Botox pentru riduri – ce trebuie să știi?

Ai probleme cu ridurile și ai decis să apelezi la un tratament cu botox care să te ajute să scapi de ele? Află tot ce trebuie să știi despre tratamentul cu botox.

Ce este botoxul?

Botoxul este o proteină care slăbește sau paralizează mușchii. În doze mici, poate reduce ridurile pielii și poate ajuta la tratarea unor afecțiuni medicale. 

Botoxul este o proteină produsă din toxina botulinică, pe care o produce bacteria Clostridium botulinum, care este prezentă în multe medii naturale, inclusiv sol, lacuri, păduri și tracturi intestinale ale mamiferelor și peștilor.

Botoxul este o toxină, dar atunci când medicii îl folosesc corect și în doze mici, poate avea beneficii. 

Are utilizări atât cosmetice, cât și medicale. 

Ca tratament cosmetic, injecțiile cu botox pot reduce aspectul ridurilor de pe față.

Toxina are diferite scopuri medicale în funcție de tipul specific utilizat, variind de la tipul A la tipul G.

Tipul A, cel mai puternic, este comercializat sub numele de Botox, Xeomen și Jeuveau și Dysport. Toate au fost aprobate de Food and Drug Administration (FDA) special în scopul combaterii ridurilor adânci și a liniilor fine ale feței.

Pe lângă faptul că reduce ridurile, botoxul este aprobat de FDA pentru tratamentul migrenelor, strabismului (ochii încrucișați), blefarospasmului, distoniei cervicale (torticolis) și problemelor vezicii urinare.

Primele semne de îmbătrânire sunt adesea ridurile din jurul ochilor, de pe frunte și în jurul gurii. 

Ridurile sunt până la urmă o caracteristică normală a feței umane, însă mulți dintre noi sunt de părere că ridurile oferă un aspect mai puțin plăcut și de obicei din acest motiv ne simțim mai în vârstă decât ce suntem. Pentru a reduce aspectul lor, multe persoane aleg tratamentul cu botox pentru riduri.

Dacă totuși preferi metoda naturală și nu vrei să fii injectat cu botox, avem o soluție pentru tine:

Crema Ridonela, ea te scapă de problemele pe care le ai, reduce ridurile, chiar și petele pigmentare de pe față. Ingredientele sunt naturale și special alese pentru tratarea unui ten cu riduri. Intra pe site, comandă, încearcă și vei vedea rezultate!

Botox riduri – se aplică la toate ridurile?

Nu. Există două tipuri diferite de riduri – dinamice și statice – și fiecare ar trebui tratată diferit.

Ridurile dinamice sunt cauzate de mișcarea mușchilor, cum ar fi cele când zâmbești, râzi sau când ești supărat.

Ridurile dinamice sunt de obicei cele din jurul ochilor și liniile de pe frunte. 

Toți ne naștem și avem riduri dinamice, însă pe măsură ce îmbătrânești, aceste riduri devin mai adânci și mai ușor de observat. 

Botoxul foloseste diverse forme de toxina botulinica pentru a paraliza sau relaxa temporar activitatea musculară și este o opțiune bună pentru ridurile dinamice. Poate elimina aceste riduri și să ofere tenului un aspect mai tânăr.

Ridurile statice sunt cauzate de pierderea elasticității și a colagenului din piele care se datorează unor factori externi cum ar fi expunerea la soare, fumatul etc. 

Pielea ta devine mai subțire și mai uscată, iar tenul se modifică odată cu vârsta.

Pentru aceste riduri nu se recomandă botoxul, ci se folosesc fillere pentru umplerea acestor riduri ale feței. Aceste fillerele netezesc liniile și ridurile, restabilesc tenul și vă oferă pielii un aspect mai proaspăt. 

Fillerele dermice, inclusiv acidul hialuronic, sunt potrivite în special pentru liniile fine și ridurile din jurul gurii. Pentru mulți oameni, o combinație de botox și fillere va produce cele mai bune rezultate.

