Riduri între sprâncene – cum scăpăm de ele?

Privirea ta pare încruntată? Ridurile între sprâncene sunt responsabile de această apariție. Află metodele naturiste prin care poți scăpa de riduri.

Cum apar aceste riduri între sprâncene?

Mușchii mimicii sunt responsabili de apariția ridurilor de expresie. Prin contracția mușchilor din zona sprâncenelor și a frunții se formează acele cute sau linii denumite riduri între sprâncene. 

Aceste riduri glabelare (riduri formate între sprâncene) devin mai profunde și se adâncesc cu trecerea timpului deoarece pielea va produce din ce în ce mai puțin colagen și elastină, devenind mai fragilă și stratul superficial va fi mai subțire.

Colagenul și elastina sunt proteinele de importanță majoră pentru menținerea elasticității și fermității pielii. În timp, producția naturală a acestor două proteine se diminuează, lucru ce se observă prin apariția ridurilor faciale.

Ridurile între sprâncene pot apărea destul de devreme, chiar în jurul a 25 de ani, în ciuda credinței că ridurile apar o dată cu îmbătrânirea. Acest tip de riduri se formează atunci când stai prea mult timp concentrat sau încruntat, devenind mai evidente în timp. 

Ridurile sunt o mare bătaie de cap atât pentru bărbați, cât și pentru femei, și un loc aparte îl au ridurile dintre sprâncene. O față „încruntată” în permanență, lipsită de luminozitate oferă senzația unei persoane veșnic posomorâte, preocupate, și te face să ai o expresie gravă, indiferent de sentimentele pe care le ai. 

Adâncirea ridurilor între sprâncene îți șterge, în timp, posibilitatea exprimării sentimentelor prin intermediul expresiei faciale.

Așadar, cu timpul, lipsa unei îngrijiri adecvate a pielii va conduce la formarea unor riduri între sprâncene care se vor adânci și vor fi mai profunde, lucru ce va îngreuna estomparea și umplerea lor. 

Cum să prevenim apariția ridurilor între sprâncene?

Expresiile faciale sunt vizibile datorită contracției mușchilor faciali care sunt în număr de aproximativ 43 și sunt responsabili de evidențierea emoțiilor pe fața noastră și, implicit, de apariția ridurilor de expresie. 

riduri-intre-sprancene-expresii

 

Ridurile între sprâncene nu pot fi prevenite, însă se poate încetini apariția acestora, precum și adâncirea lor. De aceea este foarte important să îți aloci timpul necesar pentru a avea grijă de pielea ta în mod corespunzător, să îți stabilești o rutină de îngrijire adecvată pentru a avea rezultatele dorite.

Pentru a preveni apariția precoce de riduri adânci între sprâncene este necesar să înveți cum să îți îngrijești corect tenul, să te hranești echilibrat și să îți pui în mișcare mușchii faciali prin exerciții dedicate acestora.

Uite aici câteva exemple:

  • Adaugă fructe în meniul tău zilnic

Adoptă un meniu echilibrat bazat, în pricipal, pe consumul de fructe: struguri, portocale, lămâi, banane, mango, avocado, căpșuni, rodii, kiwi

Acestea au rolul de a-ți oferi vitaminele și mineralele necesare pentru o apariție mereu tânără, luminoasă și atrăgătoare. Un meniu sănătos, din care să lipsească alcoolul, tutunul și băuturile carbogazoaze, oferă o sănătate vizibilă chiar și la nivelul pielii tale. 

Alimentația din care nu lipsesc fructele îmbunătățește modul în care pielea răspunde la factorii externi și este de un real ajutor în lupta cu ridurile între sprâncene și îmbătrânirea prematură a pielii.

Beneficii multiple au fructele pentru pielea ta și avantajul major este că pot fi folosite ca atare, în alimentație, sau în prepararea unor măști faciale extrem de hidratante și vitaminizante:

  • Portocalele sunt bogate în vitamina C și antioxidanți și au foarte multe beneficii atât în susținerea sistemului imunitar, cât și pentru îngrijirea pielii. Măștile de față cu portocale previn apariția precoce a ridurilor, catifelează pielea, micșorează porii și sunt ideale în lupta împotriva acneei sau a petelor pigmentare.

