Ce cremă pentru pete pigmentare să folosim? [2022]

Vrei să scapi de aspectul inestetic și supărător al tenului? Folosește crema pentru pete pigmentare pentru a oferi din nou frumusețe și vitalitate pielii.

Deseori ne aflăm în situația în care suntem în căutarea unei creme dedicate iar datorită diversitătii pare o sarcină destul de dificila.

Pentru a vedea care sunt cremele de top trebuie sa verifici cu atenție noutățile care apar și să citești recenziile.

Cremă pentru pete pigmentare  

Foarte multe persoane se confruntă cu apariția petelor pe față din diferite cauze cum ar fi:

  • înaintarea în vârstă, razele ultraviolete, perioada de sarcina sau anumite afecțiuni ale pielii. 

Pentru a le îndepărta simplu și rapid ai la îndemână posibilitatea de a folosi o cremă pentru pete pigmentare, ce întruchipează tehnologiile moderne.

Datorită combinațiilor de ingrediente active aceasta se remarcă prin eficiență mărită și reprezintă o alternativă demnă de luat în considerare în detrimentul tratamentelor cosmetice.

Ține cont de faptul că cele mai eficiente remedii sunt cele fabricate pe baza ingredientelor naturale.

Cele mai bune creme pentru pete pigmentare      

Piață online abundă de produse de acest fel de aceea un clasament al celor mai bune creme pentru îndepărtarea petelor, te va ajuta cu siguranță să faci o alegere inteligentă.

Pe primul loc se clasează crema Ridonela care este urmată îndeaproape de alte produse revoluționare care au grijă de frumusețea pielii tale. Iată care sunt cremele de top:

  1. Crema Ridonela

Această cremă reprezintă un complex de ingrediente active care ajută la estomparea petelor, netezirea ridurilor, oferindu-i tenului un aspect uniform și strălucitor. Este vorba despre un complex inovativ în industria frumuseții ce are puternice proprietăți de estompare a leziunilor pielii.

Spune adio imperfecțiunile tenului, pentru că aceasta contribuie în mod evident la minimizarea aspectului petelor pigmentare, lăsând pielea mată și netedă.

Dintre ingredientele de top amintim: niacinamida, care reduce depigmentarea, squalanul de măsline care diminuează riscul aparitiei petelor și extractul de viță roșie care protejează pielea împotriva imbatranirii premature. 

Crema Ridonela reprezintă opțiunea ideală pentru cei care își doresc să aibă o piele bine hidratată și îngrijită, în timp ce se bucură de beneficiile aduse de ingredientele desprinse din natură. 

Folosește această cremă de 2 ori pe zi, dimineața și seara și cu siguranță o să observi diferența. 

  1. Cremă pentru cearcăne și pete pigmentare cu Vitamina C 

Datorită conținutului de vitamina C, această cremă joacă rolul unui puternic antioxidant cu proprietăți unice care luptă în mod eficient împotriva factorilor care duc la îmbătrânirea pielii. Astfel, previne formarea melaninei, albește pielea oferindu-i un plus de strălucire. Indepărtează petele pigmentare, restabilește sănătatea pielii, sporind refacerea celulară și redă elasticitatea pielii.

  1. Corector pete pigmentare 

Acest corector decolorează petele pigmentare și uniformizează aspectul tenului. Grație ingredientele active regenerează şi protejează pielea împotriva stresului provocat de razele ultraviolete, hidratează tenul în profunzime. În plus, conferă un plus de strălucire şi frumuseţe chipului tău, înlăturand petele pigmentare.

  1. Cremă pentru  pete cu vitamina C și E

Crema pentru pete pigmentare cu vitamine acționează direct asupra zonelor cu pete pigmentare protejând în același timp pielea de acțiunea nocivă a razelor solare. Oferă luminozitate tenului și redă fermitatea pielii. Grație vitaminele C și E cu rol antioxidant combate în mod eficient ridurile și reduce în mod vizibil aspectul petelor.

  1. Crema anti-pigmentare

Este vorba despre un produs care nu se adresează persoanelor cu tenul sensibil, deoarece conține parabeni care pot produce iritații. Această cremă pentru pete pigmentare acționează asupra petelor întunecate reglând nivelul melaninei și hidratând pielea în profunzime. Ajută la uniformizarea pielii și reprezintă o variantă optimă pentru îngrijirea tenului pe timpul nopții. Are un efect calmant și contribuie în mod evident la îmbunătățirea aspectului pielii.