Orice metodă alegi, este foarte important să te consulți mai întâi cu un medic specialist. Este important ca injecțiile să fie făcute corect pentru a evita efectele secundare. Un medic calificat și certificat corespunzător te va ajuta să determini care opțiuni se potrivesc cel mai bine nevoilor și sănătății tale. 

Trebuie să știi că botoxul nu șterge ridurile

Botoxul te poate ajuta în mare parte în prevenirea ridurilor de pe față. Deoarece botoxul este, desigur, un tratament pentru riduri și linii fine, dar după cum se dovedește, pentru majoritatea pacienților, botoxul este mai mult preventiv decât reparator. 

Ingredientul său activ „îngheață” mușchii feței pentru a-i împiedica să se contracteze și prin acest proces împiedicăm adâncirea acestor linii și riduri de pe piele. Prin urmare, cu cât iei botox mai devreme, cu atât efectele sale sunt mai preventive – de aici tendința de a lua botox încă de la vârsta de 20 de ani.

Botoxul încetinește utilizarea anumitor mușchi, astfel împiedicând dezvoltarea liniilor (sau cel puțin întârzierea dezvoltării ridurilor). 

Botoxul îl folosim cel mai mult pentru ridurile de pe frunte și cele dintre sprâncene. Botoxul nu șterge ridurile, însă el poate preveni liniile și ridurile adânci de pe față.

Înainte de a alege varianta de botox, încearcă crema Ridonela menționată mai sus și vezi rezultatele în doar câteva săptămâni.Vezi aici ingredientele pe care le conține.

Botox riduri – temporar sau pentru totdeauna?

Dacă crezi că efectele botoxului durează la infinit, te-ai înșelat grav. 

În primul rând trebuie să știi că după ce ai ales acest tratament, după injectare, efectele sale încep de obicei în 48 de ore și devin vizibile în cinci până la zece zile.

Durata medie pentru botoxul injectat între sprâncene, pe frunte și asupra ridurilor din jurul ochilor este de aproximativ trei până la patru luni, dar există și anumiți factori care pot face ca botoxul să se estompeze mai repede. 

De exemplu, persoanele care fac mult sport, activitate fizică sau cei care sunt foarte expresivi pot observa că Botoxul durează chiar mai puțin de trei luni.

Când dispare efectul botoxului, mușchii feței își încep din nou mișcarea, de asemenea împreună cu aceste mișcări, ridurile revin.

Anii de utilizare a botoxului pot însemna că vei avea nevoie din ce în ce mai puțin de întreținere în timp. Cu o frecvență și o cantitate adecvată, mușchii tăi devin mai puțin puternici și s-ar putea să nu ai nevoie de atât de mult botox sau să nu ai nevoie de el la fel de frecvent. Pentru că mușchii tăi sunt deja „antrenați” să nu se miște, acest lucru ajută la procesul de îmbătrânire și la prevenirea ridurilor de pe față.

Care sunt riscurile botoxului?

Toxina botulinica, cum este menționat și mai sus, este produsă de un anumit tip de bacterii. 

În cantități mai mari, aceasta poate fi otrăvitoare. Cu toate acestea, doar doze mici și mai slabe de botox sunt folosite pentru a reduce ridurile faciale.

botox pentru riduri

Riscurile care pot apărea cu injectarea cu botox includ o muncă greșită dacă prea multă neurotoxină este utilizată sau injectată în locul greșit. De asemenea se poate ajunge la o așa-zisă față „înghețată” sau lipsită de expresie. 

Din fericire, deoarece botoxul este temporar, oricare dintre aceste accidente va dispărea în cele din urmă. Același lucru este valabil și pentru orice vânătăi ușoare care pot apărea după primirea injecțiilor, care ar trebui să dispară după câteva zile.

Totuși există câteva efecte secundare pe care le putem avem după injectare cu botox.

Reacțiile adverse frecvente includ: 

  • durere de cap 
  • roșeață a ochilor, lăcrimare sau iritație 
  • roșeață sau vânătăi în zona de injectare.

Consumul de alcool cu ​​24 de ore înainte de tratament crește, de asemenea, roșeața și vânătăile.