Pentru un ten cu tendință de îngrășare este ideală o mască de față cu portocale și miere. Această mască reduce cantitatea de sebum suplimentar de pe față și stimulează circulația sangvină, având un efect de uniformizare a texturii tenului și curățare.

Amestecă o portocală blenduită cu 2 lingurițe de miere, aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 20-30 de minute. Pentru îndepărtare este suficient să clătești fața cu apă călduță și apă rece pentru revigorarea pielii.

  • Bananele hidratează pielea și o protejează anti-îmbătrânire prin mineralele și vitaminele din compoziția lor.

Poți obține un ten mai luminos și hidratat folosind o mască de față cu banană, o linguriță de miere și una cu suc de lămâie. Aplici masca pe față și o lași să acționeaze 10-15 minute, după care clătești delicat cu apă.

  • Merele sunt ideale pentru a lupta împotriva punctelor negre și a coșurilor, datorită antioxidanților și vitaminelor.

O piele revigorată și hidratată se poate obține utilizând o mască de față cu măr, o lingură de iaurt și o linguriță de miere. Masca se lasă să acționeze 5-10 minute, după care se îndepărteză cu apă călduță.

Mărul dat pe răzătoare, amestecat cu iaurt și miere are beneficii magice pentru tenul tău: hidratare intensă, revigorare, nutriție și protecție.

Cauzele ridurilor între sprâncene

Există o serie de factori cauzatori pentru apariția ridurilor între sprâncene:

  • Lipsa somnului
  • Deficitul de vitamine
  • Expunerea la radiațiile UV
  • Deshidratarea
  • Alimentația nesănătoasă
  • Excesul de dulciuri
  • Alcoolul, băuturile carbogazoase
  • Tutunul, cafeaua
  • Stresul 
  • Produsele neadecvate tipului tău de piele

Acești factori sunt nocivi pentru pielea ta deoarece distrug bariera protectoare a epidermei și provoacă o îmbătrânire prematură a tenului. 

De asemenea, vor produce o uscare a pielii prin deshidratare, iar stresul oxidativ provocat este responsabil de apariția ridurilor între sprâncene.

Cunoscând factorii determinanți pentru apariția ridurilor este mai ușor să învățăm cum să ne protejăm și îngrijim mai bine pielea, astfel încât să încetinim procesul de îmbătrânire și apariție a ridurilor.

Ce remedii să folosim?

Este important să înveți cum să acorzi o îngrijire adecvată pielii cât mai devreme, astfel încât să îți formezi o rutină completă și corectă de îngrijire.

Pentru a scăpa de ridurile apărute între sprâncene ai nevoie de câteva remedii utile care să te ajute în lupta cu acestea:

  • Hidratare corespunzătoare

Apa nu trebuie să lipsească din dieta ta zilnică. Încearcă să ai întotdeauna o sticlă de 500 mL cu apă la îndemână, astfel încât să te hidratezi cât se poate de des. 

Hidratarea netezește pielea și ajută la eliminarea toxinelor din corp. 

De asemenea, hidratarea din interior este importantă pentru că asigură elasticitatea pielii și formează o barieră de protecție între stratul epidermic și factorii de mediu nocivi, împiedicând apariția timpurie a ridurilor între sprâncene. 

În plus, o cremă naturală pe bază de plante, precum crema de față Ridonela, este alegerea ideală pentru hidratarea pielii și pentru reducerea profunzimii ridurilor dintre sprâncene.

Pentru a comanda această cremă, găsești aici link-ul cu toate detaliile specificate. 

Crema Ridonela va ajunge la tine în câteva zile lucrătoare și o poți folosi pentru a scăpa de problema ridurilor între sprâncene.

