Tot ce trebuie să știi despre lumina intens pulsată pete pigmentare

Ai observat apariția petelor inestetice pe față? Îndepărtează-le rapid și eficient cu lumina intens pulsată petele pigmentare și recapătă-ți frumusețea.

Foarte multe persoane se confruntă cu problema petelor pigmentare, care pot apărea fie de la soare, fie din alte motive.

Pentru a-ți păstra sănătatea pielii poți să te folosești de procedurile cosmetice moderne care-ți oferă rezultate remarcabile.

Ce este lumina intens pulsată?    

Lumina intens pulsată este o lumină policromă non-coerentă cu spectru larg. Tratamentul IPL reprezintă o metodă terapeutică mai nou apărută în dermatologie și este folosită tot mai des în dermatologia-estetică.

Acest procedeu conferă un mare ajutor în rezolvarea unei multitudini de afecțiuni ale pielii, care până atunci reprezentau adevărate probleme având în vedere apariția efectelor adverse.

Lumina intens pulsată pentru pete pigmentare   

Lumina intens pulsata se folosește pentru tratarea diferitelor probleme apărute la nivelul pielii.

Aceasta ajută la:

  • distrugerea celulelor producătoare de pigment de piele și a celor care conțin melanină;
  • coagularea sângelui din vasele pielii;
  • sporirea sintezei de colagen.

Tratamentul IPL reprezintă o procedură non-invazivă cu efecte secundare minime care nu necesită o perioadă îndelungată de vindecare.

Lumina intens pulsată îndepărtează leziunile pielii  care nu pot fi rezolvate prin altă metodă cosmetică într-un mod la fel de eficient. 

În urma unui consult amănunțit, se va expune metoda de tratament cea mai potrivită pentru problema existentă. Atunci când mergi la medic trebuie să răspunzi cât mai clar și concis pentru ca acesta să înțeleagă cât mai bine care este cauza aparitiei petelor și stilul tău de viață. 

Va trebui să urmezi cu strictețe indicațiile dacă vrei să obții rezultate spectaculoase pe termen lung.

Lumina intens pulsată pete pigmentare – procedura   

lumina-intens-pulsata-pete-pigmentare-procedura 

Tratamentele cosmetice cu lumina intens pulsată pentru pete pigmentare te ajută să-ți păstrezi sănătatea pielii, conferindu-i un aspect estetic minunat.

Simți că uneori îți scade stima de sine pentru că nu ești mulțumită de cum arăți?

Acum este momentul să iei atitudine și să-ți îmbunătățești imaginea în mod radical.

Lumina intens pulsată (IPL) te scapă definitiv de petele solare și de bătrânețe dar și de părul nedorit lăsând pielea moale și catifelată. În plus, tratează ridurile fine și stimulează producția de colagen și elastină, absolut esențiale pentru un ten sănătos și revigorat.

Această procedură se face cu ajutorul unui aparat tip cosmetic ce emană o lumină intensă care îmbunătățește textura pielii și diminuează petele inestetice.

Tratamentul este realizat de către dermatologi în cadrul unor cabinete cosmetice. 

Urmând câteva ședințe lunare, te vei convinge de eficiența acestor proceduri care îți garantează un rezultat de lungă durată.

Este vorba despre o soluție sigură, nedureroasă și avantajoasă. Vei obține rezultate evidente încă de la prima ședință și vei vedea cum începe să se uniformizeze nuanța tenului.

Rejuvenarea facială pe bază de IPL te ajută să scapi de problemele estetice astfel încât chipul tău să emane din nou un plus de sănătate și frumusețe.

Acest tratament cu lumina intens pulsată pentru pete pigmentare constă în aplicarea unor impulsuri de lumină pe zona afectată. Aceste impulsuri transmit o căldură intensă pe zona tratată, ce facilitează sporirea fibrelor de colagen și elastina, ajutând în același timp la refacerea microfibrele de la nivelul dermului și epidermului.

Dat fiind faptul că lumina pulsată pătrunde adânc în straturile pielii, aceasta poate ajunge până la 15 mm subdermal, ceea ce conferă rezultate rapide care se mențin foarte bine în timp.

