Corector cearcăne – top 5 corectoare (2023)

Te-ai săturat de umflăturile proeminente de sub ochi? Vrei să te bucuri din nou de frumusețea tenului tău? Rezolvă problema cu un corector cearcăne.

Dacă nu ai folosit până acum un corector de cearcăne este bine sa afli cât mai multe despre beneficiile acestuia și să te bucuri din plin de toate avantajele oferite. 

 

Corector cearcăne – cum se folosește?       

Corectoarele de cearcăne fac parte din categoria produselor cosmetice moderne, ce ajută la mascarea cercurile întunecate, petelor dar și a altor posibile defecte ale tenului. Rolul lor este foarte asemănător cu cel al fondului de ten, însă un corector cearcăne are o textura mai densă și se folosește pentru a ascunde diferiți pigmenți ai pielii.

Prin utilizarea corectoarelor se urmărește corectarea imperfecțiunilor prin uniformizarea nuanțelor tenului din zona afectată. În funcție de culoarea folosită se anulează efectiv nuanța mai proeminentă a cearcănelor și se redă luminozitatea pielii.

Pentru o utilizare corectă a acestui creion de corectare a pigmenților pielii trebuie să ții cont de câteva aspecte principale, cum ar fi:

  • se aplică înainte de orice alt produs cosmetic,dacă ai cearcăne puțin vizibile iar dacă cearcănele sunt mai proeminente se folosește fondul de ten și apoi anticearcănul 
  • fața trebuie să fie perfect curată și uscată
  • nu exagera cu cantitatea folosită, dacă nu vrei să obții un aspect încărcat și inestetic
  • nu întinde corectorul cu degetele ci folosește un burete special sau o pensula, pentru un plus de reușită
  • după aplicarea creionului corector, întinde imediat fondul de ten și apoi folosește o pudră fină, pentru o fixare benefică.

Așadar, aplicarea corectorului se face, tapotând ușor cu buretele, pentru o întindere uniformă cu un aspect natural.

Se dovedește a fi extrem de util pentru camuflarea cearcănelor, dar și pentru acoperirea pistruilor sau a altor mici defecte. Așadar, ține-l mereu aproape pentru că nu se știe când o să ai nevoie de el pentru a face mici retușuri.

Acesta nu trebuie să-ți lipsească din trusa de farduri, însă pentru a te bucura de reușită sigură e nevoie să alegi modelul care ți se potrivește cel mai bine.

Vei avea din nou un aspect ferm al pielii tale și vei radia de frumusețe.

Dacă-ți dorești să scapi de cearcăne, nu doar să le camuflezi optează pentru varianta cea mai eficientă și naturală care este crema Ridonela. Aceasta se poate comanda pe site ridonela.ro

Grație ingredientelor active, nu doar le acoperă ci ajută la estomparea cearcănelor, a petelor pigmentare dar și la diminuarea ridurilor. Aceasta are rolul de a corecta defectele și de a ilumina tenul într-un mod cu totul deosebit. Reprezintă opțiunea ideală pentru reducerea cercurilor întunecate de sub ochi și redarea elasticității pielii.

 

Corector cearcăne – mai multe tipuri și culori

corector-cearcane-sub-ochi

Există mai multe tipuri de creioane corectoare de aceea trebuie să acorzi toată atenție maximă procedurii de selecție, deoarece la baza acesteia se află necesitățile tale. Fiecare dintre acestea joacă un rol diferit, astfel încât:

  • Creionul corector verde se folosește pentru estomparea cearcănelor care au o tentă roșiatică sau rozalie, ce se remarcă prin vizibilitatea vaselor de sânge.
  • Creionul corector galben se folosește pentru corectarea cearcănelor mai închise la culoare, care au tente proeminente de violet. Nuanța de galben conferă un plus de strălucire feței tale și evidențiază frumusețea ochilor.
  • Creionul corector violet se folosește pentru uniformizarea nuanței tenului. Acesta acoperă cu succes petele maronii și pistruii și ajută la estomparea cearcănelor inestetice. Folosind un corector cearcăne mov vei obține rezultate rapide iar pielea ta va avea un aspect minunat.
  • Creionul corector portocaliu îți oferă rezultate rapide pentru diminuarea aspectului cearcănelor închise la culoare, cu o tentă  albăstruie. Acesta ajută la înviorarea tenului cenușiu, cu aspect tern, conferindu-i un plus de prospețime
  • Creionul corector roz se folosește pentru estomparea cearcănelor albastre, vineții sau verzulii. Pentru cearcănele foarte pronunțate acesta reprezintă cea mai bună alegere.

