Trucuri de machiaj ten cu riduri

Ți-a plăcut întotdeauna să te machiezi și te-ai întrebat cum poți obține un machiaj pentru un ten cu riduri?

Te lupți cu semnele inestetice de pe față și cauți soluții care funcționează pentru a le acoperi în mod eficient. Află, în următoarele rânduri, răspunsul.

 

Cum să te machiezi dacă ai un ten cu riduri?

Este bine, în primul rând, să ai grijă de tenul tău. Poți urma câteva tratamente, potrivite pentru tine, și este bine să știi care sunt factorii principali, care au dus către apariția ridurilor.

Aceste semne pot apărea indiferent de vârsta pe care o ai și îți pot da bătăi de cap în momentul în care privești în oglindă. 

Totuși, există câteva trucuri de machiaj pentru un ten cu riduri, care te vor ajuta să dai jos câțiva ani de pe chipul tău:

  • Primer pe bază de silicon

Pe lângă rezistența ridicată, pe care o știm cu toții, oferită fondului de ten, acest primer pe bază de silicon ajută la estomparea ridurilor. Folosește burețelul sau pensula de machiaj, depinde de ceea ce preferi, aplică pe față și concentrează-te pe zonele cu probleme. Lasă totul să intre în piele înainte să continui.

Poți alege următoarele branduri, pentru a comanda primer pe bază de silicon, pentru riduri: The Ordinary, NYX, Estée Lauder…

  • Fond de ten în exces

   Chiar dacă acesta pare, inițial, cel care te salvează, s-ar putea să nu îți ofere un aspect plăcut. Fondul de ten, în cantitate mare, va pătrunde printre riduri și le va accentua și mai mult. Optează pentru unul cu acoperire medie și încearcă să îl distribui uniform cu un burețel pentru machiaj. 

  • Fără nuanțe închise/sidefate

Plăcute, totuși, de majoritatea femeilor, acestea accentuează ridurile, deoarece nuanțele de genul acestora reflectă lumina. Recomandăm fardurile mate, nuanțe calde și deschise. Evită pigmenții puternici (negru, albastru).

  • Fără pudră

Pudra este printre cele mai importante dintr-un proces al machiajului și ajută la definirea acestuia. Aceasta accentuează ridurile și liniile fine. De asemenea, usucă și dă senzația unui ten uscat. 

  • Gene naturale

Optează pentru un rimel și un ondulator de gene, pentru a arăta cât mai natural totul și pentru a le da forma dorită. Evită genele false, acestea vor atrage atenția către ridurile din jurul ochilor și nu vor face altceva, decât să le pună în evidență mai mult. 

  • Cu blush sau fără?

Pune-ți în valoare obrajii și încearcă să atragi atenția asupra lor, nu asupra ridurilor. Nu renunța la blush. Acesta, pe lângă faptul că întinerește, oferă o culoare delicată și atrăgătoare. 

Optează pentru o culoare care se potrivește tenului tău:

Dacă ai o piele albă, alege un blush roz pal, piersică; dacă ai o culoare medie, nici alb, nici creol, poți alege un blush oranj subtil sau lila-mov; dacă ai tenul mai închis, alege o nuanță cu un pigment mai intens, un mov burgundy, un cărămiziu.

  • Corector

Folosește corectorul. Pe lângă faptul că acoperă cearcănele și petele roșii, acesta este potrivit și pentru riduri. Aplică o nuanță apropiată tenului tău.

  • Rujuri în nuanțe naturale

Odată cu trecerea anilor, buzele au tendința de subțiere. Astfel, apar acele linii inestetice. Încearcă rujurile în nuanțe cât mai naturale și cât mai hidratante, pentru a da senzația de umplere, de buze mult mai pline. 

  • Gâtul

Nu uita de el! Chiar dacă machiajul este minunat, iar ridurile au fost ascunse de toate aceste trucuri de machiaj, totul poate fi stricat. Ridurile de pe gât pot atrage atenția. Recomandarea noastră este să extinzi machiajul și de maxilar și să ascunzi liniile fine din zona gâtului.

