Retinol pentru riduri – cât de eficient este și cum te poate ajuta

Dacă și tu te confrunți cu urme inestetice, rămâi aici și află cum poți scăpa de ele cu ajutorul retinolului pentru riduri. Pielea ta îți va mulțumi!

 

Pielea care are semne inestetice ne poate cauza probleme în ceea ce privește încrederea în propria persoană. Astfel, relațiile sociale vor avea de suferit.

Norocul este că ne putem folosi de minunile oferite de natură, care nu dau greș niciodată și care au mai multă grijă de noi decât am crezut!

Retinolul pentru riduri este unul dintre exemple, iar cu ajutorul lui vei avea parte, din nou, de o piele de vis, lipsită de imperfecțiuni.

Cât de eficient este retinolul pentru riduri?

 

Folosit și aplicat într-un mod corect, acesta va acționa ca atare, oferindu-ți o piele cu mult mai puține riduri.

Retinolul pentru riduri este considerat miracolul natural, care combate ridurile și îți protejează pielea de apariția altora noi.

Folosit din ce în ce mai mult în creme și seruri, acesta va fi eficient dacă îl vei alege pe cel mai potrivit pentru tine.

De asemenea, acesta este în topul celor mai cunoscute ingrediente care îți oferă siguranță și încredere, datorită rezultatelor vizibile.

Chiar dacă are mai multe roluri în organismul uman, retinolul este un ingredient de bază în rutina femeilor, dar și a bărbaților, având efecte benefice asupra pielii noastre, prevenind apariția urmelor inestetice.

Ce este retinolul?

 

Retinolul reprezintă derivatul vitaminei A. Implicat în dezvoltarea sistemului osos și reproducător, pielii și vederii, acesta are un rol antioxidant important în organismul nostru.

Retinolul este unul dintre cele mai puternici agenți anti-aging, pe care îl putem adăuga, liniștiți, în rutina noastră de îngrijire și de înfrumusețare.

Cunoscut drept unul dintre cele mai potrivite ingredient, acesta tratează și diminuează ridurile.

În cazul în care nu ești sigură de aplicarea și folosirea acestuia, poți apela la un medic dermatolog, pentru a te asigura că totul este în regulă.

Un ingredient de bază, eficient în rejuvenarea tenului nostru matur.

Acesta ajută la combaterea problemelor pielii, care apar atât pe piele, cât și în interiorul acesteia, precum ridurile, petele maronii, acneei. Totodată, oferă tinerețe, alături de un aspect catifelat și neted.

Retinolul regenerează pielea, iar ridurile sunt diminuate, mai ales dacă învățăm să îl aplicăm într-un mod corect și eficient.

De unde? Din acest articol!

Acesta se găsește și în anumite alimente, fiind esențială sănătății pielii și ochilor. Pentru un aport de retinol poți consuma alimente precum pește, morcovi, ficat, caviar, brânzeturi, unt și gălbenuș de ou.

Dacă, totuși, nu dispui de răbdarea necesară până în momentul în care vei avea, din nou, o piele de vis sau doar nu ai timp pentru o rutină de îngrijire complexă, poți alege varianta mai rapidă și eficientă: crema Ridonela.

Aceasta este o cremă pe bază de plante, intens restructurantă, cu o formulă unică, destinată tuturor persoanelor care își doresc rezultate vizibile și rapide.

Este nevoie doar de aplicarea ei, într-un strat subțire, datorită faptului că aceasta conține o cantitate de ingrediente calitative, naturale, de două ori pe zi. Atât dimineața, cât și seara, pe tenul curat. Pătrunde rapid în piele și nu provoacă reacții adverse, datorită substanțelor pe bază de plante.

Comandă crema de pe ridonela.ro și profită de efectele sale benefice asupra pielii tale!

Cum funcționează retinolul pentru riduri?

retinol-riduri-ten

Retinolul pentru riduri oferă fermitate și rezistență pielii, cu ajutorul exfolierii acesteia.

  • Pătrunde în primul strat al pielii(epiderma) și o exfoliază, pentru a îndepărta celulele moarte, impuritățile și sebumul.
  • Când pătrunde în piele, retinolul stimulează producția de colagen și de elastină, astfel diminuând aspectul ridurilor.

Retinolul pentru riduri se diferențiază foarte tare de restul cosmeticelor, deoarece are această capacitate benefică și eficientă de pătrundere în straturile pielii. Astfel favorizează aspectul unui ten lipsit de imperfecțiuni, acționând și asupra acneei, petelor pigmentare, cearcănelor, și sănătos.

Ce beneficii are retinolul?

 

Beneficiile acestuia sunt numeroase, iar acestea sunt vizibile mai ales dacă retinolul este aplicat într-un mod corect.

