Măști pentru riduri adânci – tratamente naturiste

Dacă ești adeptul cosmeticii naturale, atunci ești în locul potrivit. Scapă de ridurile adânci care îți dau bătăi de cap cu măști pentru riduri adânci. 

Există atât de multe opțiuni pentru a elimina ridurile încât trebuie doar să fi persistent și să alegi combinația care ți se potrivește cel mai bine.

Ce sunt ridurile adânci?

Ridurile adânci sunt niște încrețituri pe față destul de vizibile, spre deosebire de liniile fine, care îmbătrânesc persoana și o fac neatractivă. 

Din păcate, multor tineri nu le pasă de îngrijirea feței și nu cred că vor ajunge în acei ani când ridurile de pe față vor fi unul dintre marii dușmani, însă mai devreme sau mai târziu aceste riduri adânci vor apărea pe față și pe gât dacă nu vom avem grija de pielea noastră.

Până la o anumită vârstă, pielea noastră secretă de la sine colagen și menține pielea elastică, ceea ce înseamnă că atâta timp cât avem colagen și elastină, nu vom avea riduri adânci pe față.

Problema apare atunci când încetează să producă suficient colagen și apoi ușor încep să fie vizibile ridurile pe față, care apoi se transformă în riduri adânci.

Întrebarea este cum să prevenim această apariție a ridurilor adânci sau cum să scăpăm de ele dacă acestea există deja?

Citiți mai jos despre diferite tratamente naturiste care vă pot ajuta în acest sens.

Cum să prevenim apariția ridurilor – măști pentru riduri adânci

Odată cu schimbările prin care trece pielea noastră pe măsură ce îmbătrânim, este important să găsim un tratament de frumusețe care să ne reînnoiască pielea feței. 

Folosirea unei măști pentru față de mai multe ori pe săptămână va contribui ca de pe pielea voastră să fie înlăturate toate imperfecțiunile și vă va ajuta să țintiți nevoile specifice pielii.

Dacă vă place să experimentați și să faceți diverse amestecuri, atunci masca este cea mai potrivită pentru pielea voastră. 

Alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine sau încearcați mai multe măști pentru față și cu siguranță veți vedea rezultate pozitive după ce le folosiți.

Există câteva măști pentru riduri, pe care le puteți încerca acasă, fără să alergați după produsele disponibile pe piață în acest scop.

Măști pentru riduri adânci – beneficii

Când vine vorba de rutina noastră de îngrijire a pielii, nu există pași mai simpli decât o mască pentru riduri adânci. 

În special în timpul lunilor de iarnă, când vremea ne afectează într-un fel pielea. 

Temperaturi scăzute, vânturi reci și aerul uscat afectează starea pielii noastre, îi iau umiditatea, provoacă probleme ale pielii și accelerează îmbătrânirea și apariția ridurilor adânci.

Rețineți că întotdeauna este mai bine să luptați împotriva îmbătrânirii premature a pielii și a ridurilor adânci cu măști de casă care conțin ingrediente de bucătărie, naturale și ușor accesibile.

În general, aceste ingrediente sunt sigure pentru pielea delicată a feței și au rezultate uimitoare. 

În plus, îmbunătățesc textura pielii și îi conferă o strălucire frumoasă. 

Cel mai important, nu aveți nevoie de mulți bani pentru prepararea acestor măști pentru riduri adânci.

Măștile de față funcționează prin introducerea ingredientelor mai rapid și mai adânc în piele și permițând pielii să absoarbă mai multe produse. 

Măștile pentru riduri adânci pot avea efect imediat pe care oamenii îl doresc cel mai frecvent, totuși pentru rezultate de lungă durată este foarte important să le folosiți în mod regulat.

Evitați să faceți măști pentru riduri adânci din ingrediente acide, cum ar fi sucul de lămâie și oțetul de mere.

Aceste produse au un pH scăzut și unele pot provoca iritații ale pielii.

Pentru rezultate mai bune, aplicați masca pentru riduri adânci cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. 

