Estompează ridurile din jurul ochilor – metoda care chiar ajută!

Nu știi ce să faci pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor? Iată câteva metode rapide și practice care te ajută să scapi de ele în mod eficient.

Frumusețea este o caracteristică foarte importantă pentru cei mai mulți dintre noi, însă pentru a o menține nealterată trebuie să urmezi cu precizie un ritual de înfrumusețare în fiecare zi.

Cine nu își dorește un ten lipsit de imperfecțiuni cu un aspect cât mai neted?

Atunci când ne gândim la tinerețe, ne dorim să arătăm cât mai bine și să îndepărtăm cât de mult posibil semnele îmbătrânirii.

Toți vrem să ne bucurăm de un plus de elasticitate și un aspect fresh zi de zi.

Din nefericire, odată cu înaintarea în vârstă pielea începe să îmbătrânească, ceea ce duce la pierderea fermității tenului. În acel moment, trebuie sa intervenim rapid pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor.

Cum estompăm ridurile din jurul ochilor? 

Pentru tratarea ridurilor și liniilor fine de expresie din jurul ochilor poți folosi măști, creme, seruri cu efect antiîmbătrânire sau fiole cu acid hialuronic sau poți face câteva măști naturale, din ingrediente pe care le găsești în bucătărie.

Acestea pot fi cumpărate din farmacie dar pot fi făcute și în propria casă. 

Zona din jurul ochilor este extrem de sensibilă și delicată pentru că pielea este mult mai subțire și necesită o hidratare sporită.

Pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor poți opta pentru diverse produse în a căror compoziție se află acid hialuronic, vitamina C, retinol sau alte substanțe nutritive și hidratante sau poți alege să faci câteva masaje faciale menite să stimuleze circulația sângelui.

Acestea oferă un real ajutor în estomparea ridurilor din jurul ochilor.

Pentru a face un masaj facial corect trebuie să cureți pielea în profunzime, pune un strop de ulei esențial pe față apoi începe masajul de la baza gâtului spre urechi. 

O variantă extrem de utilă și practică este folosirea cremei Ridonela care se aplică rapid și  se absoarbe imediat în piele. Folosită în mod constant, vei observă o îmbunătățire vizibilă a calității pielii încă de la primele utilizari iar ridurile se diminuează considerabil.

Crema Ridonela conține acid hialuronic, colagen vegetal, Tens Up, extract din viță de vie și alte ingrediente benefice ce îi sporește eficiența. 

Ce ți-ai putea dori mai mult de la o cremă decât hidratare, curățare, vindecare, netezire și uniformizare? 

Aceasta face adevărate minuni pentru pielea ta iar rezultatele se mențin în timp pentru ca Ridonela îți oferă un real ajutor în estomparea ridurilor din jurul ochilor.

Care sunt cauzele apariției acestor riduri?

estomparea-ridurilor-din-jurul-ochilor-cauze

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce tot mai puțin colagen și elastină, ceea ce facilitează apariția liniilor fine și profunde pe față.

Iată care sunt factorii ce influențează apariția ridurilor:

          – vârsta

Odată cu trecerea timpului pielea nu mai este la fel de elastică și devine mai fragilă. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea din straturile profunde ale pielii se diminuează iar în țesuturi se află tot mai puține uleiuri naturale ceea ce favorizează apariția acestor linii, adâncituri.

          – expunerea la ultraviolete

Razele ultraviolete acționează în mod negativ asupra pielii, astfel că nu mai poate secretă suficient colagen și își pierde din elasticitate. Dacă îți expui pielea în exces la soare fără să folosești metode de protecție atunci vei accelera procesul de îmbătrânire.

          – fumatul

Împiedică irigarea optimă a pielii prin intermediul vaselor de sânge, ceea ce înseamnă că își pierde din fermitate și este predispusă apariției ridurilor. Renunță la fumat pentru a îmbunătăți în mod evident aspectul tenului. 

