Bicarbonat pentru pete maronii pe față – rezolvă problema ușor

Tenul tău are multe imperfecțiuni? Scapă de aspectul inestetic folosind bicarbonat pentru pete maronii pe față și bucură-te din plin de frumusețe.

Atunci când tenul tău este începe să se păteze din diferite motive, încearcă pentru început câteva remedii naturale și abia apoi ia decizia de a face un consult medical.

De cele mai multe ori o sa fii surprinsă cât de bine funcționează și cât de rapid poți indeparta aceste imperfecțiuni.

Bicarbonat pentru pete maronii pe față – un remediu natural         

Felul în care arăți este foarte important de aceea trebuie să ai mare grijă de tenul tău.

Atunci când apar pete maronii pe față ai la îndemână un remediu natural excelent și anume bicarbonatul de sodiu.

Nu lăsa aceste pete să strice aspectul estetic și să confere un aspect îmbătrânit pielii, ci fa tot posibilul să îți menții frumusețea pielii pentru cât mai mult timp.

Odată cu venirea anotimpului cald, ai o grijă în plus în ceea ce privește protecția solară. Atunci când te confrunți cu apariția petelor solare, bicarbonatul de sodiu îți vine în ajutor.

Acesta este un foarte bun remediu natural care te scapă de petele inestetice.

Dacă nu știai trucul cu bicarbonat pentru pete maronii pe față acum este momentul să îl afli.

Acesta este un ingredient minune care nu trebuie să lipsească din nici o casă, pentru că poate rezolva cu ușurință o diversitate de probleme. Curăță foarte bine și dezinfectează, ajută la creșterea părului, tratează în mod eficient acneea și te scapă de petele solare.

Ce sunt petele maronii de pe față?       

Petele maronii de pe față sunt semnele hiperpigmentării care reprezintă o problemă destul de comună a pielii. Acestea poartă denumirea de pete pigmentare, pete solare sau pete de bătrânețe și apar deoarece celulele melanocite produc un exces de melanină, pigmentul natural al pielii.

Prin urmare, există o hiperactivitate a acestor celule, datorită în general razelor ultraviolete, dar și îmbătrânirii, diferitelor afecțiuni medicale sau consumul de medicamente.

Petele mai închise la culoare apar în perioada sarcinii și din cauza expunerii îndelungate la soare în absența unei protecții solare și poartă denumirea de melasmă sau cloasmă.

Acestea apar cel mai des la femei din cauza razelor ultraviolete și a modificărilor hormonale.

De asemenea, expunerea la substanțe chimice precum betaxofolul sau minociclina pot stimula producția excesivă de melanină.

Tratamentele medicale cu hormoni precum estrogen sau contraceptive pot declanșa apariția hiperpigmentarii. Estrogenul accelerează producția de melanină pentru că acest hormon feminin influențează  apariția petelor pigmentare. 

Un posibil tratament natural pentru îndepărtarea acestor probleme este bicarbonat pentru petele maronii de pe față.

Femeile sunt mai expuse decât bărbații la apariția petelor melanice deoarece apar deseori în perioada de sarcină. Atunci când petele maronii de pe față sunt moștenite genetic, acestea sunt greu de îndepărtat.

Bicarbonatul de sodiu și beneficiile lui 

bicarbonat-pentru-pete-maronii-pe-fata-beneficii

 

Bicarbonatul de sodiu este o substanță naturală alcalină care are o mulțime de întrebuințări. Acesta apare sub forma unei pulberi fine și este foarte renumit pentru beneficiile sale.

Este foarte renumit pentru proprietățile antibacteriene (combat acțiunea bacteriilor), antifungice ( tratează infecțiilor fungice) antiseptice (inhibă creșterea sau înmulțirea bacteriilor) și antiinflamatoare (retrag inflamațiilor de la suprafața pielii).

Dacă nu ești adeptul măștilor cu bicarbonat de sodiu, ai posibilitatea să folosești crema Ridonela care reprezintă un mix de ingrediente active ce se comportă în mod delicat cu pielea și îi redă frumusețea. 

Are proprietăți excelente astfel că poate estompa ridurile, cearcănele și petele inestetice.

Conține colagen vegetal care formează o peliculă protectoare , acid hialuronic care promovează regenerarea pielii deteriorate si ulei de rodie care joacă rolul unui oxidant forte, pe lângă alte ingrediente la fel de eficiente.

Aplic-o de 2 ori pe zi timp de 4-6 săptămâni și vei vedea că îți recapeți frumusețea de odinioară cu un minim de efort.

