Ai un ten matur și nu știi ce machiaj ți se potrivește?

Vrei să arăți bine si să ștergi semnele trecerii timpului? Un machiaj ten matur corect face ca pielea ta să rămână mereu tânără și catifelată.

Folosește produse de cea mai bună calitate pentru a obține un efect minunat, care te face să radiezi de sănătate.

 

Machiajul tenului matur 

 

Nu trebuie să fii un make-up artist să știi care este cel mai potrivit machiaj pentru un ten matur, dar este indicat să ții cont de recomandările specialiștilor din domeniul beauty.

În primul rând, trebuie să înțelegi că există anumite modificări la nivelul pielii, cauzate de trecerea timpului.

Cu un machiaj potrivit vei reuși să acoperi diferitele imperfecțiuni și să-ți împrospătezi chipul.

Doamnele de cele mai multe ori adoptă un machiaj simplu, care să nu le scoată prea mult în evidență dar nu este indicat la nici o vârstă să aplici fond de ten în exces, pentru că se obține un aspect prea încărcat și neplăcut.

Pentru a avea un machiaj ten matur impecabil, este foarte important sa folosești produse de calitate care se potrivesc pentru tipul tău de ten. Trebuie să îți îngrijești foarte bine pielea, pentru a obține rezultatele dorite.

Dacă ai un ten deshidratat, este bine să folosești acidul hialuronic, apoi aplici o crema hidratanta și lași puțin să acționeze. Folosește un fond de ten cu o textură lejeră și aplică-l în strat foarte subțire, doar în zonele în care este nevoie.

Este important să-ți conturezi cât mai frumos fața, pentru a-i conferi mai multă luminozitate și prospețime. Machiajul ochilor nu trebuie să fie strident, ci trebuie făcut cu bun gust. Acesta are rolul de a corecta micile imperfecțiuni și de a-ți evidenția frumusețea.

Pentru îngrijirea buzelor, este recomandat să se folosească o nuanță ușor mai închisă de ruj, deoarece odată cu trecerea timpului, conturul buzelor pare mai șters iar acesta reușește să le pună în valoare.

Dacă faci un machiaj ten matur corect, cu siguranță îi vei uimi pe cei din jur cu lookul tău.

Fond de ten antirid   

 

Fondul de ten este un produs de machiaj de bază și este foarte apreciat pentru proprietățile sale anti-aging. Dacă nu știai până acum că ridurile se pot diminua în mod considerabil cu ajutorul fondului de ten, convinge-te că acest lucru este cu adevărat posibil.

Machiajul este iubit de femeile din întreaga lume, pentru că le face să se simtă cât mai bine în pielea lor. Pentru a te bucura de frumusețe dar și de sănătate în același timp, alege doar produsele naturale, care nu au repercursiuni negative asupra pielii.

În ziua de astăzi, există o largă varietate de produse make-up ce îți oferă efecte benefice pentru piele. Dintre acestea se remarcă fond de ten antirid care are în compoziția sa antioxidanți, acid hialuronic și vitamine. Acesta te face să arăți mai tânără în mod instant și are grijă de sănătatea pielii tale.

Nu ai cum să nu iubești un fond de ten antirid pentru că îți oferă extra avantaje. Are o textură fluidă, este ușor de uniformizat și se potrivește foarte bine pentru orice tip de ten. Nu îți luminează făța în exces dar nici nu îți oferă un aspect prea mat. Acoperă foarte ușor imperfecțiunile și face ca pielea să arate absolut minunat. Datorită vitaminelor E și C care se află în componența sa, se netezesc ridurile, tenul este foarte bine hidratat și se formează o peliculă de protecția împotriva radicalilor liberi.

fond-de-ten-antirid

Un fond de ten antirid te ajută să ai o față impecabilă, oferindu-ți beneficii anti-aging pe termen lung. Acesta îți păstrează aspectul natural și estompează liniile de expresie. Conține acid hialuronic, ulei de argan, coenzimă Q10 și un complex de vitamine, care face adevărate minuni pentru piele.

Îți conferă un plus de luminozitate iar tenul tău va fi bine netezit si va arăta mult mai tânăr.

Dacă nu ești adepta fondului de ten ai la îndemână o altă opțiune demnă de luat in considerate si anume utilizarea unei o creme hidratante cu efect antirid, cum este Ridonela Aceasta conține doar ingrediente naturale atent alese și este special concepută pentru a îndepărta ridurile și a împiedica procesul de îmbătrânire.

