Cum scapi de cearcăne în doar câțiva pași simpli

Te-ai întrebat cum scapi de cearcăne într-un mod rapid și eficient? Află, chiar acum, soluțiile ideale și pașii pe care trebuie să îi urmezi.

 

În rândurile de mai jos vei afla mai multe despre ingredientele naturale – benefice pentru tenul și sănătatea pielii noastre – și despre cum scapi de cearcăne în doar câțiva pași simpli.

Cum scapi de cearcăne – 6 ingrediente minune

 

Cearcănele sunt acele cercuri, mai întunecate decât restul tenului, pe care le avem sub ochi.

Redă pielii frumusețea, luminozitatea și elasticitatea de care are nevoie cu ajutorul ingredientelor minune, pe care ți le recomandăm și cu care ne-a înzestrat natura.

Aplică, periodic (de două – trei ori pe săptămână), următoarele 5 ingrediente naturale, pentru a te bucura de rezultatele lor eficiente:

  1. Cartoful

Cartoful este cunoscut în rândul femeilor, pentru tratarea cearcănelor.

Înainte de a tăia, sub formă de cerc, lasă cartoful în frigider pentru 30 – 40 de minute. Acesta acționează mai rapid și mai eficient, asupra cearcănelor, dacă este mai rece.

Taie două felii potrivite, pentru a acoperi zona pe care vrei să o tratezi. Poți, de asemenea, să aplici și pe pleoapele ochilor.

Lasă feliile să acționeze timp de 10 – 15 minute, apoi clătește cu apă călduță sau șterge cu o dischetă demachiantă înmuiată în apă.

  1. Castravetele

Castravetele luminează pielea, o întinerește și îi redă strălucirea, are rol calmant și capacitatea de a lumina zona. Astfel, cearcănele se estompează.

Citește mai multe despre proprietățile castravetelui.

Lasă castravetele în frigider pentru 30 – 40 de minute, apoi taie-l sub formă de cerc. Acesta acționează mult rapid și mai eficient, asupra cearcănelor, dacă este mai rece, oferind și senzația de revigorare.

  1. Ceaiul

Pune pliculețele folosite sau plantele cu care ai făcut un ceai în congelator.

Plantele infuzate le poți scurge doar foarte puțin și poți face cuburi de gheață din ele.

O variantă excelentă pentru a trata cearcănele, ochii umflați și obosiți este mușețelul, acesta având un efect antiinflamator.

Aplică pliculețele sau cuburile pe zona cu cearcăne și vei vedea un efect rapid asupra acestora. Lasă-le să acționeze 10 – 15 minute, apoi clătește ușor cu apă rece.

  1. Menta

Așa-i că și tu iubești un efect răcoritor, asupra pielii tale?

Toată lumea iubește!

Menta, pe lângă faptul că se află pe lista noastră de ingrediente minune pentru a scăpa de cearcăne, aceasta te ajută să obții un efect răcoritor și strălucitor.

Spală bine câteva frunze și zdrobește-le ușor într-un vas. Aplică pe pielea curată, în zona cearcănelor. Lasă-le să acționeze timp de 10 – 15 minute, apoi clătește cu apă rece.

  1. Laptele

Cum scapi de cearcăne în doar câțiva pași simpli? Laptele reprezintă un nou ingredient minune în lupta cu cearcănele. Laptele conține vitamina A și B6, care ajută la regenerarea unor noi celule ale pielii. Datorită acestor celule noi, pielea capătă un aspect de două ori mai sănătos.

Acidul lactic ajută la decolorarea pielii, așadar la eliminarea cearcănelor.

Înmoaie două dischete demachiante sau de vată în lapte, apoi îndepărtează excesul. Aplică-le pe ochi și lasă-le să acționeze 15 – 20 de minute, apoi clătește cu apă rece. Vei observa un efect de luminare a pielii.

  1. Zațul de cafea

Benefic pentru piele, bogat în vitamine și minerale. Zațul de cafea ajută la eliminarea cearcănelor.

Amestecă-l, într-un bol, cu uleiul preferat (cocos, măsline, migdale, rodie etc.) până la omogenizare.

Aplică în jurul ochilor, dar nu pe pleoape, pentru a evita pătrunderea în ochi. Las-o să acționeze timp de 10 – 15 minute.

Așadar, cum scapi de cearcăne în doar câțiva pași simpli?

Cu ajutorul ingredientelor minune!