Aceste trucuri de machiaj pentru un ten cu riduri te vor ajuta, îți vor pune în valoare frumusețea și te vor face să fii din ce în ce mai încrezătoare în forțele proprii. Vor ascunde ridurile de care credeai că nu mai poți scăpa și care ieșeau în evidență de la prima secundă din fața oglinzii.

   

Machiaj ten matur cu riduri

machiaj-ten-matur-cu-riduri

Nevoile se schimbă, dar produsele preferate de machiaj nu se pot schimba după nevoile noastre. După trecerea anilor fiecare dintre femeile iubitoare de machiaj are nevoie de o rutină diferită în ceea ce privește înfrumusețarea. 

Trucurile de machiaj pentru un ten cu riduri pot fi aplicate și în funcție de tipul tău de ten.

Iată de ce trebuie să ținem cont când ne referim la un machiaj pentru un ten matur:

  • Hidratare – odată cu trecerea timpului, tenul nostru devine din ce în ce mai uscat, de aceea ar trebui să îl hidratăm mai des. Studiile au arătat că apa este esențială pentru piele;
  • Începe cu ochii – astfel vei evita pătarea tenului cu produsele colorate din fardurile pentru ochi;
  • Primer bun – pentru pleoape, pentru a evita ca fardurile pentru ochi să se strângă și să arate inestetic;
  • Tonuri deschise – așa cum am menționat în rândurile de mai sus, optează pentru fardurile mate, în culori cât mai deschise și neutre/nud (natural). Acestea oferă un aspect odihnit;
  • Creionul contur – negrul nu mai arată la fel de bine cum, probabil, arăta înainte, pe un ten matur. Cele mai recomandate fiind nuanțele de maro sau gri;
  • Fond de ten – alege unul cu o textură cremoasă, cu acoperire medie spre mare și renunță la corector (acesta nu funcționează pe tenul matur);
  • Pudra – tenul matur este un ten, în majoritatea cazurilor, uscat, iar pudra nu face decât să accentueze aspectul tern (fără luciu, fără culoare). Totuși, dacă ai un ten cu un aspect uleios, poți folosi pudra în rutina ta de machiaj;
  • Ruj – odată cu trecerea anilor, buzele își pierd forma și culoarea. Recomandăm folosirea unui creion contur, pentru a defini forma, și un ruj în nuanță deschisă, cât mai apropiat de culoarea tenului. Alege un ruj care hidratează, deoarece acesta adaugă volum;
  • Mascara – culoare neagră sau maro, pentru cineva cu un ten mai deschis la culoare. Folosește un ondulator de gene, pentru a da forma dorită;
  • Blush – cât mai cremos, în tonuri calde (piersică).

Chiar dacă tenul este unul matur, nu înseamnă că nu ne putem folosi de trucurile de machiaj pentru un ten cu riduri, pentru a ajunge la aspectul dorit și pentru a ascunde imperfecțiunile pe care nu ni le dorim.

Tenul matur își revendică drepturile la o rutină de îngrijire/rutină de machiaj adecvată, acesta având pierderi de apă, de colagen, de grăsime și de acid hialuronic. 

  • Colagenul – menține pielea la locul ei, oprind lăsarea acesteia, pe măsură ce timpul trece;
  • Acidul hialuronic – existent, deja, în țesuturile naturale ale pielii, esențial pentru formarea fibrelor de colagen și elastină. Acesta transportă nutrienții către celule, purificându-le de toxine.

 

Ce fond de ten să alegi pentru un ten cu riduri?

Ai grijă ca tenul tău să fie curățat înainte de aplicarea unui fond de ten. Nu uitați de cremele pe care le folosiți zilnic. 

Optează pentru crema Ridonela – o cremă pe bază de plante, cu ingrediente naturale pentru ridurile tale. Aceasta nu provoacă alergii – precum iritațiile sau eczemele. Se poate comanda pe site-ul ridonela.ro

Tenul cu riduri merită atenția cosmeticelor speciale, naturale, care să ofere un aspect îngrijit și tineresc.