Are în componența sa antioxidanți și emolienți care netezesc liniile fine și previn apariția ridurilor pe termen lung. Este vorba despre o formulă îmbogățită cu uleiuri și vitamine, pentru a suplini lipsa de colagen și apă din piele, care apare odată cu trecerea timpului. Aceasta formează un scut pentru ten și face ca pielea să arate netedă și catifelată.  

Are o textură ușoară, care pătrunde ușor în piele și este aliatul perfect, pentru că acționează imediat, hidratează în profunzime, previne apariția ridurilor și netezește frumos tenul, pentru ca tu să arăți minunat.

 

Machiajul tenului matur – ce trebuie evitat?        

  

Toate femeile trebuie să pună accent pe frumuseţe, indiferent de vârstă, deoarece atunci când arăți bine, îți sporește și gradul de încredere.

Atunci când vine vorba despre machiajul tenului matur trebuie să ai în evidență faptul că un look proaspăt va emana întotdeauna un plus frumuseţe şi tinereţe, chiar și atunci când semnele îmbătrânirii încep să apară.

Desigur că moştenirea genetică şi ritualul de îngrijire joacă un rol foarte important în acest proces.

Machiajul tenului matur se realizează în funcție de vârstă, tipul de piele dar și de nevoile cosmetice ale fiecăreia. Este important să ții cont de faptul că un ten matur are caracteristici şi nevoi diferite.

Aplică un fond de ten care se potrivește vârstei tale, pentru a obține efectul dorit. Produsele naturale care acționează ca un balsam pentru piele te fac să fii fericită şi încrezătoare în forțele proprii.

Folosește tehnicile adaptate tenului matur pentru a avea un ten cu aspect superb.

Dacă te confrunți cu primele semne ale îmbătrânirii și nu știi cum să realizezi machiajul tenului matur, nu te îngrijora. Acum ai la îndemână produse moderne, care conțin doar extracte din plante și se comportă foarte bine chiar și pentru tenul matur, care și-a pierdut tonusul şi fermitatea.

Odată cu trecerea timpului, apar tot mai multe riduri fine, iar cele profunde sunt mai vizibile.

Folosind produsele cosmetice adecvate pentru tenul tău, vei reuși să obții un rezultat satisfăcător.

Pentru a realiza machiajul tenului matur trebuie să urmezi câteva reguli de bază, cum ar fi pregătirea tenului și hidratarea acestuia înainte de a aplica fondul de ten.

Pentru o demachiere corectă, folosește apă micelară și apoi aplică o cremă hidratantă cu efect de lifting. 

Lasă puțin timp să acționeze și să se uniformizeze frumos, apoi întinde un strat subţire de fond de ten antirid în nuanța dorită. Acesta are efect hidratant și de lifting, având rol anti-aging și ajută la menţinerea elasticităţii pielii.

Pentru un machiaj ten matur corect, folosește în zona ochilor un anticearcăn cu textură fluidă care să ascundă pe cât posibil cearcănele. 

Aplică un blush cu textură cremoasă într-o nuanţă caldă pentru a reda strălucirea naturala a chipului tău. Pune accent pe punctul cel mai bombat al pomeţilor și apoi urcă încet spre tâmple pentru a crea un efect de lifting. Nu aplica un blush strălucitor pentru că acesta îți scoate în evidență ridurile.

Folosește o pudră pentru fixarea fondului de ten și un anticearcan dar în strat subțire, pentru a nu încărca tenul. Întinde cât mai bine pentru a te asigura că nu s-a adunat pudra în liniile fine ale feţei și vei obține un aspect cât mai plăcut.

Pornind de la premiza că un ten îngrijit înseamnă un machiaj reuşit, ai grijă cum îți îngrijeșți pielea.

Folosește numai produse naturale care nu doar maschează micile probleme, ci și elimină ridurile, având un au efect anti-aging.

Machiajul tenului matur este o artă, de aceea trebuie să cunoști cât mai bine tehnicile care te ajută să îți evidențiezi frumusețea, ascunzând cât mai bine imperfecțiunile. Acestea apar în mod inevitabil, odată cu înaintarea în vârstă, dar cu ajutorul acestor strategii se creează iluzii optice și se aduce un plus de valoare frumuseții native. 

