Apa oxigenată pentru pete maronii și beneficiile ei

Folosește apa oxigenată pentru pete maronii și evidențiază frumusețea pielii tale. Bucură-te de un aspect sănătos și revigorat pentru mai mult timp.

Apa oxigenată este foarte cunoscută pe scară largă iar beneficiile acesteia se restrâng în mai multe domenii.

Cert este faptul că aceasta indepărtează semnele inestetice și este un foarte bun dezinfectant. 

Ce este apa oxigenată?      

Apa oxigenată, are denumirea chimică de peroxid de hidrogen și este un lichid incolor și totodată singurul agent antibacterian compus numai din apă și oxigen.

Acesta are rolul de a distruge organismele producătoare de boli, prin oxidare și se dovedește a fi cel mai eficient dezinfectant natural din lume.

Peroxidul de hidrogen ucide efectiv microorganismele prin oxidare, adică printr-un proces de ardere controlată.

Acesta trebuie să se regăsească în fiecare casă, pentru că este un dezinfectant excelent și poate fi folosit și în scopuri cosmetice.

Apa oxigenată se folosește numai pentru uz extern.

Este indicată în tratarea diferitelor afecțiuni dermatologice și se recomandă a se utiliza ca dezinfectant local, antiseptic, antimicrobian sau chiar decolorant pentru piele și păr.

Se folosește ca antiseptic sub forma unei soluții diluate, care eliberează oxigen gazos și îndepărtează puroiul format prin spuma produsă.

Se recomandă în tratamentul plăgilor deoarece curăță în profunzime și dezinfectează. Apa oxigenată facilitează vindecarea leziunilor și cicatrizează imediat, dat fiind faptul că are capacitatea de a opri sângerările.

Apa oxigenată pentru pete maronii      

Apa oxigenata este folosită în foarte multe tratamente de înfrumusețare și ajută la diminuarea petelor de pe piele.

În mod inevitabil, odată cu trecerea anilor, apar diferite pete, mai ales în zona feței, dar și pe spate datorită razelor solare, lipsei exfolierii, geneticii sau consumului de medicamente care sensibilizează pielea, au proprietăți antibacteriene si de albire.

Petele închise la culoare reprezintă o problemă estetică pentru foarte multe persoane.

Vestea bună este că poți face un tratament eficient utilizând apa oxigenată pentru pete maronii folosit cu moderație și în cantități mici te ajută să obții rezultate remarcabile în scurt timp.

Printre cauzele apariției petelor pigmentare se numără și perioada de sarcină, menstruație, precum și un nivel ridicat de stres sau o alimentație deficitară.

Apa oxigenată este un dezinfectant excelent, ce are capacitatea de a elimina rapid bacteriile acumulate la nivelul pielii.

Se folosește și ca oxidant sau decolorant. 

Acest lucru se poate observa cu ochiul liber, astfel că atunci când se toarnă pe plagă trebuie să producă spumă la suprafața pielii. Dacă nu se produce efervescența înseamnă că soluția nu este activă, prin urmare nu trebuie folosită deoarece nu este proaspătă și nu-și face efectul.

Apa oxigenată controlează producția de pigment și îndepărtează petele nedorite.

Apa oxigenată se poate folosi direct pe piele însă trebuie sa se țină cont de faptul că poate provoca arsuri și iritații, sau chiar reacții alergice. Apa oxigenată are reale proprietăți de curățare a punctelor negre, a grăsimii de pe față precum și de exfoliere.  

Petele pigmentare pot fi îndepărtate cu ajutorul cremei Ridonela, ce reprezintă un mix de ingrediente active foarte benefice pentru frumusețea și sănătatea pielii. Aceasta conține niacinamida, care reduce petele și îmbunătățește aspectul general al pielii,coenzima Q10 care are rol regenerator și reparator al barierei naturale de protecție a pielii, precum și ulei de argan care limitează efectul factorilor externi. 

Apa oxigenată – cum te mai poate ajuta? 

Apa oxigenată are o diversitate de utilizări de aceea nu trebuie să lipsească din nicio casă.

Decolorarea cu apă oxigenată este mai eficientă decât cea cu clor, pentru că atacă mai puțin fibra textilă.