Bucură-te de ele și de efectul lor rapid și eficient asupra cearcănelor. Zâmbește, din nou, și profită de aspectul unui ten odihnit și luminos.

Scapă de cearcăne cu tratamente naturale

cum-scapam-de-cearcane

De ce tratamente naturale?

Se găsesc în gospodăria oricui și nu ai nevoie de prea mulți bani pentru a avea grijă de tenul tău, construind propriul spa, chiar la tine acasă.

Eficiența lor cântărește, în mod egal, cu persistența aplicării pe tenul tău.

De ce tratamente naturale te poți folosi, pentru a scăpa de cearcăne:

  • Sucul de roșii – are proprietatea de a deschide nuanța pielii, asemenea laptelui. Oferă, de asemenea, luminozitate tenului, așadar elimină cearcănele. Zdrobește o roșie și aplică pe zona de sub ochi.

Timp de acțiune: 10 – 15 minute. Clătește, ulterior, cu apă rece.

  • Ulei de măsline – foarte hrănitor și hidratant, acesta reduce, în mod vizibil, cearcănele, chiar și ridurile din jurul ochilor. Recomandăm masajul.

Aplică pe zona din jurul ochilor și masează timp de 3 – 4 minute, până simți că începe să intre în piele. Urmează acest proces seara, înainte de culcare, apoi clătește dimineața.

  • Crema Ridonela – alcătuită doar din plante și din ingrediente naturale, aceasta reprezintă un bum uriaș de vitamine și de nutrienți, necesari tenului tău.

O poți comanda de pe ridonela.ro și îi poți oferi tenului tău sănătatea de care are nevoie, cu ajutorul ingredientelor din compoziție.

Nu necesită timp pentru preparare și o poți avea la îndemână la orice oră!

Combinația de uleiuri (rodie, migdale, argan) cu vitamina E, acid hialuronic (esențial pentru formarea fibrelor de colagen și elastină) și multe alte ingrediente naturale sunt soluția ideală pentru cearcănele de sub ochi.

Colagen – susține elasticitatea pielii, fiind cea mai abundentă proteină din corp.

Elastină – ajută pielea să revină la forma sa inițială, în urma mișcării/contractării.

Citește mai multe despre rolul colagenului și al elastinei asupra pielii.

  • Aloe vera cu suc de cartofi – strălucire, fără cearcăne. Cele două ingrediente oferă luminozitate, hidratare și hrană pentru piele.

Rade o jumătate de cartof, apoi pune-l într-o strecurătoare și apasă bine, pentru a colecta sucul într-un vas. Adaugă gelul de aloe vera și amestecă bine, până la omogenizare.

Aplică acest amestec pe tenul curat, în jurul ochilor. Lasă-l să acționeze 15 – 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

  • Albușul de ou – stimulează circulația sângelui, reduce inflamația, astfel făcând cearcănele să dispară.

Bate un albuș de ou, apoi aplică-l pe zona de sub ochi, evitând pleoapele. Lasă-l timp de 15 minute să acționeze, apoi clătește cu apă rece.

  • Apa de trandafiri – reîntinerește pielea, calmează și reduce cearcănele, eliminând aspectul de ochi obosiți.

Înmoaie apa de trandafiri pe dischetele demachiante, stoarce excesul și apoi așază dischetele pe zona cearcănelor.

Lasă apa de trandafiri să acționeze 10 – 15 minute, clătește cu apă călduță, apoi cu apă rece.

  • Fistic – rețetă provenită din India, fisticul ajută la eliminarea cearcănelor, fiind considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale.

Zdrobește bine câteva boabe, apoi adaugă o lingură de lapte. Compoziția obținută se aplică sub ochi și se lasă să acționeze timp de jumătate de oră.

Tratamentele naturale sunt benefice pentru tenul nostru, iar acestea sunt primele pe listă când răspundem la întrebarea: cum scapi de cearcăne în doar câțiva pași simpli?

Cum îngrijim corect zona din jurul ochilor

 

Știm că zona din jurul ochilor este cea mai sensibilă, pielea fiind destul de subțire, aproximativ de 3 – 5 ori mai subțire, decât restul feței.

De asemenea, colagenul și elastina nu sunt la fel de prezente în această zonă.

Ar trebui să avem grijă de zona din jurul ochilor, deoarece putem:

  • Lupta împotriva cearcănelor
  • Hidrata și hrăni pielea

Iată pașii pe care ar trebui să îi urmezi, pentru a îngriji corect zona din jurul ochilor:

  1. Demachiere corectă

Demachiem, în fiecare seară, tenul. Pielea din jurul ochilor este subțire și nu trebuie să insistăm cu mișcări agresive.