Masca pe care o puneți pe față trebuie aplicată timp de aproximativ 5 până la 30 de minute, dar o puteți lăsa și peste noapte pentru rezultate mai bune.

Să vedem ce fel de măști pentru riduri adânci puteți face acasă, din preparatele pe care le aveți deja în casă. 

Sunt foarte bune pentru ridurile adânci și le puteți prepara cu ușurință.

În cazul în care nu doriți sau nu aveți chef să pregătiți singuri astfel de măști naturale, atunci puteți alege o cremă pentru riduri adânci care dă rezultate fantastice și care conține și ingrediente din plante și cele împotriva ridurilor. 

Spre deosebire de măștile pentru riduri adânci care nu au o concentrație suficient de puternică de ingrediente active, crema Ridonela conține și aceste substanțe active cu o concentrație puternică, dar nici ingredientele pe bază de plante nu lipsesc. 

Aflați mai jos despre ce cremă este vorba.

Cremă pentru riduri adânci 

Ridonela este una dintre combinațiile magice de ingrediente din plante, precum uleiul de migdale, uleiul de măsline, uleiul de argan, uleiul de rodie și multe alte ingrediente pe bază de plante, amestecate cu substanțe active precum Tens Up, niacinamidă, coenzima Q10 și altele. 

Fiecare ingredient este atent selectat, menit exclusiv ridurilor, ridurilor adânci și liniilor fine de pe față.

  • Unt de shea – acesta este un ingredient fantastic datorită proprietăților sale de catifelare, hrănire, regenerare. Profilul său de acizi grași și bogăția de substanțe nesaponificabile confirmă calitățile incontestabile ale acestui unt: stimulează epitelizarea, hrănește țesutul pielii, protejează împotriva factorilor de mediu, reduce iritația, calmează pielea.
  • Uleiul de migdale – este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, bun catifelant, delicat, hrănitor și liniștitor, folosit pentru îngrijirea pielii, în special a pielii uscate, iritate sau sensibile.
  • Vitamina E – Tocoferolul sau vitamina E este esențială pentru sănătatea pielii. 

Vitamina E este prezentă în segmentele lipofile ale membranei celulare. 

Are un puternic antioxidant, efect protector degenerativ cauzat de radicalii liberi, antiinflamator, regenerativ.

Aplicați această cremă pentru riduri adânci de două ori pe zi și veți vedea în curând rezultate pe fața voastră. 

Comandați crema de pe acest site – ridonela.ro , unde puteți citi și mai multe informații despre ea.

Cel mai bine este să combinați măștile pentru riduri adânci și crema în același timp așa că vă prezentăm câteva rețete grozave pe care le puteți încerca imediat.

Tipuri de măști pentru riduri adânci

1. Mască pentru riduri adânci din albuș

masca pentru riduri adanci cu albus de ou

Cine nu are ouă în casă?

Cred că le avem cu toții, pentru că ouăle sunt cu adevărat folosite pentru diverse preparate alimentare, de la ouă fierte obișnuite până la prepararea de prăjituri, clătite etc. 

Dar, incredibil, sunt bune chiar și pentru piele. 

Cine ar spune că sunt cu adevărat bune pentru ridurile adânci de pe față.

Aceasta este una dintre cele mai simple și rapide măști pentru riduri adânci. 

Separați albușul de gălbenuș și aplicați-l bine pe pielea curată. Se lasă să se usuce 15-20 de minute, clătiți și vedeți diferența.

Ați citit vreodată ce conține un albuș de ou? 

Albușurile conțin în principal apă (aproximativ 90%) în care sunt dizolvate aproximativ 10% de proteine. 

Tipurile de proteine ​​găsite în albușul de ou includ albumine, mucoproteine ​​și globuline. 

Proteina principală din albușul de ou se numește ovalbumină, care reprezintă aproximativ 55% din totalul de proteine. 

Spre deosebire de gălbenușurile de ou, care sunt bogate în lipide (grăsimi), albușurile aproape nu au grăsimi și conțin mai puțin de 1% carbohidrați. 

Și de ce proteinele sunt atât de esențiale pentru piele? 