Spune adio petelor de iarbă sau fructe deoarece peroxidul de hidrogen este un agent de albire extrem de eficient.

Acest dezinfectant nu este toxic și stopează acțiunea agenţilor patogeni astfel că ajută și la dezinfectarea jucăriile copiilor, ale animalelor, echipamentele sau cuştile.

Pe lângă înfrumusețarea pielii și beneficiile menționate mai sus, apă oxigenată mai ajută și la :

  • eliminarea pesticidelor de pe legume și fructe

Amestecă un sfert de cană de apă oxigenată cu 3 căni de apă și scufundă legumele și fructele care nu au nici un fel de imperfecțiuni în această soluție. După o jumătate de oră scoate-le și consumă-le fără nici o grijă.

  • albirea dinților

Amestecă 2 lingurițe de apă cu o linguriță de apă oxigenată și clătește-ți gura cu această soluție. Repetă operațiunea de 2 ori pe săptămână pentru a avea o dantură albă și strălucitoare. Aceasta ajută la îndepărtarea petelor galbene de pe dinți, care pot apărea de la fumat, cafea sau odată cu trecerea timpului.

  • îndepărtarea petelor de pe unghii

Unghiile riscă să se ingalbeneasca dacă sunt date în permanență cu ojă, pentru că acestea nu mai pot respira. Apa oxigenată te ajută să îndepărtezi petele inestetice de pe suprafața unghiilor lăsându-le perfect curate.

  • dezinfectarea rănilor

Oricând pot apărea tăieturi minore, zgârieturi sau alte leziuni de aceea este bine să ai apă oxigenată la îndemână. Pune rapid comprese pe zona afectată și bandajează. Fă acest lucru zilnic pentru a facilita vindecarea.

  • eliminarea ciupercilor piciorului

Combină cantități egale de apă oxigenată și apă distilată. Cu ajutorul unor dischete de bumbac pune cât mai multă soluție pe ciupercă și lasă să se usuce. Repetă operațiunea de mai multe ori pe zi până la vindecare.

  • curățarea veselei din bucătărie

Fă un amestec din apă oxigenată și bicarbonat de sodiu și vei obține o pastă omogenă, care curăță în mod eficient oalele pline de grăsimi precum și orice altă suprafață murdară.

  • igienizarea casei

Apa oxigenată ajută la dezinfectarea tuturor suprafețelor din casă. Folosește-o cu încredere pentru a curăța în profunzime orice suprafață plină de microbi.

  • eliminarea petelor de pe haine

Sunt o mulțime de cauze care duc la apariția petelor pe haine, dintre care amintim: transpirația, sângele, vinul sau cafeaua. Acestea pot fi eliminate rapid din țesături dacă foloseșți o soluție obținută din o parte detergent și două de apă oxigenată. Freacă energic și apoi clătește cu apă călduță. Vei observa că hainele tale vor avea din nou un alb imaculat și vor arăta ca noi. Nu folosi acest amestec pentru hainele colorate.

  • dezinfectarea băii

Apa oxigenată curăță și dezinfectează chiar și baia. Cu ajutorul acesteia se elimină microbii din chiuvetă, cadă sau chiar toaletă. Pulverizează apă oxigenată pe toate suprafețele din baie și lasă să acționeze pentru o jumătate de oră. Apoi clătește și vei observa că baia ta strălucește de curățenie.

  • curățarea mașinii de spălat vase

Cu timpul se formează mucegai în mașina de spălat vase iar aceasta capătă un miros neplăcut. Pentru a împiedica apariția unei situații neplăcute pulverizează apă oxigenată peste toate părțile mașinii și vei observa că aceasta va străluci de curățenie.

Un studiu realizat în acest sens arată că ciupercile care se formează în interiorul mașinii de spălat pot să fie dăunătoare sănătății. Acestea se formează în special în interiorul garniturilor de cauciuc de aceea trebuie neapărat igienizate.

  • eliminarea germenilor din coșul de gunoi

Spală recipientul de gunoi cu apă și săpun, apoi pulverizează apă oxigenată amestecată cu apă în cantități egale. Lasă să acționeze pentru câteva ore apoi așteaptă să se usuce în mod natural. În acest fel, toți microbii și bacteriile din coșul de gunoi se vor elimina complet.