Un efect secundar mai puțin frecvent, dar care trebuie menționat. Este puțin mai grav și se numește ptoza (pleoape căzute). Acest lucru poate cauza probleme de vedere. Ptoza ar trebui să dispară când toxina botulinică dispare în câteva luni. 

Unele persoane, dacă injectează botox la o vârstă fragedă și repetă acest tratament în mod continuu, după o perioadă lungă de folosire pot suferi de o piele subțire și de muschi mai slabi.

Dacă nu vrei să te confrunți cu efectele secundare, alege varianta naturala, aici nu trebuie să-ți faci griji, nu există reacții adverse, încearcă crema Ridonela și vei vedea. Comandă direct aici.

Cum se aplică botoxul pentru riduri?

Când toxina botulinica este injectată, aceasta blochează anumite semnale nervoase care fac mușchii să se contracte. 

Dezactivarea temporară a mușchilor faciali, acest lucru ducând la reducerea ridurilor de pe față. Odată injectat, mușchiul este practic paralizat, ducând la reducerea așa-numitelor „riduri dinamice” (ridurile care sunt prezente doar atunci când mușchii se contractă).

Înaintea injectări, medicul ar trebui să-ți aplice o cremă anestezică pe suprafața unde urmează sa te injecteze cu botox pentru a o amorți. 

Injectarea în sine durează doar câteva minute, însă ce trebuie să știi, înainte de acest tratament, ți se poate cere să întrerupi administrarea de suplimente pe bază de plante care subțiază sângele și medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina, naproxenul și ibuprofenul. 

În ziua ședinței, nu aplica machiaj și curăță tenul. 

După tratament vei putea reveni la rutina normală imediat după aceea.

Pentru a crea botox pentru injectare, conținutul este amestecat cu o soluție salină sterilă pentru a se obține o soluție preparată pentru injecții subcutanate sau intramusculare. 

Abia după ce se obține această soluție, ea poate fi injectată în anumite zone pentru a slăbi mușchii feței și a reduce ridurile.

Cine se poate injecta cu botox pentru riduri?

Cel mai important e să fii sănătos și să ai cel puțin 18 ani înainte de a putea face injecții cu toxină botulinică. 

Există totuși câteva excepții, sunt anumite persoane care nu ar trebui să aleagă acest fel de tratament pentru reducerea ridurilor

 Aceștia fiind:

  • Persoanele care au o boală neuromusculară (cum ar fi scleroza multiplă sau miastenia gravis) 
  • Persoanele însărcinate sau care alăptează 
  • Cele care au slăbiciune la anumiți mușchi ai feței 
  • Persoanele care au ptoză (pleoape căzute), cicatrici faciale profunde sau trăsături faciale neuniforme (când trăsăturile nu sunt aceleași pe ambele părți ale feței)
  • Persoanele care au probleme cu pielea în apropierea zonei de injectare

De ce să alegem tratamentul cu botox pentru riduri?

Trecerea timpului ne face să îmbătrânim, dar de ce pielea noastră se schimbă odată cu vârsta? 

Cu siguranță te-ai întrebat asta de mai multe ori. Deși poate nu înțelegem foarte clar de ce pielea noastră se modifică, există totuși răspuns și la această întrebare.

O scădere a colagenului, elastinei și acidului hialuronic joacă cel mai mare rol în schimbarea aspectului nostru. 

Colagenul este cea mai abundentă proteină din corp, formând pielea și țesutul conjunctiv. Este responsabil pentru structura solidă a pielii, oferindu-i un contur tineresc și un aspect plăcut. Colagenul funcționează mână în mână cu elastina, ceea ce permite pielii noastre să fie elastică, împiedicând-o să se întindă foarte mult și îi permite să revină la locul inițial. 

Acidul hialuronic se atașează de moleculele de apă, ajutând pielea noastră să atragă și să rețină apa pentru un aspect suplu și plin de vitalitate. 

