Te confrunți cu cearcănele negre? Iată ce remedii să folosești

Ne confruntăm, deseori, cu cearcănele negre și se pare că nu mai putem scăpa. Află și tu care sunt remediile care ți se potrivesc și profită de ele!

 

În acest articol vei afla tot ce ar trebui să știi despre ele. De la cauze și tratamente naturale până la tratamente chirurgicale.

Cearcăne negre – ce să facem cu ele?

 

Un lucru e sigur când vine vorba de cearcăne: acestea sunt inestetice, ne fac să arătăm de zece ori mai obosiți decât suntem sau dau senzația de o viață total haotică.

Optează, întâi de toate, pentru vizita la un medic dermatolog, pentru a alege tratamentul potrivit pentru tine și a afla, în mod sigur, care este cauza aparițiilor cearcănelor negre. 

Cearcănele negre pot fi descrise prin faptul că atunci când întinzi pielea afectată, această zonă se luminează și culoarea aproape că a dispărut.

Alege tratamentele naturale, acestea fiind soluția ideală pentru a preveni, a trata și chiar a scăpa de cearcănele negre.

Nu neglija, totuși, sfatul medicului dermatolog. Acesta știe cel mai bine ceea ce ai de făcut cu aceste cearcăne și te îndrumă spre un tratament care ți se potrivește din punct de vedere medical cu riscuri cât de puține. 

Cearcănele negre apar atât la femei, cât și la bărbați, chiar și la adolescenți și copiii. Este bine să prevenim înainte să tratăm sau chiar să tratăm cât mai natural posibil, pentru a nu exista reacții adverse.  

Cearcănele negre îți oferă un aspect trist și obosit

 

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Când această oglindă începe să devină din ce în ce mai neagră, aspectul devine unul trist și foarte obosit.

Pe lângă anumite cauze care ți-au adus cearcănele negre, despre care vom vorbi în acest articol, acestea, din punct de vedere al aspectului, sunt cele mai inestetice. 

Deși sunt cele mai frecvente la persoanele vârstnice, acestea pot apărea la orice vârstă.

Sunt o afecțiune foarte ușor de observat și pot oferi, de la o vârstă destul de fragedă, un aspect îmbătrânit.

Cu trecerea timpului pielea își pierde luminozitatea și fermitatea pe care o are în mod natural.

Țesutul adipos se diminuează și, astfel, apare lipsa volumului în zona respectivă. Această zonă devine pigmentată și adâncită, iar asta oferă oricui un aspect trist și obosit. 

Țesutul adipos –  format de celulele numite adipocite. Acestea se află sub piele și conține cantități mari de grăsimi, fiind un depozit foarte important pentru energia organismului nostru. Când acestea se diminuează, atunci volumul pielii dispare și, astfel, se formează cearcănele negre sub ochi.

Trebuie să ai cât mai multe ore de somn, aceasta fiind cauza principală a unui aspect trist și obosit și, desigur, a cearcănelor negre sub ochi.

Lipsa somnului sporește rapid nivelul tău de oboseală și vasele de sânge de sub ochi se dilată, iar pielea capătă o culoare din ce în ce mai închisă.

cearcane-negre-ochi

De asemenea, strălucirea pielii este afectată de lipsa somnului.

Somnul este benefic pentru organismul nostru, deoarece, în timp ce dormim, pielea se regenerează și nivelul de oxigen și nutrienți este reglat.

Cearcăne negre – cauze 

 

Pe lângă lipsa somnului, care este cea mai frecvent întâlnită cauză a apariției cearcănelor negre sub ochi, pot exista și alte cauze:

  • Vârsta – odată cu trecerea anilor, nivelul de elastină și colagen scade și pielea devine din ce în ce mai subțire. Așadar, venele devin mai proeminente și, astfel, apar cearcănele.

Elastina – o proteină foarte elastică, conferă elasticitate, având abilitatea de a reveni la forma inițială, după ce este întinsă.

Colagenul – un grup de proteine, diferite de elastină, care se regăsesc în pielea noastră. Contribuie la menținerea elasticității pielii. Se găsește în cea mai mare cantitate în organism, 30% din proteine sunt de acest fel. 

Colagenul menține pielea la locul ei, iar elastina îi permite să revină la forma inițială.