  • purificarea aerului

Amestecă cantități egale de apă oxigenată cu apă distilată și vei obține o soluție benefică pentru curățarea aerului pe care îl respiri. Un aer proaspăt și curat te ajută să-ți menții sănătatea corpului. Soluția obținută se introduce în umidificatorul de cameră și se folosește în fiecare zi pentru purificarea aerului.

Apă oxigenată are și un rol terapeutic și este foarte eficientă pentru:

  • Dezinfecţia plăgilor chirurgicale cu puroi,
  • Otite,
  • Vaginite,
  • Dezinfecție bucală în cazul cariilor dentare, gingivite sau stomatite

Aceasta mai ajută și la: zgârieturi, arsuri și tăieturi.

De asemenea, combinația dintre oţet și peroxid de hidrogen distruge E.coli şi alte bacterii prezente pe alimente sau pe alte suprafeţe. Este dovedită eficiența interacțiunii ionilor de argint și a peroxidului de hidrogen pentru inactivarea bacteriilor E. coli

Apa oxigenată acționează ca un bactericid deoarece degajează vaporii de oxigen în concentrație mare. Prin spuma degajată, curăță plăgile de puroi sau celule moarte. În cazul plăgilor sau infecțiilor joacă rolul unui dezodorizant extrem de activ.

Scapă de petele maronii cu apă oxigenată  

apa-oxigenata-pentru-pete-maronii-tratament

 

Folosește cu încredere apa oxigenată pentru pete maronii si bucură-te din plin de rezultatele obținute. 

Fie ca petele apar pe mâini, ten sau spate acestea pot fi îndepărtate în mod eficient. Aceasta ajută la exfolierea tenului și la îndepărtarea petelor maronii de pe față.

Elimină celulele moarte ale pielii și permite celor noi să vină la suprafață. 

Petele de pe piele de obicei sunt mai închise la culoare decât restul tegumentului iar apa oxigenată ajută la uniformizarea nuanței pielii.

Înainte de a aplica apa oxigenată pe zona cu probleme igienizează cu apă și săpun și lasă sa se usucă bine. Folosește un săpun delicat care să nu agreseze pielea sau să o usuce. 

Apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante aplică apa oxigenată doar pe zonele problematice, nu pe toată suprafața pielii., lasă să acționeze o jumătate de oră și clătește. Repetă procedeul zilnic, timp de câteva săptămâni pentru a obține rezultatul dorit.  

În acest fel, se elimină toate impuritățile de la nivelul suprafeței pielii.

Ai nevoie de apă oxigenată 3%. Nu uita că după utilizarea apei oxigenate, trebuie să îți hidratezi pielea. Pentru acest lucru ai nevoie de o cremă de față sau o loțiune hidratantă.

Nu folosi această soluție dacă ai pielea iritată sau infectată de bacterii. 

Apa oxigenată pentru pete maronii îndepărtează petele negre, coșurile și acneea. Evita să îți intre în contact cu ochii și clătește imediat dacă ți-a intrat în ochi.

Folosește doar produse de curățare blânde, care au grijă de pielea ta și o tratează în mod delicat.

Poți scapă de petele inestetice cu ajutorul cremei Ridonela, care conține ingrediente naturale care au grijă de tenul tău. Acestea hidratează în profunzime, hrănește și protejează pielea de acțiunea nocivă a factorilor externi. Reprezintă o opțiune demnă de luat în considerare pentru că acționează rapid asupra zonei cu probleme și reduce în mod considerabil aspectul petelor pigmentare.

Crema Ridonela, spre deosebire de apa oxigenată conține o mulțime de ingrediente active cum ar fi: colagen natural care protejează pielea de deshidratare, ulei de rodie care este regenerator și stimulează mecanismele de reparare a pielii.

Dacă nu este prima dată când auzi de peroxidul de hidrogen și te-ai convins deja de beneficiile sale, înseamnă că îl utilizezi deja în diferite scopuri. Acesta este un dezinfectant care trebuie folosit în concentrații mai mici, pentru a îndepărta orice fel de riscuri, în ceea ce privește sănătatea pielii. 

Poți încerca câteva combinații cu apă oxigenată pentru a scăpa de petele maronii.