Aproximativ, atunci când împlinim 18 ani, producția noastră de elastină, colagen și acid hialuronic începe să scadă cu aproximativ 1% pe an. 

În timp, acest lucru duce la pierderea volumului și a elasticității pielii noastre. 

Când există o pierdere a volumului sau a structurii pielii, oricât de mică, suprafața pielii cade pentru a o umple, astfel creând riduri. 

Pe măsură ce elastina se epuizează, mușchii care obișnuiau să revină după fiecare mișcare facială nu mai au această posibilitate și astfel ducând la apariția ridurilor și a liniilor fine de pe față.

Unul dintre numeroasele beneficii ale botoxului este acela de a netezi aceste riduri, de a reda tenului strălucire și un aspect tineresc.

Care este diferența între botox pentru riduri și fillere?

Ambele tratamente sunt folosite pentru a reduce vizibil ridurile, însă totuși există diferențe între cele două. 

botox riduri fata

După cum este menționat deja mai sus, botoxul în sine este un relaxant muscular făcut din bacterii. Injecțiile cu botox relaxează mușchii din apropierea ridurilor. Nepermiterea mișcării acestor mușchi ai feței, lucru acesta reduce aspectul ridurilor dinamice.

În ceea ce privește fillerele dermice, ele tratează de asemenea ridurile de pe față, însă cel mai mult sunt folosite pentru a combate liniile de zâmbet sau ridurile marionette. Aceste fillere uneori sunt folosite și pentru tratamentul mâinilor sau pentru a reduce aspectul cicatricilor. 

Fillerele dermice pot restaura aspectul pielii prin adăugarea volumului în zone precum pomeți, bărbie, maxilar sau tâmple.

La fel ca botoxul, aceste fillere sunt injectabile. De asemenea nu durează mult, însă spre diferență de botox, fillerele dermice durează puțin mai mult. Totuși vei avea nevoie de repetarea tratamentului după câteva luni.

Fillerele dermice prezintă posibilitatea apariției mai multor riscuri și efecte secundare decât la botox. Efectele secundare severe sunt rare. Efectele secundare moderate dispar de obicei în două săptămâni.

Efectele secuntare care ar putea apărea sunt:

  • reacție alergică 
  • vânătăi 
  • infecţie 
  • mâncărime 
  • amorţeală 
  • roşeaţă 
  • cicatrici 
  • răni

În cazuri severe, poate apărea chiar și umflarea pe termen lung a feței. Pentru a preveni acest efect, este recomandat să-ți faci un test de alergie înainte de a te decide asupra acestui tratament.

Deci, principalele diferențe între botox și fillere dermice sunt:

Botox: acesta îngheață mușchii pentru a reduce liniile fine și ridurile cauzate de expresiile faciale. Botoxul se aplică ridurilor care de obicei se află în partea superioară a feței, cum ar fi fruntea și în jurul ochilor. 

Fillerele dermice: acestea folosesc acid hialuronic și substanțe similare pentru a „umple” zonele care și-au pierdut volumul și netezimea. Se aplică ridurilor din jurul gurii, buzelor subțiri și la obraji care și-au pierdut plenitudinea.

Care este prețul unui tratament cu botox pentru riduri?

Când vine vorba despre costul acestui tratament, el variază în funcție de zona pe care dorești să o tratezi. 

De asemenea, prețul crește dacă dorești să tratezi mai multe zone ale feței sau doar una. 

Prețul poate varia de la o clinica la alta, însă nu ar trebui să fie o diferență extrem de mare (probabil la o clinică mai cunoscută, la un medic cu o experiență prețul poate fi puțin mai mare).

Prețul tratamentului cu botox începe de la 100 de euro până la 300 de euro. 

Dacă ești sigură că vrei să alegi tratamentul cu botox, nu uita ca mai întâi ar trebuie să vorbești cu medicul tău, să te consulți cu el pentru a te asigura că această metodă este una potrivită pentru tine și pielea ta. 

Totodată este important să ai toate informațiile necesare înainte de a face tratamentul. Abia după, când ești sigură că vrei să faci asta, programează-ți tratamentul.