Pete maronii pe față în sarcină – masca gravidică

Ești gravidă și ți-au apărut pete pe față? Nu te îngrijora. Scapă de aceste pete maronii pe față în sarcină folosind cele mai bune remedii naturiste. 

Foarte multe femei gravide se pătează pe față în timpul sarcinii, pentru că există o serie de motive care stau la baza apariției acestora.

Vestea bună este că cele mai multe pete dispar după naștere.

Pete maronii pe față în sarcină – de ce apar?      

În perioada sarcinii pielea ta capătă un aspect diferit, devine mult mai elastică dar își fac apariția și petele inestetice.

Așadar, sarcina poate cauza numeroase modificări ale pielii, cauzate de schimbările circulației sângelui în corp dar și a dereglărilor hormonale.

În această perioadă, femeile gravide sunt predispuse să se confrunte cu diferite semne de tipul petelor pigmentare, pe lângă varice și vergeturi.

Deseori, pielea din anumite zone se hiperpigmentează iar acest lucru afectează în mod evident aspectul estetic și devine o reală problemă, pentru femeile care vor să arate bine în orice moment.

Este foarte posibil să observi că se formează pete maronii pe față în sarcină.

Atunci când pielea devine mai închisă la culoare te confrunți cu o afecțiune numită melasmă, care mai poartă denumirea de cloasmă sau masca graviduței.

Aceasta apare atunci când secreția melaninei se face în exces și nu se distribuie în mod uniform pe suprafața pielii.

Melasma este mai întâlnită la femeile cu ten mai închis la culoare.

În timpul sarcinii, aproape jumătate din femeile însărcinate se confruntă cu ceea ce se numeşte melasma sau cloasma.

Petele pigmentare apar deseori în zona din jurul gurii, a nasului, a obrajilor şi a frunţii, dar și deasupra buzei superioare, ceea ce crează un aspect destul de neplăcut.

Pielea se colorează în exces în anumite zone din cauza cantității prea mari de estrogen şi de progesteron care apare în timpul sarcinii. Aceștia sunt cei mai importanți hormoni în perioada gravidității iar atunci când apar în exces predispun pielea la pigmentare.

Multe gravide care au melasmă scapă de aceste pete maronii pe față în sarcina după ce nasc.

Altele în schimb, se confruntă cu această problemă și după naștere.

De obicei, pielea revine la pigmentul normal după o perioadă de câteva luni, însă unele pete pigmentare nu dispar, numai dacă apelezi la diferite remedii naturale sau alegi să mergi la medicul dermatolog.

Pentru a scăpa de pete după sarcină poți folosi crema Ridonela, care conține un mix de ingrediente active ce acționează rapid asupra zonei cu probleme.

Reprezintă varianta optimă deoarece conține niacinamida care are rolul de a reduce aspectul petelor pigmentare și îmbunătățește aspectul general al pielii și coenzima Q10 ce are un rol regenerator și reparator al barierei naturale de protecție a pielii.

Pe lângă aceste ingrediente, se află și o serie de uleiuri din care se remarcă cel de argan și de rodie ce joacă un rol cicatrizant și reparator. Fiind un produs natural pe bază de plante îl poți folosi cu încredere fără nici un fel de reținere, pentru ca nu are nici un fel de reacții adverse.  

Pete maronii în timpul sarcinii  – cum le prevenim?     

Este mai bine să previi apariția acestor pete maronii pe față în sarcina decât să le tratezi.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să eviți expunerea la soare în timpul sarcinii pentru că acesta poate accentua coloritul pielii. 

O altă metodă de prevenție constă în folosirea cremelor de faţă cu factor puternic de protecţie solară. 

De asemenea, se recomandă a se folosi suplimente alimentare de acid folic pentru prevenirea apariției petelor închise la culoare pe față dar și să ne protejăm de soare folosind pălării, ochelari de soare sau haine deschise la culoare.

Acidul folic este foarte esențial în perioada sarcinii pentru că este un nutrient important pentru organism.

Alimentele bogate în acid folic sunt:  fasolea, sparanghelul, avocado, banane, portocale, ouăle, varza de Bruxelles.

Studiile arată că deficienţa acidului folic influențează în mod direct depigmentarea pielii și facilitează apariția acestor pete maronii pe față în sarcină. 

