Ai pete pigmentare deasupra buzelor care seamănă cu o mustață?

Te întrebi cum poți estompa petele pigmentare de la mustață? Iată câteva remedii care te ajută să scapi de aspectul lor neplăcut simplu și rapid.

Petele pigmentare apar din varii motive și foarte multe persoane se confruntă cu această problemă de-a lungul vieții.

Îngrijirea pielii ocupă un loc de top și în acest context, de aceea ar trebui sa îi acorzi toată atenția necesară.

Pete pigmentare mustață sau pete deasupra buzelor  

Aceste pete pigmentare sunt de obicei de dimensiuni mici iar apariția lor deasupra buzelor schimbă radical aspectul estetic, ceea ce reprezintă o reală problemă pentru femeile care își doresc să arate impecabil. 

Nu sunt dureroase, doar inestetice și neplăcute iar pentru prevenția acestora trebuie să eviți expunerea excesivă la soare, administrarea contraceptivelor pe termen lung, epilatul cu ceară sau folosirea produselor care duc la sensibilitatea pielii.

Petele pigmentare pe mustață apar din mai multe motive

Apariția petelor deasupra buzelor se datorează în special perioadei de sarcină sau sensibilizării pielii, care a fost de multe ori epilată cu ceară pentru îndepărtarea mustații. 

Pentru a preveni acest lucru, trebuie sa folosești după epilare ulei de galbenele, foarte recunoscut pentru proprietățile sale calmante. De obicei, melasma, acele pete închise la culoare apar pe față, în zona frunții, a obrajilor și deasupra buzelor.

Femeile sunt cele care se confruntă cu această problemă cel mai des, deoarece provine în mod frecvent de la schimbările hormonale, care au loc în corp în timpul sarcinii sau când iau contraceptive.

Aceste schimbări facilitează secreția unei cantități mai mari de melanină. Petele care apar la femeile gravide de regulă dispar după ce nasc dar unele rămân și după aceea. 

Factorul care influențează apariția acestor pete pigmentare de la mustață este expunerea la soare. 

Riscul de apariție al melasmei crește odată cu folosirea de medicamente sau produse cosmetice care fac pielea să fie mult mai sensibilă la soare. În funcție de factorii care au cauzat melasma, se stabilesc metodele de prevenție și tratament.

O metodă eficientă de tratament este crema Ridonela, care reprezintă un mix de ingrediente active ce țintește efectiv problema și o rezolva rapid. Datorită conținutului de coenzima Q10, colagen și vitamine face adevărate minuni pentru piele, îndepărtând petele și contribuind în mod evident la evidențierea trăsăturilor frumoase ale feței.

Pete pigmentare mustață – ce soluții avem?        

pete-pigmentare-mustata-tratament  

Pentru tratarea melasmei există mai multe opțiuni, cum ar fi : utilizarea de medicamente, tratamente medicale și creme specifice sau remedii naturiste.

Utilizarea de medicamente și creme specifice:

  • Hidrochinona

Hidrochinona este un compus organic care are în structura sa chimică două grupări de hidroxizi si este folosită în medicină ca agent depigmentant. Poate fi utilizată atât că și medicament cât și ca o crema, care ajută la îndepărtarea pigmentului din piele. Aceasta are capacitatea de a bloca procesul chimic natural ce influențează apariția melaninei, acea substanță ce conferă culoare pielii.

  • Retinoizii

Aceștia au compoziția similară cu cea a vitaminei A și ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii, facilitând apariția celulelor noi. Utilizarea retinoizilor face că aceste pete pigmentare de la mustață să se retragă mai ușor, în timp ce se elimină pe rând celulele pigmentate.

  • Acidul azelaic

Acidul azelaic este o substanță activă folosită pentru îngrijirea pielii, un exfoliant excelent ce tratează cu blândețe pielea. Cercetările din domeniul dermatocosmetic arată că poate reduce în mod considerabil petele hiperpigmentare și poate fi folosit pentru orice tip de piele. Folosit sub formă de cremă, are capacitatea de a încetini producerea pigmentului ce dă culoare pielii. Are o acțiune antioxidantă și redă aspectul luminos al tenului tău, îndepărtând aceste pete pigmentare de la mustață

Tratamente cosmetice:

  • Peeling-ul chimic

Pentru această procedură se folosesc diferiți acizi, cum ar fi Retinol sau acidul glicolic. Este vorba despre soluții lichide care aplicate pe piele provoacă mici arsuri chimice ce ajută la exfolierea pielii de la suprafață, îndepărtând celulele moarte și lăsând un strat proaspăt.

Peelingul chimic este o procedură estetică non-invazivă, ce facilitează regenerare celulară și îmbunătățește în mod evident aspectul tenului, uniformizând nuanța pielii. Nu este un tratament dureros iar rezultatele sunt vizibile după scurt timp.

