Pete maronii pe spate și cele 13 soluții

Dacă te confrunți cu pete maronii pe spate și nu știi cum să scapi de ele, optează pentru unele tratamente cosmetice sau remedii naturiste de exceptie. 

Apariția petelor pigmentare este o afectiune des intalnita însă vestea buna consta în faptul că există foarte multe posibilități de a scăpa de aceste imperfecțiuni.

Ia imediat atitudine și bucură-te de o piele frumoasă. 

Pete maronii pe spate – cauze      

De ce apar petele maronii pe piele?

Cu siguranță, aceasta este întrebarea care îți vine în minte încă de la început, dar iată și un răspuns concludent.

Melanocitele sunt celulele responsabile de producția melaninei, pigmentul natural al pielii. Atunci când cantitatea melaninei este una excesiv de mare, apar petele maronii, ca urmare a hiperactivitatii acestor celule.

Cauzele care declanșează de fapt hiperactivitatea sunt:

  • expunerea excesivă la soare fără protecție

Razele ultraviolete provoacă o activitate mai intensă a melanocitelor și duce la hiperpigmentare, care mai poartă denumirea și de pete de soare. Radiațiile solare conferă efecte nocive la nivelul pielii, de aceea este indicată folosirea zilnică a cremelor cu factor de protecție 40+.

  • expunerea la substanțe chimice precum betaxofolul sau minociclina

Betaxofolul este un medicament care face parte din clasa beta-blocante și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Minociclina este un antibiotic care face parte din categoria tetraciclinelor și este folosit pentru îndepărtarea diferitelor infecții bacteriene. Administrarea acestor medicamente poate sensibiliza pielea ceea ce duce la apariția acestor pete maronii pe spate.

  • tratamentele cu hormoni

Estrogenul, progesteronul și contraceptivele pot stimula producția excesivă de melanină. Acestea declanșează hiperpigmentarea care în acest caz poartă denumirea de cloasmă. melasmă sau masca gravidei. Femeile însărcinate sunt cele care se confruntă cu această problemă cel mai des.

  • un peeling agresiv

Această procedură cosmetică sensibilizează pielea iar dacă te expui la soare după ce ai făcut peeling ești predispus arsurilor solare.

  • stresul

Petele maronii pot să apară și din cauza situațiilor stresante, care influențează în mod decisiv starea de spirit din punct de vedere emoțional. Atunci cănd sistemul nervos este afectat de stres în corp se declanșează un hormon, de la nivelul glandei suprarenale numit cortizol, care diminuează producția de acid hialuronic de la nivelul pielii, ducând astfel la deshidratare.

  • îmbătrânirea pielii

Aceste pete maronii pe spate se înmulțesc pe măsură ce procesul de îmbătrânire devine tot mai accelerat. Pielea devină tot mai sensibilă datorită expunerii prelungire la radiațiile solare, fără a folosi o cremă de protecție. Melasma sau cloasma afectează orice tip de ten, dar persoanele cu o piele mai închisă sunt cele mai predispuse la hiperpigmentare, contrar așteptărilor. 

  • genetica

Moștenirea genetică reprezintă un alt factor răspunzător pentru apariția acestor pete maronii pe spate. În acest caz, petele nu pot fi îndepărtate.

  • infecțiile

Infecțiile pielii pot să apară chiar și din cauza unor mici zgârieturi sau înțepături, care duc la schimbarea nuanței pigmentare. În această situație, pielea își modifică textura și are o culoare diversă. Candida este o infecție fungica care poate duce la un aspect discromat al pielii, astfel că apare hiperpigmentarea cutanată.

  • bolile autoimune

Bolile autoimmune duc la scăderea sistemului imunitar deoarece se confundă celulele sănătoase cu cele străine și se atacă, ceea ce contribuie la apariția inflamațiilor în corp. Ca urmare, pielea se înroșește în anumite zone și apar pete maronii pe spate.

  • cancerul de piele

Cancerul de piele duce la schimbarea culorii și texturii pielii, deoarece apar tot mai multe celule deteriorate.

Hiperpigmentarea are un impact negativ asupra aspectului estetic, chiar dacă nu reprezintă o problemă de sănătate. Petele inestetice afectează în mod radical încrederea în sine de aceea merită să iei toate măsurile necesare pentru a evidenția frumusețea pielii.

Chiar dacă sunt multe cauze care duc la apariția petelor maronii pe spate, ai la îndemână diferite soluții de remediere. Dacă nu ești adeptul tratamentelor cosmetice poți opta pentru crema Ridonela care face adevărate minuni pentru pielea ta. Joacă un rol de protecție solară, hidratează în profunzime și previne apariția petelor inestetice.

