Cele 4 măști naturale pentru riduri adânci

Ai observat prezența liniilor fine și adânci pe față? Ia-ți adio de la ele folosind o mască naturală pentru riduri adânci din ingrediente minune.

Nu există un secret al tinereții fără bătrânețe, însă e posibil să atenuezi semnele bătrâneții cu ajutorul unor remedii naturale, atent alese.

Chiar dacă toți ne-am dori să arătăm mereu ca la 20 de ani, trebuie să acceptăm faptul că nu putem opri procesul de îmbătrânire al pielii, dar se pot observa reale îmbunătățiri încetinind evoluția acestuia. 

Dacă nu se iau măsurile necesare, ridurile adânci pot să apară chiar și la cei mai tineri, de aceea merită să-ți îndrepți atenția către o mască naturală pentru riduri adânci.

Cum să scapi de riduri adânci cu mască naturală?    

Te întrebi cum poate o mască să te scape de aceste semne inestetice? 

Simplu. 

Există tratamente naturiste extrem de eficiente, care sunt la îndemâna oricui.

Ridurile reprezintă o problemă de estetică cu care se confruntă majoritatea femeilor.

Apariția acestora este influențată de mediul poluat, modul de îngrijire a pielii sau stresul zilnic. 

Pentru tratarea ridurilor ai la îndemână o mulțime de soluții, cum ar fi să aplici o mască naturală pentru riduri adânci care ajută la întinderea și catifelarea pielii feței.

O mască făcută din ingrediente naturale cum sunt mierea, iaurtul, ceai verde sau altele te ajuta sa te bucuri din plin de beneficiile naturii.

Unele produse le cumperi de la magazinul alimentar iar pe altele le procuri de la farmacie sau plafar.

Indiferent de ingredientele folosite, se amestecă cu atenție pana ce se obține o pasta omogena și apoi se întinde pe față și se lasă să acționeze 15-30 de minute. Datorită proprietăților de bază a ingredientelor folosite pielea devine fină, catifelată și fără riduri.

Îmbătrânirea prematură a tenului se datorează fumatului, lipsei odihnei, hidratarii insuficiente, alcoolului în exces, expunerii la un mediu poluant precum și o dietă necorespunzătoare.

Modul în care arătăm și ne simțim este influențat aproape în totalitate de stilul de viață. 

Dacă decizi să urmezi un ritual de îngrijire a pielii și să folosești o mască naturală pentru riduri adânci atunci ai șanse mari să scapi rapid de ridurile de pe față.

Dacă nu ești adepta măștilor de față, atunci este indicat să îți îndrepți toată atenția către o cremă realizată dintr-un mix de ingrediente active ce acționează rapid și eficient. Este vorba despre crema Ridonela, care are în componența sa acid hialuronic, colagen vegetal, Tens Up și niacinamidă alături de alte uleiuri și vitamine.

Aceasta are rolul de a revitaliza și tonifia tenul, precum și de a regenera celulele pielii și contribuie în mod eficient la îmbunătățirea aspectului estetic și te scapă de riduri adânci.

Ce sunt ridurile adânci?                                                  

Ridurile adânci sunt acele linii formate în profunzimea pielii.

Acestea apar de îndată ce procesul natural de îmbătrânire începe să scadă capacitatea pielii de a se regenera, ceea ce duce la apariția ridurilor.

Dacă nu folosești o cremă hidratantă, nu ai o dietă echilibrată și nu te protejezi de soare, facilitezi apariția ridurilor fine care dacă nu sunt tratate la timp, se transformă ușor în riduri adânci.

Primele riduri se formează în jurul gurii, ochilor și la nivelul frunții. Fără o îngrijire corespunzătoare, aceste riduri de expresie se pot transforma rapid în cute adânci.                       

1. Mască naturală pentru riduri adânci cu făină de ovăz și lapte                                                                                         

Pentru a face această mască naturală pentru riduri adânci ai nevoie de următoarele ingrediente:

          -1 lingură făină de ovăz

          -1 lingură lapte cald

Amestecă o linguriță de făină de ovăz cu laptele cald până când obții o pastă netedă și lipicioasă. Aplic-o în jurul ochilor pentru 20 de minute apoi clătește cu apă rece din abundență.