Totuși bicarbonatul de sodiu are beneficii clare pentru frumusețe și un aliat de nădejde pentru unghiile impecabile şi dinţii de un alb imaculat.

Dacă vrei să ai o piele sănătoasă folosește bicarbonat pentru petele maronii de pe față.

Acesta are proprietatea de a elimina celulele moarte de pe suprafața tenului și de a înlătura roșeața.

Mai mult bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a regla Ph-ul pielii la un nivel normal și îndepărtează că prin minune petele de pe faţă.

Iată care sunt beneficiile oferite:

  • îndepărtează coșurile

De asemenea, acesta te scapă de acnee dacă amesteci 2 linguri de bicarbonat cu o linguriţă cu miere. Vei obține o pastă pe care trebuie să o aplici pe zona cu probleme, lași să acționeze 15 minute apoi clătește cu apă din abundență.

  • albește dinții

În ceea ce privește albirea dinților ai nevoie de doar câteva picături de zeamă de lămâie și o linguriță de bicarbonat. Înmoi periuţa în acest amestec și te speli pe dinți cu pastă obținută. Foloseşte de două ori pe săptămână această metodă și vei vedea cum dinții tăi vor fi de un alb strălucitor.

  • acționează ca un exfoliant

Bicarbonatul de sodiu acționează ca un exfoliant blând pentru piele îndepărtând toate celulele moarte și lăsând tenul neted și curat.

Amestecă câteva picături de demachiant cu o linguriţă cu bicarbonat de sodiu și vei obține o pastă omogenă. Aplic-o pe faţă şi masează delicat pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii, lăsând tenul proaspăt şi luminos.

  • redă frumusețea unghiilor

Cu timpul, unghiile pot căpăta o nuanţă gălbuie și inestetică iar un amestec realizat din bicarbonat şi apă oxigenată te ajută să le redai culoarea naturală. Tot ceea ce trebuie să faci este să întinzi acesta pastă pe unghii și să lași să acționeze în jur de 20-25 de minute după care să clătești. Repetă această operațiune și vei observa cum aspectul inestetic va dispărea.

  • îndepărtează pielea moartă de pe călcâie

Pielea întărită de pe călcâie sau din jurul unghiile conferă un aspect neplăcut. Pune 4 linguri de bicarbonat în 2 litri de apă caldă și înmoaie ți picioarele în acest amestec pentru aproximativ 20 de minute. După aceea folosește piatră ponce pentru îndepărtarea celulelor moarte și bucură-te de călcâie frumoase și sănătoase.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, bicarbonatul de sodiu te scapă de petele de pe față, deoarece are un efect de iluminare intensă și te ajută să-ți menții o piele strălucitoare și sănătoasă.

Sucul de portocale îi multiplică efectul, astfel că poți face rapid o mască amestecând o lingură bicarbonat de sodiu cu două linguri de suc de portocale.

Se formează o pastă pe care trebuie să o aplici în strat subțire în mod uniform pe zona cu probleme. Lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi cu un tampon de bumbac umed  șterge ușor fața. 

Utilizează această mască o dată pe săptămână și scapă de aspectul tern.

Această mască intensifică producția de colagen în piele și elimină impuritățile, lăsând fața curată.

Portocalele sunt bogate în vitamina C și oferă o strălucire naturală iar bicarbonatul de sodiu exfoliază ușor pielea îndepărtând celulele moarte.

Bicarbonat pentru pete maronii pe față și ulei de cocos        

Tenul necesită o îngrijire specială pentru a nu-și pierde din vitalitate și din strălucire.

În cazul în care te confrunți cu petele inestetice, poți încerca să faci o mască de bicarbonat de sodiu și ulei de cocos.

Aceste două ingrediente joacă un rol foarte important pentru sănătatea pielii pentru că elimină celulele moarte de pe suprafața tenului, precum și roșeața, cicatricile și petele închise la culoare.

Acest bicarbonat pentru pete maronii pe față are capacitatea de a regla Ph-ul pielii la un nivel normal, ceea ce reprezintă un atuu extrem de important.

Uleiul de cocos are un puternic efect antibacterian, hidratează tenul şi îndepărtează în profunzime.

Această combinație este ideală pentru o piele fină și curată.

Iată care sunt ingrediente de care ai nevoie pentru a face o mască cu bicarbonat pentru pete maronii pe față:

  • o jumătate de cană de ulei de cocos
  • o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu.