Pete maronii pe spate de la soare      

Aceste pete maronii pe spate sunt frecvent întâlnite atât la femei cât și la bărbați, ca urmare în special a expunerii prelungite la soare.

Apariția petelor pigmentare se datorează nivelului crescut de melanină din piele.

Melanina este pigmentul natural responsabil de culoarea pielii iar fiecare dintre noi avem un procent mai mic sau mai mare de melanină în corp de la naștere.

Tulburările de sinteză a melaninei duc deseori la apariția petelor pigmentare.

Petele de pe spate se accentuează la expunerea la soare. Atunci când melanina nu se distribuie în mod uniform în celulele pielii, apare hiperpigmentarea. 

Datorită expunerii la soare, nu apare doar bronzul, ci și aceste pete maronii pe spate, sub forma unor pistrui.

Aceste pete solare se mai numesc și pete pigmentare sau pete de bătrânețe și pot avea forme și dimensiuni diferite.

Sunt de culoare maronie inchisă, nu prezintă nici un fel de riscuri din punct de vedere al sănătății dar schimbă vizibil aspectul estetic.

Cremă pentru pete maronii pe spate 

Pete-maronii-pe-spate-crema

Dacă ești în căutarea celor mai bune produse pentru tratarea petelor maronii, este important să știi ce substanțe ar trebui să conțină pentru a avea un grad ridicat de eficiență.

Piața cosmetică este deosebit de vastă în acest sens, astfel că există o varietate de produse eficiente în tratarea petelor melanice.

Aplicarea unor creme care joacă atât un rol de protecție cât și de exfoliant, ce tratează cu blândețe pielea de pe corp reprezintă cea mai bună alegere. Acestea stimulează regenerarea celulelor și redau strălucirea și luminozitatea pielii.

Substanțele active care ar trebui să se regăsească în cele mai eficiente produse sunt hidroquinona, acidul azelaic, vitamina C și acidul kojic.

Iată câteva detalii despre modul de acțiune și beneficiile lor:

  • hidroquinona

Această substanță chimică are rolul de a stopa efectiv activitatea melaninei. Este o substanță foarte puternică și agresivă cu pielea, de aceea se află în concentrații mici de până la 4 procente în cremele cosmetice.

  • arbutina

Arbutina este un derivat al hidroquinonei, cu un grad mai mic de eficiență decât al hidroquinonei și joacă rolul unui inhibator. Produsele cosmetice care au în componență mai mulți inhibitori de melanină se dovedesc a fi mai mult mai benefice.

  • acidul azelaic

Acidul azelaic este tot un inhibitor al melaninei. Acesta nu este la fel de puternic ca și hidroquinona, așadar pentru a spori eficiența unei creme trebuie să existe un procent de minim 10%.

  • vitamina C

Vitamina C inhibă producția de melanină și trebuie să fie prezentă tot în procent de minim 10%  pentru a avea efecte benefice asupra pielii. Această vitamină joacă și rolul unui exfoliant și îndepărtează petele maronii de pe spate.

  • acidul kojic

Acidul kojic inhibă producția de melanină, dar poate cauza efecte adverse din cauza instabilității moleculei, cum ar fi inrosirea și inflamațiile, de aceea nu este des folosit în produsele cosmetice.

Dacă nu vrei să îți supui pielea acestor inhibatori agresivi atunci folosește crema Ridonela, care are la bază doar ingrediente naturale și are grijă de frumusețea pielii tale.

Stimulează regenerarea celulară și transformă aspectul inestetic al pielii într-unul plin de luminozitate și strălucire.

Aceasta contine ingrediente care facilitează îndepărtarea petelor maronii de pe spate, cum ar fi:

niacinamida

Este o formă a vitaminei B3 ce are efecte benefice asupra pielii cu probleme. Aceasta îmbunătățește elasticitatea pielii și atenuează petele.

ulei de argan

Luptă împotriva efectelor îmbătrânirii cutanate și redă fermitatea pielii.Are un rol emolient și hidratant și limitează efectul nociv al factorilor de mediu.

ulei de rodie

Reduce efectele negative ale proceselor oxidative, stimulează mecanismele de reparare a pielii și joacă un rol de prevenție în ceea ce privește apariția ridurilor și a petelor

Pete maronii pe spate – tratament        

Există mai multe metode de tratare a hiperpigmentarii iar unele dintre acestea trebuie repetate pentru a îndepărta straturile de piele din zonele afectate.

