3 metode simple de a reduce ridurile din jurul gurii

Află cum să estompezi ridurile din jurul gurii ușor și simplu, în doar trei pași. Fără prea multe bătăi de cap și gândire, aici vei găsi soluția pe care ai căutat-o!

Ce sunt ridurile din jurul gurii?

Ridurile sunt o parte normală a procesului de îmbătrânire, dar asta nu înseamnă întotdeauna că sunt o parte binevenită a acestuia.

Ridurile din jurul gurii sunt acele riduri care apar în timp din cauza diferitelor expresii faciale, de la râs, plâns, fumat, expunere la soare și așa mai departe…

Deși toți ajungem să le avem, femeile sunt mai predispuse la ridurile din jurul gurii, deoarece structura pielii lor din această zonă este diferită de cea a bărbaților. 

Ridurile apar atunci când pielea pierde colagen. Acest colagen reprezintă niște fibre care vă fac pielea mai fermă și mai netedă. Colagenul se pierde în mod normal pe măsură ce îmbătrânim, dar există și alte obiceiuri specifice ale vieții care pot accelera acest proces.

Știați că pielea începe să producă cu aproximativ 1% mai puțin colagen în fiecare an?

Totuși, pe lângă toate acestea, nu ar trebui să permiteți ca grija cu privire la ridurile din jurul gurii să vă împiedice să vă bucurați de momentele de fericire, să râdeți cu plămânii plini și să vă bucurați de fiecare clipă.

Da, știm că aceste mișcări întind pielea din jurul buzei superioare, ceea ce provoacă apariția ridurilor în timp, dar asta nu înseamnă că ar trebui să evitați fericirea și bucuria vieții.

De ce apar ridurile din jurul gurii?

  • Datorită reducerii colagenului și elasticității – în timp, pielea noastră pierde colagen și elasticitate, astfel încât după anumite mișcări ale feței, pielea nu mai revine la locul ei. Colagenul este o proteină necesară pentru menținerea structurii și rezistenței pielii, în timp ce elastina oferă pielii o senzație elastică și fermă.
  • Genetica este un factor important atunci când vine vorba de cât de repede îmbătrânește pielea. Știați că persoanele de culoare albă arată vârsta puțin mai devreme decât majoritatea? În cea mai mare parte, afro-americanii arată mai tineri, iar ridurile de pe pielea lor nu sunt atât de pronunțate.
  • Razele UV ​​– se știe deja că soarele dăunează pielii noastre, iar în timp soarele devine mai puternic și mai dăunător. Razele soarelui afectează pielea, îmbătrânind-o și lăsând-o cu mai puțină elastină. De aceea este foarte important să aveți mereu cu voi cremă de protecție solară și să o aplicați în mod regulat. De asemenea, ori de câte ori soarele este puternic, acoperiți-vă pielea, purtați un tricou alb, o pălărie…
  • Fumatul țigărilor – fumul dăunează pielii și sănătății noastre. În timpul plăcerii de a fuma,  buzele sunt îndoite, radicalii liberi sunt introduși în corpul vostru, care pot reduce producția de colagen și elastină, ceea ce duce în cele din urmă la apariția ridurilor profunde in jurul gurii. De asemenea, mișcarea buzelor atunci când inhalați fum, în timp, creează aceste linii verticale în jurul gurii.
  • Stresul – probabil vă întrebați cum creează stresul riduri profunde în jurul gurii? Stresul este asociat cu corpul nostru, iar tot ceea ce are de-a face cu corpul se manifestă în mod extern, precum și formarea ridurilor profunde în jurul gurii. Deoarece stresul este ceva ce face parte din noi, ne afectează sănătatea, calitatea somnului, organele noastre interne și pielea care exprimă clar emoțiile noastre. 

Când stresul devine parte din viața noastră, pielea noastră suferă prin reducerea producției de colagen din cauza diferitelor substanțe chimice pe care corpul nostru le produce tocmai din cauza stresului. Ca urmare, ridurile din jurul gurii devin mai pronunțate.