  • Genetica – pielea subțire din jurul ochilor se moștenește, în majoritatea cazurilor. Vasele de sânge devin mult mai proeminente din cauza subțierii pielii și, astfel, apar cearcănele destul de vizibile, care vor da un aspect  trist, obosit și îmbătrânit.
  • Pigmentarea – oamenii cu un ten mai închis sunt mult mai predispuși la apariția cearcănelor, din cauza nivelului ridicat de pigmenți pe care îl dețin. 
  • Supraexpunerea la radiații UV – știm, cu toții, că soarele devine din ce în ce mai periculos pentru pielea noastră. Scade producția colagen și afectează culoarea pielii prin producerea, în exces, de melanină.

Melanina este un pigment care dă culoare părului, pielii și ochilor.

Când ne expunem îndelungat la soare, aceasta acționează ca factor de protecție. Devine încărcată când este expusă la lumină, oferind culoare pielii.

  • Alergiile – eliberează histamină (prima substanță de apărare, eliberată ca răspuns la pătrunderea în organism a unui material străin – virus, bacterie, în cazul nostru alergen), iar aceasta afectează vasele de sânge, cauzând umflături. Afectează și zona din jurul ochilor, pielea fiind subțire, iar vasele mult mai proeminente.
  • Viciile – știm deja că afectează sănătatea, în mod general, dar aflăm că și cearcănele negre de sub ochi pot fi cauzate de fumat și consum de alcool. Acestea afectează celulele pielii (împiedică producerea de colagen) și scad nivelul de vitamina C, care este esențială în procesul de regenerare a pielii. 
  • Boli endocrine și anemia (deficitul de fier) – de exemplu, hipertiroida, poate genera cearcăne, din cauza excesului de hormoni din organism. Deficitul de fier poate provoca, de asemenea, cearcăne. Este bine să consultăm un medic și să urmăm un tratament din timp, pentru ca cearcănele negre de sub ochi să nu devină din ce în ce mai proeminente.
  • Alimentația nesănătoasă – deficitul de nutrienți din organism poate duce la cearcăne. Fructele și legumele, grăsimile sănătoase și cât mai puțin zahăr pot preveni apariția cearcănelor sau le pot diminua. Alimentația nesănătoasă este săracă în nutrienții necesari unui organism, pentru a funcționa așa cum ar trebui.

Ce remedii să folosim pentru cearcănele negre?

 

Analiza și consultul unui medic dermatolog te poate ajuta cel mai bine și îți poate explica de unde provin, de fapt, cearcănele tale negre și care este cel mai potrivit remediu, pe care să îl folosești, pentru pielea ta.

Pentru aceste cearcăne sunt recomandate, în general, tratamente care deschid pigmentul pielii.

Iată câteva exemple naturale care pot fi recomandate și de care te poți bucura:

  • Comprese reci – fie că alegi gheața sau o lingură înghețată în congelator, aceste comprese reci diminuează considerabil cearcănele. Ține compresele pe cearcăne timp de câteva minute, apoi clătește-te cu apă rece.
  • Crema Ridonelao cremă inovatoare realizată exclusiv pe bază de plante, care îți poate transforma rutina de îngrijire a pielii. Efectul său revitalizant și ingredientele naturale de calitate superioară te vor ajuta să obții o piele proaspătă, radiantă și plină de viață. Ingredientele active din crema Ridonela au fost alese cu grijă pentru a oferi pielii tale tot ce-i mai bun. Comandă crema de pe ridonela.ro, hrănește pielea și revitalizează zona delicată din jurul ochilor, reducând și chiar eliminând aspectul cearcănelor negre.
  • Pliculețe de ceai verde sau negru – conținut bogat de antioxidanți, care ajută la reducerea aspectului de ochi obosiți. Fierbe pliculețele, iar după ce se răcesc așază câte un pliculeț pe fiecare ochi. Lasă-le să acționeze timp de 10 minute. Clătește, la final, ochii. Acestea ajută la diminuarea cearcănelor negre și calmează, în profunzime, pielea subțire din zona ochilor.
  • Bicarbonatul de sodiu – măștile cu bicarbonat pot fi folosite, indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Acestea catifelează pielea, fiind un bun exfoliant, reducând cearcănele. Amestecă o cană de apă călduță cu bicarbonatul de sodiu, apoi aplică pe zona de sub ochi și lasă masca să acționeze timp de 10-15 minute. Clătește bine ochii la final.
  • Uleiul de lavandă – îmbunătățește aspectul pielii de sub ochi, previne pierderea elasticității pielii, cu proprietăți antiinflamatoare și regeneratoare.

