Riduri de expresie la 20 de ani

Vrei să scapi de inesteticele riduri de expresie la 20 de ani și să te bucuri de un ten neted și luminos? Găsește soluția perfectă în rândurile de mai jos.

Ridurile de expresie pot fi cu adevărat supărătoare, de aceea trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a reda frumusețea chipului tău.

Având în vedere că și tinerii suferă de pe urma acestor riduri, este important să te folosești de toate armele pe care le ai la îndemână.

Îndreaptă-ți atenția în special către remediile naturiste, pentru că îți oferă o mulțime de beneficii fără să aibă nici un fel de reacții adverse.

De ce apar ridurile de expresie la 20 de ani?

Riduri-de-expresie-la-20-de-ani-cauze

Sunt o mulțime de motive care stau la baza apariției acestor riduri de expresie la 20 de ani. Nenumărate tinere se confruntă cu problema ridurilor și a liniilor fine apărute la nivelul tenului.

Desigur că prima întrebare care îți vine în minte este care sunt cauzele apariției ridurilor și ce poți face pentru a le preveni ?

20 de ani e vârsta la care tenul ar trebui să arate cel mai bine, însă totuși încep să apară diferite semne de îmbătrânire prematură a pielii. 

Iată câteva dintre motivele pentru care apar ridurile:

 • Mimica excesivă

Expresiile faciale ocupă un loc de top în lista acestor motive, pentru că tinerii obișnuiesc să fie foarte expresivi atât prin gesturi, cât și prin diferite grimase. Atunci când tinerii vorbesc de cele mai multe ori însoțesc cuvintele cu gesturi și mimica, pentru că în acest fel consideră că sunt înțeleși mai bine.

Așa se explică apariția acestor riduri de expresie la 20 de ani. Ridurile se accentuează tot mai mult pe măsură ce se fac în mod repetat aceleași figuri. Mușchii feței se contractă de fiecare dată când faci câte o expresie facială, creând astfel pliuri ce se adâncesc pe față. Acestea apar în special pe frunte, în zona ochilor și în zona gurii.

Pentru îndepărtarea semnelor lăsate de mimică poți folosi crema Ridonela, care are un efect uimitor in netezirea pielii. 

 • Adoptarea unei posturi greșite în timp ce folosești telefonul mobil

Tinerii folosesc foarte des telefonul mobil pentru a vorbi, a trimite mesaje sau pur și simplu pentru a sta pe Internet sau a verifica rețelele sociale. Acest obicei duce la o postură greșită, care accentuează ridurile la nivelul gâtului, a feței, dar și a ridurilor de expresie.   

Atunci când te concentrezi asupra unui lucru te încrunți, la fel cum se întâmplă și când privești ecranul telefonului. Cu cât stai mai mult cu ochii în telefon, cu atât mai mult riști să ai riduri tot mai accentuate.

Dacă obișnuiești să stai ore întregi în fața monitorului este important să faci cu regularitate pauze pentru a-ți odihni privirea și musculatura feței și a împiedica apariția acestor riduri de expresie la 20 de ani.

 • Stilul de viață nesănătos

Desigur că distracția face parte din viața tinerilor, pentru că este vorba despre o perioadă a explorării și a experimentării a tot ce e nou. Unii tineri obișnuiesc să includă în distracție și câteva obiceiuri nocive, ceea ce mai târziu își va pune amprenta în mod negativ asupra sănătății și frumuseții. Fumatul, consumul de alcool și nopțile pierdute afectează pielea și duc la apariția prematură a acestor riduri de expresie la 20 de ani.

Alcoolul are efect inflamator, provocând înroșirea pielii și accentuarea vaselor capilare și duce la deshidratarea tenului facilitând formarea ridurilor premature. Fumatul, datorită substanțelor toxice conținute de fum, reprezintă un alt obicei care duce la îmbătrânirea prematură a pielii și la apariția acestor riduri de expresie la 20 de ani.

 • Expunerea excesivă la soare

Majoritatea semnelor de îmbătrânire la nivelul pielii sunt cauzate de expunerea îndelungată la soare, fără nici un element de protecție. Razele UVA și UVB degradează ADN-ul celulelor, astfel că apar o mulțime de celule moarte iar pielea devine uscată și va avea un aspect tern. Ca metodă de prevenție se recomandă limitarea expunerii excesive la soare și folosirea unei creme cu factor de protecție solară zilnică indiferent de anotimp. 

Atât vara cât și iarna soarele acționează în mod negativ asupra sănătății pielii. Iarna razele soarelui se reflectă în zăpadă și sunt mai puternice decât te-ai fi așteptat. Atât soarele cât și solarul, care este foarte popular în rândul persoanelor tinere, au efecte nocive asupra pielii. 