Iată câteva trucuri de machiaj pentru un ten cu riduri:

  • Optează pentru un fond de ten cremos sau lichid, bogat în nutrienți. Alege unul care conține vitamine și acid hialuronic, pentru o piele hidratantă și pentru a ajuta tenul să respire. Studiile au arătat că acidul hialuronic este benefic pentru un ten matur/un ten cu riduri. 
  • Un fond de ten mineral este potrivit pentru un ten cu riduri, acesta având un finisaj luminos, care nu se va așeza pe liniile fine/pe riduri. Acesta are o formulă bogată în minerale, cu o acoperire ușoară și foarte naturală.Ține cont de nuanța tenului tău, altfel rezultatul va fi unul inestetic, care nu te va ajuta să îți pui în evidență trăsăturile frumoase și va scoate la iveală ridurile mult mai mult decât este cazul.
  • Poți alege, de asemenea, un fond de ten care să conțină și un factor de protecție solară. Astfel vei proteja tenul mult mai bine împotriva ridurilor, dar și cearcănelor, petelor. 
  • Fondul de ten cu silicon poate fi a treia soluție pentru tine. Acesta oferă tenului un efect destul de rapid de iluminare și remodelare/reîntinerire. Textura unui fond de ten cu silicon este una elastică, netezind ridurile și urmând mișcările tale faciale, pentru a nu te feri de expresivitatea feței pe parcursul zilei. Zâmbește cât poți de mult!

Ai grijă de tenul tău cu produsele potrivite pentru tine. Cu ajutorul lor vei avea un aspect natural, îngrijit, exact pe placul și pe gusturile tale. 

   

Cum pregătești un ten cu riduri înainte de machiaj?

machiaj-ten-cu-riduri-pregatire

Fiecare dintre noi își dorește o piele cu un aspect cât mai plăcut, o piele fără cusur.

Soluția?

Pregătirea tenului înainte de machiaj și grija față de acest aspect.    

Pregătirea corespunzătoare te va ajuta să îți simți tenul proaspăt și pregătit pentru a aplica machiajul dorit. Chiar dacă ești cel mai priceput om, în ceea ce privește machiajul, acesta nu va arăta la fel fără pregătirea necesară tenului tău. 

Doar imaginează-ți că ai muncit minute întregi, poate chiar o oră pentru un machiaj, culorile sunt alese ca la carte, iar fondul de ten este cel potrivit. Vei observa că totul se va ruina în câteva minute, deoarece nu ai pregătit tenul înainte. 

Pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru a pregăti tenul înainte de machiaj:

  • Fața curată – înlătură orice urmă de machiaj, tenul trebuie să fie perfect curat. Altfel, vei încărca porii și nimic nu se va așeza bine și uniform. Poți începe prin a curăța tenul cu un gel de curățare, apoi să folosești un exfoliant (alege un scrub cu granule micuțe, pentru a nu irita pielea). Aplică exfoliantul și masează ușor, fără mișcări violente și rapide, fața, timp de un minut. Clătește totul foarte bine cu apă călduță, pentru a nu rămâne urme de produse. 
  • Loțiune tonică – aceasta îndepărtează toate resturile de produs de pe tenul tău. De asemenea, echilibrează PH-ul pielii. Folosește un tonic potrivit pentru tipul tău de ten. Poți alege unul sub formă de spray sau unul lichid, pe care să îl îmbibi într-o dischetă demachiantă. Studiile au arătat că demachierea reprezintă știința din spatele îngrijirii pielii.
  • Hidratează – în funcție de tenul pe care îl ai (uscat, uleios, mixt) alege o cremă hidratantă potrivită. 
  • O cremă cu acid hialuronic – ten gras sau mixt
  • O cremă cu uleiuri din plante – ten uscat. Masați, ușor, și zona gâtului.

Vei vedea cum machiajul tău rezistă mai mult și se păstrează proaspăt pe parcursul zilei dacă urmezi, de fiecare dată, acești pași esențiali în pregătirea tenului tău. 