Încălzește uleiul de cocos pe foc până când devine lichid și amestecă-l cu bicarbonat de sodiu. Se formează o pastă omogenă cu care se masează fața folosind mișcări circulare. Se lasă să acționeze pentru o jumătate de oră și apoi trebuie să clătești cu apă călduță. Repetă procedeul de trei ori pe săptămână și vei vedea cum petele maronii dispar de pe față.

Bicarbonat pentru pete maronii pe față și lămâie 

bicarbonat-pentru-pete-maronii-pe-fata-si-lamaia

 

Acest bicarbonat pentru pete maronii pe față face adevărate miracole în ceea ce privește sănătatea tenului tău. În plus, este ideal de folosit în prepararea măștilor de față și se remarcă prin nenumărate beneficii, care merită toată atenția ta.

Una din măștile care te ajută să scapi de imperfecțiuni este cea făcută din bicarbonat de sodiu și lămâie.

Aceasta se dovedește a fi foarte eficientă, se prepară rapid iar rezultatele obținute sunt întocmai cele așteptate.

Această mască de față joacă rolul unui gomaj și este foarte benefică în curățarea și îngrijirea tenului.

Lămâia are proprietăți astringente, antibacteriene și antiinflamatoare astfel că luptă în mod eficient împotriva infecțiilor și bacteriilor. Dat fiind faptul că poate să deschidă bine porii, ajută la eliminarea coșurilor și la îndepărtarea impuritățile nedorite cu un minim de efort.

Masca cu bicarbonat pentru pete maronii pe față are și un rol depigmentant, de aceea poate îndepărta chiar și cicatricile lăsate de acnee.

Sucul de lămâie tonifică și energizează pielea iar combinat cu bicarbonat devine și mai eficient, astfel că echilibrează secreția de sebum și lasă pielea netedă și fină.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mască :

  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu 
  • 3 lingurițe de zeamă de lămâie 

Amestecă aceste ingrediente până când obții o pastă omogenă. Pentru cei cu pielea mai sensibilă este indicat să adaugi și câteva picături de apă. Pune acest amestec peste zona afectată, lasă să acționeze 20 minute și apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.

Folosește acesta mască cu bicarbonat pentru pete maronii pe față doar o dată pe săptămână, deoarece utilizată în exces îți va sensibiliza pielea, ceea ce nu este deloc de dorit.

Dacă nu ești adeptul măștilor de față atunci poți folosi crema Ridonela care are la baza doar ingrediente naturale, care sporesc producția de colagen și redau elasticitatea pielii.

Integreaz-o în ritualul tău zilnic de îngrijire și spune adio petelor inestetice de pe față. Dacă vrei să faci o schimbare radicală în viața ta, redă frumusețea și vitalitatea tenului cu crema Ridonela.

Bicarbonat pentru pete maronii pe față sau alte soluții naturale    

Pe lângă acest bicarbonat pentru petele maronii de pe față mai există și alte remedii naturale la fel de eficiente de care trebuie să ții seama.

Merită să optezi pentru aceste tratamente naturiste pentru că nu au efecte negative asupra pielii și o tratează cu blândețe.

Iată câteva variante care te ajută să scapi de petele nedorite:

  • uleiul de muştar

Acesta are rolul de a deschide la culoare petele maronii de pe față, astfel că reduce în mod vizibil gradul de pigmentare a pielii. Masează fața cu puţin ulei de muştar în fiecare seară timp de 2 săptămâni. Lasă să acționeze 10-15 minute și apoi îndepărtează-l cu apă călduță.

  •    crema Ridonela

Aceasta conține ingrediente de top cum ar fi: niacinamida, coenzima Q10, ulei de argan si de migdale. Niacinamida are rolul de a reduce inflamațiile și poate sa reinvie tonusul pielii. Coenzima Q10 este un protector activ împotriva radicalilor liberi și a razelor ultraviolete. Uleiul de argan are rol regenerator, cicatrizant și reparator iar cel de migdale are un rol calmant și atenuează iritațiile. 

Aceste ingrediente pe langa multe altele formează un remediu natural și foarte eficient ce redă strălucirea pielii tale. Vitaminele din compoziția cremei Ridonela joacă un rol foarte important în remedierea afecțiunile dermatologice. Pe lângă faptul că formează o barieră de protecție, redă luminozitatea și uniformizează culoarea pielii, astfel că vei avea un ten mult mai frumos și mai sănătos.

