Exerciții pentru riduri la buze și alte remedii

Te confrunți cu riduri la buze și nici machiajul nu te mai poate ajuta? Află cum să le îndepărtezi și ce anume funcționează pentru tine cel mai bine.

 

Cu toții știm că ridurile la buze îți afectează stima de sine. De aceea, este important să scăpăm de ele și chiar să știm cum să prevenim apariția altora noi.

Rămâi aici și află, din acest articol, cum identificăm ridurile la buze, care sunt cauzele apariției acestora, cum le prevenim și ce metode de eliminare există. 

Astfel, îți vei recăpăta încrederea în tine și în frumusețea ta.

În loc să renunți la a zâmbi, mai bine renunți la ridurile de la buze. 

Riduri la buze – ce sunt și cum arată?

 

Acest fenomen natural face parte din noi, din procesul firesc de îmbătrânire al corpului și trebuie să fim conștienți de existența și de apariția lor.

Totuși, nu înseamnă că trebuie să le dăm voie să ne ofere un aspect veșnic obosit și supărat. 

Ridurile la buze sunt acele adâncituri, sub formă de linii, care s-au format de-a lungul timpului, mai ales dacă nu le-am acordat atenția necesară. 

Acestea apar în jurul gurii și sunt de mai multe tipuri:

  1. pe zona dintre nas și buza superioară, numite și smocking lines
  2. ridurile nazolabile, care se formează între colțurile gurii și baza nasului, acestea oferă aspectul de ten lăsat
  3. pe bărbie și în partea dreaptă și în cea stângă a buzelor, oferindu-le un aspect căzut 

Pot arăta ca șanțurile, încrețiturile, pliurile – cute adânci sau fine – și pot fi foarte inestetice, având un impact nu tocmai plăcut asupra zâmbetului nostru. 

  • Când apar?

Nu există o vârstă sigură la care ne apar ridurile, totul depinde de fiecare persoană în parte, de stilul de viață și de genetica sa.

Pot exista persoane care se confruntă cu riduri la buze chiar și de la 20 de ani, dar și persoane cărora le apar la 40 de ani. 

riduri-buze

Fie că sunt linii fine, aceste riduri la buze trebuie tratate din timp, imediat cum le-ai observat apariția, pentru a nu risca să devină mai adânci sau să apară mult mai multe. 

Hidratarea este cea mai importantă atunci când ai observat că te confrunți cu riduri la buze. 

  • Cum ne hidratăm?

Totul începe din interior, de aceea este important să bem minim doi litri de apă pe zi, mai ales pentru faptul că pielea are nevoie de o cantitate considerabilă de lichide, pentru a se menține sănătoasă și luminoasă. 

Pentru riduri la buze poți folosi o cremă pe bază de plante, numită Ridonela.

Cu o absorbție rapidă, datorită ingredientelor naturale, fără alți derivați chimici, aceasta hidratează în profunzime, previne și elimină ridurile de la buze. 

Poate fi folosită de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara, fără să îți faci griji de anumite alergii și dacă este potrivită sau nu pentru tenul tău. 

Ridonela este benefică pentru orice tip de ten, iar ingredientele sale acționează asupra ridurilor, făcându-ți pielea lipsită de imperfecțiunile care nu îți dădeau voie să zâmbești. O poți comanda de pe ridonela.ro și te poți bucura de efectele sale asupra pielii și de eliminarea ridurilor, petelor pigmentare, cearcănelor și pungilor de sub ochi.

Acesta ar fi un prim pas pentru eliminare, dar și pentru prevenire. 

Rămâi aici și continuă să citești, pentru a afla alte variante de prevenire a ridurilor la buze. 

Riduri la buze – de ce apar?

 

Deja știm că acestea pot apărea la orice vârstă, că sunt inestetice și că, totuși, fac parte dintr-un proces natural al corpului. 

Însă știm de ce apar?

  • Ligamentele din jurul bărbiei și din jurul gurii slăbesc odată cu trecerea anilor, ceea ce favorizează țesutului gras din obraji să se lase. Astfel, apar ridurile din jurul gurii și ridurile la buze. 
  • Moștenirea genetică poate fi un alt factor de apariție a ridurilor la buze. Dacă ai persoane în familie care se confruntă cu astfel de riduri, cel mai probabil și tu te vei confrunta cu ele la un moment dat. Mai ales dacă nu previi apariția acestora.
  • Deshidratarea – este bine să ne hidratăm, atât din interior (consumul corect și suficient de apă zilnică), cât și din exterior (creme hidratante).
  • Scăderea producției de acid hialuronic. Acesta este un acid care reține și atrage apă, hidratând și fiind bine tolerat de organism, deoarece se găsește, în mod natural, în organismul nostru. Diminuarea nivelului de acid hialuronic favorizează apariția ridurilor, deoarece duce la pierderea elasticității. Acesta umple ridurile, hidratează și menține elasticitatea pielii și buzelor. 
  • Stil de viață nesănătos – fumatul și consumul de alcool accelerează procesul de îmbătrânire și apariția ridurilor. Acestea oferă un aspect îmbătrânit al pielii, iar fumatul, din cauza mișcărilor repetate ale gurii, din momentul în care inhalăm fumul, cauzează apariția ridurilor la buze. 
  • Expresiile faciale creează cute și adâncituri în timp, favorizând apariția ridurilor la buze, deoarece în urma contracțiilor musculare repetate, se formează ridurile la buze. 
  • Dacă bem cu paiul, frecvent, suntem predispuși la apariția ridurilor la buze, deoarece, asemenea fumatului, contracțiile musculare din jurul gurii favorizează apariția ridurilor.