Pete maronii pe față în sarcină – cum scăpăm de ele? 

Pete-maronii-pe-față-în-sarcină-tratament  

 

Dacă te întrebi cum poți să elimini aceste pete maronii pe față de la sarcină, află că există o serie de metode naturale eficiente la care poți apela cu încredere.

În timpul sarcinii, pielea trece printr-o serie de schimbări din cauza dereglările hormonale iar atunci când aceste semne rămân și după naștere, reprezintă deja o problema din punct de vedere estetic.

Așadar, ai la îndemână posibilitatea de a folosi diverse variante de soluționare care te ajută să elimini petele de pe față după perioada celor 9 luni de sarcină. 

Aceste semne inestetice îți cauzează de cele mai multe ori adevărate complexe.

De ce să-ți faci nenumărate griji pentru că nu îți place cum arăți? 

Mai bine ia imediat atitudine și recurge la una dintre aceste modalități naturale care îți oferă rezultate sigure, dacă sunt folosite pentru o perioadă îndelungată de timp.

Găsește soluția perfectă pentru a scăpa de aceste pete maronii pe față în sarcină. 

Iată câteva idei care ar trebui să îți ofere un plus de motivație, pentru că le poți prepara rapid cu ingrediente simple de acasă:

  • zeama de lămâie și turmeric

Aciditatea din sucul de lămâie și din tumernic, care este un puternic antioxidant și cicatrizant ajută la albirea pielii.

Prepară o mască amestecând o lingură de zeama de lămâie și una de turmeric. Aplică această pastă pe zonele afectate ale pielii iar după 15 minute îndepărteaz-o clătind fața cu apă rece. Repetă această procedură timp de 3-4 săptămâni în fiecare zi.

  • crema Ridonela

Poți folosi crema Ridonela atât ca metodă de prevenție cât și de tratament, pentru că se absoarbe rapid în piele și schimbă în mod radical aspectul estetic. Este vorba despre un produs eficient compus din ingrediente naturale care are grijă de frumusețea pielii tale. 

Aceasta conține acid hialuronic care promovează regenerarea pielii deteriorate și îmbunătățește aspectul general al pielii. O poți folosi cu încredere pentru îndepărtarea petelor după sarcină.

  • roșie și ovăz

Roșia ajută la decolorarea pielii iar ovazul joacă un rol exfoliant iar împreună reprezintă un mix eficient. 

Prepară un amestec dintr-o jumătate de lingură de suc de roșii și două linguri de tărâțe de ovăz și vei obține o pastă omogenă. Aplică această mască pe zonele pigmentate, lasă 20 de minute să acționeze până când se usucă pe față, apoi indeparteaz-o cu apă. Repetă operațiunea de 2-3 ori pe săptămână, timp de o lună și vei observa cum aceste pete maronii pe față de la sarcina încep să dispară.

  • cartoful

Cartoful conține enzime catalizatoare care stimulează decolorarea pielii pigmentate în timpul sarcinii. 

Aplică felii de cartof direct pe zonele pătate și lasă 15 minute până când pielea absoarbe zeama de cartof. Repetă operațiunea zilnic, pentru o perioadă de 4-6 săptămâni și vei vedea că vei scăpa de aceste pete maronii pe față în sarcină iar nuanța pielii se uniformizează treptat.  

  • ceapă roșie

Ceapa este la fel de eficientă în tratarea petelor din timpul sarcinii. Aplică felii de ceapă pe zona cu probleme, masând ușor cu mișcări circulare, pentru că pielea se hrănește în profunzime cu această zeamă. Ceapa conține antioxidanți care au un efect deosebit asupra straturilor superioare ale pielii tale.

Nu este recomandat să faci acest lucru dacă ai pielea foarte sensibilă, pentru că în acest caz ceapa joacă un rol agresiv. Repetă această procedură în fiecare zi timp de 3-4 săptămâni și cu siguranță vei observa diferența.

  • albușul de la ou

Aplică albușul de ou bătut pe zonele pătate de pe față și lasă-l să se usuce. Pentru a te bucura de un plus de efect, poți să îl amesteci cu o jumătate de  lingură de castravete făcut pastă la blender. Este combinația perfectă pentru a îndepărta aceste pete maronii pe față în sarcină. Datorită nutrienților și conținutului de apă din castravete pielea este hidratata în profunzime, se stimulează circulația sanguină, precum și oxigenarea celulelor. 