În timpul procedurii se poate resimți o ușoară senzație de căldură datorită gelului care se aplică pe piele înainte de începerea tratamentului IPL.

În urma tratamentului, se va intensifica fluxul de sânge și se va stimula regenerarea celulară.

După finalizarea acestei proceduri petele se transformă într-o crustă care cade după 5-7 zile. 

Trebuie repetat acest tratament?         

Acest tratament împrospătează aspectul pielii și îți oferă rezultate rapide, încă de la primele ședințe.

Pentru a menține rezultatele pe termen lung se recomandă 4-6 ședințe, realizate la un interval de 3-6 săptămâni, pentru ca pielea să aibă suficient timp să se regenereze. În urma acestor ședințe se va observa o întinerire a pielii cu până la 5 ani.

După ce dispar petele există posibilitatea să mai apară cu timpul de aceea este indicat sa previi acest lucru ținând cont că nu trebuie să te expui la soare neprotejat.

Procedura durează în jur de 30 minute și nu este nevoie de o perioadă de recuperare, astfel că pacienții pot reveni imediat la rutină zilnică.

După tratament trebuie să eviți expunerea la orice sursă de căldură excesivă și să folosești creme hidratante care ajută la vindecare. 

Dacă nu vrei să faci un tratament cosmetic pe care trebuie să îl repeți de mai multe ori pe parcursul a 2-3 luni, atunci poți încerca cu încredere să folosești crema Ridonela. Această nu conține coloranți și alcool și tratează cu blândețe pielea, jucând rolul unui exfoliant delicat, estompând în același timp imperfecțiunile de pe față.

Este vorba despre o selecție atentă de ingrediente naturale și organice care ajută la îndepărtarea petelor pigmentare, netezirea ridurilor și conferă tenului un aspect sănătos și radiant.

Lumina intens pulsată pete pigmentare – beneficii      

Tratamentul cu lumina intens pulsată pentru petele pigmentare are efecte secundare minime, astfel că este posibil să apară câteva efecte minore, cum ar fi roșeața sau iritații dar acestea vor dispărea în doar câteva zile de la tratament. 

Este vorba despre o procedură ce îți asigura rentabilitate mărită pe termen lung.

Tratamentul IPL se realizează cu:

  • precizie

Vorbim despre o metodă realizată cu multă precizie, deoarece lumina intens pulsată pete pigmentare țintește direct zona cu probleme și acționează rapid în straturile profunde ale pielii.

  • rapiditate

Sedințele de tratament IPL sunt relativ scurte, nu durează mai mult de o jumătate de oră. Viteza cu care sunt efectuate ședințele depinde în mare parte de dimensiunea zonei care trebuie tratată. Rezultatele sunt vizibile după câteva săptămâni de la tratament, deoarece estomparea petelor se face treptat.

  • eficacitate sporită

Eficacitatea tratamentului cu lumina intens pulsată pete pigmentare este dovedită datorită procentului mare de pacienți care au scăpat de pete în doar câteva ședințe. Procedeul se bazează pe surse de lumină de înaltă intensitate, care folosesc o lampă cu putere mare pentru a produce o lungime de undă ce se intregreaza undeva între intervalul 500 până la 1200 nm.  

Beneficiile tratamentului cu lumina intens pulsată sunt:

  • îmbunătățirea radicală a aspectului pielii îmbătrânite,
  • îndepărtarea petelor de soare și de bătrânețe
  • netezirea tenului
  • uniformizarea nuanței pielii
  • eliminarea firelor de par nedorite
  • întinerirea feței

Avantajul suprem constă în faptul că aceste beneficii se mențin pentru mult timp și schimbă în mod vizibil aspectul pielii.

După investigarea mecanismului terapiei IPL pentru îndepărtarea leziunilor pigmentare ale pielii s-a observat faptul că cei care aveau pete de soare pe față au fost tratați cu trei ședințe de terapie cu lumina intens pulsată.

Dacă nu ești adeptul tratamentelor cosmetice ai la îndemână posibilitatea de a folosi crema Ridonela. Aceasta minimizează aspectul petelor pigmentare, până la eliminarea totală lăsând pielea netedă și strălucitoare.