Indiferent de cauzele apariției ridurilor la buze, este bine să le tratăm din timp și să avem cât mai multă grijă de noi din interior (prin alimentație sănătoasă, hidratare și sport) și din exterior.

Astfel, vom avea parte de o piele perfectă, cu un aspect la care am visat sau pe care dorim să ni-l recuperăm. 

Ție din ce cauză crezi că ți-au apărut aceste riduri la buze?

Riduri la buze – cum le prevenim?

 

Am tot specificat despre hidratarea corespunzătoare, dar există și alte metode de prevenire a ridurilor la buze? 

Da, există, și este bine să ținem cont de fiecare în parte, mai ales dacă ne dorim un zâmbet perfect, fără imperfecțiuni și cât mai sănătos cu putință.

Pentru a avea un zâmbet de milioane și pentru a ne bucura de aspectul plăcut, ar trebui, cât încă mai există timp și nu au apărut deja riduri la buze, să le prevenim. 

Iată cum putem face asta:

  • Renunță la fumat și la folosirea paiului atunci când bei. Din cauza contracțiilor repetate asupra buzelor în aceste momente, apariția ridurilor este accelerată.
  • Nu te expune la soare frecvent. Acesta usucă pielea, iar prin încetinirea producerii de colagen și elastină, favorizează apariția ridurilor. Apare și o exfoliere, în urma expunerii la razele ultraviolete, care îți distruge stratul superior al pielii, făcând posibilă apariția rănilor/crăpăturilor/arsurilor.
  • Respectă stilul de viață sănătos. Acesta include mâncarea sănătoasă, sportul și odihna zilnică necesară. Somnul de noapte este odihnitor și acesta ajută la regenerarea întregului organism, așadar și pielii noastre. Un stil de viață adecvat se va observa și la suprafață, asupra aspectului nostru fizic, care va fi lipsit de imperfecțiuni. 
  • Respectă rutina îngrijire corespunzătoare. 

Ar trebui să avem grijă și de pielea de pe buze, când vorbim despre riduri la buze. Așadar, și pielea de pe buze este mult mai sensibilă și mult mai subțire, iar singura lor sursă care le poate hidrata este saliva. 

Când sunt deshidratate apar riduri la buze într-un ritm mult mai accelerat decât pe restul feței. Buzele sunt diferite în ceea ce privește uscăciunea, de aceea este importantă hidratarea acestora. 

Iată cum poți avea o îngrijire corespunzătoare, pentru a nu îți mai face griji de semnele inestetice:

  1. Exfoliază pielea, cu un exfoliant blând, apoi aplică o cremă hidratantă, pentru a preveni uscarea. Poți folosi, de exemplu, Ridonela. O cremă foarte blândă, care conține, pe lângă alte ingrediente naturale, pe bază de plante, și celebrul acid hialuronic, de care pielea depinde, pentru aspectul lor. Comandă de pe ridonela.ro și regenerează-ți tenul într-un mod sănătos și strălucitor, menținând umiditatea adecvată a pielii.
  2. Folosește o cremă cu SPF, pentru a nu permite soarelui să îți usuce sau ardă pielea și pentru a nu favoriza apariția ridurilor.
  3. Alege un stil de viață sănătos, bogat în vitamine, cu o hidratare corespunzătoare – minim 2L de apă, zilnic – și cu o rutină de mișcare zilnică.

Este de o mie de ori mai bine să prevenim, decât să tratăm, după cum știm cu toții. De aceea îngrijirea pielii este esențială din timp și previne apariția ridurilor. 

Tu folosești aceste metode de prevenire a ridurilor la buze?

Riduri la buze – ce exerciții putem face pentru a elimina aceste riduri?

 

Pe lângă trucurile de prevenire și metodele de îngrijire, pentru îndepărtarea ridurilor la buze, există și exerciții care ne pot ajuta pe această cale. 

Ridurile pot fi eliminate cu ajutorul exercițiilor, însă trebuie să acordăm o atenție deosebită și celorlalte reguli, prezentate deja, altfel exercițiile nu vor aduce așteptările pe care ni le-am imaginat și nu ne vor îmbunătăți aspectul pielii. 

  • Cum ne ajută exercițiile?

Acestea stimulează circulația sangvină, regenerarea celulelor accelerându-se.

Astfel, ridurile vor fi estompate și, în cele din urmă, eliminate.

Ba mai mult, aceste exerciții ne oferă un mic plus de volum și strălucire, prin stimularea circulației sangvine. 