  • Somnul este eficient pentru întârzierea apariției  ridurilor între sprâncene

Un somn odihnitor de 8 ore are rolul de a regenera celulele epidermale, refăcând astfel pielea și readucând strălucirea tenului tău. Somnul îți odihnește mintea, corpul și reduce stresul acumulat pe timpul zilei, iar asta se vede și pe fața ta. 

De reținut este faptul că ideal este să dormi pe spate. În acest fel nu doar că vei minimiza ridurile deja existente, dar ai și posibilitatea de a preveni apariția unor riduri noi. 

Atunci când dormi cu fața pe pernă se creează o presiune constantă a pielii, ceea ce v-a afecta circulația sangvină de la nivelul feței și duce la apariția ridurilor între sprâncene.

Un alt aspect important de care să ții cont este lenjeria de pat. Acordă o atenție deosebită cearșafurilor și alege unele din mătase sau din satin care să nu îți preseze tenul și să alunece ușor.

  • Masajul facial îmbunătățește circulația sagvină

Mușchii feței sunt definitorii în apariția ridurilor faciale, de aceea trebuie antrenați prin masaj și gimnastică dedicată. Masajul facial conferă fermitate pielii, elimină tensiunea acumulată și reduce vizibil ridurile. 

Acesta trebuie realizat într-o manieră cât se poate de delicată pentru a nu agresa și deteriora pielea. 

Ideal ar fi să introduci masajul facial în rutina de îngrijire de dimineață și poți opta pentru un masaj cu mișcări circulare al zonele predispuse la riduri între sprâncene, timp de 20 de minute. 

De asemenea, un masaj presopunctural prin apăsarea punctelor propice pentru formarea ridurilor, precum și unul de tamponare a pielii, pentru 20 de secunde, cu vârful degetelor vor avea efecte revigorante prin stimularea circulației sangvine în zonele de interes.

  • Exfolierea

O dată pe săptămână este necesar să realizezi o exfoliere a tenului pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii. În acest fel se va evidenția pielea sănătoasă și netedă care îți va reda frumusețea naturală.

  • Ochelari de soare cu protecție UV

Soarele provoacă încruntarea feței și, implicit, apariția ridurile aferente, apărute între sprâncene. 

Pentru a-ți proteja atât zona sensibilă din jurul ochilor, cât și pe cea dintre sprâncene, este important să utilizezi ochelari de soare ori de câte ori te expui la soare. Radiațiile UV sunt dăunătoare pielii și vor produce îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor faciale.

Riduri între sprâncene – tratament naturist

Tratamentul naturist are multiple benefice asupra întregului organism. Un stil de viață echilibrat este evidențiat prin aspectul luminos al tenului. Alegerea unor produse naturiste are efecte de lungă durată și nu agresează tenul. 

Dacă vrei să ai o cremă care te scapă de ridurile între sprâncene, alege crema de față Ridonela care îți va oferi toate avantajele regăsite în produsele naturale.

Unele dintre ingrediente naturale extrem de utile, hidratante și cu proprietăți regeneratoare pe care le conține această cremă sunt:

  • Vitamina E – este un antioxidant cu rol esențial pentru sănătatea pielii. Această vitamină cu rol antiinflamator protejează pielea împotriva degenerării și regenerează pielea uscată sau matură, îmbunătățind și elasticitatea pielii. 
  • Vitamina B3 – este ajutorul de nădejde pentru pielea hiperpigmentată, reduce roșeața și oferă protecție naturală, îmbunătățind tonusul și textura pielii. Niacinamida, care este o formă a vitaminei B3, previne pierderea apei din piele și îi redă elasticitatea, reglând și cantitatea de sebum.
  • Coenzima Q10 – luptă împotriva stresului oxidativ ce produce îmbătrânirea tenului, regenerează, reface și netezește pielea, reducând profunzimea ridurilor faciale. Acest antioxidant puternic protejează pielea de efectele radiațiilor UV și limitează degradarea pielii.
  • Colagenul vegetal – protejează pielea și îi sporește fermitatea, menține hidratarea pielii și catifelează tenul. Colagenul este esențial pentru organism și se regăsește, în mod natural, în derm. Atunci când se reduce cantitatea naturală de colagen, este ideal să o suplimentăm cu un colagen vegetal care îmbunătățește elasticitatea și suplețea pielii.