Creioanele corectoare reprezintă o soluție benefică și la îndemână oricui pentru a acoperi rapid imperfecțiunile. Pielea ta va avea o nuanță uniformizată iar tu te vei putea bucura la maxim de un ten de invidiat. 

Există 3 tipuri de corectoare și-anume solid sub formă de stick, cremos  sau lichid. Cel solid are tendința de a se usca mai rapid și e mai dificil de uniformizat. Corectorul lichid are o textura ușoară, cu acoperire medie spre mare, astfel că nu ai nevoie decât de câteva picături pentru a obține rezultate remarcabile. Consistența cremoasă a corectorului ajută la minimizarea cearcanelor, luminează tenul și camuflează imperfecțiunile. 

Cearcănele mai pot fi eliminate și prin utilizarea unui tratament cu acid hialuronic. Procedura este rapidă și complet nedureroasă. Se face o mică incizie la nivelul obrazului și se introduce cantitatea de acid hialuronic necesară pentru corecția cearcănelor. 

Ești în căutarea unui corector cearcăne bun?

Verifică cu atenție oferta online și alege un corector pudră sau lichid, în nuanța dorită, în funcție de preferințele și nevoile tale.

 

Alege un corector cearcăne care ți se potrivește 

Toate femeile se confruntă la un moment dat cu problema apariției cearcănelor inestetice, care dau impresia unui chip obosit și le împiedică să se bucure de un look revigorant.

Te întrebi cum poți diminua vizibil aspectul cearcănelor?

În loc să te plângi mereu, vrei mai bine să faci ceva pentru estomparea lor?

Atunci folosește cu încredere un corector de cearcăne de calitate superioară și convinge-te singură de faptul că funcționează cu adevărat.

Eficiența corectorului este influențată atât de nivelul calității, cât și de alegerea tipului cel mai potrivit pentru tenul tău. Foarte multe femei fac greșeala de a opta pentru o nuanță mai deschisă decât restul tenului sau aleg subtonuri total nepotrivite. Acest lucru face ca imperfecțiunile să fie și mai mult evidențiate, în loc de a fi estompate.

Iată de ce trebuie să ții cont pentru a face o alegere inspirată:

  1. Nu opta niciodată pentru un corector foarte deschis

Un corector de cearcăne mult prea deschis la culoare nu poate camufla cearcănele mai pronunțate. Acesta trebuie să echilibreze cumva culoarea tenului tău, de aceea nuanța corectorului trebuie să fie mai deschisă cu doar un ton sau un semiton față de culoarea pielii tale.

  1. Ai grijă că subtonul corectorului trebuie ales în funcție de nuanța cearcănelor

Acesta este pasul cel mai important în alegerea creionului perfect pentru tine. Culoarea acestuia, trebuie să se afle în concordanță deplină cu nuanța cearcănelor, care pot fi atât vineții și albăstrui cât și rozalii sau maronii. Poți să-ți dai seama cu ușurință care este alegerea optimă testând pe gât să vezi dacă se potrivește nuanța iar dacă nu ești machiată direct sub ochi. Optează pentru un corector în subtonul potrivit dacă vrei să obții rezultate rapide și pe deplin eficiente.

Pentru estomparea cearcănelor roșiatice, alege un creion cu subton rece, cu pigment verde. Acesta are rolul de a neutraliza roșeața și de a conferi un aspect uniform al tenului.

Cearcănele vineții sau albăstrui, care se datorează în special oboselii acute sunt diminuate rapid cu ajutorul unui corector în nuanțe de galben, bej sau portocaliu. Cearcănele maronii sunt mascate cel mai ușor cu ajutorul unui corector cearcăne mov. De asemenea, este important și tipul de corector ales.

