Ridurile de pe față – cum până la un aspect tineresc?

V-ați săturat de ridurile de pe față, vreți să scăpați de ele și să arătați din nou mai tânără? Credeți că e un lucru imposibil? Vă înșelați, rămâneți cu noi și găsiți soluția.

Ce sunt ridurile de pe față?

Ridurile sunt cute sau brazde de pe piele. Sunt un fenomen natural, apar în timp pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Nu există un moment exact când ele apar, depinde de persoană și de pielea acesteia.

Unele riduri de pe față pot deveni crăpături sau brazde adânci și pot fi vizibile mai ales în jurul ochilor, gurii și gâtului.

Primele riduri tind să apară pe față, deoarece pielea este de cele mai multe ori pliată din cauza expresiilor faciale (zâmbete, tristețe, furie), și din acest motiv ele sunt cel mai vizibile pe față.

Soarele poate fi uneori cel mai mare dușman al nostru și din cauza lui, ridurile apar cel mai adesea pe față, gât, brațe și antebrațe, atunci când pielea este destul de expusă la soare.

Ele se dezvoltă din cauza faptului că pielea devine mai subțire în timp, își pierde fermitatea și devine mai puțin elastică, iar toate acestea sunt cauza pierderii de elastină și colagen.

Dacă nu știți ce sunt elastina și colagenul, citiți puțin mai jos despre ele.

Ce este elastina?

Elastina este o proteină care poate fi găsită în orice țesut conjunctiv, inclusiv în artere mari, plămâni, ligamente, tendoane, piele și cartilajul elastic.

Este o substanță care apare în mod natural în organism împreună cu colagenul.

Permite elasticitatea țesutului nostru, motiv pentru care această substanță este atât de importantă. El permite țesutului să se întindă și apoi să revină la loc. Acest lucru se întâmplă din cauza structurii moleculelor de elastină, deoarece acestea se pot întinde și apoi să revină, la fel ca o bandă de cauciuc.

De exemplu, atunci când facem orice expresie facială, țesutul nostru se întinde și apoi revine la locul său. Fibrele elastice sunt de cinci ori mai elastice decât banda elastică!

Procesul natural de îmbătrânire afectează celulele de elastină, astfel încât acestea sunt deteriorate în timp din cauza uzurii și degradării naturale. Aceasta înseamnă că aceste celule își pierd treptat elasticitatea, pielea nu va mai putea reveni la forma inițială, iar acest lucru duce la formarea de linii fine și riduri, în special în jurul ochilor, pe frunte și în jurul gurii.

Ce este colagenul?

Colagenul are un rol important în organismul nostru, este cea mai abundentă proteină, constituind aproximativ o treime din compoziția proteică.

Știți în ce părți ale corpului se află?

Este unul dintre elementele principale ale oaselor, pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor, dar se găsește și în multe alte părți ale corpului, inclusiv în vasele de sânge, cornee și dinții.

Corpul nostru îl produce în mod natural? DA! 

Ajută la menținerea fermității pielii, ceea ce înseamnă că atâta timp cât corpul nostru produce suficient colagen, pielea noastră va avea un aspect tineresc și fără riduri vizibile.

Deci care este problema?

Pe măsură ce îmbătrânim, din păcate corpul nostru produce din ce în ce mai puțin colagen. Nu puteți măsura exact cât colagen aveți, dar atunci când vă lipsește colagenul, s-ar putea să aveți simptome precum dureri articulare sau rigiditate la tendoane sau ligamente.

Unul dintre semnele vizibile ale deficienței de colagen se vede pe pielea noastră, care devine mai puțin fermă și mai puțin elastică.

Prin urmare, administrarea de suplimente de colagen poate ajuta la atenuarea acestor simptome.

Știați că există mai multe tipuri de colagen?

Există diferite tipuri de colagen, fiecare tip este clasificat în funcție de compoziția sa de aminoacizi. Aproximativ 90% din colagenul din organism este de tip 1, care se găsește în piele, tendoane, organe interne și părți organice ale oaselor.

Fiecare are o sarcină diferită. Tipul II ajută la crearea cartilajului, țesut flexibil dintre oase, în urechi și nas. Tipul III ajută la construirea mușchilor și a vaselor de sânge.

Vreți să știți cum vă puteți crește procesul de producție de colagen? 

Iată cum: 

  • Reduceți aportul de zahăr și carbohidrați rafinați. Zahărul provoacă reticularea și încurcarea fibrelor. Acest lucru face pielea, în timp, mai puțin elastică.
  • Fumatul… de ce? Deoarece multe dintre substanțele chimice din fumul de țigară pot deteriora colagenul, ducând astfel la lăsarea și încrețirea pielii.
  • Razele soarelui au devenit dăunătoare, așa că trebuie să stăm departe de ele. Prea mult soare și fără protecție solară adecvată pot duce la reducerea producției de colagen.

Să revenim la riduri, mai exact ceea ce duce la apariția ridurilor de pe față…

Ce cauzează ridurile de pe față?

Există mai mulți factori care duc la apariția ridurilor pe față. Unii dintre acești factori pot fi preveniți, iar alții nu.