  1. Crema depigmentare cu vitamina C

Aceasta a fost special concepută pentru îndepărtarea petelor întunecate, care apar din diverse motive, cum ar fi razele UV sau genetic. Crema pentru petele pigmentare albește pielea, crescând astfel luminozitatea tenului. În acest fel, pielea rămâne fină, catifelată și cu un aspect foarte plăcut pentru că se reduce dimensiunea și intensitatea petelor în mod treptat, conferind un aspect întinerit.

Această cremă face pielea să devină albă și uniformă datorită faptului că acționează rapid pentru împiedicarea producției melaninei, substanță care este responsabilă pentru pigmentul pielii.

Reducând numărul de melanocite active se stopează efectiv producția de melanină. Această formulă îmbunătățită cu Vitamina C, un agent antioxidant și antiaging și niacinamida inhibă transferul melaninei, reducând în mod semnificativ petele întunecate.

Are un puternic efect antioxidant dar și proprietăți calmante datorită apei termale Herculane. În componența sa se găsesc foarte multe minerale și oligoelemente esențiale pentru piele: Ca, Cu, Zn, Fe, Mn, Mg, Se.

  1. Crema anti-pete SPF 50+ cu apă termală 

Folosind crema pentru pete pigmentare cu factor de protecție împotriva razelor UV se previne riscul apariției petelor maronii pe piele. Poate fi folosită cu încredere în zilele însorite de vară deoarece acest complex de depigmentare joacă un rol important de prevenție, conferind protecție optimă pielii.

Pot găsi cremă pentru pete pigmentare în farmacie?crema-pentru-pete-pigmentare-in-farmacie

Pentru a-ți menține pielea frumoasă și sănătoasă pentru cât mai mult timp este indicat să folosești crema pentru pete pigmentare care se potrivește cel mai bine tipului tău de ten.

Poți opta pentru o cremă pentru pete pigmentare dîn farmacii însă nu sunt produse 100% naturale  însă ajută la reducerea excesului de melanină din piele, ce favorizează apariția petelor.

Dintre acestea amintim:

  • crema de față pentru pete și pistrui, crema pentru piele sensibilă anti roșeață, soluție pentru luminozitatea tenului.

Dacă vrei să optezi pentru varianta naturală poți comanda crema Ridonela prin intermediul mediului online, deoarece nu se găsește în farmacii. 

Apariția unor pete închise la culoare pe față reprezintă un defect cosmetic pentru majoritatea femeilor.

Chiar dacă nu este vorba despre o problemă de sănătate apare un dezavantaj estetic foarte vizibil. Nu trece cu indiferență acest aspect ci caută să îndepărtezi aspectul neplăcut al petelor cu ajutorul unei creme pe bază de plante. 

Pentru a elimina defectul existent, pielea ta are nevoie de o îngrijire aparte.

Nu lăsa hiperpigmentarea să îți schimbe aspectul estetic al feței.

Este indicat să recurgi la folosirea diverselor măști și creme din farmacie special create pentru îndepărtarea petelor, dacă preferi cremele cosmetice și nu pe cele naturale. 

Trebuie să ai o rutină echilibrată și să utilizezi în mod regulat astfel de agenți anti-pigmentare sau varianta naturală de cremă. Perseverând timp de mai multe săptămâni vei obține cu siguranță rezultatul dorit.

Nu opta pentru o cremă care conține siliconi, parfumuri și coloranți ci îndreaptă-ți atenția către cremele pe bază de complexe de vitamine.

Vitamina B, A și E estompează imperfecțiunile și îmbunătățesc în mod radical aspectul pielii.

Contribuie la  uniformizarea culorii și luminează tonul tenului iar datorită formulei active, reduc severitatea pigmentării. Vitamina C restabilește sănătatea tenului, contribuie în mod eficient la fluxul sângelui și stimulează procesele metabolice din țesuturile epidermei.

Crema pentru pete pigmentare preparată în farmacie ar trebui să conțină acid lactic, citric, acid glycolic, salicylic și acid Kojic care au un rol important în albirea și exfolierea tenului, oferindu-i un efect de strălucire. 

Pe lângă hidrochinonă, există dovezi clare pentru eficacitatea clinică a altor agenți topici cum ar fi: acidul azelaic, acidul kojic, retinoizii, steroizii topici, acidul glicolic, mequinolul și arbutina

În concluzie, nu poți găsi creme pe bază naturală în farmacie dar cine își dorește o crema calitativă pentru pete o poate comanda prin intermediul online. 