Acesta este de 3 tipuri:

  1. Peeling chimic superficial: care exfoliază straturile epidermului până la stratul bazal,
  2. Peeling chimic mediu: care exfoliază dermul papilar și poate ajunge până la dermul reticular superior
  3. Peeling chimic profund: exfoliază dermul papilar și ajunge până la cel reticular superior și mediu.

Peelingul superficial poate determina roșeață la nivelul pielii care se retrage după maxim 7 zile iar cel mediu și profund poate determina edem, care formează niște cruste care vor cădea după cel mult 14 zile.

După această procedură de peeling chimic trebuie să eviți expunerea la soare, pentru că pielea este foarte sensibilă și pot apărea complicații.

În funcție de gravitatea afecțiunii este nevoie de efectuarea mai multor serii de peelinguri chimice. Dacă peelingul este mai profund și procesul de vindecare va fi mai lung.

Peelingurile superficiale pot fi repetate la interval de 2-4 săptămâni iar cele de adâncime medie și mare la un interval mai mare de timp.

Persoanele care nu pot face peeling chimic pentru îndepărtarea acestor pete pigmentare de la mustață sunt cele care:

– sunt în perioadă de sarcină sau alăptare;

– au diferite infecții ale pielii cum ar fi herpes;

– au fost operați de curând

– au luat un tratament cu Isotretinoin în ultima jumătate de an;

– suferă de boli autoimune.

  • Tratament cu laser

Laserul ajută în mod eficient la tratarea melasmei. 

Această procedură non-invazivă nu presupune deloc durere și implică inhibarea producției excesivă de pigment, reducând astfel aceste pete pigmentare de la mustață dar și petele maronii de pe suprafața feței.

În urma acestui tratament, pielea va avea un aspect neted și luminos și trebuie evitată expunerea prelungită la soare precum și utilizarea cremelor de fotoprotecție.

Tratamentul presupune aplicarea unor pulsuri laser pe leziunile pigmentare. Acesta implică absorbția energiei de către pigmentul melanic și inducerea procesului natural de estompare a pigmentului prin intermediul acestei călduri excesive. În funcție de lungimea de undă a laserului folosit, energia pătrunde mai mult sau mai puțin în piele. Identificarea laserului cel mai potrivit se face în funcție de tipul leziunii.

Pulsațiile de lumină ajută la eliminarea eficientă a pigmentului din structură, prin disiparea particulelor mici de melanină și îndepărtarea acestor pete pigmentare de la mustață.

Încălzirea excesivă a zonei tratate poate duce la lezarea țesutului din jur, însă datorită tehnologiei PicoPlus procedura se realizează în condiții de maximă siguranță.

În urma consultațiilor prealabile se decide care este lungimea de undă optimă a laserului.

De obicei este nevoie de 2-4 ședințe pentru eliminarea completă a acestor pete pigmentare mustață.

Procedurile cu laser trebuie efectuate la un interval de 4-6 săptămâni, atunci când sunt mai multe pete inestetice. În unele cazuri, poate fi suficient un singur tratament laser.

De-a lungul timpului au fost dezvoltate o serie de tehnologii bazate pe laser pentru îndepărtarea petelor inestetice și obținerea rezultatelor de lungă durată. 

Remedii naturiste

  • curăță fața cu demachiant sau apă micelară și aplică zeamă de lămâie, pentru ca este astringentă, are proprietăți de albire a tenului și ajută la procedura de exfoliere naturală.
  • folosește creme hidratante, de îngrijire și seruri cu vitaminele C sau E și nu te aștepta la mari minuni de pe o zi pe altă, ci urmează tratamentul cu maximă conștiinciozitate
  • pentru protecție folosește o cremă cu factor de protecție solară 50 + pentru a nu-ți expune pielea razelor UV
  • utilizează un epilator IPL de cea mai bună calitate care elimina petele maronii și lasă pielea netedă și frumoasă, datorită tehnologiilor de ultimă generație
  • folosește produse cosmetice naturale eficiente pentru atenuarea acestor pete pigmentare de la mustață, cum este crema Ridonela. Aceasta curăță în profunzime, realizând un procedeu de exfoliere naturală blândă cu pielea. Stimulează producția de colagen și redă aspectul uniform al tenului
  • aplicarea de fiole pe baza de vitamina C, ce are o acțiune depigmentată și folosirea unor produse cu aloe vera, care conține vitaminele A,C,E, ce reduc vizibilitatea petelor și uniformizează nuanța tenului. Este indicată și utilizarea unor creme cu factor de protecție solară, pentru a proteja pielea de radiațiile ultraviolete și a conferi un plus de strălucire pielii.