Adoptând aceste metode de prevenție te vei asigura că pielea ta va arăta la fel de bine și va fi la fel de sănătoasă la 20 de ani dar și la 30. Ține cont de faptul că soarele îmbătrânește pielea și crește riscul apariției acestor riduri de expresie la 20 de ani dar și a apariției cancerului de piele.

 • Spălarea agresivă a tenului

Tenul este protejat de un strat natural uleios, dat de sebum. Rolul sebumului este de a menține hidratarea pielii și de a o proteja de factorii de mediu, cum ar fi vântul sau poluarea. Dacă te speli prea des pe față riști să elimini acest strat protector, ceea ce duce în mod automat la uscarea tenului și la apariția prematură a ridurilor. Nu te spăla niciodată pe față cu apă fierbinte pentru că aceasta usucă pielea, ceea ce înseamnă că este mult mai predispusă la formarea ridurilor. De asemenea, nu este recomandat nici să exfoliem tenul mult prea des. 

 • Folosirea produselor cosmetice nepotrivite

De asemenea, folosirea produselor nepotrivite de îngrijire a pielii duce la formarea și accentuarea ridurilor. Pielea uscată trebuie să fie intens hidratată dar cremele cu o textură ușoară nu oferă rezultatele optime. Folosirea produselor nepotrivite duc la deshidratarea pielii și la apariția acestor riduri de expresie la 20 de ani. În plus, produsele de machiaj folosite în exces sau produsele de calitate inferioară, ce conțin substanțe nocive, îmbătrânesc tenul. Nu trebuie să mergi niciodată la somn machiată deoarece acest lucru are repercursiuni negative asupra frumuseții pielii.  

Cum prevenim ridurile de expresie la 20 de ani?           

Liniile fine au tendința de a se adânci tot mai mult cu timpul din cauza factorilor de stres, care acționează în mod negativ asupra pielii. Vestea bună este că poți lua măsuri imediate pentru estomparea lor. 

Iată ce ar trebui să faci pentru prevenirea apariției acestor riduri de expresie la 20 de ani:

 • Hidratare

Respectă o rutină zilnică de hidratare, deoarece această ajută la estomparea ridurilor din jurul ochilor, din jurul buzelor și dintre sprâncene. O piele hidratată va fi mult mai întinsă și va împiedica apariția cutelor inestetice în timp ce o piele deshidratată  si uscată este predispusă la riduri.

 • Sport

Efectuarea exercițiilor zilnice cel puțin 30 de minute pe zi are un efect extraordinar asupra estompării ridurilor de expresie. Sportul oferă un plus de sănătate organismului și stimulează fluxul sangvin.

 • produse anti-aging

De îndată ce observi apariția acestor riduri de expresie la 20 de ani, este important să folosești diverse creme și soluții naturale  pentru a estompa aspectul liniilor adâncite de pe față și a hidrata tenul în profunzime.

 • dietă echilibrată

O dietă echilibrată conferă surplusul de vitamine și minerale de care organismul are nevoie zilnic.  Aceasta reprezintă un alt factor care influențează în mod pozitiv prevenirea apariției unor riduri de expresie la 20 de ani. Se recomandă consumul de fructe și legume proaspete în fiecare zi, carne de pui și peste, semințe de în, nuci, alune și ulei de măsline. Nu este indicat consumul de alimente prăjite sau procesate.

 

Ridurile de expresie au tendința de a se adânci pe măsură ce timpul trece de aceea este foarte important să adopți anumite metode de prevenție cât mai devreme pentru a nu fi nevoită să faci corectarea acestor riduri de expresie la 20 de ani pe cale chirurgicală.

Adoptă o rutină alimentară adecvată, fă cât mai multe exerciții fizice, îngrijește-ți tenul în mod corespunzător pentru că toate aceste obiceiuri îmbunătățesc calitatea vieții la maxim și minimizează apariția acestor riduri de expresie la 20 de ani.

De asemenea, este foarte important sa acorzi atentia binemeritata utilizarii zilnice a SPF-ului. Alege sa folosești o cremă solară cu factor de protecție minim 30, pentru a te bucura de rezultatele dorite.

In plus, somnul este la fel de important, deoarece odihna ajuta la menținerea elasticității și sănătății pielii. 

Cum să îngrijim tenul la 20 de ani?                                     

La 20 de ani organismul este în cea mai bună formă, atingând apogeul. Este vârsta la care tenul deține toate resursele necesare pentru a-l susține în mod natural. 

Iată ce ar trebuie să faci pentru a-ți întreține tenul în mod corespunzător:

 • hidratare

Rutină de îngrijire trebuie axată în primul rând pe hidratare și pe prevenirea efectelor negative pe care mediul și stilul de viață le pot avea asupra pielii. Atenția pe care o acorzi tenului la 20 de ani te ajută să arăți la fel de bine și pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Folosește creme hidratante potrivite tipului tău de ten pentru a păstra umiditatea optimă și elasticitatea pielii. Este foarte important să ne obișnuim sa folosim zilnic o cremă de ochi, pentru ca în jurul ochilor apar riduri cel mai rapid, deoarece pielea este mult mai subțire. 