Beneficiile retinolului pentru riduri:

  • Stimulează producția de colagen și de elastină, de celule noi, eliminând excesul de sebum și toate impuritățile.
  • Are efecte eficiente asupra tenului aflat în procesul de îmbătrânire, prevenind apariția ridurilor și diminuând aspectul celor deja existente, cu ajutorul producției de colagen.
  • Ajută în procesul de regenerare al pielii, datorită faptului că este un exfoliant foarte bun.
  • Întărește bariera naturală de protecție a pielii, protejând-o de factorii externi și de razele ultraviolete nocive.
  • Are efect antioxidant, oferind un scut protector și un aspect sănătos.
  • Oferă o nuanță uniformă pielii, iar dacă te confrunți cu o piele uscată vei căpăta un aspect mai strălucitor și mai sănătos.
  • Oferă luminozitate pielii.

Toate aceste beneficii te vor ajuta să ai un aspect de invidiat și o piele care se va simți extrem de fină, catifelată și îți va oferi încrederea de care ai nevoie.

Există mai multe tipuri de retinol?

 

Retinolul este de două tipuri:

  1. Natural – derivat din vitamina A
  2. Sintetic – produs în laboratoare, pentru a scădea reacțiile adverse

Cum îi recunoaștem pe ambalajele produselor?

Iată care sunt retinoizi naturali și care sunt cei sintetici:

  • Naturali: Retinol; Retinyl palmitate; Tretinoin; Retinaldehyde.
  • Sintetici: Tazarotene; Adapalene; Isotretinoin.

Pielea noastră procesează doar acidul retinoic. Retinolul este convertit de către pielea noastră în acest acid. După ce aplici produse pe bază de retinol acesta este transformat în acid retinoic de către enzimele pielii noastre, apoi urmează să acționeze la nivel celular și să își facă efectele.

Dacă, totuși, nu ești convins de utilizarea retinolului poți opta pentru o variantă care nu necesită foarte multă bătaie de cap, este rapidă și eficientă.

Crema Ridonela îți oferă piele sănătoasă, care va beneficia de toate vitaminele de care are nevoie. Ingredientele sale active sunt naturale, fără derivați chimici și petro-chimici care îți pot irita și afecta pielea.

Combate ridurile, petele maronii, cearcănele, pungile de sub ochi, datorită acestor ingrediente, în timp ce îi oferă multe alte beneficii, precum:

  • stimulează producția de colagen și elastină, cu ajutorul acidului hialuronic;
  • protejează pielea de factorii externi și de razele ultraviolete, datorită conținutului de niacinamidă, coenzima Q10, tens-up, vitamina E;
  • hidratează în profunzime, datorită uleiurilor de rodie, migdale, argan;
  • întârzie procesul de oxidare, datorită vitaminei E.

Te poți bucura de ea și o poți găsi pe ridonela.ro

Astfel, pui stop semnelor inestetice, care-ți dau bătăi de cap și care-ți opresc încrederea în propria persoană.

Cum să știi pe care să-l alegi?

 

Acesta este mai eficient dacă nu trece prin foarte multe etape de transformare.

Retinolul are nevoie de o trecere prin mai multe procese până devine acid retinoic, iar această transformare durează câteva săptămâni bune, ceea ce înseamnă că sunt necesare minim trei luni pentru a își face efectul.

Tretinoinul este cea mai pură formă a vitaminei A, făcând parte din categoria celor naturali.

Acesta:

  • este cel mai puternic, nu are nevoie de transformări suplimentare, fiind deja sub forma acidului retinoic
  • stimulează renegerarea celulară
  • este cel mai compatibil cu pielea noastră

Atenție, însă, înainte de a aplica tretinoinul este nevoie de un consult dermatologic și de recomandarea medicului dermatolog, întrucât acesta este de o sută de ori mai puternic decât retinolul. Dacă nu este potrivit pentru pielea ta, te vei confrunta cu iritații.

Cum să folosim retinolul pentru riduri?

 

Retinolul pentru riduri ar trebui folosit de persoanele cu vârstă peste 25 de ani, deoarece producerea de colagen și regenerarea celulară încep să scadă începând din această perioadă.

Aplică retinolul doar seara, pe tenul proaspăt curat și uscat.

Ai grijă să nu fie umed după curățare, deoarece apa favorizează pătrunderea mai rapidă a acestuia în piele și, astfel, pot apărea iritații!

  1. Aplică o cantitate mică de retinol pentru riduri pe degete și masează ușor întreg tenul timp de câteva minute până acesta pătrunde în piele, apoi aplică o cremă hidratantă.
  2. Aplică o cantitate mică de retinol și întinde produsul pe toată fața, apoi lasă-l 20 – 30 de minute să pătrundă în piele.
  3. Dacă te confrunți cu o piele sensibilă, folosește crema hidratantă cu 30 de minute înainte de aplicarea retinolului.

