Crema pentru ridurile de sub ochi

Dacă te confrunți cu riduri pe față și ai probleme estetice, folosește crema pentru ridurile de sub ochi și bucură-te de rezultatele obținute.

Foarte multe persoane se confruntă cu problema ridurilor, deoarece acestea pot apărea la orice vârstă și au la bază o mulțime de motive.

Chiar dacă acestea nu reprezintă o problemă de sănătate este o problemă estetică care nu ar trebui trecută cu indiferență, pentru ca felul în care arătăm influențează încrederea de sine. 

Ce sunt ridurile de sub ochi?        

Ridurile sunt acele pliuri, șanțuri, linii care se formează în piele din cauza expresiilor faciale repetate. La început, acestea iau forma unor linii fine care apoi se transformă în linii profunde, adică permanente. Majoritatea persoanelor se confruntă cu riduri, mai repede sau mai târziu pentru că acestea fac parte din procesul natural de îmbătrânire și nu le putem stopa, însă putem să le prevenim și să le tratăm în mod adecvat. 

Odată cu trecerea timpului pielea își pierde din cantitatea optimă de elastină și colagen și se află în incapacitatea de a se regenera.

Colagenul și elastina sunt cele responsabile cu fermitatea și elasticitatea pielii, iar atunci cand se afla in cantitati mici, tenul devin tern si uscat.

Pielea de sub ochi este o zonă mai sensibilă, fiind foarte subțire și prin urmare, cea mai susceptibilă la procesul de îmbătrânire. Din acest punct de vedere, în mod inevitabil cu timpul se formează riduri sub ochi. În acest context este bine să folosești diferite remedii pe care le poți face acasă sau o cremă pentru ridurile de sub ochi cu scopul de a le îndepărta și a te bucura de un ten uniformizat.

Ridurile sunt de mai multe feluri și apar din mai multe cauze, astfel că se disting două categorii importante:

  • Ridurile de expresie sau dinamice

Datorită contracțiilor repetate ale mușchilor de sub piele pot apărea ridurile de expresie, care se formează deseori când zâmbești sau când stai încruntat. Atunci când se contractă mușchii se formează pliuri în piele iar dacă  se intampla în mod regulat, pielea nu-si mai poate reveni la forma inițială.

Acestea își fac apariția deseori între sprâncene și pe frunte.  Ridurile laba gastei, se formează lângă colțurile exterioare ale ochilor și sunt cele mai frecvent apărute.

  • Ridurile statice

În ceea ce privesc ridurile statice, cu timpul acestea rămân vizibile chiar și după ce mușchii feței intră într-o stare de repaus, deoarece pe măsură ce îmbătrânim acestea rămân imprimate în piele. 

Așadar, ridurile de expresie pot deveni riduri statice, astfel spus ridurile fine de la suprafața pielii se pot transforma în riduri adânci. Pentru a împiedica apariția acestora, este indicat să aplici o metodă de prevenție, cum ar fi o crema pentru ridurile de sub ochi.

Dacă factorii care stau la baza ridurilor fine sunt expresiile faciale, cei care cauzează ridurile adânci sunt: expunerea la soare, fumatul  precum și o alimentație inadecvată.

Cum le prevenim?      

Pliurile ridurilor apar odată cu pierderea elasticității pielii, datorită procesului de îmbătrânire. Trecerea timpului provoacă formarea acestor cute ale structurilor faciale ce conferă un aspect inestetic feței.

Acestea se dezvoltă de obicei în zona dintre nas și gură dar și în zona de sub ochi. Pentru prevenția apariției acestora este indicat să folosești crema pentru ridurile de sub ochi care ajută la uniformizarea pielii precum și la hidratarea acesteia.

Crema Ridonela reprezintă varianta optimă deoarece îți oferă o mulțime de beneficii. Această formulă de îngrijire conține acid hialuronic și vitamina E care se remarcă prin proprietăți benefice pentru piele. Acidul hialuronic este bine tolerat de orice tip de piele, protejează împotriva hidratarii, mentinând pielea umedă și îndepărtează ridurile. Vitamina E este un antioxidant puternic, ce ajuta la regenerarea celulelor pielii și joacă un rol antiinflamator și calmant.

Pe lângă alte ingrediente cum ar fi coenzima Q10, uleiul de rodie și de argan și multe altele această formulă asigură o acțiune eficientă și certitudinea că rezultatele obținute se mențin pe termen lung. 

