Riduri din jurul ochilor – cum le combatem în mod natural?

Vrei să ai din nou un ten frumos, dar nu știi ce să faci cu ridurile din jurul ochilor? Acestea apar când zâmbim sau când folosim alte expresii faciale. 

Te deranjează și nu știi cum să scapi de ele? Iată câteva trucuri de care te poți folosi.

Ce sunt ridurile din jurul ochilor?

Ridurile din jurul ochilor, în general apar primele și implicit, atrag multă atenție.

Acest lucru este cauzat de faptul că pielea din jurul ochilor este incredibil de subțire și se subțiază odată cu înaintarea în vârstă (din cauza pierderii de colagen și elastină), astfel încât zona de sub ochi este prima care își pierde din fermitate.

Pielea din jurul ochilor este una dintre cele mai subțiri părți ale pielii și este foarte fragilă.

Deoarece epiderma este atât de subțire, pielea din jurul ochilor este mult mai sensibilă la razele solare UV, poluare și stresul oxidativ.

Dacă nu știai acest lucru până acum, persoanele cu ten mai deschis au mai multe șanse să aibă riduri în jurul ochilor, deoarece tenul mai închis la culoare conține mai mult pigment, iar acești pigmenți acționează ca o protecție solară naturală și astfel vor preveni accelerarea descompunerii colagenului și elastinei din piele.

Ridurile din jurul ochilor sunt cele mai frecvente la persoanele cu circulație proastă, pielea foarte uscată și cu alergii.

De ce?

Alergiile provoacă inflamație, inflamația accentuează creșterea în volum și reduce fluxul de sânge, ceea ce duce la o rată crescută de deteriorare a colagenului și a elastinei din piele.

Combate ridurile din jurul ochilor într-un mod natural 

Probabil cauți o modalitate de a estompa ridurile din jurul ochilor, de ceva timp.

Aici vei găsi modalitatea corectă de a o face.

Există două metode pentru început, metoda naturală și metoda mai puțin naturală, prin care poți combate ridurile din jurul ochilor.

În ceea ce privește remediile naturiste, avem o mulțime de moduri de a scăpa de riduri, însă crema pentru ridurile din jurul ochilor este una dintre soluțiile fantastice ale acestei probleme. 

Probabil te întrebi de ce această cremă? Deoarece conține un amestec de substanțe active, care sunt făcute să acționeze exact asupra ridurilor din jurul ochilor, conținutul ei este foarte specific pentru riduri, pentru producția de colagen și a elastină, pentru hidratarea pielii, pentru întinerire… are tot ceea ce ai nevoie pentru ca ridurile din jurul ochilor să dispară. 

Citește mai jos despre ce cremă este vorba.

Cremă naturală pentru ridurile din jurul ochilor 

Ridonela – această cremă unică face minuni când vine vorba despre ridurile din jurul ochilor, este foarte bună și utilizând-o pe piele, o face pe aceasta hidratată și netedă.

Acidul hialuronic acționează asupra ridurilor din jurul ochilor, te face să arăți mai tânără și mai frumoasă. 

Niacinamida ajută la menținerea hidratării și la reducerea ridurilor din jurul ochilor, îmbunătățește aspectul stării generale a pielii.

Este foarte bine tolerată de orice piele.

Pe lângă aceste două substanțe, Ridonela conține si extract de viță roșie care protejează pielea de îmbătrânirea prematura, îmbunătățește tonusul si elasticitatea pielii.

Conține TensUp, un antioxidant puternic cu efecte anti-îmbătrânire recunoscute.

Mai multe ingrediente și informații despre acest produs găsești pe site-ul ridonela.ro, de unde poți și comanda produsul.

Retinol

Ai auzit de retinol? Știi cât de eficient este?

Retinolul poate stimula metabolismul celulelor pielii și poate stimula producția de colagen.

De fapt, determină celulele să creadă că sunt mai tinere decât sunt în realitate, apoi acționează repede pentru a întineri pielea din jurul ochilor și pentru a o lăsa fără riduri.

Colagenul este cel care netezește pielea și, după cum știi deja, cu cât ai mai puțin colagen în piele, cu atât vei avea mai multe riduri.