          – alcoolul

Duce la deshidratarea pielii și îi conferă un aspect tern și uscat. Așadar, există un risc mai mare de formare a liniilor fine și adânci, astfel că trebuie să iei măsuri imediate pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor.

          – expresii faciale

Atunci când râzi, te incrunti, zâmbești sau îți exprimi sentimentele prin alte grimase, pe fața ta se formează linii fine, care se pot transforma ușor în riduri. Acest lucru se întâmplă, dacă pielea nu mai este suficient de fermă și elastică iar pe măsură ce repeți aceste expresii faciale rămân urme vizibile pe fața ta.

          – alimentația nesănătoasă

Un plan alimentar adecvat, bogat în fructe și legume menține pielea bine hidratată și sănătoasă dar consumul de alimente procesate, fast food și dulciuri cresc riscul îmbătrânirii premature a pielii.

Estomparea ridurile din jurul ochilor cu creme care conțin acid hialuronic 

Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în piele și are rol în reținerea apei în țesuturi și menținerea fermității acesteia. 

Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de acid hialuronic devine tot mai scăzută. 

Cremele care au în componență această substanță miraculoasă suplinesc lipsa acidului din piele. În plus, contribuie în mod eficient la uniformizarea și netezirea pielii, diminuand totodată aspectul liniilor fine. 

O crema cu acid hialuronic este extrem de benefică pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor.

Acidul hialuronic este un aliat de nădejde în procesul de îngrijire al tenului datorită faptului că nu blochează porii și are proprietăți hidratante și antibacteriene.

Cea mai mare concentrație se află în piele, de aceea o cremă cu acid hialuronic aplicată local acționează ca un „magnet” pentru apă.

Potrivit studiilor, un gram de acid hialuronic poate reține până la șase litri de apă.

O crema cu concentrație mărită de acid hialuronic, asigură îngrijire zilnică pentru toate tipurile de ten și ajută la estomparea ridurilor din jurul ochilor. Aceasta trebuie folosită cu strictețe atunci când țesuturile încep să-și piardă din capacitatea de a reține apă și au tendința de a se deshidrata.

Crema se aplică zilnic cu mișcări circulare, se absoarbe rapid în piele și ajută la estomparea ridurilor din jurul ochilor. Folosită pentru timp îndelungat încetinește apariția primelor semne de îmbătrânire a tenului și păstrează fermitatea pielii.

O cremă cu acid hialuronic susține reînnoirea celulară și stimulează formarea fibrelor noi de colagen și de elastină. 

Hidratează și hrănește pielea din interior și asigură catifelarea pielii. Pătrunde în straturile profunde ale tenului, ceea ce ajută la îmbunătățirea aspectului estetic.

Pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor, folosește o cremă de ochi cu acid hialuronic pentru a reda suplețea tenului. Și pentru că meriți cu adevărat tot ce este mai bun alege crema Ridonela, care conține acid hialuronic dar și colagen vegetal, niacinamida, vitamina E, extract din viță de vie roșie și uleiuri benefice.

Acest mix de ingrediente active ajută nu numai la hidratarea pielii ci și la întărirea barierii de protecție a pielii, îi menține elasticitatea, are efect regenerator și reparator și reduce profunzimea ridurilor.

Estomparea ridurilor din jurul ochilor cu măști naturale

estomparea-ridurilor-din-jurul-ochilor-masca

Ridurile fine din jurul ochilor reprezintă o reală problemă chiar din tinerețe. Aceste riduri apar deoarece pielea din această zonă este mai subțire și se usucă mai repede. 

Pentru corectarea acestor imperfecțiuni se impune folosirea măștilor realizate din diferite ingrediente atent alese.

Procesul de îmbătrânire este unul firesc și natural dar o rutină corectă de îngrijire a tenului poate întârzia apariția ridurilor supărătoare.