 

Tipuri de riduri din jurul gurii

Există mai multe tipuri de riduri din jurul gurii, acestea fiind:

 

  • Linii de zâmbet (linii nazolabiale) – acestea sunt liniile care se întind de la fundul nasului până la colțurile gurii.
  • Linii marionette – acestea sunt riduri verticale care se găsesc pe colțurile gurii. Aceste linii pot da feței o expresie reținută și pot face să arătați serios, sau mai rău, supărat, chiar și atunci când sunteți relaxat.
  • Ridurile verticale ale buzelor – ridurile din jurul gurii sunt cauzate în principal de mișcările regulate ale buzelor și, prin urmare, sunt inevitabile. Se mai numesc și linii de fumat, deoarece fumatul constant, atât din cauza efectelor nocive, cât și din cauza presiunii asupra buzelor atunci cand fumați, este un factor important în apariția acestor linii.

Cunoașteți diferența dintre ridurile dinamice și ridurile statice?

Dacă aveți riduri dinamice va fi mult mai ușor să scăpați de ele, pentru că acestea sunt riduri care sunt vizibile doar atunci cand faceți mișcări faciale, iar de ridurile statice este puțin mai greu de scăpat, pentru că sunt riduri care sunt vizibile chiar și atunci când fața nu se mișcă.

  • Linii de zâmbet sau linii nazolabiale

Aceste riduri sunt numite riduri de zâmbet deoarece apar ca o consecință a râsului. 

În timp, pielea din jurul buzelor își pierde elasticitatea și capacitatea de a reveni la forma inițială, astfel încât lipsa de colagen și elastină creează riduri în jurul gurii.

Nu doar zâmbetul este de vină, dar este principalul factor. Pe lângă zâmbete, există și alți factori care afectează și provoacă apariția ridurilor din jurul gurii, precum fumatul, razele UV, dormitul pe o parte (prin poziționarea feței pe o pernă), iar ridurile apar și dacă slăbim drastic.

Aceste riduri tind, de asemenea, să se adâncească odată cu vârsta și se văd cel mai mult atunci când zâmbim.

  • Linii marionette

Acestea sunt ridurile care coboară de la colțurile buzelor până la bărbie. 

De ce se numesc așa? 

Pentru că seamănă cu păpușile marionette, cele care deschid gura într-un mod foarte ciudat și sunt controlate de sfori, au maxilarul despicat, astfel încât să își deschidă și să închidă gura cu ușurință ca să pară că vorbesc.

Pielea din jurul gurii este deosebit de predispusă la riduri, deoarece este mai subțire în comparație cu restul feței. 

Aceste tipuri de riduri tind să se dezvolte până la 40 de ani, dar se pot vedea semne ale acestora și în jurul anilor 20 sau 30.

Poate că nu știați că gravitația joacă, de asemenea, un rol în relaxarea pielii din jurul bărbiei, făcând aceste riduri să iese în evidență.

  • Liniile verticale ale buzelor

Liniile verticale ale buzelor sunt pliuri pronunțate care apar deasupra buzei superioare atunci când buzele sunt comprimate. 

Ele apar în principal din cauza fumatului îndelungat, deoarece atunci când inhalăm fum ne contractăm buzele, precum și atunci când bem cu ajutorul unui pai. 

Pierderea volumului în straturile de grăsime și în țesutul moale de sub piele sunt, de asemenea, responsabile pentru liniile verticale ale buzelor.

Aflați mai jos care sunt cele 3 metode simple de a estompa ridurile din jurul gurii!

Metoda 1: tratament naturist pentru ridurile din jurul gurii

ridurile din jurul gurii tratament

Dacă vreți să scăpați de ridurile din jurul gurii într-un mod natural, iată câteva sfaturi care, dacă sunt folosite, cu siguranță vă vor ajuta să estompați aceste riduri enervante.

  • Cremă pentru ridurile din jurul gurii

Dacă optezi pentru un tratament naturist, atunci pur și simplu nu poți să nu încerci această cremă care este excelentă în estomparea ridurilor din jurul gurii. 