Amestecă fulgi de ovăz măcinați și sare de mare în proporții egale și câteva picături de apă oxigenată, pentru a forma o pastă omogenă. Aplică pe zona cu probleme prin masaj blând și lasă să acționeze 5 minute, apoi îndepărtează amestecul cu multă apă caldă.

O altă mască la fel de eficientă se poate face dintr-o lingură de miere încălzită la 40 de grade, în amestec cu o linguriță suc de aloe și 3 picături de apă oxigenată. Masca se aplica pe zona problematică și se lasă să acționeze timp de 15 minute.

Apa oxigenată pentru pete maronii – când vedem rezultatele?     

Înainte de a aplica apa oxigenată pentru pete maronii pe zona cu probleme, este indicat să faci un test pentru alergii sau iritații. În acest fel, ai certitudinea că o poți folosi cu încredere pentru a obține rezultatele dorite.

Nuanța pielii se va uniformiza dacă se repetă procedura de 3 ori pe săptămâna timp de o luna sau chiar două, în funcție de profunzimea petelor apărute pe piele. După o săptămână se văd primele rezultate.

Apa oxigenată pentru pete maronii – riscuri 

Este nevoie de o concentrație de 6%, pentru a obține efectul dorit. Dacă are o concentrație mai mare devine foarte puternică și agresivă în același timp cu pielea.

Apa oxigenată poate decolora nuanța pielii dacă este folosită în exces.

Peroxidul de hidrogen se găsește în farmacii, sub formă lichidă și are concentrația ideală de 3%. Cel sub formă de spray este mult mai ușor de folosit deoarece soluția se pulverizează ușor pe piele.

Produsele care conțin apă oxigenată, cum sunt spray-uri nazale se dovedesc a fi la fel de eficiente.

Apă oxigenată face parte din categoria produselor dezinfectante hidroalcoolice. Această igienizeaza și curată pielea de bacterii, însă o poate afecta în mod negativ dacă nu este folosită în mod corespunzător, și-anume dacă este utilizată mai des decât este recomandat sau într-o concentrație mult mai mare.

Este indicat să urmezi cu maximă rigurozitate indicațiile de pe eticheta produsului folosit.

Nu aplicați această soluție pe suprafețe mari de piele, ci doar local.

Pentru a te asigura că nu apar nici un fel de reacții adverse aplică o cantitate mică pe zona afectată, conform indicațiilor și observă cu atenție care sunt modificările apărute la suprafața pielii.

Apa oxigenată pentru pete maronii ajută la îndepărtarea celulelor moarte și curată foarte bine zona afectată. Aceasta reduce aspectul petelor iar în unele cazuri distruge efectiv pigmentul.

Este vorba despre un lichid incolor, care nu are miros iar concentrația obținută se datorează cantității de perhidrol și apă distilată folosită pentru obținerea peroxidului de oxigen.

O proporție inadecvată degajă oxigen activ de aceea este foarte importantă concentrația apei oxigenate folosite.

O concentrație inadecvată contribuie la nereușită pentru că nu se va decolora zona cu pete.

Acest agent dezinfectant este destul de puternic, de aceea nu trebuie folosită o concentrație prea mare care poate deteriora celulele sănătoase din jurul petelor sau leziunilor apărute pe piele. 

Un studiu realizat în 2012 arată faptul că există efecte secundare negative al utilizării peroxidului de hidrogen, cum ar fi inrosiri și inflamații, precum și decolorarea pielii.

Dacă este folosit în mod corespunzător, efectele obținute sunt uimitoare, pentru că se poate trata cu succes hiperpigmentarea. Pericolele produsului sunt mult mai mici decât beneficiile oferite pentru piele. 

Atunci când apar complicații poți să te confrunți cu dermatită, arsuri, urticarie, mâncărime și iritație.

În concluzie, apa oxigenată poate fi folosită pentru îndepărtarea petelor maronii însă trebuie să o testezi înainte pe piele, pentru a te convinge că nu ai reacții alergice. În plus, poți încerca diferite măști cu apă oxigenată care se dovedesc a fi extrem de eficiente.

Petele maronii reprezintă o problemă estetică pentru foarte multe persoane.

Din fericire, ai la îndemână posibilitatea de a face un tratament de albire și infrumusetare cu ap oxigenată. Folosește acest produs cu moderație pentru a te bucura de un plus de efect.