Magia lui constă în faptul că este capabil să restaureze textura pielii, să o facă netedă și strălucitoare. 

Din păcate, trebuie menționat și faptul că are efecte secundare, așa că vom strica puțin ideea despre el.

Efectele secundare pot include roșeață, mâncărime și descuamarea pielii.

Riscul poate fi, de asemenea, mai mare dacă utilizezi mai mult de un produs care conține retinol în același timp.

Datorită pericolului de sensibilitate la soare, cel mai bine este să aplici retinolul peste noapte.

Vitamina E

Vitamina E este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătatea și aspectul pielii.

Dacă ai inflamație a pielii sau dorești să arăți mai tânără, o poți aplica local pe față pentru a reduce inflamația.

Cel mai bine este să o aplici înainte de culcare, astfel încât să se absoarbă frumos pe timpul nopții.

Dacă începi să utilizezi această vitamină, vei observa o diferență în fermitatea și structura pielii feței.

Ameliorează aspectul de hiperpigmentare și ridurile din jurul ochilor. 

Cum se folosește?

Foarte ușor, trebuie doar să iei o linguriță de vitamina E (poate fi sub formă de extract), să freci bine, să masezi ușor fața și apoi după 20 de minute să clătești fața cu apă călduță.

Alte remedii naturale pentru ridurile din jurul ochilor

Există și alte moduri naturale pentru combaterea ridurile din jurul ochilor, așa că cei care preferă aceste metode pot folosi următoarele sfaturi.

  • Masaj facial – unii chiar recomandă masajul facial sau facial yoga pentru a ajuta la stimularea fluxului sanguin și la combaterea liniilor fine și a ridurilor din jurul ochilor.

Aceste exerciții includ întinderea mușchilor faciali și apăsarea sau atingerea anumitor puncte din jurul ochiului pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

  • Peeling-ul pielii din jurul ochilor – exista produse cosmetice naturale care sunt destinate doar zonei din jurul ochilor, pentru a face exfolierea pielii, astfel încât să le poți folosi pentru a îndepărta celulele moarte.

Acest proces ajută la crearea de noi celule și, de asemenea, estompează ridurile din jurul ochilor.

Oferă pielii elasticitate, umiditate și strălucire.

Fii atentă la ce produse folosești, să fie exclusiv pentru zona din jurul ochilor, pentru că pielea este foarte subțire și sensibilă și este foarte important să alegi produsul potrivit.

Mască naturală pentru ridurile din jurul ochilor

riduri din jurul ochilor masca

Măști de față – măștile sunt concepute pentru a hrăni, echilibra și reînnoi pielea, iar toate acestea sunt bune și ajută la prevenirea ridurilor din jurul ochilor. Poți face o mască de față din:

  • Castravete – este plin de vitamina C care este un antioxidant natural. Întărește, luminează, și promovează refacerea celulelor pielii și creșterea colagenului. Vitamina C previne hiperpigmentarea și ridurile din jurul ochilor cauzate de razele UV. Punerea de felii de castraveți pe ochi este foarte bună pentru ridurile din jurul ochilor și este o metodă populară de mulți ani.
  • Banane – Știi că poți să faci o mască cu banane și să o aplici pe față? Este considerat că masca de față cu banane poate ajuta la creșterea colagenului cu ajutorul dioxidului de siliciu, diminuând astfel ridurile din jurul ochilor.
  • Ceai verde – Cercetările au arătat ca ceaiul verde poate ajuta și la prevenirea ridurilor din jurul ochilor. Conține polifenoli care prezintă nu numai proprietăți antioxidante, ci și antimelanogene și ajută la combaterea ridurilor din jurul ochilor. Flavonoidele din ceaiul verde, despre care poate ai auzit în mai multe reclame despre ceai, au și proprietăți anti-îmbătrânire. În final, ceaiul verde te poate ajuta să îți menți pielea sănătoasă și strălucitoare.
  • Ceai de rodie – acest ceai ajută la formarea colagenului si elastinei, care, după cum știi, asta duce la estomparea ridurilor din jurul ochilor si la refacerea pielii feței.