Pete pigmentare mustață – tratament IPL   

  • Rejuvenare cu IPL-ul

Tratamentul cu ajutorul luminii intens pulsate, care poartă denumirea prescurtată de IPL ajută la îndepărtarea petelor pigmentare. Acesta implică aplicarea unor impulsuri de lumina pe piele, care transmit o caldură intensă și favorizează producția de colagen și elastină și ajută la reconstrucția microfibrelor din derm și epiderm. Prin urmare, se tratează doar zona afectată de petele pigmentare.

Prin rejuvenare se estompează melasma, cloasma (petele pigmentare ale gravidelor) dar și hiperpigmentarile cauzate de acnee. Astfel, se diminuează aspectul acestor pete pigmentare de la mustață până la eliminarea completă.

Este un tratament foarte eficient care ajută pielea să își recapete elasticitatea și tonusul, lăsând-o moale și catifelată.

Chiar dacă rezultatele sunt vizibile de la prima ședință pentru a obține efecte benefice pe termen lung este nevoie să repeți acest tratament.

Procedura durează în jur de 30 minute. Se recomandă 4-6 ședințe, realizate la un interval de 3-6 săptămâni.

În cadrul centrele de înfrumusețare se face diagnosticarea problemelor tenului și se elaborează un plan de tratament personalizat special pentru fiecare. În acest fel, se pot elimina toate imperfecțiunile pielii iar tu îți vei recăpăta frumusețea de odinioară.

Înainte de tratament, medicul verifică dacă ai fost expus recent la soare, la solar, dacă ai consumat medicamente care îți pot sensibiliza pielea sau dacă ai folosit creme autobronzante.

Terapia IPL reprezintă o tehnică de refacere a tegumentului, non-ablativă, rezolvand cu succes problema care se află în straturile inferioare ale pielii, derma, fără să afecteze straturile superioare, adică epiderma.

Rezultatele obținute sunt spectaculoase.

Pe lângă faptul că derma și epiderma nu sunt lezate mai apar și alte avantaje cum ar fi timpul de recuperare minim, astfel că pacienții pot reveni la rutină zilnică imediat. 

Procedurile IPL sunt minim invazive. 

După tratament se recomandă să nu te expui la soare, să eviți orice sursă de căldură, să folosești creme cu efect calmant, cum ar fi cele cu aloe vera și creme hidratante care facilitează vindecarea.

De asemenea, pentru curățarea pielii se folosește un detergent blând care are grijă de frumusețea pielii.

Posibilele efecte secundare sunt roșeață sau umflături precum și o ușoară schimbare de pigment în zona afectată, care dispar cu timpul. 

Putem elimina aceste pete cu diverse mășți? 

pete-pigmentare-mustata-masca 

 

Îndepărtarea acestor pete pigmentare de la mustață se face și cu ajutorul unor măști speciale.

Acestea pot apărea din diverse motive iar pentru a le elimina poți să faci o mască acasă, folosind doar câteva ingrediente simple, care se găsesc în orice gospodărie. 

Unele pete pot să apară de la pigmentarea în exces sau administrarea de medicamente iar faptul că ai la îndemână câteva tratamente naturiste pentru a îndepărta petele inestetice reprezintă un mare avantaj.

Unele măști se aplică de 2 sau de 3 ori pe săptămână iar altele zilnic. 

Iată câteva soluții practice care îți sunt de un real folos în ameliorarea petelor:

  • Mască pe bază de aloe vera

Aloe vera se folosește în mod frecvent în tratamentele pielii și ajută la îndepărtarea petelor închise la culoare, hidratând totodată pielea în profunzime.

Conține peste 75 de substanțe active și ajută la susținerea sistemului imunitar, ameliorarea sindromului de colon iritabil și la calmarea iritațiilor.

Planta de aloe continue si o serie de vitamine cum ar fi:

Vitamina A – responsabilă cu producerea pigmentului cu sanatatea pielii, a unghiilor și a dintilor

Vitamina B4 – care ajută la  îmbunătățirea memoriei

Vitamina B9 – care scade riscul de malformații congenitale la nivelul creierului

Vitamina B12 – esențială pentru prevenirea anemiei

Vitamina C – ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, a sistemului osos și are grijă de frumusețea  pielii, precum și

Vitamina E – care sprijina sistemul imunitar și are grijă de sănătatea epidermei.

Pentru prepararea acestei măști ai nevoie de o lingură cu gel de aloe vera și o jumătate de lingură cu zeamă de lămâie. Amestecă-le încet până ce obții o cremă omogenă pe care trebuie să o aplici cu precădere pe zonele cu pete. Las-o să acționeze pentru 30 de minute și apoi clătește cu apă călduță. De asemenea, poți încerca să faci un amestec de gel de Aloe vera cu argilă și alcool polivinilic pentru a te convinge de eficiența sa. 

  • Mască de ovăz și lămâie

Ovăzul măcinat în amestec cu zeamă de lămâie acționează în mod benefic. 