De exemplu:

  • Vârsta – ridurile sunt o parte naturală a procesului de îmbătrânire al fiecărei persoane. În timp, pielea devine mai puțin elastică, fragilă, uscată și mai subțire, din cauza scăderii cantității de colagen și elastină din piele. Aceasta înseamnă că în timp pielea poate fi din ce în ce mai puțin protejată de diferite deteriorări și factori. Producția redusă de uleiuri naturale usucă pielea și o face mai ridată. Grăsimea din straturile mai profunde ale pielii este redusă. Acest lucru provoacă piele lăsată, linii și crăpături mai pronunțate.

Pe măsură ce îmbătrânim, procesul de reînnoire a celulelor pielii încetinește, astfel pielea devine mai subțire. Dermul sau stratul mijlociu are multe fibre de elastina si colagen care dau fermitate pielii. În timp, această rețea de fibre slăbește și provoacă riduri pe față. De asemenea, este redusă capacitatea pielii de a reține apa, de a se vindeca de răni sau arsuri solare și de a secreta sebum. Acest lucru intensifică și mai mult ridurile de pe față.

  • Expunerea la soare – tinerii adoră sa stea la soare vara pentru a obtine o culoare frumoasa ciocolatie, dar nu se gândesc că aceasta duce la îmbătrânirea pielii și la apariția accelerată a ridurilor pe față. Radiațiile ultraviolete, care accelerează procesul natural de îmbătrânire, sunt cauza principală a ridurilor precoce. Expunerea la lumina UV descompune țesutul conjunctiv al pielii – fibrele de colagen și elastină care se află în stratul mai profund al pielii (dermă). Din cauza lipsei acestui țesut, pielea devine mai puțin flexibilă, se relaxează și se ridează prematur.

Persoanele cu pielea mai închisă la culoare, care conțin mai multă melanină, sunt mai norocoase, așa că îi protejează de multe efecte nocive ale radiațiilor UV. De aceea, oamenii care lucrează în lumina soarelui au șanse mai mari de apariție a ridurilor precoce.

Cu toate acestea, vă puteți proteja oricând cu cremă de protecție solară, purtând haine care acoperă pielea, folosind o pălărie sau șapcă, este foarte important să vă protejați pielea de soare pentru a preveni apariția precoce a ridurilor de pe față și alte părți ale corpului.

  • Fumatul – țigările pot duce la îmbătrânirea pielii și la apariția timpurie a ridurilor de pe față. Se știe că țigările nu sunt sănătoase și dăunează organismului, iar fumatul accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, deoarece reduce fluxul de sânge către piele. Știați că nicotina afectează nivelul de vitamina C din organism? Vitamina C are un rol important în sinteza colagenului, iar în lipsa ei, pielea fumătorului se deteriorează mai rapid.
  • Expresii faciale diferite – Mișcările și expresiile faciale diferite, cum ar fi încruntarea, mijirea sau zâmbetul, duc la linii fine și riduri pe față. De fiecare dată când utilizați mușchiul facial, sub suprafața pielii se formează o adâncitură. Iar, cum am menționat mai sus, în timp, pielea îmbătrânește, își pierde flexibilitatea și nu mai poate reveni la locul său. Aceste adâncituri devin apoi trăsături permanente ale feței care progresează pe măsură ce persoana îmbătrânește.

Deci, ar trebui să nu vă încruntați așa de des, să fiți mai puțin furioși, pentru că toate acestea duc la linii permanente pe față, dar totuși nu încetați să râdeți, pentru că zâmbetul este un medicament pentru suflet și corp.

  • Deshidratarea – alcoolul care se află în diverse produse este unul dintre factorii care duce deseori la deshidratarea pielii, iar pielea uscată are mai multe șanse să dezvolte riduri și astfel apariția rapidă a ridurilor de pe față. Când pielea este deshidratată înseamnă că nu produce suficiente uleiuri naturale de care are nevoie pentru întreținere sau apar diverse opțiuni care opresc producerea de uleiuri naturale, iar pielea uscată este o bază bună pentru dezvoltarea ridurilor de pe față.

Lipsa apei în piele = riduri pe față

De exemplu, spălarea frecventă poate provoca, de asemenea, uscarea pielii prin îndepărtarea uleiurilor prezente în piele. În plus, unii oameni au pielea naturală mai uscată decât alții.

Drept urmare, textura și tenul rămân fără strălucire. Atunci când pielea este lipsită de apă și este mai puțin hidratată, își pierde elasticitatea, etanșeitatea și prospețimea.

  • Anumite medicamente – Din păcate, există unele medicamente care provoacă uscarea pielii și riduri pe față. Medicamentele pentru tensiunea arterială, medicamentele pentru colesterol, medicamentele pentru acnee, dacă sunt luate pe termen lung, sunt medicamente care provoacă uscarea pielii și toate acestea duc la apariția ridurilor pe față. 
  • Factori de mediu și genetici – genetica joacă un rol foarte important, așa că dacă ești predispus genetic la riduri, este mult mai greu să scapi de ele. Genele tale pot determina debutul și severitatea îmbătrânirii fizice. Cu toate acestea, este important de reținut că, în multe cazuri, pielea care este adesea expusă (cum ar fi fața) este mai afectată de factorii externi și de mediu. Un exemplu ar fi poluarea aerului. Acest factor îmbătrânește prematur pielea, ducând la apariția accelerată a ridurilor de pe față și a petelor de vârstă. Din moment ce mediul înconjurător este poluat, pielea este prima barieră defensivă a corpului nostru care este în contact cu mediul.