Tratamentele cosmetice nu joacă rol de prevenție și nu împiedică apariția petelor maronii pe spate, în special dacă acestea au fost provocate de radiații solare sau de factori externi.

Remediile naturiste se potrivesc pentru orice tip de piele iar multe dintre acestea previn apariția petelor pigmentare.

Tratamente cosmetice

  • Lumina intens pulsată

Lumina intens pulsată este o procedură cosmetică ce ajută pigmentul hiperactiv să își modifice nuanța, ceea ce duce la uniformizarea culorii pielii. Această procedură non invazivă cu efecte secundare minime acționează prin distrugerea celulelor producătoare de pigment, coagularea sângelui din vasele pielii și creșterea sintezei de colagen. Dacă petele sunt mult mai proeminente, atunci poate fi nevoie de 2-4 ședințe la interval de 3-4 săptămâni dar situațiile diferă de la caz la caz.

  • Peelingul cu laser

Peelingul este de 3 tipuri: superficial, mediu sau profund, astfel că pentru petele maronii de pe spate mai puțin vizibile este indicată prima metodă, iar pentru cele mai proeminente ultima. Această procedură este menită să elimine straturile afectate ale pielii pentru îndepărtarea petele pigmentare. Eficiența acestui tratament precum și numărul de ședințe necesare pentru obținerea rezultatelor dorite diferă în funcție de adâncimea petelor pigmentare. Un tratamentul complet durează între 4 și 6 săptămâni pentru eliminarea petele melanice din adâncimea pielii.

Remedii naturiste

  • zeamă de lămâie

Zeama de lămâie curăță în profunzime datorită proprietăților astringente și antibacteriene. Înmoaie dischetele absorbante în acest lichid și întinde pe zona afectată în mod uniform. Lasă să acționeze pentru o jumătate de ora, apoi clătește cu apă călduță. Repetă procedura de 3 ori pe săptămână pentru un plus de efect. Zeama de lămâie nu este recomandată pentru cei care au pielea sensibilă.

  • crema Ridonela

Acum ai la îndemână și posibilitatea de a folosi crema Ridonela, un remediu naturist care nu conferă efecte adverse. Datorită faptului că are în compoziția sa doar ingrediente active cum ar fi coenzima Q10 și vitamina C, aceasta acționează ca un exfoliant natural, stimulând producția de colagen și elastina. Conține niacinamida, care reduce hiperpigementarea și îmbunătățește elasticitatea pielii. Reprezintă alegerea optimă pentru îndepărtarea petelor maronii de pe spate, pentru că se aplică ușor, se absoarbe rapid, protejează pielea și are un efect uimitor. 

  • pastă din papaya

Pasează o papaya la blender până când obții o pastă omogenă și aplic-o pe zona afectată pentru 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Enzimele din papaya provoacă descompunerea melaninei și prin urmare eliminarea petelor maronii. Repetă acest tratament de 3 ori pe săptămână și vei vedea cu siguranță rezultatele.  

  • pastă din ananas

Pasează câteva bucățele de ananas și întinde această pastă pe față. Lasă să acționeze până când observi că masca s-a uscat și te strânge ușor pielea. Apoi indepatează masca cu apă călduță. Enzimele din ananas stopează producția melaninei. Poți repetă procedeul de 4 ori pe săptămână.

  • lapte bătut și suc de roșii

Fă un mix din 2 linguri de lapte bătut și 1 lingură de suc proaspăt de roșii și întinde pe spate amestecul obținut pentru 20 minute. Repetă tratamentul de 2 ori pe zi, atât dimineața cât și seara și vei observa cât de bine se exfoliază și se hidratează pielea. Laptele bătut conține apă, grăsimi și proteine, calmează pielea iritată și albește petele maronii de pe spate.

Laptele bătut joacă rolul unui inhibator eficient al enzimei oxidante. 

Roșiile conțin licopen, un antioxidant puternic care are efecte benefice pentru întreg corpul. Datorită conținutului de vitamine A și C au efect anti-îmbătrânire. Acidul din roşii acționează ca un exfoliant îndepărtand celulele moarte și uniformizând nuanța pielii.

  • cartof ras cu miere

Amestecă un cartof crud ras cu o linguriță de miere și aplică pe zona cu pete maronii pe spate, lăsând să acționeze pentru un sfert de oră. Repetă procedura de 4 ori pe săptămână și bucură-te din plin de rezultatele obținute. Amidonul din cartofi reduce pigmentarea pielii, iar enzimele naturale din cartofi îmbunătățesc aspectul și textura pielii.