 • demachiere

De asemenea, demachiază-ți tenul cu foarte multă atenție, pentru a-l curăța cât mai bine în profunzime. Folosește un demachiant adecvat tipului de ten. Folosește servețele demachiante doar ocazional iar în rest folosește apa micelara pentru demachiere, sau alte produse care nu conțin alcool sau alte substanțe nocive care pot avea repercursiuni negative asupra pielii. Demachiază-te de 2 ori pe zi atât dimineața cât și seara, pentru a păstra tenul cât mai curat.

 • Limitarea consumului de alcool și fumat

Pentru a-ți păstra pielea cât mai frumoasă și sănătoasă fără riduri de expresie la 20 de ani, este indicat să renunți la obiceiurile nocive cum ar fi consumul de alcool și fumatul. Acestea duc la îmbătrânirea pielii și o fac să aibă un aspect tern și uscat.

 • Odihnă suficientă

Lipsa somnului are efect negativ asupra tenului și duce la deshidratare. Pielea din jurul ochilor se degradează mai repede, deoarece este mai fină și delicată, favorizând apariția cearcănelor și a ridurilor. Cea mai bună metodă de tratare a lor este să previi apariția acestor riduri de expresie la 20 de ani, acordând atenția binemeritată sfaturilor de mai sus.

La fel de importante sunt și procedurile de exfoliere și curatare a tenului care trebuie făcute în mod periodic.

Specialiștii recomandă exfolierea doar o dată pe lună, cu produse exfoliante naturale ce conțin particule abrazive însă curățarea tenului trebuie făcută zilnic, folosind produse delicate adaptate tipului tău de ten. Pentru exfoliere se lasă produsul să acționeze timp de 15-20 de minute, astfel încât toate celulele moarte sunt îndepărtate de la suprafața pielii. După aceea trebuie să clătești cu apă din abundență și vei observa ca tenul devine fin si catifelat.  pentru curatarea pielii se întind soluțiile demachiante cu ajutorul unei dischete pe toată fața, ceea ce îi conferă un aspect proaspăt și plin de vitalitate.

Cum scăpăm de ridurile de expresie la 20 de ani? 

Riduri-de-expresie-la-20-de-ani-remedii

Pentru a scăpa de aspectul inestetic al ridurilor de expresie este important să folosești câteva produse adjuvante care fac adevărate minuni pentru pielea ta. 

Fie că îți îndrepți atenția către remediile naturiste sau ești adeptul tratamentelor cosmetice este indicat să nu pierzi din vedere posibilitatea de a folosi crema Ridonela, ce reprezintă un mix de ingrediente active ce au grijă de pielea ta. 

Această crema accelerează producția de colagen și elastina pentru că își aduce un raport extrem de eficient datorită conținutului de acid  hialuronic și colagen vegetal. În plus, ajută la stimularea formării celulelor tinere din profunzime, datorită proprietății squalanului de măsline și vitaminei E. Micșorează porii în mod vizibil și curată pielea în profunzime, tratând eficient și alte afecțiuni ale tenului. Datorită efectului unic această crema hidratează, luminează și uniformizează tenul.

Pentru estomparea acestor riduri de expresie la 20 de ani, pielea are nevoie de un ingredient important cum este vitamina C.

Aceasta conferă proprietăți anti-aging, un plus de luminozitate și oferă un tonus excelent.

Vitamina C se regăsește în citrice, morcovi, cătină, coacăze și kiwi sau poate fi administrată că supliment alimentar.

De asemenea, SPF-ul este cel mai important ingredient de folosit la 20 de ani pentru prevenirea apariței ridurilor noi și reducerea accentuării ridurilor existente. Pentru a avea un ten luminos și sănătos, este important să folosești o crema cu factor de protecție de minim 30.

Riduri de expresie la 20 de ani – tratamente, produse cosmetice sau remedii naturiste?                                           

 • Tratamente cosmetice – exfoliere chimică sau mecanică

La 20 de ani, reînnoirea celulară se face într-un ritm destul de rapid, deci nu este nevoie să exfoliezi tenul mai des decât o dată pe săptămână. 

Pentru exfoliere se folosesc acizi ce oferă un peeling ușor, în special pentru tenul cu imperfecțiuni.

Tratamentul de exfoliere reprezintă procesul de înlăturare a celulelor moarte ce se regăsesc în stratul superior al pielii. Acesta poate fi făcut în mod mecanic, prin folosirea unor particule abrazive, sau chimic, prin folosirea unor acizi slabi.