Cele mai bune uleiuri pentru ridurile din jurul ochilor

  • Uleiul de argan – uleiul de argan este bogat in acizi grași esențiali, are proprietăți hidratante, anti-îmbătrânire si antioxidante. Este una dintre cele mai bune substanțe anti-îmbătrânire, deoarece are un conținut ridicat de acid linoleic, care crește elasticitatea pielii și îngustează porii.
  • Uleiul de masline – acest ulei hidratează pielea si reduce pierderile de apă.Proprietățile sale antioxidante protejează celulele pielii de deteriorare, de asemenea de îmbătrânirea prematură, precum și de semnele de iritație sau roșeață. Uleiul de măsline este bogat în vitaminele A, D, K și E, este bun pentru reducerea stresului oxidativ asupra pielii, care altfel poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii.
  • Uleiul de jojoba – uleiul de jojoba este foarte des folosit pentru piele si problemele acesteia. Știi de ce? Protejează pielea de pierderea umidității și acționează, de asemenea, ca un antioxidant. Reglează producția de sebum, protejează pielea de diverse infecții, acnee și riduri.
  • Uleiul din sâmburi de struguri – bogat in vitaminele C, D, E, beta-caroten și proantocianidine, toți antioxidanți puternici care protejează pielea de îmbătrânirea prematură. Strugurii negri conțin resveratrol, un ingredient activ care are proprietăți antitoxice și încetinește îmbătrânirea.
  • Uleiul din semințe de chimen negru – acest tip de ulei menține pielea elastică, o ajută să rețină umiditatea și luptă împotriva radicalilor liberi nocivi care provoacă ridurile în jurul ochilor și liniile fine.

Cum să previi formarea ridurilor din jurul ochilor?

1. Suferi de alergii?

Știi că alergiile cauzează adesea inflamații în jurul ochilor, îți pot face ochii să lăcrimeze. Ce se întâmplă atunci? Avem obiceiul de a ne freca ochii din cauza simptomelor alergice care duc la roșeață în jurul ochilor și astfel pielea va deveni uscată.

Tratarea simptomelor de alergie poate oferi feței tale un aspect mai relaxat și, de asemenea, poate proteja pielea pe termen lung și poate preveni ridurile din jurul ochilor.

2. Mănâncă sănătos!

O dietă sănătoasă, echilibrată, cu un amestec de vitamine, nutrienți și grăsimi sănătoase, este cheia pentru îmbunătățirea aspectului pielii tale. Vitamina C, vitamina A și vitamina E sunt adesea folosite în componența produselor de îngrijire a pielii.

Încorporarea alimentelor bogate în aceste vitamine în dieta ta va ajuta pielea să formeze noi celule sănătoase. Consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele de pădure, nucile și legumele de culoare verde închis ajută la menținerea sănătății pielii.

3. Există alimente care sunt chiar surse de colagen, majoritatea sunt alimente bogate în proteine, iar printre acestea se numără carnea de vită, puiul, peștele, fructele de mare și ouăle.

4. Soare, soare și iar soare…

Știm deja că tuturor ne place să avem un ten închis la culoare și ciocolatiu, dar tot ceea ce este frumos poate fi și dăunător. Pentru a preveni apariția ridurilor din jurul ochilor, este foarte important să te protejezi de soare, așa că este necesar să aplici o cremă anti-UV de fiecare dată când vrei să faci o plimbare prin soare.

5. Ai grijă cum dormi!

Poate sună ciudat și e greu să gândești cum să dormi atunci când te pui la somn, este un moment în care trebuie să te odihnești și nu șă îți faci griji cum și pe ce parte să dormi.

Cu toate acestea, reține că și acest lucru poate ajuta la formarea ridurilor din jurul ochilor.

Dacă dormi pe o parte sau pe burtă – aceste două poziții fac ca fața ta să fie direct pe pernă, astfel pielea este încrețită, iar aceasta în timp poate contribui la apariția liniilor fine și a ridurilor din jurul ochilor. De ce se întâmplă asta?

La fel ca în cazul mișcărilor faciale, în timp pielea nu mai poate reveni la poziția inițială din cauza pierderii elasticității și a colagenului.

6. Ia mereu cu tine ochelarii de soare.

Fie că este iarnă, vară, vreme însorită sau puțin înnorată, știi că razele UV pătrund prin nori și dăunează ochilor și pielii din jurul ochilor.

