Pete maronii pe față și tratamentul naturist

Te-ai săturat de petele maronii pe față? Caută un tratament naturist  potrivit  care îți redă frumusețea. Mai jos vei afla toate detaliile necesare.   

Odată cu trecerea timpului, foarte multe persoane se confruntă cu apariția petelor maronii pe față datorită îmbătrânirii, acțiunii razelor ultraviolete, a unui stil de viață defectuos sau din cauza factorilor ereditari.  

Pete maronii pe față – tratament naturist     

Cine nu își dorește să aibă o piele luminoasă și imaculată?

În mod inevitabil, odată cu trecerea timpului apar tot mai multe semne ale îmbătrânirii pe piele. Atunci când pielea își pierde din elasticitate și nu mai este fermă, își fac apariția și petele maronii.

Acestea au un aspect inestetic iar datorită lor multe femei își pierd încrederea în sine și se simt mai puțin frumoase.

Vestea bună este că petele pot fi îndepărtate cu tratamente naturiste.

Chiar dacă aceste tratamente sunt de lungă durată, rezultatele obținute sunt foarte eficiente.

Din fericire, există câteva remedii care lasă pielea curată și revitalizată, fără să fie nevoie de vreo intervenție chirurgicală de aceea merită să optezi pentru un tratament naturist.

Acesta are efecte benefice asupra pielii, având în vedere că la baza fiecare tratament se află ingrediente desprinse din natură. Urmează-l cu strictețe pentru o perioadă de minim 4 saptamani pentru a te bucura din plin de rezultatele obținute.

Decolorarea pielii nu se poate trata peste noapte, însă petele vor fi diminuate sau eliminate complet urmând un tratament naturist petele maronii pe fațăpentru mai mult timp.

O alternativă benefică la măștile făcute în casă este crema Ridonela care îndepărtează petele inestetice și conferă un aspect minunat tenului.

Este vorba despre o formulă protectoare îmbogățită cu acid hialuronic și vitamina C, care tratează pielea cu maximă delicatețe. 

Această cremă conține și niacinamidă care atenuează aspectul petelor și reduce roșeața și coenzima Q 10 care reduce în mod vizibil profunzimea ridurilor și a petelor.

Pe lângă aceste ingrediente se află și o serie de uleiuri benefice cum este uleiul de rodie care are un rol antioxidant, regenerator și restructurant.

Pete maronii pe față tratament naturist – cum te poate ajută lămâia? 

pete-pigmentare-pe-fata-si-lamaia

Un tratament naturist de pete maronii pe față extrem de eficient este sucul de lămâie. Acesta este foarte bogat în nutrienţi și ajută la menţinerea frumuseţii pielii. 

În plus, are capacitatea de a deschide la culoare petele întunecate, contribuind în mod decisiv la echilibrul coloraţiei pielii.

Beneficiază la maxim de efectul sau uimitor pentru că sucul de lămâie luptă împotriva petelor pigmentare și uniformizează nuanța pielii. 

Iată ce poți să faci pentru a profita din plin de beneficiile acestei proceduri:

  • Aplică o felie de lămâie pe ten și scapă de excesul de sebum 
  • Datorită proprietăților lămâii tenul tău va fi curățat în profunzime, petele pigmentare se vor înlătura iar tenul se va albi. 
  • Nu aplica acest tratament de pete maronii pe față dacă tenul este foarte uscat.
  • Folosește un exfoliant cu suc de lămâie pentru a îndepărta celulele moarte. Sucul de lămâie acţionează ca un exfoliant natural. Masează uşor fața cu o felie de lămâie dar evită zona ochilor. Curăţă cu apă călduţă. Poți să amesteci sucul de lămâie cu puțină miere și să aplici dimineața pe față pentru 10 minute timp de 2 săptămâni.
  •  Aplică o mască de albire cu suc de lămâie pentru a îndepărta petele. Fă o mască dintr-o lingură de lapte praf, o lingură de suc de lămâie o lingură de miere şi o picătură de ulei esenţial de neroli. Aplică pe față pentru 20 de minute, apoi îndepărtează cu apă călduţă și vei observa cu siguranță o îmbunătățire în timp.
  • Folosește o mască de hidratare pentru a reda elasticitatea pielii. Stoarce o lămâie și amestecă sucul cu ulei de măsline şi miere naturală în părţi egale. Aplică această mască pe tenul curat, lasă să acţioneze 10-15 minute şi îndepărtează cu apă călduţă.