Iată ce exerciții putem face pentru a elimina ridurile la buze:

  1. Masează zona buzelor cu buricul degetelor într-un mod fin, fără să apeși prea tare, pentru a nu a le agresa. Masează-le într-un mod circular. 
  2. Cu ajutorul degetelor mari și celor arătătoare, poți pișca foarte ușor pielea, pornind de la colțul extern către cel intern. 
  3. Deschide puțin gura și trage buza de sus peste dinții de sus. Întinde-o până nu se mai vede nici măcar o urmă de cusătură. Așteaptă șase – șapte secunde, apoi eliberează buza. Poți proceda la fel și cu cea de jos, peste dinții de jos. 
  4. Aplică în palmă uleiul tău preferat de îngrijire, de exemplu cel de măsline sau de cocos. Poți opta și pentru crema Ridonela, pe care o găsești pe ridonela.ro și care te susține în lupta cu ridurile la buze, pentru o piele de invidiat, care-ți oferă și încredere-n propria persoană. Masează toată zona din jurul gurii, într-un mod circular și energic, dar fără să apeși prea tare, pentru a stimula circulația sangvină și a activa mușchii din jurul gurii. La final, timp de câteva minute, zâmbește cât poți tu de larg și menține această poziție timp de 10 secunde, apoi eliberează pentru 5 secunde. 

Fă aceste exerciții zilnic, timp de două minute, pentru o lună întreagă.

Ulterior, le poți face de două – trei ori pe săptămână, pentru a menține fermitatea și efectele. 

Vei observa îmbunătățiri la nivelul buzelor tale, iar, ulterior, vei fi foarte mândră de rezultatele obținute. 

Acid hialuronic pentru riduri la buze

riduri-pe-buze

Găsit în mod normal și natural în organismul uman, acidul hialuronic acționează asemenea unui burete care absoarbe apa. De asemenea, menține apa în toate țesuturile în care se află. 

Care sunt beneficiile acidului hialuronic pentru riduri la buze?

  1. Menține elasticitatea
  2. Protejează de factorii externi
  3. Hidratează și previne uscarea
  4. Umple ridurile
  • Care este procedura injectării?

Este necesară doar o aplicare a unei creme anestezice cu 30 – 40 de minute înainte de injectarea propriu-zisă.

Vei primi și o oglindă dacă îți dorești să vezi întreaga procedură și rezultatele acesteia în timp real. 

Procedura în sine nu este una dureroasă, datorită anesteziei cu cremă, iar timpul maxim este de 5 minute.

Cu tot cu anestezie maximul ar fi de 45 – 50 de minute. 

Se aplică o cremă anestezică pe zona din jurul gurii, cu ajutorul unei pensule speciale sau a unui burețel special.

  • Când se văd efectele?

Contur, hidratare, puțină volumizare în locurile unde sunt prezente ridurile, datorită faptului că sunt umplute de acidul hialuronic.

Efectele sunt vizibile pe loc, ridurile la buze dispărând. 

Totuși, depinde foarte mult de persoană, de genetica acesteia, de stilul de viață și de îngrijirile pe care le oferă pielii, pentru persistența rezultatelor pe termen lung. 

  • Care sunt eventualele riscuri?

Acidul hialuronic nu prezintă alergii, iar reacțiile care sunt vizibile imediat după procedură sunt umflarea și roșeața.

Acestea dispar după primele ore de la intervenție. 

În unele cazuri, destul de rare, pot apărea vânătăi, care dispar la 3 – 4 zile de la intervenție. 

  • Care sunt costurile?

Acestea variază de la clinică la clinică, pornind de la 250 de euro și ajungând până la 500 de euro.

Totuși, este necesar să revi o dată la ceva timp, în funcție de efectele vizibile și de ceea ce îți recomandă medicul. Așadar, costurile vor crește. 

Acidul hialuronic este benefic pentru riduri la buze și poate oferi o piele de vis, cu aspect sănătos, crescându-ți stima de sine și încrederea. 

Dacă totuși nu ești fană înfocată a injectărilor sau nu vrei să oferi anumite sume pentru aceste intervenții, crema Ridonela conține acid hialuronic.

Costuri reduse, în confortul casei tale, fără nici măcar o reacție adversă, cu ingrediente naturale, pe bază de plante. 

Ridonela, cu ajutorul acidului hialuronic din compoziția sa:

  • reduce deteriorarea pielii, cauzate de factori externi
  • promovează regenerarea
  • fortifică bariera naturală de protecție a tenului
  • conferă pielii un aspect mai uniform și neted, catifelat
  • diminuează aspectul liniilor și a ridurilor fine
  • îmbunătățește textura pielii, iar utilizarea pe termen lung poate face tenul mai neted și mai strălucitor

Ba mai mult, Ridonela poate fi folosită pe întregul ten, eliminând ridurile, cearcănele, pungile de sub ochi și petele pigmentare. Comandă crema de pe ridonela.ro și dă-i voie să-ți ofere o piele de vis!

Așadar, pielea noastră pot fi cheia către un aspect sănătos și frumos.

Nu ezita să zâmbești din cauza faptului că ai riduri la buze.

Acestea pot fi eliminate cu rutina corespunzătoare de îngrijire și cu grija noastră față de propriul nostru organism. 

Tu cum ai grijă de tenul tău?