Cum să facem noi o cremă pentru pete pigmentare?  

Crema pentru pete pigmentare poate fi preparată și acasă din ingrediente atent alese.

Iată o rețetă pe care merită să o încerci și tu pentru a te bucura din plin de beneficiile acesteia:

          Ingrediente        

  • ulei de crin alb – 4,5 gr ( ajută la tratarea pielii expuse la soare sau deshidratată)
  • silicon vegetal – 1,5 gr ( reduce iritatiile si deshidratarea) 
  • vitamina C – 0,3 gr (un puternic antioxidant ce neutralizează radicalii liberi dăunători) 
  • emulsifiant bella – 2,4 gr ( un émolient protector si nutritiv)
  • apă plată – 19,6 gr ( hidratează și menține elasticitatea pielii) 
  • sodium PCA – 0,9 gr ( reglează în mod corespunzător echilibrul acido-bazic al corpului )
  • acid kojic – 0,3 gr ( este cunoscut pentru efectul său depigmentar și inhibă producția de melanină) 
  • vitamina E – 4 picături ( o vitamină esențială ce ajută la buna funcționare a sistemului circulator ) 
  • ulei esențial de semințe de morcov – 4 picături ( imbunatatesti aspectul pielii și combate semnele îmbătrânirii tenului) 
  • fragard – 6 picături ( inhibă proliferarea microbiană)

Mod de preparare:

Folosește un pahar termorezistent pentru a amesteca ingredientele mai sus numite, mai puțin ultimele 3. Pune recipientul pe foc pe baie de aburi, până când ajunge la temperatura de 70°C, amestecând din când în când, apoi dă totul deoparte.

Mixează compoziția pentru 3 minute iar pentru a se răci mai repede pune paharul peste un vas cu apă rece mixând în continuare, pentru încă 3 minute. După ce s-a răcit bine se vor adăuga pe rând ultimele 3 ingrediente din lista.

Pune crema pentru pete pigmentare obținută într-un recipient și așteaptă până a doua zi până când va căpăta o consistență omogenă.

Vei obține o cremă fină cu textură ușoară, care se absoarbe rapid în piele și este potrivită pentru orice tip de ten.

Este extrem de utilă pentru atenuarea petelor cauzate de soare, de înaintarea în vârstă sau cele apărute din cauza unor inflamații cum este acneea.

Crema pentru pete pigmentare vizează uniformizarea culorii pielii, are un rol important în iluminarea tenului, hidratând în același timp foarte bine pielea. Trebuie folosită cu rigurozitate pentru mai multe săptămâni pentru curățarea și tonifierea pielii.

Este indicat să faci un tratament complet, folosind crema pe o durată de 1-2 luni, iar după 2 luni de pauză să repeți procedura pentru a obține rezultate maxime.

Nu uita să îți protejezi pielea de soare pe toată durata tratamentului.

Dat fiind faptul că această cremă conține o cantitate mare de acid kojic, se poate folosi sub formă de tratament de câteva luni iar în loc de fragard se poate folosi cosgard, însă crema va avea un miros mai puțin plăcut.

Ce trebuie să conțină crema pentru pete pigmentare?

crema-pentru-pete-pigmentare-ingrediente

Crema pentru pete pigmentare trebuie să conțină în primul rând ingrediente active care ajută la estomparea petelor maronii și redă luminozitatea tenului.

Aceasta acționează prin blocarea sintezei de melanină și contribuie în mod eficient la prevenirea deteriorării pielii din cauza îmbătrânirii sau a radiațiile UV.

Iată ce trebuie să conțină o astfel de cremă:

  • amidon cosmetic care ajută la îmbunătățirea texturii pielii, reducând excesul de sebum și conferind un aspect catifelat,
  • oxidul de zinc care are un efect antibacterian, antifungic, antiseptic, purifică pielea și stimulează vindecarea leziunilor cutanate. Acesta reprezintă și un excelent  protector împotriva radiațiilor UV
  • vitamina A care joacă un rol de protecție a pielii, tratând-o blând și delicat
  • vitamina E care contribuie în mod evident la refacerea țesuturilor lezate, vindecarea leziunilor, reduce aspectul inflamațiilor pielii și îndepărtează petele inestetice
  • uleiul de lavandă se potrivește perfect pentru orice tip de piele, are un miros plăcut și un efect regenerator, calmant, tonic și relaxant. Acesta luptă în mod eficient împotriva factoriilor care accelerează procesul de îmbătrânire al pielii, cum ar fi razele ultraviolete.