Cât de des trebuie aplicat retinolul pentru riduri?

retinol-pentru-riduri

Când începi să folosești retinolul pentru riduri trebuie să observi efectele și schimbările pe care acesta le aduce pielii tale, iar apoi să îți creezi o schiță, o rutină scrisă care te va ajuta să nu uiți când să îl aplici și să îl aplici eficient.

Mai ales dacă îți dorești rezultate, cu retinolul pentru riduri trebuie să ai răbdare.

Până îți creezi propria schiță, poți aplica retinolul pentru riduri astfel:

  • Primele două săptămâni aplică-l apoi lasă două zile pauză. Așadar, îl poți folosi luni și joi.
  • Începând cu a treia săptămână sau chiar a patra, în funcție de cum consideri că reacționează pielea ta. Dacă simți că a ajutat și că are nevoie de mai mult, poți începe din a treia săptămână să îl aplici timp de două zile, apoi pauză două zile și tot așa. De exemplu, vei aplica retinol pentru riduri luni, marți, vineri și sâmbătă.

Menține acest ritm timp de trei – patru luni, apoi poți începe să crești frecvența utilizării retinolului pentru riduri.

Atenție! Evită zona ochilor!

Nu te aștepta la rezultate vizibile într-un mod rapid, deoarece acesta funcționează dacă este aplicat pe o perioadă mai lungă de timp.

Pentru a avea grijă de pielea ta în timpul tratamentului cu retinol, aplică o cremă cu protecție solară, zilnic, și o cremă hidratantă.

 

Dacă, totuși, ai nevoie de o schimbare sau de o îmbunătățire eficientă, dar și rapidă, Ridonela este soluția ideală pentru tine!

O găsești pe ridonela.ro și te bucuri de o piele de vis, regenerată și sănătoasă într-un timp mai rapid.

Poate fi aplicată zilnic, de două ori chiar, nu necesită perioade de pauză, iar ingredientele nu îți vor oferi senzații de disconfort sau iritații.

Retinol pentru riduri – se poate combina cu alte produse?

 

Există câteva substanțe active cu care poți combina retinolul, însă este bine, înainte să o faci, să discuți cu un medic dermatolog despre asta, deoarece în compoziția oricărui produs mai pot exista și alte ingrediente care, probabil, nu sunt compatibile cu retinolul.

Poți combina retinolul pentru riduri cu următoarele:

  • Acid hialuronic – datorită faptului că acidul hialuronic reține apa în straturile pielii, acesta se combină perfect cu retinolul, deoarece poate preveni uscarea pielii, menținând-o hidratată.
  • Niacinamidă – aceasta protejează pielea de factorii externi și de razele solare, iar pielea are nevoie de asta în urma aplicării retinolului.

Ai grijă, pe lângă aceste două combinații care se potrivesc, cu ce nu ar trebui să combini retinolul.

Iată ce nu se potrivește cu retinolul.

Este bine să cunoști aceste produse, pentru a știi ce poți folosi și ce nu:

  • Alfa-hidroxi acid (AHA) şi Beta-hidroxi acid (BHA) – acești exfolianți, în combinație cu retinolul, pot fi extrem de dăunători pentru pielea ta și o pot usca foarte tare. Atât retinolul, cât și AHA și BHA sunt exfolianți, ceea ce înseamnă că vor irita pielea și nu ar trebui folosiți împreună.
  • Vitamina C – în combinație cu retinolul pentru riduri sunt incompatibile. Vitamina C funcționează cu un pH scăzut, aplicat ziua, în timp ce retinolul are nevoie de un pH neutru și acționează pe timp de noapte.
  • Acid glicolic – combinația celor două conduce către un rezultat tern, deshidratat.

Combină retinolul cu produse potrivite și ai grijă la combinațiile care îți pot afecta pielea.

Retinol pentru riduri și riscurile acestuia

 

În afara faptului că acest tratament pentru riduri necesită răbdare, este bine de știut faptul că pot apărea și anumite reacții nu tocmai plăcute din partea pielii noastre.

Iată care sunt riscurile utilizării retinolului pentru riduri:

  • iritarea pielii
  • uscarea intensă a pielii
  • mâncărimi
  • puruit
  • apariția eczemelor
  • buze foarte uscate și crăpate

De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să folosească retinolul pentru riduri, deoarece acesta poate afecta sănătatea copilului.

Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste reacții adverse consultă un medic dermatolog și stopează imediat folosirea retinolului pentru riduri, pentru a nu te confrunta cu reacții și mai severe și pentru a nu agrava situația.

Obține un ten perfect, lipsit de imperfecțiuni cu ingredientele naturale, care îți vor oferi un plus de sănătate și de luminozitate.