Pentru a realiza un machiaj corect e nevoie să ții cont și de faptul că trebuie sa eviți folosirea anumitor produse de înfrumusețare, cum ar fi sclipici și sidef, care sunt specifice vârstei tinere.

De asemenea, fondul de ten nu se aplică niciodată înainte de a pregăti cu mare atenție tenul.

Dacă vrei sa folosești un fond de ten, trebuie sa optezi pentru unul cu o textură densă. Evită utilizarea pudrei în exces, deoarece un strat prea gros va evidentia si mai mult ridurile.   

Pregătirea tenului înainte de machiaj  

 

Înainte de aplicarea unui machiaj pentru ten matur trebuie să începi cu o pregătire minuțioasă a pielii. Secretul constă în modul în care îți pregătești tenul, pentru ca fața ta să arate bine și să se simtă proaspătă. 

Iată care sunt pașii care trebuie urmați:

  1. Eliminarea urmelor de machiaj

În primul rând, trebuie să îți cureți cât mai bine fața, cu ajutorul dischetelor demachiante. Uleiul de cocos și uleiul de măsline sunt renumite ca fiind demachiante excelente, pentru că au proprietatea de a curăța porii, dar și de a hidrata în profunzime. După ce ai îndepărtat corect urmele de machiaj pentru ten matur folosește un scrub cu granule mici pentru exfolierea feței. Acesta are rolul de a înlătura celulele moarte de la nivelul feței.

  1. Folosește un tonifiant de calitate

Acum este momentul să aplici un bun tonifiant atât pe față, cât și pe gât. Acesta completează în mod evident îndepărtarea tuturor impurităților de pe față și ajută porii să se închidă.

  1. Aplică o cremă hidratantă

Folosește o cremă hidratantă care se potrivește tipului tău de ten și aplic-o pe față și pe gât. Printr-un masaj ușor se va îmbunătăți circulația sângelui de la nivelul feței, conferindu-se o strălucire naturală pielii.

  1. Pulverizează fața cu un spray cu apă

Pasul următor constă în folosirea unui spray cu apă pentru a hidrata pielea în profunzime. În acest fel, crema se va absorbi foarte bine și se va obține un aspect radiant și catifelat.

  1. Aplică un primer bun

După ce pielea s-a uscat perfect, este timpul să aplici un primer. Acesta are rolul de a ascunde imperfecțiunile și face pielea să arate cât mai netedă, astfel că este pregătită pentru aplicarea unui machiaj ten matur.

 

Hidratarea tenului este esențială 

 

Cu siguranță ai tot auzit vorbindu-se despre hidratarea tenului, dar poate nu ai înțeles de ce este atât de important să ai un ten bine hidratat.

Există o mulțime de factori care duc la deshidratarea pielii de pe față, cum ar fi: procesul de îmbătrânire, vântul rece, soarele puternic, dușurile fierbinți.

Aceștia acționează asupra tenului și modifică structura pielii, ceea ce o face mult mai vulnerabilă și îi conferă un aspect aspru.

Dat fiind faptul că tenul este foarte expus exteriorului, uneori se află în imposibilitatea de a se apăra împotriva agresiunilor. O  cremă cu colagen pastreaza pielea bine hidratata.

machiaj-pentru-ten-matur

 Pentru o hidratare corespunzătoare foloseste crema Ridonela, care oferă o serie largă de beneficii pielii tale, făcând-o să arate fină și catifelată. Aceasta ajută la eliminarea ridurilor de expresie, dar și a celor statice și previne apariția semnelor trecerii timpului, formând o peliculă de protecție pentru ten.

O piele care nu este hidratată corect face ca celulele epidermei să fie grav afectate. Acestea conferă un aspect cenușiu pielii și un aspect tern, de aceea este nevoie să-ți hidratezi pielea atât dimineața cât și seara, folosind o cremă adecvată pentru a obține un efect excelent.

Iată de ce este absolut esențial să ai o piele cât mai bine hidratată, înainte de aplicarea unui machiaj pentru ten matur :

  • Formează o barieră de protecție împotriva agresiunilor externe

Pielea este supusă zinic agresiunilor externe, cum ar fi; poluare, frig, vânt și soare. Hidratarea ajută la formarea unei bariere de protecție și o îngrijește în mod ideal.