Așadar, ridurile fine sunt eliminate complet iar cele adânci sunt vizibil mai reduse după primele săptămâni de utilizare. De asemenea, vei observa că folosind crema pentru ridurile de sub ochi, pielea ta va fi mult mai fină la atingere și se bucura de un plus de tonifiere.

Iată și alte măsuri care ajută la prevenirea ridurilor:

  • folosirea cremelor cu factor ridicat de protecție solară
  • evitarea bronzării în exces și a folosirii solarului;
  • utilizarea cremelor hidratante în fiecare zi;
  • renunțarea la fumat și la consumul de alcool în exces
  • adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate.

Soarele, fumatul, alcoolul și alimentele nesănătoase îmbătrânesc pielea, conferindu-i un aspect tern și lipsit de viață.

Cremă pentru ridurile de sub ochi – ce ingrediente să folosim?       

crema-pentru-ridurile-de-sub-ochi-ingrediente

O cremă pentru ridurile de sub ochi se dovedește a fi extrem de eficientă dacă în componența sa se regăsesc ingrediente active, care schimbă în mod radical textura pielii tale. Așadar, eficiența acestor creme variază în funcție de compoziția lor.

Nu te aștepta la minuni dacă alegi să folosești diferite produse de îngrijire a tenului cu efect anti-îmbătrânire, dacă nu urmezi anumite principii de bază, cum ar fi utilizarea cremelor care sunt dedicate tipului tău de ten precum și integrarea acestora într-un ritual de îngrijire adecvat zi de zi. Ține cont de faptul că o cremă hidratantă ajută la minimizarea liniilor fine din jurul ochilor și nu folosi mai multe produse pentru estomparea ridurilor în mod concomitent, pentru că s-ar putea să te confrunți cu reacții adverse cum ar fi : mici umflături sau inrosiri ale pielii.

Unele dintre ingredientele esențiale care ar trebui să se regăsească într-o cremă pentru ridurile de sub ochi sunt:

  • retinol
  • antioxidanți
  • vitamina C
  • acidul hialuronic
  • coenzima Q 10
  • ulei de argan
  • ulei de struguri

Crema Ridonela conține o mare parte din aceste ingrediente și își dovedește eficacitatea în ceea ce privește îndepărtarea ridurilor.

Iată care sunt beneficiile acestor ingrediente aduse pielii:

  •  retinolul

Retinolul este un derivat al vitaminei A care stimulează sinteza de colagen, conferă un aspect plăcut pielii și reduce aspectul liniilor fine și profunde. Folosind crema pentru ridurile de sub ochi ce conține retinol îți menții pielea ochilor mai fină și mai tânără. Pot exista efecte secundare, pentru că retinolul poate duce la arderea pielii mai sensibile.

  •  antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe nutritive care previn degradarea celulară, cauzate de efectele nocive ale radicalilor liberi. Radicalii liberi iau forma unor molecule instabile produse de organism ca o reacție la factorii de mediu dăunători. Aceste substanțe nutritive sunt vitamine, minerale și enzime și au proprietatea de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi. Antioxidanții împiedică oxidarea celulelor și susțin sistemul imunitar, previnind astfel apariția infecțiilor și a ridurilor. 

Foarte multe substanțe acționează ca un antioxidant, iar dintre acestea amintim: 

  • vitamina E care împiedică radicalii liberi să afecteze procesul de regenerare celulară, 
  • beta-carotenul care odată ce ajunge în organism, se transformă în vitamina A – retinol, 
  • seleniul care limitează procesul de oxidare a grăsimilor
  • Omega 3 sau Omega 6 care au proprietăți antioxidante și stimulează activitatea enzimelor  produse de organism.
  •  vitamina C

Acest ingredient are un rol uimitor în ceea ce privește îngrijirea pielii. Crema pentru ridurile de sub ochi cu Vitamina C facilitează sinteza colagenului și protejează pielea împotriva factorilor de mediu dăunători, cum ar fi razele ultraviolete. Vitamina C are capacitatea de a restabili proprietățile antioxidante ale vitaminei E, sporandu-și astfel eficacitatea.

  •  acidul hialuronic

Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în organism, cu precădere în piele, ochi și țesutul conjunctiv. Beneficiul cel mai important al acestui ingredient este prevenirea uscării pielii prin hidratarea acesteia. În acest fel, acidul hialuronic împiedică pielea să își piardă umiditatea și oferă zonei ochilor un aspect mult mai luminos.