Cartoful crud ca tratament naturist pentru petele maronii de pe față     

Cartoful crud are capacitatea de a reduce inflamația și a cicatriza rănile.

Dat fiind faptul că este bogat în vitamine și nutrienți oferă reale beneficii pentru piele și ajută la pete maronii pe față ca un tratament naturist foarte eficient .

Ce beneficii au cartofii pentru piele? 

În primul rând, amidonul din cartofi ajută la retragerea inflamațiilor și absoarbe excesul de grăsime de pe față. Grație conținutului de vitamina C, joacă un rol de prevenție în ceea ce privește apariția a cicatricilor și a petelor în urma vindecării coșurilor.

Cartofii conțin catecolază, o enzimă cu efect de uniformizare a culorii pielii și de estompare a petele pigmentare.

Această enzimă se regăsește și în cremele pentru piele ce sunt special create pentru a reduce petele de pe față. 

Cartofii inhibă efectiv producția melaninei și îndepărtează petele pigmentare. 

Curăță un cartof, dă-l prin răzătoare, apoi stoarce cartoful ras iar pulpa obținută aplic-o pe pielea afectată. Lasă să acționeze aproximativ 20 – 30 de minute. 

Repetă acest tratament naturist pete maronii pe față zilnic, timp de câteva săptămâni și bucură-te din plin de rezultatele obținute.

Dacă nu vrei să folosești lămâile sau cartoful ca tratament naturist pentru pete maronii pe față înseamnă că îți dorești să te bucuri de efect mult mai repede. 

În această situație, ai la dispoziție posibilitatea de a folosi crema Ridonela ce previne apariția petelor pigmentare, conferă fermitate la nivelul tenului și revitalizează pielea, datorită hidratării intensive. În plus netezește pielea, conferindu-i un plus de catifelare.

Pete maronii pe față tratament naturist – ceapa te poate ajuta      

Ceapa poate îndeparta chiar și cicatricile de culoare deschisă și ajută în mod eficient la sănătatea pielii.

Extractul de ceapă reprezintă ingrediente des întâlnite în cremele de albire a tenului, datorită capacității de ameliorare a petelor pigmentare.  

Ceapa conține cuercitină, care are rolul de a inhiba producția excesivă de melanină care provoacă de fapt apariția acestor pete inestetice. Aceasta conține compuși fito-chimici care au proprietăți anti-bacteriene, anti-virale și anti-fungice. La fel contribuie și vitamina C care este foarte benefică pentru aceste pete maronii.

Combină sucul de ceapă cu oțetul de mere și vei vedea că acidul din cele două ingrediente vor îndepărta cu succes petele maronii.

Această combinație se poate folosi și împotriva negilor.

Oțetul de mere conține vitaminele E, B, A care fac pielea mai  suplă, acizi care fac pielea să strălucească și oligoelemente, esențiale pentru nutriția celulară.

De asemenea, mai pot fi folosite și frunzele uscate de ceapă roșie pentru a inhiba producția excesivă de melanină care facilitează apariția petelor pigmentare. 

Pentru a încerca acest remediu natural, trebuie să fierbi coaja de ceapă și apoi să aplici infuzia obținută pe piele. După ce a acționat timp de 10 minute, clătește fața cu apă călduță. Repetă acest tratament zilnic, până când petele maronii încep să dispară.

Roșiile – tratament naturist pentru petele maronii de pe față 

pete-pigmentare-pe-fata-si-rosii

Sucul de roșii conține o cantitate mare de nutrienți cum ar fi vitaminele C și A, proteine.

În compoziția rosiilor se află și o substanță numită licopen, care luptă împotriva radicalilor liberi. Licopenul este un antioxidant foarte benefic pentru piele.

Sucul de roșii reduce aspectul petelor pigmentare iar în combinație cu o fiolă de vitamina E își intensifică efectul.