Aplicăm demachiantul pe dischetă, iar, cu mișcări foarte fine, îndepărtăm machiajul, pornind de la colțul intern, către cel extern.

  1. SPF

Protecția solară este necesară, mai ales în această zonă subțire și sensibilă.

Folosește o cremă cu SPF, indiferent de anotimp – vară, iarnă – și indiferent dacă este soare sau nu afară.

Nu te lăsa păcălită de anotimpul rece! Razele soarelui, indiferent de temperatura pe care o indică termometrul, sunt la fel de nocive și de puternice chiar și iarna. Protecția solară mai puternică este indicată, deoarece radiațiile se reflectă în zăpadă.

Studiile au arătat că aceste creme cu protecție solară previn îmbătrânirea pielii.

Mulți dintre noi neglijăm aceste creme, iar soarele este un factor principal în apariția cearcănelor.

Atunci când stăm la soare, corpul nostru produce un exces de melanină (pigmentul care oferă culoare pielii), astfel apar cearcănele.

  1. Hidratează-te

Totul pornește din interior, iar hidratarea este importantă. Auzim des despre acest aspect, pentru a avea grijă de sănătatea noastră.

Ei bine, hidratarea te ajută să ai un aspect exact pe placul și pe gustul tău.

Pielea din jurul ochilor este lipsită de glandele uleioase (sebum) și, astfel, este mult mai predispusă uscării.

Poți folosi, de asemenea, creme pentru hidratarea din jurul ochilor.

Alege crema Ridonela, pentru o hidratare corespunzătoare din jurul ochilor, de pe site-ul ridonela.ro

  1. Masează zona ochilor

Masajul ajută la circulația sangvină mult mai bună, reducând astfel urmele de oboseală. Alege uleiul preferat din rutina ta de îngrijire – argan, măsline, rodie, migdale – și masează zona din jurul ochilor.

Pornește cu mișcări circulare, de la interiorul ochiului, către exterior, timp de două – trei minute.

Clătește, apoi cu apă călduță sau fă acest masaj seara, înainte de culcare și clătește dimineața.

  1. Odihnește-te suficient

Atât viața sănătoasă, cât și odihna sunt factori esențiali în protejarea și grija față de pielea din jurul ochilor.

Consumă fructe și legume din belșug, hidratează-te corespunzător și dormi opt ore pe noapte.

Ai grijă de tine, iar pielea îți va mulțumi!

Cum scapi de cearcăne cu blefaroplastie?

cum-scapi-cearcane

Aspectul obosit al feței este redat, de fiecare dată, de aspectul ochilor obosiți.

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală care poate corecta forma și poziția pleoapelor. Înseamnă ridicarea pleoapelor, îndepărtând pielea aflată în exces.

Pentru ca această operație să aibă succes, starea de sănătate trebuie să fie una foarte bună, iar greutatea trebuie să fie adecvată înălțimii.

După ce medicul te va consulta și va constata că poți efectua această operație chirurgicală, te va programa cu succes.

Operația poate fi efectuată cu ajutorul anesteziei locale sau generale.

Medicul va efectua o tăietură în zona pleoapei inferioare, imediat sub genele inferioare, eliminând cearcănele, apoi va continua către colțul ochiului, eliminând ridurile.

Blefaroplastia de pleoapă inferioară elimină cearcănele și pungile de sub ochi [care se manifestă sub forma unor umflături proeminente sau ușoare. Mușchii care susțin pleoapele slăbesc, iar grăsimea (care are rol de susținere) din jurul ochilor se poate deplasa sub ochi], prin umplerea șanțului dintre obraz și pleoape.

Operația chirurgicală durează între una și trei ore, iar pacientul poate pleca acasă în aceeași zi, seara.

Costurile variază – 900 de euro pentru pleoapele superioare și între 2200 și 3000 de euro pentru pleoapele inferioare.

Riscurile pot fi următoarele:

  • Ectropion – în urma blefaroplastiei inferioare, pentru eliminarea cearcănelor, poziția pleoapei inferioare se poate afla inferior față decât ar fi normal. Acest risc presupune corectarea, printr-o altă procedură chirurgicală.
  • Distrugerea vederii – caz rar, dar posibil, prin creșterea presiunii intraoculare și prin sângerare.
  • Pierderea genelor – pielea care conține rădăcina firelor de păr poate fi eliminată, astfel genele din margine pot dispărea. Pierderea poate fi temporară sau permanentă.