Urmează cu strictețe tratamentul folosind crema pentru pete pigmentare și cu siguranță vei observa cum petele maronii se vor estompa vizibil, iar tenul va rămâne perfect curat.  

Cele mai importante ingrediente sunt cele care se află în componența cremei Ridonela, cum ar fi: niacinamida, acidul hialuronic și uleiul de argan.

Niacinamida este o formă a vitaminei B3 care reduce inflamațiile, acidul hialuronic conferă hidratare de lungă durată și reduce deteriorarea pielii iar uleiul de argan este un puternic antioxidant ce îmbunătățește fermitatea pielii.

Prin urmare, crema Ridonela conține și alte ingrediente de înaltă calitate pe lângă cele mai sus menționate ceea ce îi dovedește eficacitatea în ceea ce privește reducerea petelor inestetice. 

Cum te poate ajuta crema pentru pete pigmentare?    

Dintre remediile naturale pentru îndepărtarea petelor cremele sunt foarte eficiente dacă sunt folosite pe termen lung. 

Grație ingredientelor naturale acestea au o acțiune exfoliantă, eliminând rapid celulele moarte de la suprafața pielii și lasă la suprafața doar celulele noi.

Crema pentru pete pigmentare diminuează petele maronii și joacă un rol de prevenție, prevenind apariția de noi pete brune datorate expunerii solare sau îmbătrânirii pielii.

Crema care în compoziția sa are și factor de protecție solară, se bazează pe 2 principii active: atenuând aspectul petelor închise la culoare și în același timp conferind protecție solară foarte înaltă SPF 50+

Crema pentru pete pigmentare reduce petele maronii stimulând regenerarea celulară, precum și producţia de colagen care face pielea să fie netedă și frumoasă.

Este vorba despre un produs de îngrijire cu efect de peeling ce ajută la reducerea excesului de pigment și la redarea strălucirii naturale a tenului, fără să ofere repercursiuni negative țesuturilor pielii.

Ingredientele active cum este vitamina C și acizii AHA și BHA va conferi pielii un aspect proaspăt și revigorant în timp ce Vitamina E joacă un rol antioxidant, protejând pielea de factorii care duc la îmbătrânirii cutanate.

Vitamina A, biotina și zincul mențin sănătatea pielii. În ceea ce privește selecția unui retinoid din compoziția cremei totul depinde de preferința pacientului.

O combinație de nutrienți ajută la obținerea unei pielii frumoase și strălucitoare iar existența colagenului ajută la sporirea elasticității pielii.

Folosește crema pentru pete pigmentare și beneficiază de toate avantajele oferite de remediile naturale ce ajută la îndepărtarea petelor maronii de pe piele, fără să fie nevoie să te supui unui tratament realizat în cadrul unui cabinet medical.

Desigur că este nevoie să fii perseverent și realist să aplici crema cu regularitate și să nu te aștepți la vreo minune în câteva zile.

Rezultatele vor fi vizibile după câteva săptămâni iar vestea bună este că acestea se vor menține pentru timp îndelungat.

Petele pigmentare apar mai mult peste vară dar și din cauza unor boli, a razelor solare sau pe timpul sarcinii. Unele trec de la sine dar de cele mai multe ori este nevoie de un tratament pentru estomparea acestora.

Dacă nu vrei să faci o procedură cu laser sau alte aparaturi care îți pot sensibiliza pielea în exces folosește produse naturale, care se remarcă prin maximă eficiență.

Introdu în ritualul de îngrijire al pielii o cremă specifică și te vei putea bucura din nou de un ten impecabil.

Crema pentru pete pigmentare Ridonela este recomandată pentru toate tipurile de piele. Aceasta ajută la depigmentarea pielii, încetinind producția melaninei și reducând în mod vizibil transferul acesteia către straturile superioare ale pielii.

În acest fel crema depigmenteaza zona cu pete oferind un plus de luminozitate chipului tău. Aceasta se remarcă prin maximă eficacitate datorită faptului că se observă rezultate vizibile după doar câteva săptămâni. Folosește-o cu încredere și vei avea cu siguranță un ten absolut minunat, care radiază de frumusețe.