Chiar dacă ai aplicat protecție solară, pune-ți totuși și ochelarii de soare pentru a avea o protecție suplimentară.

7. Nu uita să te demachiezi înainte de culcare!

Fetele care poartă machiaj ar trebui să aibă grijă să se demachieze și să se spele pe față în fiecare seară.

Acest lucru este foarte important deoarece pielea întinerește în timp ce dormi.  Orice daună, ca să spunem așa, care a apărut în timpul zilei poate fi reparată. Cu toate acestea, dacă nu te demachiați vei reduce capacitatea pielii de a se regenera.

Tipuri de riduri din jurul ochilor

Exista mai multe tipuri de riduri din jurul ochilor, în funcție de piele, pot fi linii fine din jurul ochilor sau riduri adânci.

Liniile fine sunt mai ușor de estompat, pentru că nu sunt atât de adânci și sunt situate pe suprafața pielii, iar ridurile adânci din jurul ochilor, sunt puțin mai greu de vindecat, dar tot nu este imposibil.

De ce apar ridurile din jurul ochilor?

Cea mai frecventă cauză a apariției liniilor fine și a ridurilor din jurul ochilor este pur și simplu îmbătrânirea.

Dar există și alți factori care pot fi evitați:

1. Razele UV ​​

Razele ultraviolete (UV) dăunătoare descompun colagenul din piele. Colagenul este principala proteină din țesutul pielii și este esențial pentru ca structura pielii să fie menținută în timp. Razele ultraviolete pot duce la formarea ridurilor din jurul ochilor din cauza expunerii neprotejate la soare, precum și de la solar.

2. Țigărilefolosirea țigărilor duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii, si astfel la formarea ridurilor în jurul ochilor. Fumatul îți expune pielea la stres oxidativ suplimentar, diminuându-i colagenul și elastina. De asemenea, fumatul îngustează vasele de sânge de pe față, interferând cu circulația în vasele de sânge și privând pielea de vitamina A.

3. Expresiile feței – expresiile faciale, cum ar fi zâmbetul, încruntarea sau mișcarea sprâncenelor, pot provoca riduri în jurul ochilor. Chiar și obiceiurile tale de somn pot cauza linii fine în jurul ochilor, dacă dormi cu fața direct pe pernă în fiecare noapte. Pielea ta își pierde apoi elasticitatea și capacitatea de a se reface.

4. Vârsta – nimeni nu poate sări peste această parte a vieții, toată lumea va avea riduri mai devreme sau mai târziu. Îmbătrânirea pielii feței duce la formarea liniilor fine și a ridurilor din jurul ochilor.

Asta este tot?

Există doar aceste metode pentru combaterea ridurile din jurul ochilor? Nu! Mai avem altele, dar sunt proceduri cosmetice care aduc cu ele efecte secundare sau pentru care ai nevoie de mai mulți bani ca să ți le permiți.

Metode cosmetice pentru combaterea ridurilor din jurul ochilor

riduri-din-jurul-ochilor-tratament

Dacă remediile naturiste nu ți se potrivesc si preferi să alegi o cale cosmetică, îți prezentăm câteva metode prin care poți scăpa de liniile fine si ridurile din jurul ochilor, dar nu uita ce vine la pachet împreună cu acestea: efecte secundare și solutii pe termen scurt.

Botox

Botoxul oprește mișcările musculare care provoacă liniile fine și ridurile din jurul ochilor.

Prin paralizarea mușchilor, ridurile din jurul ochilor cauzate de mișcările mușchilor din jurul ochilor sunt reduse la minim.

O cantitate mică de botox este injectată în mușchii țintă de sub ochi, diminuând aspectul ridurilor și determinând relaxarea zonei. Deși această metoda este aproape cea mai căutata, nu este singura soluție – mai ales pentru zona de sub ochi, care este foarte sensibilă. Această metodă este eficientă, dar nu este de lungă durată și este, de asemenea, destul de costisitoare.

Tratamente cu laser

Laserul devine din ce în ce mai popular ca tratament pentru combaterea ridurilor din jurul ochilor.

Este o procedură care permite îndepărtarea eficientă și mult mai rapidă a ridurilor din jurul ochilor decât alte tratamente. Chiar și cele mai pronunțate linii, riduri și imperfecțiuni ale pielii pot fi îndepărtate.