Pentru că conțin doi aminoacizi, L-lizină și L-prolină, care susțin sinteza colagenului în organism, îmbunătățind elasticitatea pielii, hidratarea și sănătatea generală a pielii.    

Albușul acționează ca un astringent natural care închide porii deschiși ai pielii și oferă pielii un aspect mai ferm, conține vitamina A, iar aplicarea vitaminei A pe piele poate ajuta la vindecarea rănilor și poate reduce ridurile adânci.

De asemenea, îmbunătățește producția de colagen în piele, care este exact ceea ce ne lipsește și fără el pielea noastră arată mai bătrână și plină de riduri. 

2. Mască de cafea pentru riduri adânci

Vă place să beți cafea? 

Se estimează că peste 50% dintre oamenii din lume beau cafea, dar nu numai că este bună pentru a vă da energie dimineața sau pur și simplu să o savurați în timp ce o beți împreună cu o țigară, insă cafeaua este bună și pentru piele. 

O mască făcută din cafea este grozavă pentru ridurile adânci, nici măcar nu v-ați gândit la asta, nu? 

Știați că cafeaua este bogată în antioxidanți? Și ce sunt antioxidanții? 

Antioxidanții vă ajută să vă protejați pielea de daunele radicalilor liberi, ceea ce este bun pentru piele și pentru ridurile existente, deoarece antioxidanții ajută la combaterea îmbătrânirii. 

Unele cercetări au arătat că cafeaua (în special uleiul de cafea) are efecte similare asupra pielii cu acidul hialuronic și știm cu toții că acidul hialuronic este bun pentru ridurile de pe față. 

Uleiul din semințe de cafea poate crește colagenul și elastina, făcând pielea strălucitoare și mai fermă. 

Cum preparăm această mască pentru riduri adânci?

După ce ați băut cafeaua și a rămas zațul, amestecați uleiul de măsline împreună cu zațul de cafea. 

Aplicați pe față cu mișcări circulare. Lăsați masca să acționeze între 15 și 60 de minute. Clătiți cu apă caldă. Repetați de până la trei ori pe săptămână. 

3. Mască pentru riduri adânci cu drojdie de bere

Berea? 

Imposibil, ceva ce toți consumăm cu plăcere. Sunt femei cărora le place berea, unora mai mult altora mai puțin. 

Dar nu contează acum, însă drojdia de bere poate rezolva ridurile adânci foarte ușor.

Ca o sursă excelentă de proteine, măștile cu drojdie de bere preparate după amestecarea unor ingrediente cu pudra de drojdie de bere regenerează și înfrumusețează pielea, asigurând un echilibru de vitamine și minerale în piele.

Vitaminele, mineralele și aminoacizii din conținutul drojdiei protejează țesutul de colagen și încetinesc procesul de îmbătrânire prematură a pielii și formarea ridurilor adânci de pe față.

Efectul anti-îmbătrânire al acidului folic găsit în drojdia de bere strânge pielea și vă oferă o piele mai tânără, mai sănătoasă și mai energică.  

Drojdia de bere este cunoscută și pentru proprietățile sale de netezire și hidratare.

4. Mască pentru riduri adânci cu banane 

Bananele sunt un miracol pentru piele, hidratează foarte bine pielea și o lasă netedă și fragedă. 

Încercați să faceți o mască din banane, caș și miere – veți vedea sigur rezultate bune. 

Ca un amplificator natural al secreției de colagen, banana acționează ca unul dintre cele mai benefice tratamente naturale și măști pentru riduri adânci.

Bananele sunt surprinzător de pline de proprietăți anti-îmbătrânire și vitamine.

Mod de preparare:

Luați o banană coaptă și zdrobiți-o bine fără cocoloașe. 

Adăugați 4 linguri de caș și 2 lingurițe de miere. Combinați-le împreună pentru a obține o pastă uniformă. Se încălzește într-o tigaie câteva minute și se aplică generos pe piele. Așteptați 15 minute înainte de a clăti cu apă călduță. Cașul din această mască hrănește eficient pielea, în timp ce mierea o hidratează. 