Folosește această mască pentru riduri adânci de 2-3 ori pe săptămână timp de cel puțin o lună pentru a obține rezultatele dorite. 

Făina de ovăz are proprietăți anti-îmbătrânire și este foarte benefică pentru reducerea vizibilă a ridurilor. Aceasta mărește producția de colagen și elastină ceea ce duce la îndepărtarea ridurilor.

Laptele este o sursă importantă de proteine și grăsimi săturate, de vitamine și minerale esențiale și are un rol important în hidratare.

2. Mască naturală pentru riduri adânci cu iaurt grecesc

masca-naturala-pentru-riduri-adanci-cu-iaurt

Ridurile fac pielea să arate îmbătrânită și lipsită de fermitate astfel că schimbă radical aspectul estetic. Odată cu trecerea timpului, ridurile încep să apară pe toată fața. 

Iată cum poți să îmbunătățești aspectul pielii cu cele mai bune rețete de măști pentru riduri.

  1. Masca cu iaurt, miere și banane

Amestecă 2 linguriţe de iaurt grecesc, 1 linguriţă miere şi ½ banană pasată pentru a obține o pastă omogenă. Întinde acest amestec pe zona cu probleme și lasă să acționeze o jumătate de oră. Repetă procedura de 3 ori pe săptămână, timp de minim o lună pentru a obține rezultatele dorite. 

Această mască naturală pentru riduri adânci este ideală pentru tenul uscat sau normal, deoarece hrăneşte în profunzime şi vitaminizează pielea.

Iaurtul grecesc este bogat în vitamine și minerale, mierea este un ingredient minune ce conține proteine, calciu, magneziu, potasiu și  este un agent terapeutic ce are grijă de sănătatea pielii. Acesta conține și acid lactic și ajuta la îndepărtarea ridurilor.

Bananele conțin fibre, fier și acid folic dar și o mulțime de antioxidanți, nutrienți necesari ce ajută la luminozitatea pielii și la reducerea ridurilor. Această combinație este extrem de benefică pentru frumusețea pielii.

  1. Mască cu iaurt, miere, avocado

Amestecă 1 lingură iaurt, 1 lingură de miere, ½ avocado pasat și întinde pasta obținută pe față cu mișcări circulare. Lasă să acționeze 20 minute apoi îndepărtează această mască naturală pentru riduri adânci cu apă din abundență. 

Este o alegere inspirată pentru pielea uscată, sensibilă şi ridată și ajută la îndepărtarea liniilor inestetice. 

Iaurtul conține o mulțime de substanțe nutritive cum este fosfor și potasiu, mierea are rol astringent iar avocado crește elasticitatea și este bogat în proteine și grăsimi sănătoase, ceea ce reprezintă mixul perfect pentru îmbunătățirea fermității pielii.

  1. Mască cu iaurt, miere, piersică, kiwi, măr și ulei de măsline

Amestecă 1 lingură de iaurt, 1 lingură de miere, o jumătate de piersică, kiwi, o felie de măr, 1 lingură de ulei de măsline pentru a obține o mască tonifiantă. 

Întinde această pastă pe zona ridată, lasă să acționeze 25 de minute și apoi clătește cu apă călduță.

Repetă procedura de 2 ori pe săptămână pentru a avea un aspect tonifiat și revigorant al pielii.

Fructele conțin o cantitate mare de vitamine și minerale iar în combinație cu iaurtul, mierea și uleiul de măsline ce mențin aspectul tânăr și sănătos al pielii reprezintă alegerea ideală.

Dacă nu ai suficient timp și răbdare să faci o astfel de mască naturală pentru riduri adânci, atunci ai la îndemână o alternativă excelentă.

Folosește crema Ridonela care este realizată din ingrediente naturale, ce tratează pielea cu blândețe, o hidratează și o protejează de radicalii liberi și nu are nici un fel de repercursiuni negative. În plus, te ajută să obții rezultate uimitoare într-un timp mult mai scurt.

3. Mască naturală pentru riduri adânci cu vin roșu, ou și miere                                                                                              

Această mască de față cu vin roșu este extrem de benefică pentru ten. 