Deseori, ridurile din jurul ochilor sunt amplificate de anumite gesturi cum ar fi frecarea ochilor sau demachierea cu produse mai agresive.

Iată câteva măști eficiente care previn apariția liniilor fine și ajută la estomparea ridurilor din jurul ochilor:

  1. Mască cu cartofi

Cartoful conține vitamine, potasiu, cupru și sulf, adică substanțe nutritive care acționează benefic asupra pielii și au un efect antirid.

Se rade un cartof crud pe răzătoarea fină și apoi se așează pe două dischete demachiante care se aplică în zona ochilor. Se lasă să acţioneze timp de 30 minute după care se îndepărtează cu apă caldă. Se recomandă utilizarea acestei măști timp de 2 ori pe săptămână, timp de cel puțin 2 luni.

Pentru un plus de hidratare se recomandă să amesteci în cantități egale ulei de măsline și suc de cartofi și să masezi ușor zona ochilor. Substanțele nutritive din cartofi combat apariția ridurilor, iar uleiul de măsline hidratează și hrănește pielea în profunzime.

  1. Mască cu albuș de ou, miere și ulei de argan

O altă mască extrem de eficientă care se prepară foarte simplu. Amestecă bine un albuș de ou, o lingură miere și o lingură de ulei de argan și aplică amestecul obținut în zona ochilor. După 20 de minute, clătește cu apă călduță și repetă procedura de 3 ori pe săptămâna, pentru o perioadă mai lungă de timp.

Albușul conferă fermitate pielii, este foarte bogat în proteine, micșorează porii și reduce aspectul liniilor fine. Procesul de îmbătrânire al pielii afectează elasticitatea pielii dar folosirea unui măști cu albuș de ou ajută la îndepărtarea ridurilor fine și adanci. Este demonstrat faptul ca albusul de ou contine 69 de proteine diverse ce oferă nenumărate beneficii pielii. 

Uleiul de argan menține elasticitatea și fermitatea pielii. Mierea conține o mulțime de vitamine, care au rol de combatere a ridurilor și de tonifiere a tenului, conferindu-i un aspect neted și întinerit.

  1. Mască cu iaurt, morcovi și ulei de măsline

Pentru această mască ai nevoie de părți egale de suc proaspăt de morcovi, iaurt și ulei de măsline. Amestecă toate aceste ingrediente și vei obține o pastă omogenă. Pentru a spori gradul de eficiență, pune masca la frigider, până când se răcește complet și abia apoi se aplică în zona din jurul ochilor. Se lasă să acționeze timp de 20-30 de minute și se îndepărtează amestecul cu ajutorul unor dischete umezite după care se clătește cu apă din profunzime. Repetă operațiunea în fiecare săptămână de 2 sau 3 ori timp de câteva luni.

Iaurtul elimină celulele moarte de la suprafața pielii și oferă un real ajutor în estomparea ridurilor din jurul ochilor. Acidul lactic din compoziția acestuia curăță și hidratează în profunzime. Morcovii reprezintă o sursă bogată de substanțe nutritive, ajută la elasticitatea pielii și la regenerarea celulară.

  1. Mască cu ulei de argan și vitamina E

Această mască este foarte benefică pentru ridurile fine din jurul ochilor datorită ingredientelor minune. Se prepară foarte ușor, astfel că se amestecă o linguriță de ulei de argan cu două capsule de vitamina E și se masează cu blândețe zona ochilor. Se lasă aceste uleiuri să acționeze peste noapte pentru a beneficia de eficiență sporită. Repetă procedura de 3 ori pe săptămâna, timp de mai multe săptămâni pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor.

Uleiul de argan oferă rezultate uimitoare datorită efectelor sale de anti-îmbătrânire și este renumit pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor. 

Vitamina E este un puternic antioxidant și protejează pielea de efectele nocive ale razelor solare și a radicalilor liberi. 