Laserele, precum Fraxel (care este numele pentru o întreagă clasă de lasere folosite pentru regenerarea pielii), funcționează prin străpungerea unor găuri microscopice în piele pentru a stimula producția de colagen și elastină și astfel diminuează ridurile și liniile fine din jurul ochilor. Dezavantajul acestei metode este că este destul de dureroasă. Pielea ta va arăta și se va simți arsă de soare timp de câteva zile, iar apoi va fi foarte uscată în următoarele două săptămâni.

Microneedling 

Microneedling presupune utilizarea unui dispozitiv specific pe pielea feței, care are o rolă cu o mulțime de microace.

În timpul acestei proceduri, se folosesc microacele pentru a executa perforații pe piele, după care se poate aplica o cremă sau un ser pentru piele.

Pe măsură ce pielea se vindecă, colagenul este stimulat, îmbunătățind liniile fine și textura pielii. În esență, se deteriorează pielea pentru a se auto-vindeca și a se obține o piele nouă și mai tânără. Microneedlingul ajută la strângerea, completarea și refacerea texturii pielii, ceea ce reduce în cele din urmă semnele vizibile ale ridurilor din jurul ochilor, la fel și cearcănele. De asemenea, trebuie menționate și dezavantajele acestei proceduri – cel mai important lucru de știut este că acest tratament durează 4-6 săptămâni, este necesar să faci procedura o dată pe săptămână pentru a obține niște rezultate mai bune, uneori chiar mai mult.

Poate fi destul de dureroasă, mai ales pentru persoanele care au pielea facială mai sensibilă.

Microdermabraziunea 

Microdermabraziunea este o procedură populară și minim invazivă folosită pentru a exfolia pielea feței. Se folosește și un aparat cu vârf de diamant, care este adesea folosit pe părțile sensibile ale pielii, cum ar fi ochii. Microdermabraziunea îndepărtează celulele moarte de pe suprafața pielii și accelerează circulația în zona pielii care este sub presiune.

La finalul tratamentului se vor aplica pe piele cremă hidratanta si protecție solara.

Avem mai multe tipuri de instrumente pentru microdermabraziune:

  • Instrumentul cu vârf de diamant este conceput pentru a exfolia ușor celulele moarte ale pielii. În același timp, le va absorbi imediat. Acest tip de aplicator de microdermabraziune este folosit de obicei în zonele mai sensibile ale feței, cum ar fi ochii.
  • Microdermabraziunea cristalină folosește un instrument care emite cristale pentru a le pulveriza ușor pe piele pentru a îndepărta straturile exterioare ale pielii. Precum un instrument cu vârf de diamant, celulele moarte ale pielii sunt absorbite imediat. Diferitele tipuri de cristale care pot fi utilizate includ oxid de aluminiu și bicarbonat de sodiu.
  • Hidrodermabraziunea este o metodă mai nouă. Este realizată fără cristale sau particule de diamant. În schimb, jeturile de apă sunt folosite pentru a îndepărta stratul superior al pielii. Se spune că procesul stimulează producția de colagen și maximizează fluxul de sânge către piele.

Fillere 

Această metodă este foarte populară, dar dezavantajul este că această „reparație” nu durează mult. Fillerele dermice sunt injectate în piele sub sau în jurul ochilor pentru a „îmbunătăți” aspectul feței.

Acestea adaugă volum părților subțiri ale pielii, minimizând aspectul ridurilor. Cu toate acestea, această procedură nu previne apariția ridurilor în viitor. În plus, această procedură nu este ieftină și poate avea efecte secundare.

De asemenea, această metodă nu rezolvă problema pentru totdeauna.

Rezultatele durează de la șase luni până la maximum 18 luni.

Materialele din fillere sunt sigure dacă sunt folosite de expertul tău de încredere.

În acest articol ai putut descoperi câteva sfaturi despre cum să combați ridurile din jurul ochilor și să scapi de această problemă pentru totdeauna, iar acum rămâne la latitudinea ta să decizi dacă dorești să mergi pe varianta naturală sau să alegi una dintre metodele cosmetice pentru a estompa liniile fine și ridurile din jurul ochilor.