Este o mască excelentă pentru eliminarea acestor pete pigmentare mustață.  

Lămâia are un efect antioxidant iar ovazul conține o cantitate mare de fibre care ajută la scăderea colesterolului, întărirea sistemului imunitar și protejarea inimii.

Amestecă o lingură cu ovăz cu zeamă de la o jumătate de lămâie și aplică compoziția direct pe pete.

După 20 de minute clătește cu apă din abundență.

  • Mască de castravete și miere

Castraveții oferă multe beneficii pielii iar cantității mari de apă din compoziția lor o hrănesc și o hidratează în profunzime.

Rade un castravete și amestecă-l cu o jumătate de lingură cu miere, care are un efect calmant.

Lasă această mască să acționeze timp de o jumătate de oră, pentru a curăța foarte bine tenul. După aceea, clătește fața cu apă și aplică o cremă hidratantă. Repetă procedura de câteva ori pe săptămână și vei vedea că rezultatele nu întârzie să apară.

  • Mască din iaurt și smântână

Iaurtul și smântâna ajută la îndepărtarea petelor închise la culoare.

Acestea conțin vitamine și minerale necesare ce au beneficii importante pentru organism.

Amestecă cantități egale din fiecare și lasă să acționeze o jumătate de oră. Repetă procedura timp de câteva săptămâni și te vei convinge cu siguranță că este un remediu eficient.

  • Morcovi cu ulei hidratante și iaurt

Morcovul are nenumărate proprietăți benefice pentru piele. 

Acesta conține flavoniode și vitamina A, fiind un antioxidant ce protejează organismul de radicalii liberi dăunători și stimulează producția de colagen și elastină.

Combină morcovul ras cu uleiuri hidratante, cum ar fi de măsline sau migdale și o lingură de iaurt natural.

Pune totul la blender și vei obține o pastă omogenă pe care trebuie să o aplici pe față în zonele afectate. Lasă să acționeze 20 de minute și clătește apoi cu apă.

  • Mască din zeamă de lămâie și turmeric

Aceasta este o mască foarte eficientă pentru că acidul din lămâie curăță în profunzime iar tumernicul are un efect antioxidant și cicatrizant. În plus, tumernicul conține curcumina care formează o barieră de protecție împotriva radicalilor liberi.

Amestecă o linguriță de pudră de tumernic cu cateva picaturi de lâmăie până ce obții o pastă omogenă. 

Este foarte important să fii cât mai consecventă în aplicarea acestor remedii naturiste pentru a obține rezultatele dorite.

Trebuie să ai răbdare și să le folosești în mod repetat timp de cel puțin o lună pentru a vedea ce schimbări apar.

Un remediu excelent în îndepărtarea acestor pete pigmentare de la mustață este crema Ridonela, care nu doar diminuează vizibil aspectul petelor ci împiedică și apariția celor noi. Este vorba despre o formulă pe bază de ingrediente naturale ce ajută la uniformizarea nuanței pielii și îmbunătățește aspectul acesteia.

Reduce vizibil petele pigmentare, cauzate de înaintarea în vârstă, excesul de melanină sau expunerea la razele ultraviolete. Oferă claritate pielii și îi redă un aspect luminos.

Femeile sunt mai predispuse la apariția petelor pigmentare  

Pielea trece printr-o serie de schimbări cauzate de dereglările hormonale în perioada sarcinii.

De multe ori petele ce apar pe piele în timpul sarcinii se mențin și după naștere și strică aspectul estetic al femeilor.

Petele pigmentare sunt neplăcute, mai ales atunci când apar sub formă de mustață, de aceea femeile sunt cele care se confruntă în mod frecvent cu această problemă.

Acum poți elimina petele pigmentare cauzate de sarcina și prin metode naturiste.

Fă tot ceea ce îți stă în putință pentru a nu-ți forma complexe, care pot duce chiar la scăderea stimei de sine.

Apariția acestor pete pigmentare mustață împiedică femeile să se bucure de un look minunat în orice zi, din cauza schimbărilor hormonale.

Petele mai închise la culoare care apar în timpul sarcinii se numesc melasmă iar soarele poate înrăutăți aspectul acestora, de aceea trebuie să eviți expunerea la razele ultraviolete. În timpul sarcinii estetica pielii se modifică din cauza dereglărilor hormonale dar și a schimbărilor care apar în circulația sângelui.

Protejează-te de soare folosind o pălărie și crema cu factor de protecție ridicat.

Aplică o metodă naturală și eficientă cum este crema Ridonela pentru a  elimina petele rămase pe chipul tău după sarcină, dacă nu vrei sa te expui unei intervenții medicale.

Ingredientele naturale nu te supun nici unul fel de risc, nu au efecte adverse, iar dacă sunt folosite pe termen îndelungat îți asigură reușita.