Polifenolii din vinul roșu au un efect antioxidant puternic, fac pielea mai elastică și luptă împotriva radicalilor liberi. Acesta conferă o strălucire aparte pielii.

Datorită antioxidanților din vin acesta acționează ca o barieră de protecție pentru piele. Acesta reduce inflamațiile acționând ca un balsam pentru sănătatea și frumusețea tenului.

Vinul roșu face adevărate miracole pentru piele.      

Albușul de ou are 90% apă și hidratează în profunzime iar mierea este bogată în antioxidanți și are proprietăți antibacteriene. Această mască naturală pentru riduri adânci te ajută să ai un chip mai luminos și mai tânăr. 

Înainte de a aplica orice mască, curăță bine tenul pentru a scăpa de urmele de praf.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

– 1 albuș de la un ou

– 3 linguri de vin roșu

– 1 lingură de miere naturală

Amestecă toate ingredientele până ce se formează o pastă netedă. Aplic-o pe față și lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Apoi, clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă. Folosește această mască de cel puțin două ori pe săptămână, lunar pentru a observa rezultate vizibile la nivelul pielii.

4. Mască naturală pentru riduri adânci cu avocado și smântână      

masca-naturala-pentru-riduri-adanci-cu-avocado                                                                        

Odată cu trecerea timpului, ai nevoie cu siguranță de un tratament care hidratează pielea și luptă împotriva îmbătrânirii premature.

În acest fel, ajuți pielea să rețină umezeala și previi apariția ridurilor, îngrijind tenul așa cum se cuvine. 

Această mască naturală pentru riduri adânci care te ajută să îmbunătățești aspectul pielii are nevoie de următoarele ingrediente:

          -3 linguri de smântână

          -1/4 avocado

          -1 lingură de miere

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un blender până când se obține o cremă omogenă. Se aplică pe față masând ușor și se lasă să acționeze timp o oră, apoi se clătește cu apă călduță. Se repetă operațiunea de 3 ori pe săptămână timp de minim 2 luni. 

Avocado este plin de grăsimi sănătoase, reprezintă o sursă excelentă de vitamina E și de vitamina C și susține vitalitatea pielii, conferind beneficii extraordinare tenului.

Smântâna este bogată în acizi graşi esenţiali, catifelează, hidratează şi hrănește pielea în profunzime.

De asemenea, laptele are nenumărate beneficii asupra pielii de aceea se regăsește cu precădere în foarte multe măşti faciale.

Laptele conține în special săruri de calciu, sodiu, potasiu și compuși ai fosforului, care au un rol deosebit de important pentru piele și sănătate.

O alternativă demnă de luat în considerare rămâne totuși crema Ridonela care acționează ca o masca minune pentru tenul tău, datorită mixului de ingrediente naturale.

Aceasta tratează cu succes imperfecțiunile, hrănește și hidratează pielea, are efect de exfoliant și conferă o barieră de protecție împotriva radicalilor liberi.

Alte tratamente naturale pentru riduri adânci       

Alte tratamente eficiente pentru îndepărtarea ridurilor sunt folosirea apei de trandafiri, a bicarbonatului de sodiu sau a altor combinații de fructe, legume, ou, lapte, mentă și miere. 

Încearcă-le cu încredere pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine.

  • Apa de trandafiri

Aplicată în jurul ochilor contribuie în mod evident la estomparea ridurilor și face pielea să devină mult mai netedă.  Spală-te zilnic pe față cu apă de trandafiri, lasă să acționeze peste noapte și nu clăti imediat. Dacă o vei introduce în ritualul tău zilnic și o vei folosi pentru timp îndelungat cu siguranță vei observa o schimbare.

  • Mască naturală cu castravete și albuș

De asemenea, poți încerca  o mască naturală pentru riduri adânci cu castravete și albuș. Pentru aceasta ai nevoie de sucul unui castravete pe care trebuie să îl amesteci cu albușul de ou. Aplică această loțiune pe zona ridată și lasă să acționeze 15 minute. Clătește apoi cu apă călduță și repetă acest proces de 3 ori pe săptămână și vei observă că ridurile nu vor mai fi la fel de proeminente.