Datorită conținutul ridicat de proteine, albusul  de ou conferă proprietăți excelente care ajută la albirea pielii. Lasă masca să se usuce pe față apoi indeparteaz-o cu apă rece. Repetă operațiunea de 3 ori pe săptămână timp de 2 luni, pentru a scăpa de aceste pete maronii pe față de la sarcină.

  • pastă de frunze de mentă

Pune la blender o mâna de frunze de mentă și vei obține o pastă omogenă. Dacă vrei să fie mai lichidă, poți să adaugi și puțină apă. Frunzele lor conțin cantități apreciabile de acizi organici, vitamina C, săruri minerale, substanțe antibiotice și are proprietăți dezinfectante, cicatrizante.

Aplică această pastă pe zona cu probleme și las-o să acționeze cel puțin 15 minute. Clătește apoi fața cu apă rece. Pentru eliminarea petelor cauzate de sarcina, repetă această procedură o dată la 2 zile timp de 4 săptămâni.

  • pasta de avocado

Pasează miezul unui avocado și întinde pasta obținută pe zona cu probleme, pentru a diminua acestor pete maronii pe față în sarcină. Lasă să se usuce iar apoi indeparteaz-o folosind apă călduță din abundență.

Avocado are un conținut bogat în nutrienți și vitamine și reprezintă o sursă bogată de: nutrienți, minerale cum este fier, potasiu, zinc, vitamine precum : vitamina C, B5, E și K și grăsimi mononesaturate. Acesta ajută la hidratarea pielii și la regenerarea celulară.  Avocado a devenit un ingredient important în industria cosmeticii, este benefic pentru toate tipurile de ten și acționează în mod activ la nivelul țesuturilor celulare decolorând pielea.

Pentru prevenirea petelor pigmentare trebuie să limitezi expunerea la radiațiile ultraviolete, în lipsa utilizării unei loțiuni cu factor ridicat de protecție solară pentru că soarelepoate provoca apariția acestor pete maronii pe față în sarcină.

Aceste pete maronii dispar după sarcină?

Aproape 90% dintre femei însărcinate se confruntă cu modificări semnificative ale pielii, printre care și apariția petelor pigmentare. 

În această perioadă, femeile sunt predispuse la diferite schimbări, cum ar fi: închiderea nuanței pielii din zona din jurul mameloanelor, din interiorul coapselor, de pe față sau gât. 

Petele devin mai închise la culoare, în special datorită modificărilor hormonale.

Aceste pete maronii pe față în sarcină reprezintă o reală îngrijorare pentru că schimbă radical aspectul estetic. 

După naștere, în mod obișnuit pielea revine la aspectul de odinioară, însă nu întotdeauna, uneori în decurs de câteva luni se luminează treptat fără nici o intervenție, iar alteori nu dispar niciodată după perioada de sarcină dacă nu folosești un tratament specific.

Pete maronii pe corp în sarcină   

Pete-maronii-pe-față-în-sarcină-corp

 

Sarcina este o experiență minunată pentru fiecare femeie deoarece îți schimbă în mod radical modul de percepție al lumii exterioare și te face să experimentezi trăiri noi la o intensitate maximă.  

De asemenea, în timpul sarcinii au loc o serie de schimbări fizice, cum ar fi apariția petelor maronii pe corp de la sarcină.

În această perioadă, corpul se modifică atât pe interior, cât și pe exterior.

Datorită creșterii excesive al nivelului de hormoni pot apărea diverse transformări specifice gravidelor precum este masca gravidică.

Aceasta mai poartă denumirea de melasmă sau cloasmă gravidică și nu presupune o problemă care îți afectează în vreun fel starea de sănătate.

Locurile în care pot apărea aceste pete maronii pe timpul sarcinii pot fi cele mai neașteptate.

Cel mai adesea femeile gravide se confruntă cu pete maronii pe față în sarcină, dar totuși acestea apar foarte des și în zona stomacului pe gat, spate, coapse dar poate, de asemenea, foarte bine să fie și în alte zone ale corpului. 

În plus, expunerea în mod exagerat la soare poate facilita apariția petelor pigmentare pe corp de la sarcină.