  • lapte de cocos

Laptele de cocos catifeleaza pielea și elimină petele negre de pe față, datorită faptului că este bogat în acizi grași naturali și are rol antiseptic. Studiile arată că laptele de cocos estompează urmele hiperpigmentarii

  • suc de aloe vera și pătrunjel tocat

Amestecă cantități egale din aceste ingrediente și întinde amestecul pe zona cu probleme. Lasă să acționeze 15 minute după care îndepărtezi soluția cu apă. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe zi și vei observa că tenul tău va deveni foarte luminos și va radia de frumusețe.

Pătrunjelul este bogat în proteine și minerale (calciu, potasiu, fosfor, magneziu) și are un conținut mare de lipide și flavonoizi. În plus conține o cantitate uriașă de vitamina C și alte vitamine precum A și B-urile (B1 B2, B3, B5, B6). 

Aloe vera conține aproape 80 de substanțe active, dintre care amintim diferiți aminoacizi, minerale, vitamine, fitosteroli, hormoni vegetali. Această plantă conține aproximativ 97% apă care ajută de fapt la propria creștere și dezvoltare.

  • amidon de cartofi cu zeamă de lămâie

Un alt remediu natural este masca din amidon de cartofi și zeamă de lămâie. Amestecă 2-3 linguri din aceste ingrediente pentru a obține o pastă omogenă, întinde-o pe față și lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă. Repetă tratamentul o dată pe săptămână și vei observa cu siguranță diferența.

Amidonul de cartofi conține antioxidanți și vitamina C care au rolul de a ameliora inflamațiile și a reduce aspectul petelor pigmentare. Lămâile conțin foarte multă vitamina C, acid citric, vitaminele B și carbohidrați. Acestea joacă rolul unui medicament și face adevărate minuni atunci când este aplicat pe piele. Lămâia este un antiseptic natural de aceea poate îndepărta cu succes imperfecțiunile pielii. 

Vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la creșterea rezistenței organismului luptând în mod eficient împotriva infecțiilor și eliminând inflamatiile. Integrează sucul de lămâie în rutina zilnică și bucură-te de beneficiile oferite. 

  • drojdie uscată cu apă oxigenată

Amestecă 3 lingurițe de drojdie uscată cu câteva picături de apă oxigenată până când obții o pastă fină. Lasă să acționeze 20 de minute apoi clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână pentru un plus de efect.

Drojdia are un rol revitalizant, stimulează imunitatea și ameliorează starea de răceală. Apă oxigenată curăță în profunzime, elimină bacteriile sau alte impurități de pe suprafața pielii și lasă tenul curat și sănătos.

  • ulei de ricin cu suc de lămâie

Amestecă 4 lingurițe de ulei de ricin cu 2 lingurițe de suc de lămâie. Înmoaie o dischetă demachiantă în acest amestec și aplică pe față. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă și repetă procedura o dată la 2 zile.

Uleiul de ricin are proprietăți antiomicrobiene și antiinflamatorii, inhibă creșterea bacteriilor care provoacă acnee. Dat fiind faptul că este bogat în acizi grași ajută pielea să devină netedă și catifelată. Contribuie la regenerarea țesutului sănătos al pielii și uniformizează nuanța tenului.

Sucul de lămâie este un antioxidant care îmbunătățește vizibil aspectul pielii. În plus, are efect antiimbatranire, estompează petele inestetice și reduce senzația de arsură. Grație efectului antibacterial, favorizează vindecarea leziunilor de pe piele. Lămâia diminuează semnele lăsate de trecerea anilor precum petele maronii iar datorită capacității astringente poate regla cantitatea de sebum, lăsând pielea fină și catifelată.

  • ulei de cocos și fistic mărunțit

Pe lângă măștile cu bicarbonat ă și uleiul de cocos îndepărtează cu succes semnele îmbătrânirii tenului. Acestea pot fi estompate cu ajutorul unei măști care poate transforma tenul pătat într-unul curat şi luminos.

Prepară o mască amestecând câte o lingură din ambele ingrediente și vei obține o pastă omogenă care trebuie aplicată pe zonele hiperpigmentate, de două ori pe zi. Repetă procedura pentru 3-4 săptămâni și vei observa că rezultatele nu întârzie să apară.

Prin urmare, există o mulțime de modalități de a combina bicarbonatul de sodiu cu diverse ingrediente naturale pentru a-i maximiza potențialul. 

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți active antiinflamatorii și antibacteriene.

În plus, este un produs excelent pentru piele care joacă rolul unui exfoliant puternic.

Această pulbere albă neutralizează pielea și reprezintă un remediu eficient ce înlătură petele maronii de pe față.