Pielea are nevoie de vitamine pentru restabilirea elasticității și regenerare. 

Vitaminele A și E pot fi utilizate pentru prepararea măștilor faciale, iar împreună cu un gălbenuș de ou și zeama de la o lămâie îți vei vitaminiza tenul. 

Gălbenușul de ou este bogat în vitaminele A, B2 și B3, având și zinc și acizi grași. O astfel de mască previne apariția ridurilor, oferind strălucire și luminozitate feței tale.

Poți alege să îți pregătești singură astfel de măști naturale sau poți opta pentru crema de față Ridonela care este îmbogățită cu plante alese special pentru a te ajuta în lupta cu ridurile între sprâncene, conținând și toate ingredientele enumerate mai sus. 

Fiind o cremă pe bază de plante, naturală, este perfectă pentru a satisface orice nevoie a pielii tale, fără a o agresa în vreun fel. 

Crema Ridonela îți vitaminizează tenul, reface celulele pielii și o hidratează într-o manieră eficientă.

Ingredientele naturale au fost alese astfel încât să îți ofere necesarul pentru un ten sănătos, frumos și fără riduri adânci între sprâncene.

Toate aceste vitamine și uleiuri naturale pe care le conține, aduc beneficii de neegalat pentru tenul tău, și aflându-se împreună într-o singură cremă vor produce îmbunătățiri vizibile ale aspectului feței tale.

Umplerea ridurilor între sprâncene –  tratament botox

riduri-intre-sprancene-botox

 

Toxina botulinică este utilizată ca tratament împotriva ridurilor între sprâncene. Injectată în mușchii dintre sprâncene, această toxină are rolul de a relaxa musculatura din zonă, diminuând ridurile existente.

Tratamentul botox este o metodă non-chirurgicală foarte utilizată în întreaga lume pentru prevenirea efectelor îmbătrânirii, precum și în lupta împotriva ridurilor faciale.

Umplerea ridurilor între sprâncene cu ajutorul toxinei botulinice este o variantă relativ rapidă de ajutor pentru estomparea și eliminarea temporară a acestor riduri, însă dezavantajul major este faptul că trebuie refăcută intervenția în maxim 12 luni de la prima injectare cu botox.

Efectul toxinei botulinice se instalează în decurs de 7 zile de la injectare și persistă între 4 luni și 12 luni. 

Pentru un efect de durată și o estompare mai eficientă a ridurilor, în momentul în care începe să se resimtă efectul botoxului, este necesară injectarea de acid hialuronic pentru umplerea ridurilor între sprâncene.

Combinația de toxină botulinică și acid hialuronic produc un efect de umplere a ridurilor care durează până la maxim 2 ani.

Tratamentul cu toxina botulinică, completat cu injectarea de acid hialuronic este o variantă eficientă și rapidă pentru a estompa și umple ridurile faciale prin relaxarea musculaturii sprâncenelor. 

Din păcate, acest tip de tratament nu este de lungă durată și este necesară o reluare a injectării după 1-2 ani. 

De asemenea, costurile relativ ridicate pot fi un impediment în alegerea acestui tip de intervenție împotriva ridurilor între sprâncene. 

 

De aceea, o variantă foarte bună este alegerea unui tratament naturist, de lungă durată, care să te ajute în prevenirea apariției precoce a ridurilor între sprâncene, precum și în estomparea ridurilor deja formate în această zonă. 

Pentru a scăpa de ridurile între sprâncene este important să acordăm o atenție deosebită și îngrijirii dinspre interior spre exterior având un stil de viață sănătos, dar și să folosim remedii naturale care să hidrateze și să regenereze pielea.