  

Cremă naturală – fără machiaj pentru un ten cu riduri

Varianta naturală este alegerea cea mai bună, de fiecare dată. Alege Ridonela, ca truc de machiaj, soluție și remediu eficient pentru un ten cu riduri. Intră pe site pentru mai multe detalii și comenzi ridonela.ro

Aceasta este alcătuită pe bază de plante și conține atât uleiurile necesare tenului tău – de migdale, de argan, de rodie – cât și acidul hialuronic (despre care am tot menționat în rândurile de mai sus), vitamina E și multe alte ingrediente naturale, după care tenul tău tânjește. 

   Tratamentele/cremele naturale:

  • Nu conțin coloranți și derivați petrochimici;
  • Pielea le absoarbe mult mai repede, iar ingredientele acționează rapid și eficient asupra ridurilor;
  • Nu contează ce tip de ten ai, acestea se adaptează tipului de piele cu care intră în contact;
  • Nu provoacă alergii, precum iritațiile sau eczemele;
  • Nu reprezintă un pericol pentru mediu;
  • Nu sunt testate pe animale.

Ridonela este soluția ideală pentru a scăpa de riduri, ingredientele făcându-și treaba, ajutându-te să ai un ten exact așa cum ai visat.    

Pregătește-ți pielea, înainte de machiajul mult așteptat, pe care ți l-ai dorit, cu Ridonela. Include ingredientele minune în rutina ta zilnică de frumusețe și pregătește-te să îți readuci la viață strălucirea. Astfel, vei avea încredere în tine și în forțele proprii, pentru a face lucruri mărețe. 

machiaj-ten-cu-riduri-profunde

 

Câteva idei de machiaj

În funcție de dispoziție, de evenimentul la care participi, de rutina zilnică sau chiar de tendințele modei, machiajul se poate schimba. 

Iată trei idei de machiaj, trucuri pentru un ten cu riduri, care poate fi potrivit, indiferent de ocazie, de zi sau de starea pe care o ai/atitudinea pe care vrei să o transmiți:

  • Machiajul nud

Niciodată nu dai greș cu acest tip de machiaj. Potrivit pentru orice vârstă, pentru un ten cu riduri sau unul fără. Culorile nud sunt soluția ideală pentru oricine, oricând, la orice oră. Naturalețea este potrivită pentru fiecare dintre noi și ne scoate în evidență trăsăturile frumoase pe care le avem. 

Alege culorile nud, apropiate de nuanța pielii tale, atât la fardurile de ochi, cât și la buze, blush, fond de ten. Acestea îți vor ascunde imperfecțiunile și te vor face să strălucești.

  • Machiaj anii ‘90

Preferat de majoritatea make-up artiștilor celebrii, acest machiaj este pentru oricine. Tonuri calde, cu accentuarea ochilor. Buzele conturate, pentru a crea dimensiune/volum, evidențiate cu o culoare nud – bronz, arămiu –, fond de ten cu un finish mat, fără iluminator. 

Acest tip de machiaj te va ajuta în ascunderea ridurilor și poate fi potrivit la orice eveniment.

  • Culori

Dacă, totuși, ești fan înfocat al culorilor, poți alege machiajul nud, iar în colțul ochiului intern să optezi pentru o culoare puțin mai deschisă. Alege farduri mate, pentru acest tip de machiaj. Cele sidefate, cu sclipici reflectă lumina și pun în evidență ridurile din jurul ochilor. 

În colțul intern al ochiului poți adăuga o nuanță deschisă, pentru a oferi o mică strălucire și pentru a te face să te simți bine și încrezătoare. Restul machiajului trebuie să fie mat, nud, pentru a nu atrage atenția către imperfecțiunile pe care vrei să le ascunzi. 

 

Aceste trucuri de machiaj pentru tenul cu riduri te vor ajuta, indiferent de oră și de ocazie. Indiferent de tipul de riduri, de localizarea lor și de cauzele acestora. Alege aceste trucuri și bucură-te de un ten perfect. Machiajul te va ajuta, întotdeauna, să îți ascunzi imperfecțiunile, folosește-te de aceste sfaturi și vei avea unul de nota 10.