Pentru exfolierea mecanică poți folosi un exfoliant cu bicarbonat de sodiu, care datorită particulelor din componența sa acționează în mod blând și delicat cu pielea.

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă și un gel de curățare și vei obține o pastă omogenă. Întinde pe față și lasă să acționeze 10 minute înainte de a-l îndepărta cu apă călduță.

Pentru exfolierea chimică se folosesc acizii exfolianti, ce pătrund în interiorul porilor și îndepărtează excesul de sebum și impuritățile. 

Poți să îți faci o exfoliere chimică la dermatolog sau la cabinete de estetică, dar și acasă, cu diverse produse care conțin agenți de exfoliere pe care le poți cumpără din farmacie.

Exfolierea te ajută să îmbunătățești aspectul general al pielii și contribuie la în mod evident la indepartatrea reziduurile de epiderma ce scot în evidență aceste riduri de expresie la 20 de ani, astfel că aspectul lor va fi mult mai puțin vizibil.

În acest fel, pielea ta va absorbi mult mai ușor produsele de hidratare, cum ar fi creme și serumuri de hidratare, care imediat ce se aplică vor ajunge direct la celulele noi din piele. Dacă ai un strat de piele moartă pe față, absorbția cremelor se va face cu dificultate. Prin exfolierea regulată elimini acest strat, asigurând regenerarea celulelor.

Nu este recomandat pentru cei cu pielea sensibilă, care prezintă tăieturi sau leziuni.

 • Produse cosmetice 

Cremele hidratante atât de zi cât și de noapte, ajută la prevenția și îndepărtarea acestor riduri de expresie la 20 de ani. Sunt de preferat cremele ce conțin acid hialuronic, pentru efectul intens de hidratare al pielii. 

 • Remedii naturiste 

Folosirea unei creme pe bază de ingrediente naturale reprezintă cea mai bună opțiune. Crema Ridonela face parte din cremele realizate pe baza ingredientelor naturale. Ai toate motivele pentru care merită să o folosești deoarece stimulează producția de colagen, netezește ridurile, inhibă procesele oxidative ale celulelor si are un rol regenerator și reparator. Se aplică ușor, se absoarbe rapid în piele și oferă rezultate unice care se mențin pentru timp îndelungat. 

Pentru cei care preferă măști realizate în casă, avem câteva soluții.

Măștile realizate în casă ajută la îndepărtarea acestor riduri de expresie la 20 de ani. Acestea nu conțin aditivi, conservanți sau alte ingrediente artificiale, astfel că merită din plin toată atenția. Ingredientele naturale nu conferă nici un fel de reacții adverse și ajută la obținerea unor rezultate vizibile, care se mențin pe termen lung.

Iată care sunt măștile pe care putea să le faci și tu din ingrediente comune care se regăsesc în fiecare casă:

 • Mască de față cu aloe vera care se face din amestecarea a 3 lingurițe de gel de Aloe Vera cu 3 lingurițe de miere și 1 albuș de ou. Aloe Vera are efecte antiinflamatoare, analgezice și antiseptice, mierea are efect cicatrizant iar albusul de ou ajută la hidratarea pielii. Amestecă ingredientele, întinde pe față și folosește această mască de 3-4 ori pe săptămâna, pentru minim 4 saptamani.
 • Mască de față cu avocado conține o jumătate de avocado și un strop de ulei de măsline. Această mască ajută la menținerea hidratării, datorită acizilor din avocado și la regenerarea pielii datorită faptul că uleiul de măsline este un antioxidant puternic ce protejează și întinerește pielea. Amestecă ingredientele întinde ușor pe față, lasă să acționeze 20 minute și repetă procedura zilnic pentru o lună, pentru a împiedica apariția acestor riduri de expresie la 20 de ani. 
 • Mască facială cu castravete, care se realizează dintr-o jumătate de castravete și a 3 pliculețe de ceai de mușețel. Castravetele are același PH ca al pielii iar datorită conținutului de apă din compoziția sa ajută la hidratarea pielii. Ceaiul de mușețel  reface echilibrul pielii și îndepărtează inflamațiile și ridurile. Pune castravetele mărunțit în ceai și întinde amestecul pe față. Lasă să acționeze 30 minute, apoi clătește cu apă. Repetă operațiunea pentru 3 săptămâni în fiecare seară înainte de culcare.

 

În concluzie, poți să optezi pentru tratamente cosmetice, remedii naturiste sau produse cosmetice în funcție de preferințele tale, pentru a scăpa de aceste riduri de expresie la 20 de ani.

Toate îți oferă beneficii uimitoare dacă sunt folosite cu rigurozitate și se respectă toate instrucțiunile necesare. 

Alege ceea ce este mai potrivit pentru tine și bucură-te din plin de o piele netedă cu aspect strălucitor și fin.