Prin urmare, pentru cearcănele mai puțin vizibile varianta lichidă este cea mai potrivită, pentru cele mai proeminente corectorul cremos este cel mai bun iar dacă ai cearcăne maronii corectorul sub formă de stick este cel mai indicat.  

 

Corector cearcăne – trucuri pe care le poți utiliza 

Pentru a obține un aspect de invidiat al tenului tău trebuie să conferi atenția binemeritată chiar și celor mai mici detalii, pentru că de cele mai multe ori,  acestea fac diferența.

Dacă ai reușit să alegi tipul de corector cearcăne cel mai potrivit pentru tine dar nu ești suficient de atentă la modul în care îl aplici, s-ar putea să te confrunți cu un aspect inestetic, văzând că acesta se strânge în liniile fine de sub ochi.

Pentru a evita aceste situații neplăcute, ține cont de câteva trucuri care îți asigură pe deplin reușita:

  1. Pregătește în mod corespunzător zona de sub ochi înainte să aplici corectorul

Ține cont de faptul că această zonă are pielea cea mai subțire astfel că factorii externi o pot afecta destul de grav. Creionul corector va schimba radical aspectul tenului tău, în special dacă ai o piele foarte bine hidratată. În caz contrar, acesta nu va arăta deloc bine. Este recomandat să îți cureți bine fața folosind un demachiant sau un gel de curățare pentru a hidrata și tonifia tenul și a-i conferi o îngrijire delicată. De asemenea, înainte de a aplica corectorul se pot folosi plasturii pentru cearcăne cu acid hialuronic, care hidratează pielea în profunzime.

  1. Folosește tehnici de masaj

Masajul atent și delicat favorizează diminuarea cearcănelor de aceea merită să recurgi la acest truc. În acest fel, ai șanse mari ca umflăturile inestetice să se camufleze mult mai bine. Cearcănele vor fi mai proeminente dacă ai pielea deshidratată și o circulație precară.  Fă câteva mișcări circulare de masaj în jurul osului orbital în fiecare seară. Folosește puțin ulei relaxant cum ar fi uleiul de mușețel, lavandă sau iasomie și vei observa cu siguranță diferența. Dacă mișcările sunt suficient de ferme vor stimula foarte bine circulația iar tenul tău va avea un aspect revigorat.

  1. Aplică o cremă de ochi înainte de creionul corector

Folosește o cremă hidratantă, pentru că aceasta amplifică beneficiile corectoare ale imperfecțiunilor feței. Este foarte important ca zona ochilor să fie perfect hidratată și tonifiată, de aceea este indicat să folosești o cremă de ochi ce conține cafeină. Acest ingredient minune este cel responsabil cu luminozitatea tenului tău. 

  1. Alege un corector cearcăne lichid, cu textură ușoară

Un corector cearcăne lichid se uniformizează mult mai ușor decât cel solid. Pentru a absorbi excesul de produs folosește un beauty blender semi-umed și vei vedea că tenul tău va arăta absolut minunat. 

  1. Folosește pudra după 10 minunte

Multe femei aleg să aplice pudra imediat după ce folosesc creionul corector dar acest lucru favorizează obținerea unui aspect inestetic datorită strângerii corectorului în pliurile pielii. Specialiștii recomandă îndepărtarea excesului inestetic cu ajutorul unui bețișor de urechi, după care se poate aplica pudra, prin mișcări de tapotare.

  1. Alege o pudră specială pentru zona de sub ochi

Nu folosi o pudră de față pentru zona fină din jurul ochilor, pentru că aceasta s-ar putea să favorizeze accentuarea liniile fine. În acest sens, ai nevoie de o pudră foarte fină, cu un aspect mătăsos, care să aibă un efect de filtru sub ochi. În acest fel, tenul tău va arată foarte bine iar tu o să pari mult mai odihnită.

 

Top 5 corectoare pentru cearcăne     

Cine nu-și dorește să își evidențieze trăsăturile frumoase cu ajutorul machiajului și a produselor de îngrijire a pielii? Desigur că pentru a acoperi imperfecțiunile, precum ridurile, cearcănele, coșurile sau petele de roșeața ai nevoie de produse de cea mai bună calitate.