Roșiile sunt des folosite în scop cosmetic, pentru că au numeroase beneficii pentru ten. Acestea conțin foarte multe vitamine, cum ar fi : A, C și K, cele mai importante pentru frumusețea tenului.

Datorită compoziției unice roșiile previn îmbătrânirea prematură a pielii și stimulează regenerarea celulară, conferind tenului un plus de elasticitate.

Prin proprietățile sale, acestea ajută la redarea frumuseții și la strălucirea tenului.

Datorită acidității roșiile sunt îndepărtate atât ridurile cât și coșurile inestetice. De asemenea, roșiile micșorează porii, împiedicând astfel pătrunderea impurităților în piele și tonifică tenul.

Tenul gras se tratează tot cu ajutorul roșiilor, pentru că sunt astringente și reglează cantitatea de sebum.

Pentru tonifierea tenului poți încerca următorul tratament naturist pete maronii pe față: 

Aplică o mască din roșie pasată și vei observa cum pielea se hidratează în profunzime iar excesul de sebum dispare. Lasă să acționeze 20 de minute, clătește cu apă din abundență iar rezultatele obținute vor fi uimitoare.

Pentru micsorarea porilor se prepară un suc de roșii storcând un fruct proaspăt. Cu ajutorul unei dischete demachiante se întinde pe față, se lasă să acționeze 5 minute și apoi se clătește cu apă din abundență.

Roșia reprezintă un tratament naturist pentru petele maronii pe față excelent și pentru arsurile solare.

Amestecă pulpa unei roșii cu două linguri de iaurt gras și aplică mixul pe zonele afectate. 

Lasă acest amestec să între în piele, să acționeze 20 de minute și apoi clătește, pentru a te bucura de o piele frumoasă și strălucitoare.

Poți prepara și o mască din suc de roșii amestecat cu o linguriță de miere. Acest tratament cosmetic, funcționează foarte bine pentru fața plină de pete și alte imperfecțiuni.

Pete maronii pe față – alte tratamente naturiste  

Iată câteva remedii naturiste care redau strălucirea chipului tău :

  • Crema pentru albirea petelor cu lapte praf

Laptele praf conține o mulțime de proteine și imbunătățește sănătatea pielii. În plus, are în componența sa o cantitate adecvată de riboflavină care ajută la menținerea unei strălucirii pielii și a unui ten impecabil. De asemenea, conține acid lactic care ajută la iluminarea pielii. 

Ingrediente :

  • 2 linguri de lapte praf
  • 20 picături de apă oxigenată
  • 2 picături de glicerină

Apa oxigenată și glicerina poate fi cumpărată din farmacii la un preț accesibil. Crema trebuie folosită pentru cel puțin 3 săptămâni pentru a apărea rezultate vizibile.

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele și vei obține o pastă omogenă. Întinde-o pe zonele afectate și lasă să acționeze timp de 20 de minute apoi clătește cu apă rece.

  • Loțiune pentru petele maronii cu lămâie

Lămâile conțin vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor.

Lămâia acționează ca un exfoliant, pentru că tonifică și albește pielea îndepărtând celulele moarte. Atât lămâia cât și oțetul de mere și pătrunjelul au proprietăți remarcabile în ceea ce privește tratarea melasmei. 

Folosește acest tratament naturist pete maronii pe față zilnic, pentru minim 3 săptămâni și vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Iată cum poți să faci o soluție eficientă cu lămâie, pătrunjel și oțet de mere :

Ingrediente

  •  2 linguri de zeamă de lămâie
  •  4 linguri de oțet de mere
  •  ½ cană de apă
  •  1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Pune pătrunjelul în apă clocotită și prepară un ceai. Lasă amestecul să se răcească puțin, apoi adaugă oțetul de mere și zeama de lămâie. Pune lichidul strecurat într-o sticlă cu pulverizator și aplic-o pe zona afectată în fiecare seară, timp de 4 săptămâni.

  • Suc de ceapă și usturoi

Ceapa și usturoiul au proprietăți astringente, sunt antiseptice și antibiotice naturale, care datorită conținutului de antioxidanți un capacitatea de a elimina petele închise la culoare. 