5. Mască cu gelatină pentru riduri adânci

Gelatina? 

Mmmm iarăși ceva delicios, mai țineți minte că era desertul preferat din copilărie?  

Dar de ce este bun și ca mască pentru riduri adânci? 

Gelatina este utilă ca produs de îngrijire a pielii deoarece adaugă colagen nou în piele sau stimulează creșterea colagenului care este deja prezent. 

De ce face asta? 

Pentru că gelatina în sine este un colagen animal uscat. 

Așa e, gelatina este colagenul extras din pielea, oasele și țesutul conjunctiv al animalelor precum pești, porci, vaci și găini. 

Mod de preparare:

Aveți nevoie de două linguri de gelatină pentru o mască de față și două linguri de lapte, de preferat lapte de vacă. Aplicați pe toată fața și exfoliați când este uscat. Repetați de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Pe măsură ce masca pentru riduri adânci cu gelatină se usucă, oferă pielii umiditate și substanțe nutritive care stimulează și promovează creșterea colagenului, vindecă pielea deteriorată, îmbunătățește elasticitatea și adaugă volum.

6. Mască de pătrunjel pentru riduri adânci

Pătrunjelul conține o cantitate mare de vitamina C, care crește nivelul de colagen din piele și repară celulele deteriorate ale pielii. 

Mai mult decat atât, pătrujenulul este foarte util pentru îmbunățirea elasticității pielii. 

Oferind colagen și elasticitate pielii, rezultatul este o față fără riduri adânci. 

Aceste măști pentru riduri adânci cu pătrunjel ajută la restabilirea tonusului pielii prin tratarea pigmentării, cicatricilor, petelor, petelor întunecate, ridurilor și ridurilor adânci.

În plus, împrospătează și catifelează pielea și reglează producția de ulei. 

Mod de preparare:

Aveți nevoie de o mână de frunze de pătrunjel proaspăt, o lingură de suc proaspăt de lămâie, o lingură de suc proaspăt de portocale și o lingură de iaurt proaspăt. 

Puneți toate ingredientele într-un blender și mixați până se formează o pastă netedă. 

Aplicați pasta pe față și sub ochi. Se lasă să acționeze 20 de minute și se clătește cu apă călduță. Uscați și aplicați o cremă hidratantă. 

Aceasta este o mască de față cu pătrunjel anti-îmbătrânire, care îmbunătățește textura și claritatea pielii, reduce ridurile adânci, precum și cercurile întunecate de sub ochi.

7. Mască din zăr, fulgi de ovăz și ulei de măsline 

Se amestecă o jumătate de cană de zăr cu două linguri de fulgi de ovăz și se încălzește amestecul pentru câteva minute până când fulgii de ovăz se înmoaie. 

Adăugați două lingurițe de ulei de măsline în acest amestec și lăsați să se răcească. Se aplică pe toată fața, se lasă să se usuce 20 de minute, apoi se clătește cu apă calduță. 

Zărul hrănește și întinerește pielea feței pentru a o curăța de riduri adânci, linii fine și pete.

Pe de altă parte, fulgii de ovăz decojesc ușor pentru a dezvălui un strat proaspăt sub pielea feței, iar uleiul de măsline hidratează profund.

8. Mască de caș și turmeric pentru riduri adânci 

Luați o jumătate de cană de caș și amestecați cu două lingurițe de turmenic pudră. 

Amestecați-le într-o pasta, aplicați pe toată fața și lăsați să se usuce 15 minute. 

Clătiți apoi masca cu apă călduță.

Am menționat deja cașul ca un ingredient care hrănește pielea, iar turmericul sporește efectele cu proprietățile sale puternice antioxidante și antiinflamatorii. 

9. Mască din măr, miere și lapte praf pentru riduri adânci 

Luați un măr și fierbeți-l în apă. Se lasă să se răcească, se scot semințele și se pasează bine într-o pastă uniformă. Adăugați miere și lapte praf (o linguriță de fiecare). 

Aplicați acest amestec pe față și lăsați-l să acționeze 15 minute. Clătiți după aceea cu apă călduță. 