Așadar, poți apela la această intervenție chirurgicală, pentru a scăpa de cearcăne sau de pungile de sub ochi.

Ține cont de sănătatea ta, pentru a avea operația succes, și de grija de după operație (fără expuneri la soare; fără efort, deoarece accelerăm pulsul și pot apărea vânătăi sau sângerări, fiind nevoie de o nouă intervenție, pentru a opri asta).

Cum scapi de cearcăne – alege crema potrivită

 

Cearcănele sunt inestetice, iar aspectul obosit și trist pe care ni-l oferă nu ne va ajuta în nici o împrejurime socială.

De aceea, este bine să alegem crema potrivită, care va ajuta la îmbunătățirea aspectului din jurul ochilor.

Așadar, poți alege cremele potrivite pentru tine din următoarea listă:

  • Crema de zi – hidratează, ameliorează cearcănele și îți oferă o protecție necesară pe parcursul zilei;
  • Crema de noapte – cu o textură mai grasă și mai bogată, pentru o absorbție mai lentă pe parcursul întregii nopți.
  • Crema Ridonela – pe bază de plante, cu o mulțime de ingrediente care te pot scăpa de cearcăne și care vor avea grijă de pielea subțire din jurul ochilor tăi.

Consider-o, începând de acum, cea mai potrivită cremă pentru a scăpa de cearcănele neplăcute jurul ochilor!

Aceasta poate fi aplicată pe tot tenul tău, indiferent dacă este zi sau noapte, ingredientele naturale fiind absorbite rapid și eficient în piele.

Și ghici ce? Crema Ridonela ajută și la riduri, dar te scapă și de petele pigmentare de pe față.

Aplicând-o vei scăpa de toate semnele de îmbătrânire!

O găsești pe ridonela.ro

  • Crema cu SPF – așa cum am menționat despre importanța ei și mai sus, crema cu SPF este esențială și potrivită pentru oricine, oricând.

Aplicată pe cearcăne, această cremă creează un fel de strat protector care respinge razele soarelui.

Astfel, încetinim îmbătrânirea pielii.

  • Cremă pentru ten mixt, uscat, gras – este bine să îți cunoști tenul. Folosește, în rutina de îngrijire, o cremă specifică tenului tău, iar cearcănele vor fi ameliorate.

Crema pentru un ten uscat va avea o consistență grasă, cea pentru ten gras va avea o textură destul de ușoară, iar cea pentru ten mixt va fi ușoară spre grasă.

Cum scapi de cearcăne cu acid hialuronic?

 

Acidul hialuronic se găsește, în mod natural, în piele și, așa cum am menționat mai sus, este esențial în formarea fibrelor de colagen și elastină.

Acidul este îmbogățit cu vitamine și minerale, cu aminoacizi și antioxidanți, care poate fi injectat în regiunea de sub ochi, pentru a scăpa de cearcăne.

Poți citi mai multe studii la acest link.

Efectele vor fi vizibile imediat, iar tratamentul durează între 20 și 45 de minute.

Prin injectare sunt stimulate, de fapt, celulele care produc acest acid hialuronic, într-un mod natural. Poate fi folosit, indiferent de tipul de ten pe care îl ai.

Acidul hialuronic reprezintă un ingredient minune în lupta cu cearcănele, iar injectarea cu acesta este cea mai cunoscută în rândul doamnelor și domnișoarelor.

Beneficii:

  • Nu produce alergii
  • Procedură nedureroasă
  • Fără timp de recuperare

Acidul hialuronic ajută, de asemenea, și la producerea de colagen, necesar pielii.

Medicul va stabili cantitatea necesară de acid, apoi se va realiza anestezia locală, urmând injectarea propriu-zisă.

Este recomandat retușul la șase luni după prima procedură non-chirurgicală.

După injectare, este indicat să:

  • Eviți expunerea la soare
  • Dormi cu fața în sus, în prima noapte
  • Fără alcool și tutun în primele 72 de ore de la procedură
  • Fără machiaj în primele 24 de ore

Prețul variază de la 250 de euro la 350 de euro. Totuși, este necesar retușul.

Cearcănele fac parte dintr-un proces natural, dar asta nu înseamnă că acestea nu pot fi ameliorate sau că nu putem scăpa de ele.

Optează pentru remediile naturiste și ingredientele naturale, care îți vor demonstra grija și dragostea pentru pielea ta!