  • coenzima Q10

Coenzima Q10 este un antioxidant potent, care are grijă de tenul tău, netezește pielea și reduce din profunzimea ridurilor. De asemenea, are un rol protector împotriva radicalilor liberi și a efectelor razelor UV, îmbunătățind în mod evident structura pielii, conferindu-i un plus de luminozitate. Joacă și un rol reparator în ceea ce privesc imperfecțiunilor pielii cum ar fi: cearcănele, ridurile sau petelor pigmentare.

  • ulei de argan

Uleiul de argan este un produs foarte bogat în antioxidanți și foarte renumit pentru proprietățile sale regeneratoare și nutritive, astfel că îmbunătățește în mod evident textura pielii.  Acest ulei contracarează efectele îmbătrânirii cutanate și  neutralizează acțiunea radicalilor liberi, redând elasticitatea pielii. 

  • ulei de struguri

Folosind o cremă pentru ridurile de sub ochi cu ulei de struguri  îți îmbunătățești în mod radical circulația periferică și te bucuri din plin de efectele benefice ale acestui puternic tonifiant. Acesta joacă rolul unei bariere de protecție împotriva îmbătrânirii premature, îmbunătățind în același timp elasticitatea pielii. Este un antioxidant puternic și un astringent, care micșorează porii și curăță fața în profunzime.

Crema Ridonela conține o mare parte din aceste ingrediente, pe lângă altele la fel de importante și joacă un rol decisiv în îngrijirea pielii. Aceasta are capacitatea de a reduce vizibil ridurile, de a îmbunătăți aspectul pielii și a hidrata tenul în profunzime, conferindu-i un aspect mai tânăr.

Este potrivită pentru toate tipurile de ten și previne cu succes apariția ridurilor, potențându-și eficacitatea prin această formulă revoluționară. Conține doar ingrediente active extrase din natură, protejează tenul de factorii nocivi cum ar fi razele solare și conferă pielii abilitatea de a se regenera.

Crema Ridonela nu doar luptă în mod eficient împotriva ridurilor, ci reduce în mod vizibil aspectul lor, prevenind apariția acestora. 

Aplicând în mod regulat o cremă pentru ridurile de sub ochi vei observa că tenul tău va fi foarte bine hidratat și va vea un aspect catifelat și radiant.

Cremă pentru ridurile de sub ochi – mod de preparare 

Dacă vrei să prepari acasă o cremă pentru ridurile de sub ochi poți încerca o rețeta naturală cu ulei de cocos care se face rapid și are efecte uimitoare.

Din cauza poluării, oboselii, alimentației lipsite de minerale și vitamine, expunerii îndelungate la soare sau datorită factorului genetic toți ne confruntăm la un moment dat cu riduri pe față. Din acest motiv, merită să folosești un produs cosmetic ce se prepară acasă, din ingrediente simple, cu un minim de efort.

Încearcă această rețeta dedicată pentru toate tipurile de ten, pe care o poți realiza ușor acasă.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 6 linguri ulei de migdale 
  • un sfert de ceașcă unt de cacao 
  • 3 linguri unt de Shea
  • 2 linguri ulei de nuca de cocos 
  • 1 lingură ceară de albine 
  • 2/3 cană apă florală sau apă distilată 
  • 1/3 ceașcă gel de aloe vera
  • ½ linguriță ulei de vitamina E 
  • 1 linguriță extract natural de vanilie
  • 10 picături de uleiuri esențiale după preferințe

Iată care sunt proprietățile acestor ingrediente: 

  • uleiul de migdale conține vitamina E, magneziu și calciu, vitamina D și are rolul de a hidrata și a catifela pielea
  • untul de cacao conține antioxidanți, ce protejează pielea împotriva radicalilor liberi, vântului, razelor ultraviolete și previn apariția ridurilor
  • untul de Shea conține vitamine naturale și acizi grași având un rol hrănitor și hidratant pentru piele, precum și proprietăți antiinflamatoare,  ce tonifiază și calmează pielea 
  • uleiul de nucă de cocos elimină microbii de la nivelul pielii datorită acidului lauric ce are rolul de a opri dezvoltarea bacteriilor, reduce inflamațiile și hidratează perfect pielea uscată 
  • ceara de albine are un conținut bogat în vitamina A și se remarcă prin proprietăți emoliente și hidratante și susține regenerarea celulară
  • apa florală se obține din amestecarea compușilor aromatici cu apă distilată, se comportă în mod delicat cu pielea și nu are nici o contradicție
  • gelul de aloe vera conține aminoacizi, minerale, vitamine, hormoni vegetali care au un rol important în regenerarea pielii
  • vitamina E este un antioxidant, ce ajută celulele să se apere de acțiunea radicalilor liberi, acele substanțe care pot duce la deteriorarea celulelor