Pentru un plus de eficiență folosește crema Ridonela, care are în compoziția sa ulei de argan și vitamina E pe lângă alte 10 ingrediente naturale atent alese ce repara, protejează, hidratează, regenerează și catifeleaza pielea.

  1. Mască cu ceai verde

Ceaiul verde este foarte des folosit în cosmetică și este foarte renumit pentru beneficiile sale asupra tenului. Are un puternic efect antioxidant, ce luptă în mod eficient împotriva radicalilor liberi. Fă o pastă din ceai verde bine mărunțit  și aplică această compoziție pe pielea din jurul ochilor.

Lasați să acționeze 15 minute și apoi îndepărteaza masca cu apă calduță Folosită această operațiune de cel puțin de două ori pe săptămână, timp de o lună pentru a vedea efecte vizibile în estomparea ridurilor din jurul ochilor.

Poți folosi o altă metodă rapidă și practică aplicând pliculețele de ceai verde direct pe pleoape, pentru a te bucura de diminuarea aspectului liniilor fine și adânci. Unele ingrediente nu se găsesc în bucătărie însă le poți procura simplu și rapid de la farmacie sau plafar. 

Cum să previi apariția ridurilor din jurul ochilor? 

Pentru a nu fi nevoită să recurgi la un tratament cosmetic pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor este indicat să aplici cu consecvență câteva metode de prevenție. 

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea trece prin mai multe schimbări, astfel că producția de elastină și colagen încetinește.

Așadar, stratul de grăsime de sub pielea de pe față se subțiază și își fac apariția ridurile fine dar și cele adânci. Acestea încep să apară după 20 de ani de aceea este bine să începi cât mai devreme să stabilești un ritual strict de îngrijire, ce ajută la estomparea ridurilor din jurul ochilor.

Pornind de la premiza că este mai bine să previi decât să tratezi, acum este momentul cel mai potrivit pentru o schimbare.

Iată ce poți să faci pentru a preveni apariția prematură a ridurilor:

  • folosește o cremă de protecție solară cu factor ridicat
  • poartă ochelari de soare și nu uita de pălărie
  • renunță la fumat și nu consuma băuturi alcoolice
  • dacă ai nevoie de ochelari de vedere, poartă-i deoarece în caz contrar ai tendința de a strânge ochii pentru a vedea mai bine, ceea ce face ca ridurile să apară mai devreme
  • consumă cât mai multe alimente ce conțin antioxidanți, printre care afine, căpșuni, zmeură, prune, mere și roșii
  • alege produse cosmetice adecvate vârstei tale, care protejează și repară pielea
  • consumă cel puțin 2 litri de apă pe zi
  • îngrijește-ți pielea adecvat vârstei și folosește creme dedicate tipului tău de piele
  • hidratează bine tenul cu produse ce conțin acid hialuronic pentru că acestea reprezintă un aliat de nădejde pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor
  • nu dormi cu fața pe pernă pentru că acest lucru favorizează formarea de riduri
  • evită să te freci la ochi pentru că mișcările agresive pot contribui la apariția liniilor fine în jurul lor

Prin urmare procesul de îmbătrânire și un stil de viață neadecvat cauzează îmbătrânirea prematură iar expunerea la soare, poluarea, fumatul și o dietă nepotrivită contribuie la apariția ridurilor inestetice.

În concluzie, este indicat să te preocupi de îngrijirea tenului încă de tânără și să alegi metoda cea mai adecvată pentru estomparea ridurilor din jurul ochilor.

Nu este ușor să acționezi la timp împotriva îmbătrânirii pielii însă cu tactică și atenție sporită poți îndepărta în mod eficient semnele evidente. Asigură-te că ai pielea bine hidratată și folosește produse de îngrijire naturale care nu au repercursiuni negative asupra sănătății pielii.

Optează pentru produse îmbogățite cu vitamine și antioxidanți și acordă atenția binemeritată protecției solare.