Foarte multe femei se confruntă cu apariția petelor maronii pe corp de la sarcină ceea ce reprezintă o reacție normală a organismului la schimbările hormonale prin care trece în această perioadă.

Acestea manifestă prin leziuni hiperpigmentare în forme asimetrice care au nuanțe diferite ce variază de la maroniu deschis spre închis.

Studiile arată faptul că această schimbare la nivelul pigmenților apare la aproximativ 30% dintre femeile însărcinate.

Cele care au pielea mai închisă la culoare sunt mai predispuse să se confrunte cu o nuanță mai pigmentată a pielii, deoarece celulele responsabile cu pigmentarea sunt mai active. 

Femeile însărcinate sunt predispuse la apariția petelor maronii pe corp nu doar în zona feței. Acestea sunt cele mai comune pete pe piele, ce se accentueaza la expunerea la soare.

În perioada de sarcina secreția melaninei se face în exces din cauza hormonilor de sarcină. De asemenea, se poate intampla ca un defect genetic sa împiedice melanina sa se distribuie uniform în celulele pielii. 

La femeile gravide, pielea prezintă reale modificări, atât de textură cât și de culoare. Vestea bună este că petele maronii de pe corp sunt inofensive și se pot trata cu ușurință

Iată câteva sfaturi cu privire la cloasma gravidica de care merită să ții cont, pentru a te bucura de o piele frumoasă și a nu-ți pierde încrederea de sine:

  • nu uita că ești frumoasă

O femeie însărcinată este extrem de frumoasă și are față mereu luminată pentru că emană o emoție profundă și un plus de fericire. În perioada celor 9 luni de sarcină nu trebuie să te surprindă schimbările care apar în corpul tău, ci este indicat să le percepi ca fiind parte din această minunată experiență a vieții.

  • evita expunerea la soare

Studiile medicale arată că razele UV intensifică aspectul acestor pete maronii pe față în sarcină dar și pe corp. Deși razele soarelui ajută la creșterea vitaminei D în organism femeile gravide nu trebuie să stea expuse la soare atunci când este foarte puternic.

  • nu folosi prea multe creme de corp

Femeile însărcinate nu trebuie să folosească creme care conțin substanțe nesănătoase ce pot pune în pericol dezvoltarea armonioasă a fătului. Este demonstrat faptul că unele substanțe se absorb rapid și pot pătrunde în organism prin intermediul pielii, prin urmare e mai bine să eviți folosirea acestora.

  • nu insista cu spălarea pe față

Atunci când observi apariția petelor pigmentare pe față, trebuie să conștientizezi faptul că acestea nu dispar dacă te speli mai mult. Acestea sunt cauzate de schimbările hormonale din corp și nu vor dispărea decât dacă recurgi la anumite metode naturiste.

Ține cont de faptul că remediile naturale nu au nici un fel de repercursiuni negative și nu te supun nici unui fel de riscuri. Dacă te speli în mod frecvent pe față cu săpun, nu rezolvi această problemă ci din contra, acest obicei contribuie la uscarea pielii în exces.

Ca o metodă de prevenție a apariției acestor pete maronii pe față în sarcină extrem de eficientă, poți utiliza cu maximă încredere crema Ridonela pentru a îndepărta petele inestetice după sarcină.

Acest mix de ingrediente active reprezintă o soluţie optimă pentru uniformizarea culorii tenului. 

Datorită agenţilor de albire, tenul revine la culoarea iniţială. Combinația de uleiuri de rodie, argan și migdale ajută la tonifiere şi revitalizarea pielii de pe faţă, minimizând aspectul petelor maronii.

În concluzie, este important să înțelegi că organismul tău trece printr-o serie de schimbări în perioada sarcinii. Aceste transformări, de regulă trec după naștere însă uneori petele pigmentare nu se retrag de la sine.

Alege să urmezi un tratament naturist pentru pete maronii pe față în sarcină care nu-ți pune sănătatea în pericol, pentru că ingredientele naturale conțin o serie de vitamine și minerale ce stimulează regenerarea pielii. 

Optează pentru ceea ce ți se potrivește cel mai bine în funcţie de severitatea petelor și bucură-te din nou de o piele sănătoasă care radiază de frumusețe.