  • Limitează procesul de îmbătrânire a pielii

Nu putem stopa fenomenul îmbătrânirii tenului, însă putem să îl încetinim, dacă avem o hidratare corespunzătoare. Aceasta ajută la evitarea apariției ridurilor și a petelor inestetice pe față, de aceea este indicată utilizarea unei creme ce hidratează intens.

  • Previne pielea să devină uscată și lipsită de fermitate

Hidratarea previne în mod evident uscarea epidermei. Folosind o cremă hidratantă de două ori pe zi, împiedici tenul să devină tern și uscat. Ține cont de faptul că o hidratare corectă nu înseamnă doar folosirea unor produse emoliente adecvate, ci și un consum de lichide corespunzător.

Ia în considerare toate aceste aspecte, pentru a îmbunătăți în mod semnificativ aspectul tenului tău și a obține un efect frumos și luminos. Hidratarea tenului trebuie făcută în funcție de caracteristicile sale.

Acest pas joacă un rol foarte important pentru pregătirea corectă a pielii înainte de a face un machiaj ten matur.

 

Secretul unui ten tânăr      

 

Toate doamnele sunt dornice să afle secretul pentru un ten impecabil, deoarece văd că acest lucru este posibil pentru vedetele de la Hollywood. Este cert faptul că pentru a obține efect similar, trebuie să apelăm la diferite trucuri cu ajutorul machiajului.

În primul rând, este indicat să folosești doar produse cosmetice de înaltă calitate, care au rolul de a estompa imperfecțiunile pielii și de a evidenția trăsăturile frumoase ale feței tale.

Un machiaj pentru ten matur corect îți oferă posibilitatea de a arăta absolut minunat însă pentru acest lucru trebuie să conferi atenție maximă tuturor detaliilor.

Iată câteva soluții care te ajută să ai un ten frumos și sănătos, chiar și atunci când treci peste vârsta de 40 de ani:

  • dormi suficient

Un somn bun și odihnitor te face să arăți foarte bine, pentru că tenul tău va avea un aspect mai proaspăt. Dormi cel puțin 8 ore pe noapte și vei vedea că pielea ta se va revigora.

  • fă cât mai multă mișcare

Fie că alergi, te dai cu bicicleta sau te plimbi, mișcarea te ajută să-ți păstrezi un tonus de prospețime iar acest lucru se vede încă de la aspectul pielii de pe față.

  • consumă alimente care conțin cât mai multe vitamine

Este indicat să ai o alimentație echilibrată, din care să nu lipsească fructele, legumele și nucile. Acestea au un aport important de vitamine esențiale pentru piele: D , E , K și C .      

  • bea cât mai multă apă

Hidratarea este absolut esențială în realizarea unui machiaj pentru ten matur iar consumul de apă te face să ai o față radiantă. Consumă cel puțin 2 litri de apă pe zi, pentru a hidrata pielea în profunzime.

  • demachiază-te în mod corespunzător

Îngrijirea pielii se face printr-o demachiere corectă, atât dimineață cât și seara, pentru că aceasta este vitală pentru ten. Curățarea pielii în profunzime te face să ai fața mai luminoasă și sănătoasă. Doar în acest fel va fi pregătită pentru un nou machiaj ten matur.

Achiziționează-ți produsele adresate tipului tău de ten pentru că acestea funcționează așa cum te aștepți. În caz contrar, nu vei observa nici o schimbare. Respectă cu precizie acești pași importanți, atunci când cumperi produse adresate machiajului.

Crema Ridonela reprezintă o alternativă demnă de luat în considerare pentru că îți hidratează tenul pentru timp îndelungat, contribuie la sănătatea pielii și formează o barieră împotriva agresiunii cauzate de factorii externi, cum ar fi vântul și frigul în exces.

O cremă hidratantă și revigorantă, care rezolva problemele pielii reprezintă un atuu important iar, în același timp, este baza oricărui ritual de îngrijire a tenului.

În concluzie, este necesar sa conferi atenția binemeritată îngrijirii tenului matur, deoarece în caz contrar vârsta își pune amprenta pe fața ta iar semnele vor fi tot mai profunde. Dacă vrei sa faci o schimbare vizibilă ia atitudine imediat și oferă-ți șansa de a te bucura cat mai mult timp de un ten frumos si stralucitor.