Iată o mască care îți oferă un real ajutor în acest sens:

Ingrediente

  •  4 căței de usturoi
  •  1 ceapă

Mod de preparare

După ce ai zdrobit bine ceapa și usturoiul, amestecă sucurile obținute și aplică această pastă direct pe zona afectată. Lasă să acționeze 10 minute apoi clătește cu apă caldă și repetă acest tratament naturist pete maronii pe față de două ori pe săptămână. 

Ceapa și usturoiul sunt două ingrediente minune din lume care ajută la decolorarea petelor

  •  Mască pe bază de lămâie și pătrunjel

Lămâia și pătrunjelul tonifiază pielea și o curăță în profunzime. Lămâia are proprietăți antibacteriene, este un antioxidant puternic și are o compoziție unică.

Pătrunjelul este bogat în proteine, vitamina C, uleiuri esențiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, și vitamina K. Așadar ai toate motivele să folosești cu încredere această mască din lămâie și pătrunjel.

Ingrediente

  • 1 legătură de pătrunjel
  •  sucul unei lămâi

Mod de preparare

Pune totul la blender și aplică această pastă obținută pe piele pentru 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă. După ce aplici masca nu te expune la soare pentru că acidul citric din lămâie poate agrava petele.

  • Crema Ridonela

Crema Ridonela  joacă atât un rol de protecție, cât și unul de prevenție.

Aceasta reprezintă o combinație unică ce conține coenzima Q10 și o mulțime de vitamine.

Are o textură fină ce pătrunde cu ușurință în ten, conferind o senzație de confort și un plus de elasticitate.

Toate aceste ingrediente acționează în profunzime asupra zonei cu probleme, activând astfel producția de acid hialuronic și colagen din celulele tenului. Prin urmare, petele pigmentare vor dispărea iar tenul va avea un aspect mai tânăr și revitalizat.

Dacă nu ți se potrivește nici un tratament naturist pentru petele maronii menționat atunci merită să folosești crema Ridonela, pentru că se absoarbe rapid în piele, ameliorează aspectul petelor maronii și previne apariția celor noi.

  •  Mască din morcov și ouă

Un alt tratament naturist de pete maronii pe față este și masca din morcov și ou.

Morcovii sunt bogați în antioxidanți și contribuie în mod semnificativ la sănătatea pielii.

Ouăle reprezintă și ele surse foarte bune de antioxidanți și conțin foarte multe vitamine și minerale.

Această mască îți oferă posibilitatea de a beneficia de proprietățile celor două ingrediente care se remarcă printr-o capacitate remarcabilă de albire a pielii și îndepărtare a petele maronii.

Iată de ce ai nevoie :

Ingrediente

  •  1 morcov
  •  2 ouă

Mod de preparare

Pune morcovul ras și ouăle în blender, iar pastă obținută întinde-o pe față, pentru 30 de minute apoi clătește cu apă din abundență. Repetă procedura de trei ori pe săptămână timp de o lună, pentru un plus de efect.

  • Tratament naturist pete maronii pe față – hrean și lapte

Hreanul are proprietăți de înălbire și are capacitatea de a estompa petele maronii specifice melasmei.

Laptele este o sursă importantă de proteine, grăsimi săturate, vitamine și minerale esențiale. 

Cele două ingrediente își sporesc efectele, atunci când sunt folosite împreună și reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru petele maronii. 

Iată care sunt ingredientele necesare :

Ingrediente

  •  1 lingură de hrean
  •  ¼ de lapte cald

Mod de preparare

Pune totul în blender și vei obține rapid o pastă omogenă. Aplic-o pe zonă cu pete și lasă să acționeze timp de 20 de minute. Repetă operațiunea de 3 ori pe săptămână, pentru 2 luni.

 

Pe măsură ce apare îmbătrânirea celulară, tenul își pierde din rezervele naturale de colagen și devin tern și lipsit de vlagă. Totuși, celulele pielii pot fi reactivate chiar și după ce și-au încetinit activitatea, dacă sunt stimulate în mod activ.

Folosește unele dintre tratamentele menționate mai sus pentru ca ingredientele naturale îți trateaza pielea cu blândețe iar dacă sunt folosite pentru timp îndelungat au beneficii unice.