  • Mască naturală cu lapte și miere

Un alt tratament ce merită încercat este o mască naturală pentru riduri adânci cu lapte și miere pentru a te bucura din plin de un ten frumos. Aceasta îți conferă un aspect radiant și îndepărtează liniile inestetice. Laptele curăță în profunzime fața iar mierea hidratează foarte bine pielea.

Amestecă o lingură de lapte proaspăt cu o lingură de miere și vei obține o pastă cu care trebuie să îți masezi fața. Lasă să acționeze timp de un sfert de oră și apoi clătește cu apă călduță. Repetă operațiune de 3 ori pe săptămână timp de cel puțin 2 luni.

  • Masca din miere, iaurt și zahăr

Alt tratament eficient pentru îndepărtarea ridurilor poate fi combinația dintre miere, iaurt și zahăr. Pentru această mască naturală pentru riduri adânci trebuie să amesteci câte o linguriță din fiecare ingredient și apoi să aplici compoziția obținută pe riduri. După 10 minute clătește cu apă din abundență și repetă operațoiunea de 3 ori pe săptămâna pentru 3 luni pentru a observa rezultate vizibile. 

  • Mască cu aloe vera și măceșe

O altă mască la fel de eficientă este cea realizată din aloe vera și măceșe. Pentru aceasta ai nevoie de gelul dintr-o frunză de aloe vera, o mână de măceșe și o cană de apă. Încălzește bine apă și măceșele apoi lasă-le să se răcească și strecoară. Adaugă gelul de aloe vera în această compoziție și aplică pe zona cu riduri. După 15 minute clătește și repetă operațiune de 2 ori pe săptămână.

  • Bicarbonatul de sodiu

Nu uita că bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural care ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și a impurităților. Acesta reprezintă o metodă sănătoasă care menține frumusețea tenului, pentru că pielea devine mai fină, mai curată și mai luminoasă. În plus, bicarbonatul de sodiu se remarcă și prin proprietățile sale antiseptice.

  • Mască din bicarbonat de sodiu și apă

Fă o mască din 4 lingurițe de bicarbonat și o linguriță de apă, apoi aplică soluția pe față și lasă acționeze pentru doar 5 minute. Apoi clătește cu apă călduță, apoi cu rece, în mod alternativ pentru a închide porii.

De asemenea poți face o mască naturală pentru riduri adânci din următoarele ingrediente:

          – 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu

          – o ceaşcă de ceai de muşeţel sau apă fierbinte

Amestecă foarte bine cele două ingrediente. Înmoaie o dischetă demachiantă în soluția preparată pune-o pe zona cu riduri  de pe față. Lasă să acționeze pentru 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă. Repetă operațiunea o dată la 2 zile timp de o lună.

  • Mască cu mentă și castravete

Mentă în cosmetică este renumită pentru efectul sau calmant, hidratant și antibacterian. Această mască naturală pentru riduri adânci ajută la menținerea elasticității pielii și se potrivește pentru toate tipurile de ten.

Ingrediente: ½ ceașcă de castravete răzuit și stors bine, ¼ de ceașcă de frunze de mentă tocate mărunt. Amestecă bine toate ingredientele într-un blender. Pune amestecul la cuptorul cu microunde 2 minute iar după ce se răcește se aplică pe față. Lasă să acționeze timp de 15 minute, clătește bine cu apă călduță și repetă acest procedeu pentru 3 ori pe săptămână, pentru a observa rezultate vizibile.

 

În concluzie, odată cu înaintarea în vârstă apar ridurile, în special în zona frunții, în colțul ochilor și în jurul gurii. Pentru îndepărtarea acestora este indicat să recurgi la utilizarea unor loțiuni, creme sau măști hidratante în locul tratamentelor ce conțin substanțe chimice și pot afecta tenul în mod negativ. 

De ce să nu profiți de toate beneficiile oferite de cremele și măștile ce au la bază substanțe naturale,  acționează delicat și îți oferă efecte vizibile? 

Fie că optezi pentru o mască naturală pentru riduri adânci sau o cremă naturala, este important să încetinești procesul de îmbătrânire a pielii.