  • germeni de grâu cu miere

Încălzește 5 lingurițe de miere iar când devine lichidă amestec-o cu 20 g de germeni de grâu. Aplică această pastă pe zonele afectate pentru 20 minute. Repetă procedura de 3 ori pe săptămâna. Mierea este bogată în antioxidanți, are efect antibacterian și ajută la menținerea strălucirii pielii. Germenii de grâu conțin 23 de substanțe nutritive, precum proteine, vitaminele B, acizi grași Omega-3, fier și ajută la hidratarea și calmarea pielii.

  • aloe vera

Gelul de aloe are un efect calmant asupra pielii, elimină roșeața sau alte afecțiuni ale pielii. Aloe vera păstrează frumusețea pielii și reprezintă o barieră de protecție împotriva radicalilor liberi. Acesta conține polizaharide care facilitează regenerarea celulară și previne pătarea pielii. Estompează petele maronii de pe spate, chiar și cicatricile. Aplică gelul de aloe pe zonele afectate iar peste 20 de minute clătește. Repetă tratamentul dimineață și seară iar după 2 săptămâni vei observa cu siguranță decolorarea petelor. Folosește cu încredere remedii naturiste care într-adevăr funcționează.

  • rostopască

Rostopasca, o plantă medicinală, numită și iarba de negi se dovedește a fi foarte utilă în ceea ce privește eliminarea petelor maronii de pe piele. Infuzia de rostopască se aplică pe zona afectată de două ori pe zi și se lasă să acționeze pentru 30 de minute. Pentru a obține rezultatele dorite, repetă procedura timp de 3 săptămâni. Extractele din această plantă stopează acțiunea germenilor patogeni, ajută la estomparea petelor și cicatrizarea diferitelor leziuni.

  • pastă cu turmeric

Tumernicul este bogat în antioxidanți și are proprietăți antiinflamatoare, antialergice, anti-bacteriene, oferind astfel o mulțime de beneficii pentru piele. Amestecă cantități egale de apă și turmeric și întinde această compoziție pe piele. Lasă să acționeze 30 de minute, clătește cu apă, repetă operațiunea timp de 2 săptămâni și vei observa cum petele încep să dispară.

  • uleiul de măsline

Uleiul de măsline are foarte multe vitamine, minerale și acizi grași naturali. Acesta este foarte des întâlnit în produse de îngrijire a pielii, pentru că hidratează, curăță, stimulează regenerarea celulară și reglează cantitatea de melanină.  Este bogat în antioxidanți, astfel că previne îmbătrânirea pielii, precum și apariția ridurilor și a petelor inestetice. Se aplică direct pe piele pentru 20 de minute apoi se clătește cu apă călduță. Repetă operațiunea timp de 4 săptămâni în fiecare zi.

Nu uita de faptul că poți folosi crema Ridonela pentru îndepărtarea imperfecțiunilor pielii și spune adio petelor maronii de pe spate.

Acest remediu natural este net superior celor menționate mai sus datorită ingredientelor principale cum este niacinamida, acidul hialuronic, uleiul de rodie și cel de argan.

Pete maronii pe spate – cum previi apariția lor    

Pete-maronii-pe-spate-preventii

Expunerea incorectă la soare reprezintă factorul principal care duce la apariția acestor pete maronii pe spate, de aceea prima metodă de prevenție este folosirea cremelor și loțiunilor cu protecție solară 50+.

Radiațiile solare afectează pielea atât vara, cât și iarna de aceea cremele fotoprotectoare trebuie folosite indiferent de sezon.

Alte metode folosite pentru protecție sunt: pălăriile si ochelarii de soare precum și hainele de culoare albă.

Având în vedere că pielea suferă și din cauza dereglărilor hormonale, a fumatului, poluării și odată cu înaintarea în vârstă, are nevoie de îngrijire specială. 

Așadar, metodele de prevenție în aceste situații implică adoptarea unui stil de viață sănătos, un trai într-un mediu nepoluat, precum și evitarea folosirii antibioticelor și a unor medicamente care duc la sensibilizarea pielii.

Prin urmare, ține cont de aceste metode care ajuta la estomparea petelor inestetice și protejează-ți pielea în mod corespunzător.

Bucură-te de un aspect frumos și revigorat, pentru că ingredientele naturale au întotdeauna grijă de sănătatea pielii tale.