Conține toate ingredientele necesare care ajută la atenuarea ridurilor, precum acidul hialuronic, uleiul de migdale și măsline, substanța activă Tens’Up care strânge fața (produce efect de lifting), are efecte anti-îmbătrânire deoarece crește sinteza de colagen, reduce vizibil ridurile și îmbunătățește aspectul feței și multe alte ingrediente din plante pe care le conține această cremă Ridonela

Mai multe informatii despre cremă găsiți pe ridonela.ro de unde o puteți comanda și încerca.

  • Uleiuri esențiale

Anumite uleiuri esențiale pot crește fermitatea și rezistența celulelor pielii pentru a reduce aspectul ridurilor profunde în jurul gurii. Aplicați o cantitate mică în jurul buzelor cu vârful degetelor și repetați de două ori pe zi.

Unele uleiuri vegetale care sunt utilizate în mod obișnuit pentru gătit, pot acționa ca o soluție pentru ridurile din jurul gurii în timp ce hidratează pielea, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de ricin, uleiul de chimen negru sau uleiul de floarea soarelui. 

Puteți folosi o cantitate mică, aplicați pe față de două ori pe zi și masați. Spre deosebire de uleiurile esențiale, uleiurile vegetale pot fi folosite și direct pe buze. 

  • Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un emolient natural, după aplicarea lui pe piele, acesta o va face catifelată, și este, de asemenea, un tratament excelent pentru tenul uscat. 

Utilizarea regulată a uleiului de cocos poate ajuta la estomparea ridurilor din jurul gurii și, de asemenea, acționează ca un hidratant. Aplicați-l pe gură, masați ușor și lăsați-l să acționeze peste noapte.

  • Ceai cu balsam de lămâie

Știați că extractul de frunze de balsam de lămâie face pielea mai elastică și corectează țesuturile afectate? 

Se folosește pentru a îmbunătăți tonusul pielii, pentru diverse probleme care apar pe față, întărește pielea, și bineînțeles ajută la estomparea ridurilor din jurul gurii.

  • Antioxidanți pentru ridurile din jurul gurii

Pielea este expusă la mai mult stres oxidativ decât orice alt organ din corpul tău. Antioxidanții ajută la regenerarea pielii, reduc semnele îmbătrânirii premature și vă ajută să obțineți o piele sănătoasă. 

Puteți folosi diverse produse care conțin antioxidanți și astfel să atenuați ridurile din jurul gurii.

Anumite seruri care conțin acid hialuronic, vitamina C și alfa-hidroxiacizi, cum ar fi acidul glicolic și acidul lactic, pot ajuta la reducerea liniilor fine și a ridurilor din jurul guri.

  • Masaj facial

Acesta este un alt mod prin care puteți estompa ridurile din jurul gurii, totuși trebuie să fiți persistenți și să masați bine pielea feței astfel încât să estompați ridurile din jurul gurii.

Masajul se efectuează printr-o combinație de mișcări în jos și în sus. Ambele direcți ajută la stimularea fluxului de sânge și oxigen din piele, iar acest lucru ajută la stimularea și secreția de colagen și elastină în celulele pielii. În special masajul în jos ajută la înlăturarea retenției de apă din pielea feței.

Metoda 2: corectarea ridurilor din jurul gurii

Dacă tratamentul naturist nu este ceva pentru care ați opta, atunci există și alte metode de estompare a ridurilor din jurul gurii, de exemplu metoda cosmetică. 

Printre acestea este  binecunoscutul acid hialuronic, care este injectat sub piele.

  • Acidul hialuronic

Acest acid este un glicozaminoglican natural care se găsește în țesutul conjunctiv al corpului. 

Joacă un rol major în procesul de vindecare a rănilor, iar corpul nostru produce din ce în ce mai puțin acid hialuronic în timp, făcându-ne mai susceptibili la riduri. 

Dacă vreți să scăpați de ridurile din jurul gurii, este foarte important să alegeți produse care conțin această substanță.

De ce este acidul atât de importantă pentru pielea noastră?

Cel mai important este că acționează ca un hidratant, leagă cantități mari de apă, de până la 1000 de ori din greutatea proprie. În acest fel menținem pielea frumoasă și hidratata.