Toate aceste ingrediente le poți cumpăra din plafar sau din magazinele naturiste.

Mod de preparare:

Pentru început, trebuie să începi cu sterilizarea borcanelor apoi topești pe aburi untul de cacao, untul de shea, uleiul de nuca de cocos și ceara de albine. Între timp, amesteci apa florală sau apa distilată cu gelul de aloe vera iar după ce s-au topit toate uleiurile menționate mai sus, se lasă la răcit. După aceea se amestecă energic într-un blender.

Pasul următor constă în combinarea acestui amestec cu compoziția de aloe vera. Vei observa că imediat această cremă pentru ridurile de sub ochi va avea o consistență groasă și pufoasă. 

În final, trebuie să adaugi uleiurile esențiale, vitamina E, vanilia și să amesteci până când obții o pastă perfect omogenizată. În cele din urmă, poți să pui crema în borcanele sterilizate. Păstrate la rece le poți folosi cu eficacitate maximă chiar și un an de zile.

Produsele de îngrijire a pielii ce conțin ingrediente naturale sunt foarte eficiente în reducerea ridurilor și mențin elasticitatea pielii. Ai grijă de tenul tău pentru a te bucura de un aspect fizic cât mai plăcut.

Crema pentru ridurile de sub ochi – de câte ori se aplică?     

crema-pentru-ridurile-de-sub-ochi-aplicare

Cremele pentru ridurile de sub ochi trebuie aplicată cu rigurozitate în fiecare zi, atât dimineața cât și seara. Este indicat să incluzi acest procedeu în ritualul zilnic de înfrumusețare al pielii pentru a obține rezultate benefice pe termen lung.

Crema Ridonela are beneficii uimitoare pentru piele de aceea este indicat sa o iei în considerare ca fiind remediul perfect pentru riduri.

Nu te gândi că e suficient să aplici de câteva ori o cremă, deoarece nu se întâmplă nici o minune peste noapte. Pentru a te bucura de efectele sale benefice, utilizeaz-o pentru cel puțin 4 săptămâni, în fiecare zi.

Cremă pentru ridurile de sub ochi – când vedem rezultatele?        

Textura pielii este influențată în mod direct de hidratarea, elasticitatea și strălucirea acesteia care este dată de substanțele antioxidante. Odată cu trecerea timpului pielea devine ternă și își pierde din fermitate, de aceea este important să utilizăm zilnic o cremă pentru ridurile de sub ochi.

Ține cont de ingredientele pe care le conține și nu folosi niciodată crema care nu se potrivește tipului tău de ten, deoarece pot apărea reacții adverse, cum ar fi înroșiri și inflamații ale pielii. 

Poți preveni apariția acestora cu un ritual de îngrijire adecvat.

Pentru estomparea ridurilor de sub ochi este necesar să folosești o crema special dedicată pentru cel puțin o lună de zile. Încă după primele săptămâni de utilizare vei observa o diferența vizibilă, însă trebuie să o utilizezi în mod consecvent o perioadă mai lungă de timp.

Concluzie

Zona ochilor este una foarte sensibilă de aceea este cea mai predispusă semnelor îmbătrânirii. Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire, astfel că în mod inevitabil apar ridurile sub ochi. Atunci când cantitatea de colagen și elastină scade, se facilitează apariția acestor semne inestetice. De asemenea, acestea pot să apară și din cauza expunerii neprotejate la soare, clipirii dese, schițării zâmbetului sau incruntărilor sau a altor contracții ale feței, dar în special datorită procesului de îmbătrânire.

Ține cont de aceste modalități care contribuie în mod eficient la estomparea ridurilor. Folosește o cremă pentru ridurile de sub ochi gata preparată sau prepară una în propria casă, pentru a te bucura din plin de beneficiile lor.