului ridurilor de pe frunte și a liniilor fine.
  • Opțiune sigură pentru fillere – deoarece compoziția acidului hialuronic este foarte apropiată cu substanțele pe care le avem în corpul nostru, acesta funcționează bine ca filler și nu provoacă iritații.
  • Absorbție rapidă – spre deosebire de unele produse de îngrijire a pielii, acidul hialuronic se absoarbe rapid în piele.
  • Non-iritant – în cea mai mare parte, acidul hialuronic pentru față este non-iritant și sigur pentru utilizare pentru toate tipurile de piele.
  • Injectabil pe termen scurt – când vorbim despre fillere, acidul hialuronic durează aproximativ un an. Se dizolvă în mod natural, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de un medic pentru a-l îndepărta.
  • Forme multiple de utilizare – acidul hialuronic pentru față se poate utiliza local, se poate injecta sau chiar lua ca supliment, există o mulțime de opțiuni pentru folosire.
  • Disponibil fără prescripție medicală – spre deosebire de unele super ingrediente de îngrijire a pielii, produsele cu acid hialuronic sunt disponibile în majoritatea magazinelor cosmetice.

Acid hialuronic pentru față și riduri de pe frunte

acid hialuronic pentru fata - riduri frunte

Te confrunți cu ridurile de pe frunte de foarte mult timp și nu mai știi ce metode să alegi pentru a scăpa de ele?

Deja de la o vârstă, pielea noastră pierde colagen și elastina care ajută la meținerea tenului cu un aspect tânăr și fără riduri.

Ridurile de pe frunte apar datorită expresilor faciale pe care le folosim, se mai numesc riduri de mirare pentru că acestea apar atunci când în mod repetat ridicăm sprâncenele și de obicei ne aflăm într-o situație în care ne mirăm.

De ce este acidul hialuronic alegerea potrivita pentru ridurile de pe frunte?

Prin faptul că el reține umiditatea, acidul hialuronic pentru față face pielea să pară mult mai tânără și strălucitoare, deoarece îmbunătățește elasticitatea pielii și astfel ridurile de pe frunte nu vor mai fi o problemă.

Totuși, nu se recomandă să folosiți mai multe preparate cosmetice care conțin acid hialuronic, știți de ce? 

Motivul fiind atragerea umidității – după cum am menționat deja el este foarte bun în reținerea umidității la suprafața pielii și este suficient să folosiți un singur produs cu acid hialuronic pentru față.

Colagenul și acidul hialuronic pentru față

Ce este colagenul?

Colagenul se află în mod normal în organismul fiecărei persoane și el menține pielea fermă și tonifiată. Pe măsură ce îmbătrânim, este valabil și pentru elastină, producția de colagen se diminuează. Acest lucru duce la formarea ridurilor de pe față. 

Diferenta dintre colagen si acid hialuronic?

Beneficiul cheie al acidului hialuronic pentru față este hidratarea și acea capacitate incredibilă de a reține umiditatea. Potrivit unor cercetări, îmbătrânirea pielii este asociată cu pierderea umidității pielii, iar acidul hialuronic este ingredientul cheie atunci când vine vorba de combaterea acestor semne de îmbătrânire. 

Cea mai mare cantitate de acid hialuronic din organism se găsește în piele.

Care sunt alimentele care conțin acid hialuronic?

acid hialuronic pentru fata - portocale

Probabil nu știai că și din alimente poți lua acid hialuronic pentru față. Nu te asteptai la o astfel de informație, așa-i? 

Se pare că pe lângă variantele cosmetice avem și varianta complet naturală pentru cine preferă în așa fel să își hidrateze pielea.

Hai să vedem despre ce alimente este vorba:

  • Bulion de oase – pur și simplu fierbi oasele (de vită sau de pasăre) în apă și ca rezultat primești un produs aromat plin de nutrienți, inclusiv acid hialuronic. Acest bulion de oase conține minerale, zinc, calciu, potasiu, proteine, aminoacizi care susțin producția de colagen.
  • Portocalele – ele nu ajută direct, adică nu conțin acid hialuronic, încă conțin naringenina și asta blochează descompunerea acidului hialuronic din organism. De asemenea portocalele conțin Vitamina C, care ajută la promovarea sintezei colagenului și vă protejează de razele ultraviolete. Citricele și roșiile sunt de asemenea bogate în naringenină.
  • Tofu – nici tofu nu conține acid hialuronic, însă conține o substanță care imită efectele hormonului estrogen – fitoestrogeni. Această substanță ajută la creșterea nivelului de acid hialuronic în organism și astfel protejează pielea și previne apariția ridurilor pe față.
  • Varza Kale – această varză sau chiar și spanacul conțin o cantitate mare de magneziu, iar magneziu este cel care susține producția de colagen. De asemenea magneziul este necesar și pentru producerea de energie, funcționarea mușchilor și sănătatea oaselor.
  • Migdalele – ele sunt o sursă excelentă de Vitamina E și magneziu. Despre magneziu deja știm ce face, dar cum e cu Vitamina E? Vitamina E este un micronutrient care ajută la neutralizarea radicalilor liberi nocivi și la combaterea stresului oxidativ. Pe lângă migdale, de asemenea se pot consuma și nucile braziliene, caju și nucile de pin.
  • Edamame sau soia verde – se fierbe și se poate servi cu puțină sare. La fel ca tofu și alte produse din soia, edamame conține fitoestrogeni, care pot crește nivelul de acid hialuronic din organism.
  • Cartofii dulci – pe lângă faptul că sunt bogați în fibre, Vitamina A, C și mangan, de asemenea conțin magneziu care, după cum am menționat mai sus, ajută la producția colagenului. Găsim și o gamă largă de antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorarii celulelor oxidative și a bolilor cronice.

Acidul hialuronic pentru față și efectele secundare

El fiind o substanță care se află în mod natural în pielea noastră, nu ar trebui să existe efecte adverse. Ingredientul în sine este sigur, însă ce este riscant aici este procedura.

Totuși, te întrebi care sunt efectele secundare? 

Există, însă sunt minime: este posibil să apară unele umflături, roșeață, sensibilitate la locul injectării sau vânătăi (mai rar infecții) care pot dura două sau trei zile după injectare.

Dacă folosești produse cu acid hialuronic pentru față și după utilizarea lor apare pe piele orice tip de iritație sau dacă produsul arde sau ustură când îl aplici, clătește bine și oprește utilizarea produsului.

Se recomandă ca înainte de a alege acest fel de tratament pentru diminuarea ridurilor de pe piele să se consulte un medic specialist. 

Uneori, acidul hialuronic pentru față poate provoca chiar și reacții alergice, astfel pentru a nu se ajunge la asemenea situații, trebuie să fim precauți și să ne asigurăm că suntem în regulă și pregătiți pentru utilizarea tratamentului cu acid hialuronic.