Cearcăne negre – un tratament naturist 

 

remedii-cearcane-negre

Alege tratamentul naturist pentru cearcănele negre.

Este bine să știm de ce să ne axăm pe remediile naturiste când vine vorba de cearcăne și de tot ceea ce ține de tenul nostru. 

Iată de ce să alegi tratamentele naturiste pentru cearcăne negre:

  • Protejează și hrănesc pielea în profunzime. Doar cele naturale pot proteja sută la sută, fără efecte adverse și fără iritații.
  • Includ vitamine, minerale și substanțe nutritive. Pielea absoarbe cel mai bine.
  • Sunt eficiente, acestea fac minuni și sunt gata să sară în ajutorul oricui, au capacitatea de a se adapta tipului de piele cu care intră în contact, nu contează ce tip de ten ai.
  • Protejezi mediul înconjurător, folosindu-le. Nu reprezintă un pericol pentru mediu, iar ambalajele sunt reciclabile. Chiar și în fabricarea lor sunt folosite materiale sigure atât pentru oameni, cât și pentru natură.
  • Nu sunt testate pe animale! 
  • Au arome naturale provenite de la ingredientele naturale din care sunt alcătuite, chiar dacă tentația este să alegem produsele cu miros mai puternic, sănătatea ar trebui să fie pe primul loc.
  • Nu conțin coloranți și derivați petrochimici.
  • Se absorb mult mai repede în piele.

Ridonela este crema cu ingrediente minune, care reprezintă unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru cearcăne negre.

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai și indiferent de cauza apariției cearcănelor negre de sub ochi, aceasta își face efectul și nu are reacții adverse. 

Comandă crema de pe ridonela.ro și profită de efectele benefice asupra cearcănelor negre, pungilor de sub ochi, petelor pigmentare și ridurilor!

Ridonela conține următoarele ingrediente:

  • squalan de măsline – un derivat pur vegetal obținut din măsline, care protejează pielea împotriva deshidratării, estompează cearcănele negre și conferă elasticitate și suplețe pielii.
  • niacinamidă – o formă a vitaminei B3, care întărește bariera de protecție a pielii, previne pierderea apei din piele, reînvie tonusul și textura pielii, îmbunătățește elasticitatea pielii și are un ușor efect regulator de sebum.
  • colagen vegetal – contribuie la menținerea hidratării optime și încetinește apariția cearcănelor negre.
  • coenzima Q10 – o sinergie de ubichinonă, vitamina E și squalan – conferă pielii protecție împotriva radicalilor liberi, pentru a preveni îmbătrânirea prematură.
  • acid hialuronic – conferă hidratare de lungă durată și protejează împotriva deshidratării pielii. De asemenea, conferă pielii un aspect mai uniform și neted, catifelat, diminuează aspectul cearcănelor negre de sub ochi și poate îmbunătăți textura pielii. Utilizarea pe termen lung poate face pielea mai elastică.
  • tens-up – piele netedă, șterge cearcănele și chiar liniile de expresie, oferă un aspect radiant și luminos.
  • ulei de migdale, argan, rodie – conferă pielii finețe și o strălucire mătăsoasă, calmant, atenuează iritațiile și mâncărimile și nutritiv, hrănește pielea și contribuie la regenerarea cutanată.
  • extract de red wine (viță roșie) – protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature și a cearcănelor negre, îmbunătățește tonusul și elasticitatea pielii. 
  • extract de schisandra – antiiritant, dermoprotector, anti-aging, calmant și liniștitor pentru piele.
  • vitamina E – esențială pentru sănătatea pielii. Vitamina E are un efect antioxidant, protector împotriva radicalilor liberi, antiinflamator și, de asemenea, regenerator. Aceasta are proprietăți antitumoringenice, fotoprotectoare și de stabilizare a barierei cutanate.

Fiecare ingredient va avea efect rapid și eficient în lupta cu cearcănele negre de sub ochi și reprezintă un tratament naturist, care poate fi folosit de oricine, fără probleme.

Tu cum ai grijă de tenul tău?