  • Peeling chimic

Peelingul chimic este un tratament cosmetic care folosește diverși acizi care îmbunătățesc aspectul pielii ridate prin utilizarea unei soluții chimice pentru îndepărtarea stratului exterior al pielii vechi (epidermă). 

Pielea nouă care se formează după îndepărtarea celei vechi este de obicei mai fină, mai puțin ridată și mai radiantă. 

În timp ce faceți acest peeling facial, este posibil să simțiți o senzație de arsură care durează între 5 și 10 minute. Compresele reci sunt uneori folosite pentru a calma durerea. 

După acest tratament, pielea de obicei se exfoliază, ceea ce poate dura 1-2 săptămâni.

  • Microneedling

Microneedlingul, cunoscut și sub denumirea de terapie de inducție cu colagen și elastină, cel mai popular dispozitiv de tratament, este cunoscut sub numele de dermaroller, mai exact, se folosesc ace mici pentru a înțepa pielea. 

Țelul este să faceți pielea mai fină după ce se vindecă de micile răni cauzate în timpul procesului. 

Pentru a obține cele mai bune rezultate și a estompa ridurile din jurul gurii, va trebui să treceți prin mai multe ședințe pe parcursul a mai multe luni.

Reacția normală după acest tratament este o față roșie și inflamată, dar după o zi sau două, totul revine la normal.

Metoda 3: metoda chirurgicală pentru ridurile din jurul gurii

  • Facelifting 

Dacă preferați metodele chirurgicale, mai degrabă decât cele naturale și cosmetice, pentru a scăpa de ridurile din jurul gurii, există și liftingul facial. 

Ce trebuie să știți despre el?

Această procedură ajută la estomparea ridurilor din jurul gurii, ridică și întărește pielea lăsată prin incizare, transferul de grăsime și ridicarea mușchilor și țesuturilor pielii.

Ca și alte operații estetice, liftingul facial este considerat o procedură destul de majoră.

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există riscuri potențiale, inclusiv riscuri de anestezie, infecție, amorțeală, cicatrici, cheaguri de sânge, complicații cardiace și rezultate slabe. 

Înainte de a vă decide asupra acestei metode, discutați cu medicul vostru despre întreaga procedură, riscurile și beneficiile acestei intervenții chirurgicale, apoi luați decizia finală împreună cu el.

Prevenirea ridurilor din jurul gurii

ridurile din jurul gurii tratament preventie

Mai bine să prevenim decât să lecuim, nu-i așa?

Deși este imposibil să încetinim procesul de îmbătrânire, există totuși câteva exemple sănătoase de care puteți să țineți cont și cu care puteți încetini apariția ridurilor din jurul gurii.

  • Renunțați la țigări, care după cum am menționat deja, duc la apariția liniilor verticale în jurul buzelor și, de asemenea, dăunează sănătății noastre.
  • Nu folosiți pai în timp ce beți – poate sună bizar, dar când folosiți paiul pentru a bea suc, apă… ne contractăm buzele în același mod în care inhalăm fumul de țigară, iar aceste mișcări duc la apariția liniilor verticale și a ridurilor profunde în jurul gurii.
  • Reduceți expunerea la soare – oricât de mult vă place să aveți un ten bronzat vara, rețineți că soarele vă dăunează pielea și cu cât vă expuneți mai mult timp la soare, pielea își pierde aspectul tineresc și devine mai îmbătrânită și ridată.
  • Reduceți stresul – atât la serviciu, cât și acasă. Încercați să nu lăsați stresul să vă afecteze sănătatea și pielea. Găsiți o modalitate de a scăpa de stres pentru a nu suporta consecința apariției ridurilor din jurul gurii.
  • Alimentația – consumați multe alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructe de pădure, legume cu frunze, nuci și cereale integrale. Antioxidanții luptă cu toxinele care descompun structura celulelor, cu cât introduceți mai mulți antioxidanți, cu atât corpul va rezista mai ușor la formarea ridurilor.

Când vine vorba despre ridurile din jurul gurii, fiți persistenți și nu renunțați ușor! 

Alegeți una dintre aceste trei metode de a estompa ridurile din jurul gurii și veți vedea schimbări pe față, pielea va deveni netedă, catifelată și fără riduri.