În acest context, un produs de make-up extrem de eficient este corectorul de cearcăne, care poate acoperi imediat orice defecte. Acesta poate fi folosit ca o baza de machiaj și pentru pleoape și ajută la uniformizarea culoarea pielii din această zonă.

Pentru a alege un corector cearcăne potrivit pentru problema ta și pentru tipul tenului tău, trebuie să ții cont de fiecare detaliu în parte. Pe piața online poți să găsești atât corectoare ieftine și bune, cât și variante de lux, mult mai scumpe. Prin urmare, totul depinde de ce îți dorești si de cât de bine te pricepi să alegi.

Îndreaptă-ți atenția către corectoarele lichide deoarece acestea sunt cele mai apreciate produse de make-up. Se diferențiază net din punct de vedere al gradului de eficiență, față de cele solide și ajută imediat la iluminarea tenului. Grație consistenței fluide se absorb foarte ușor în piele și se contopesc extrem de facil cu fondul de ten.

Iată care ar fi cele mai bune variante care se identifică prin reale beneficii, ce merită să îți capteze toată atenția:

  1. Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Acesta este un corector cearcăne lichid foarte eficient. Are un preț accesibil și un efect imediat. Se remarcă printr-o textură ușoară, se absoarbe rapid în piele și se comportă foarte bine atunci când intră în contact cu alte produse de make-up. Trebuie să-l întinzi foarte repede pentru că are o tendință de uscare rapidă. Grație parfumului proaspăt pe care îl emană în aer îți oferă o stare intensă de bine.

  1. Makeup Revolution Conceal & Define

Pe locul 2 se află un alt corector lichid, și-anume Makeup Revolution Conceal & Define. Acesta are capacitatea de a estompa chiar și imperfecțiunile cele mai evidente pentru că se identifica printr-un efect de acoperire maximă. Apare în diferite tipuri de nuanțe și oferă o paletă largă de beneficii pentru diverse necesități, cum ar fi conturarea ochilor sau iluminarea zonei din jurul lor.

  1. Maybelline Instant Anti Age Eraser

Este vorba despre un corector cearcăne care își face efectul extrem de rapid și eficient. Este foarte practic si acoperă imediat imperfecțiunile tenului. Se întinde ușor cu ajutorul aplicatorul din capăt, ocupă puțin loc în geantă și îl poți purta oriunde cu tine în eventualitatea micilor retușuri. Acesta conține extract de goji care ajută la intinerirea pielii și la regenerarea tenului.

  1. Maybelline Fit Me!

Un alt corector cearcăne lichid ce se remarcă printr-un grad de acoperire mediu este Maybelline Fit Me. Are o textură ușoară care revigorează imediat pielea. Este indicat de folosit chiar și pentru un ten mai sensibil, pentru că nu afectează în mod negativ pielea, ci o tratează cu maximă delicatețe.

  1. Bourjois Healthy Mix 

Pe locul 5 se află un corector cearcăne ce conține o formulă activă îmbogățită cu extract de zmeură, de caise și de pepene. Acesta facilitează circulația sanguină la nivelul pielii, astfel că o zona bine vascularizată nu evidențiază atât de tare cearcănele. Oferă un plus de luminozitate, o hidratare  intensă și prospețimea unui look atrăgător.

Totuși, dacă vrei sa folosești o cremă naturală extrem de eficientă care nu se compară cu un corector cearcăne optează pentru crema Ridonela.  Are o textură delicată ce se remarcă printr-un efect de hidratare și catifelare. Este special concepută pentru îngrijirea pielii subțiri din jurul ochilor și acționează rapid hrănind pielea în profunzime. Datorită ingredientelor active, joacă și un rol de protecție, eliminând posibilitatea ca factorii nocivi să o afecteze în mod negativ. 

Pentru a comanda intră pe site-ul ridonela.ro și află mai multe detalii despre crema Ridonela.

Dacă este aplicată în mod regulat îți va oferi beneficii optime pe termen lung. Complexul de vitamine și minerale din componența sa ajută la restabilirea elasticității pielii, accelerează procesul de regenerare celulară și protejează împotriva îmbătrânirii, în timp ce calmează pielea delicată din jurul ochilor. Dacă vrei să te simți cat mai bine in pielea ta ia in considerare aceste opțiuni și schimbă imediat aspectul tenului tău.