Este vorba despre un complex inovativ din industria frumuseții datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, atât de necesare pentru sănătatea pielii. Crema Ridonela are puternice proprietăți de estompare a petelor, ridurilor și altor imperfecțiuni,  conferind un aspect inedit pielii.

Cât costă acest tratament?         

Tratamentul costă în jur de 250 lei ședința, însă prețurile diferă în funcție de clinica aleasă, dimensiunea zonei tratate și gravitatea situației.

Multe clinici îți oferă posibilitatea de a opta pentru un pachet cu mai multe ședințe care are un preț mult mai convenabil.

În acest fel nu mai trebuie  să plătești fiecare tratament în parte, dacă ți se recomandă mai multe ședințe.

Lumina intens pulsată sau laser?        

lumina-intens-pulsata-pete-pigmentare-sau-laser

Atunci când vine vorba despre o procedură cosmetică este bine să faci o comparație clară și evidentă a avantajelor pe care ți le oferă pentru a putea lua cea mai bună decizie.

Îți dorești o procedură rapidă, sigură și sănătoasă? 

Atunci verifică în amănunt beneficiile aduce de aceste tehnici populare și pune-le în balanță cu dezavantajele. 

Tehnologia de ultimă generație îți pune la dispoziție metode moderne și eficiente.

Iată care sunt aspectele pe care merită să le iei în considerare atunci când faci o comparație între tratamentul cu lumina intens pulsată pete pigmentare sau cel cu laser.

  1. Modalitatea de acțiune

Tratamentul cu IPL

Este o tehnică modernă care presupune îndepărtarea totală a petelor inestetice dar și întreruperea procesului de creștere al firului de păr datorită fasciculelor de lumină extrem de concentrate.

Acesta are efecte adverse minime, aproape inexistente iar rezultatele sunt vizibile în scurt timp. În plus, nu este nevoie de nici o perioadă de recuperare.

Cercetătorii au demonstrat că media foliculilor de păr se reduce cu  până la 70% după doar trei ședințe de tratament iar aspectul fetei pare mai întinerit cu până la 5 ani.

Procesul IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii, țintește cu maximă exactitate problema și o îndepărtează rapid.

Dispersarea luminii se face în așa fel încât tratamentul să fie lipsit de orice urmă de disconfort, prin urmare această procedură este complet nedureroasă.

IPL-ul este nespecific, adică nu are o frecvență anume în comparație cu laserul astfel că se emite o lumină a cărei intensitate se află undeva între 550-1200 nanometri.

Dat fiind faptul că este vorba despre o intensitate mare a luminii poate cauza o ardere profundă dacă procesul se efectuează prea rapid, de aceea este nevoie de mai multe ședințe decât în cazul laserului.

Tratamentul cu lumina intens pulsată reprezintă o soluție optimă pentru tratarea ridurilor, a petelor de pe corp, acneei sau chiar pentru întinerirea facială.

Tratamentul cu laser

În comparație cu lumina intens pulsată, laserul funcționează pe baza unei lumini amplificate, care este stimulată de emisia de radiații.

Îndepărtarea petelor și se realizează prin raze luminoase paralele, astfel că întreg procesul se bazează pe o singură undă care are aceeași frecvență și viteză de propagare.

Spre deosebire de IPL, dezavantajul laserului este că poate distruge doar o mică suprafață de piele care se află în imediata apropiere a punctului focal corespunzător lungimii de undă emise.

  1. Numărul de ședințe necesare

Tratamentul cu IPL

Un tratament complet cu lumină intens pulsată pentru pete pigmentare este de 8 ședințe, la un interval de 3-4 săptămâni, pentru a obține rezultate spectaculoase care se mențin pentru timp îndelungat. Totuși, repetarea procesului variază de la o persoană la alta, în funcție de dificultatea situației, nuanța pielii, vârsta și alte criterii.

Tratamentul cu laser

În cazul tratamentului cu laser, este nevoie de maxim 6 ședințe, la un interval de 4-6 săptămâni. Rezultatele apar după primele 3 ședințe însă acestea depind și de profesionalismul dermatologilor de la clinica aleasă. Cu cât culoarea pielii este mai deschisă, cu atât este nevoie de un număr mai mic de ședințe.