Mărul este plin de substanțe nutritive potrivite pentru piele.

De asemenea, este destul de bogat în vitamine antioxidante. În combinație cu miere și lapte praf, devine o mască pentru riduri adânci excelentă. 

10. Mască de avocado și miere pentru riduri adânci 

masca pentru riduri adanci cu avocado

Ridurile adânci nu sunt cauzate doar de îmbătrânirea pielii, ci sunt cauzate și de uscăciunea cauzată de alți factori externi. 

Și ghiciți care este cel mai mare adversar al uscăciunii? 

Hidratarea. 

De aceea, această mască cu avocado și miere este perfectă pentru a oferi pielii hidratarea pe care o merită. 

Avocado este bogat în grăsimi și vitamine care uniformizează pielea, dar totodată ajută și la creșterea nivelului de hidratare a pielii. 

Cu proprietățile sale hidratante, mierea atrage umezeala din aer în piele. Aceasta oferă hidratare naturală și redă strălucire pielii.

Împreună, întineresc pielea și stimulează producția de colagen. 

Mod de preparare:

Curățați avocado de coajă și tăiați-l în bucăți. Apoi zdrobiți-l până când obțineți o consistență netedă și cremoasă. Adăugați o linguriță de miere în pasta de avocado. Aplicați masca de avocado și miere făcută pe față și lăsați-o să acționeze timp de 15 până la 30 de minute. Clătiți masca cu apă călduță. 

11. Mască de aloe vera și vitamina E pentru riduri adânci

Proprietățile vindecătoare ale aloe vera sunt cunoscute încă din antichitate. 

De mai bine de o mie de ani, a devenit un remediu natural pentru aproape orice – inclusiv tratamentul ridurilor adânci de pe față.

Vitaminele și mineralele sale ajută la hidratarea, regenerarea și netezirea pielii.

Ce trebuie să faceți?

Doar amestecați gelul de aloe vera cu vitamina E și veți obține o rețetă perfectă și mască pentru riduri adânci ideală. 

Ce urmează? 

Doar puneți o linguriță de gel de aloe vera într-un bol, apoi adăugați 2-3 picături de ulei de vitamina E, amestecați bine până când gelul și uleiul sunt bine amestecate. Înainte de a aplica masca pe față, spălați-vă fața cu apă călduță pentru a deschide porii de pe față. Aplicați amestecul rezultat pe față și lăsați-l să stea timp de 30 de minute înainte de a-l clăti cu apă. 

Aceasta este tot, ușor și simplu și dă rezultate.

12. Mască din lapte și pudră de cacao pentru riduri adânci 

Incredibil, această mască simplă este una dintre cele mai bune măști pentru riduri adânci și linii fine, de asemenea ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. 

Acidul lactic din lapte înmoaie și decojește celulele moarte, în timp ce pudra de cacao neîndulcită are proprietăți de hidratare a pielii. 

Și nu numai atât, știați că cacao vă întărește și tonifică pielea? 

Asigurați-vă că utilizați pudră de cacao pură, neîndulcită. 

În ceea ce privește laptele, vă recomandăm lapte degresat sau de 2%. 

Mod de preparare: 

Aveți nevoie de o lingură de pudră de cacao neîndulcit și două linguri de lapte. Luați un castron mic, adăugați cacao pudră și apoi turnați laptele. Amestecați până obțineți o pastă. Aplicați pasta pe piele cu mișcări mici, circulare, pentru a îndepărta ușor o parte a pielii și celulele moarte. După ce ați aplicat masca pe față, așteptați 5 până la 10 minute, apoi clătiți bine cu apă călduță. 

Încearcați mai multe variante, și vedeți care corespunde pielii voastre și care sunt ingredientele naturale care vi se potrivesc. 

Scăpați de ridurile adânci enervante și urâte cu ajutorul plantelor și cu ajutorul tratamentelor naturiste. 

Cu aceste măști pentru riduri adânci utilizate ocazional și crema Ridonela utilizată în mod regulat, ridurile adânci nu au nicio șansă să supraviețuiască pe pielea voastră.