  1. Costurile implicate

Tratamentul cu IPL

Principalul avantaj al IPL-ului este legat de preț.

Costurile necesare pentru lumina intens pulsată pentru pete pigmentare sunt mult mai mici în comparație cu procedura laser. Acest lucru se datorează și faptului că echipamentele folosite sunt mult mai ieftine față de achiziționarea unui laser.

Deși este vorba despre o tehnologie modernă totuși, rezultatele nu sunt la fel de satisfăcătoare ca și în cazul laserului.

Lumina penetrează pielea cu o forță ceva mai slabă, ceea ce explică gradul puțin mai redus de eficiență.

Tratamentul cu laser

Acest tratament este unul mai costisitor iar rezultatele sunt vizibile, într-un timp mult mai scurt, ceea ce reprezintă o investiție avantajoasă pe termen lung.

  1. Tipul de ten pentru care se pot folosi

Tratamentul cu IPL

Cei care au pielea foarte închisă la culoare nu ar trebui să opteze pentru acest tratament. Datorită fluctuațiilor intensității luminii, există un risc mai mare de arsură a tegumentului. 

Tratamentul cu laser

Este recomandat pentru orice tip de ten și are o rată mai mare de succes decât IPL-ul .Totuși, nu se recomandă începerea tratamentului dacă aveți pielea bronzată sau dacă vreți să vă expuneți razelor solare.

  1. Efecte pe termen lung

Tratamentul cu IPL

Acesta presupune emiterea unui spectru de lungimi de unde dar nu se poate garanta îndepărtarea totală și definitivă a petelor, firelor de par nedorite sau a ridurilor, pentru că acestea pot să apară după o anumită perioadă de timp.

Tratamentul cu laser

Terapia cu laser promite rezultate mai rapide cu efecte durabile, ce implică doar ședințe de întreținere odată la 6 sau 12 luni.

Lumina intens pulsată pete pigmentare – contraindicații        

Lumina intens pulsată pentru pete pigmentare nu trebuie utilizată de către:

  • femeile însărcinate sau care alăptează
  • cei care au o piele foarte închisă la culoare pentru că există un mare risc de a se decolora pielea, de a apărea o roșeață puternică la nivelul pielii sau arsuri
  • cei care suferă de boli de piele cum ar fi cancerul
  • cei care au mai multe alunițe atipice în zona care trebuie să fie tratată
  • cei care se vindecă foarte greu în urma leziunilor sau care sunt predispuși la formarea de cicatrici
  • cei care au infecții, eczeme, arsuri, herpes sau alte răni în zona supusă tratamentului .
  • cei care au avut o intervenție chirurgicală în zona cu pete
  • cei care suferă de diabet zaharat sau tulburări de sângerare, pentru că aceștia se vindecă mult mai greu.
  • cei care fac un tratament de piele cu acizi Alpha-hidroxi, beta- hidroxi acizi sau acid azelaic în momentul procedurii IPL
  • cei care iau calmante, care reduc sensibilitatea pielii la căldură.
  • cei care urmează un tratament cu medicamente anticoagulante, inclusiv aspirina, trebuie să aștepte câteva săptămâni de la terminarea acestuia

Tratamentul cu lumina intens pulsată pete pigmentare are o mulțime de contraindicații, de aceea persoanele care se află în aceste categorii și nu numai, au posibilitatea de a apela la o altă variantă de soluționare.

Dacă ești adeptul soluțiilor naturale care nu au nici un fel de reacții adverse atunci ia în considerare posibilitatea de a folosi crema Ridonela. Această reprezintă un mix de ingrediente active ce schimbă în mod radical aspectul pielii și oferă rezultate impresionante care se mențin pentru o lungă perioadă de timp.

Crema Ridonela conține niacinamida care atenuează petele, reduce roșeața, reglează secreția de sebum și menține elasticitatea pielii. 

Este vorba despre o cremă ce întruchipează inovația în ceea ce privește longevitatea celulară, accelerând procesul de regenerare a celulelor de la nivelul pielii lăsând la suprafață o piele rejuvenată.

Grație ingredientelor active tenul este hidratat intens și are un aspect radiant și catifelat iar tonul pielii este perfect uniformizat.