Acum că ați citit despre ce cauzează riduri pe față și cum pot fi prevenite, hai să vorbim despre soluție, cum să scăpăm de aceste riduri sau să le reducem într-o oarecare măsură.

Produsul care vă poate ajuta, și este realizat pe bază de plante, este crema Ridonela, care ajută la îndepărtarea ridurilor, a liniilor fine, menține pielea tânară și previne apariția unor noi riduri pe față. Este foarte ușor de folosit, se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara, se aplică pe față și se masează ușor până când pielea o absoarbe. Datorită proprietăților sale naturale, nu  poate dăuna în niciun fel, important este doar să respectați modul de utilizare și să fiți persistent. 

Iar acum…

Ați auzit că există mai multe tipuri de riduri pe față?

Continuați să citiți și aflați care sunt acestea.

Tipuri de riduri pe față

Ridurile de pe față pot fi de diferite dimensiuni, mărimi și pot apărea în diferite locuri pe față.

Fiecare rid de pe față are propriul sens. Ridurile pot apărea pe toată fața, deși sunt cele mai vizibile atunci când apar în jurul ochilor, gâtului, obrajilor și frunții. Ele apar de obicei acolo unde mișcările mușchilor faciali sunt cele mai frecvente. 

Există mai multe tipuri de riduri pe față:

  1. Ridurile de pe frunte – acestea sunt linii verticale ale frunții care ne pot face să arătăm că suntem mereu adânciți în gânduri.
  2. Ridurile dintre sprâncene – sunt rezultatul îngrijorării sau al furiei. Astfel de riduri sunt numite „linii de îngrijorare”.
  3. Ridurile din jurul ochilor – de cele mai multe ori sunt acele riduri care apar mai întâi ca linii fine. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire, pierde elastina în timp și apoi apar ridurile. Pierderea elasticității pielii din jurul ochilor poate contribui și la alte caracteristici nedorite, cum ar fi umflarea și cearcănele.
  4. Ridurile de râs – dacă ați râs mult, cu siguranță aveți aceste riduri, precum și riduri în jurul ochilor. Oricum este mai bine să aveți riduri de râs decât riduri de încruntare.
  5. Riduri pe gât – gâtul este o zonă sensibilă și în timp pielea începe să fie mai uscată și mai predispusă la formarea ridurilor. Ele devin din ce în ce mai proeminente de-a lungul anilor, pe măsură ce pielea gâtului începe să îmbătrânească, făcând liniile să arate ca niște șanțuri. De aceea este foarte important ca atunci când îngrijim și curățăm fața, să nu uităm de zona gâtului.
  6. Ridurile din jurul gurii – pot fi nazolabiale și marionette. Ambele se dezvoltă în timp din cauza îmbătrânirii și alți factori ale stiluluil de viață.

Ridurile de pe față apar din cauza utilizării frecvente a diferitelor expresii faciale de-a lungul vieții. Pe măsură ce producția de colagen încetinește pe măsură ce îmbătrânim, pielea feței își pierde capacitatea de a reveni la locul său. Așa încep să se formeze ridurile pe față.

În general, de orice tip ar fi ridurile, fie că sunt linii fine pe față sau riduri mai adânci, ele ne deranjează. Există două abordări de bază pentru atenuarea acestor semne de îmbătrânire: prevenirea și tratamentul.

Prevenirea ridurilor de pe față

Există diverse măsuri de prevenire prin care puteți opri apariția ridurilor de pe față și astfel să încetiniți îmbătrânirea pielii, uscarea acesteia, pierderea elastinei și să mențineți un aspect tineresc cât mai mult timp.

  • Protejați-vă pielea de soare – nu petreceți mult timp la soare, mai ales la amiază, când soarele este cel mai puternic vara și purtați întotdeauna îmbrăcăminte de protecție care să acopere corpul, pălărie sau șapcă. Este recomandat să aplicați creme pentru protecție solară ori de câte ori ieșiți la soare, pe tot parcursul anului. De asemenea, puteți utiliza, de exemplu, produse pentru pielea picioarelor care conțin protecție UV.
  • Hidratarea este foarte importantă – atunci când nu aveți grijă de pielea voastră, ea devine uscată, se ridează și acest proces creeaza linii fine și riduri pe față. Hidratarea reține apa în piele, ceea ce ajută la mascarea liniilor fine și a ridurilor adânci. Este esențial să păstrați întotdeauna pielea feței umedă și să aveți întotdeauna grijă de ea.

Știți cum să vă mențineți pielea hidratată? 

Puteți folosi ulei de cocos, el creează o suprafață netedă, deoarece emolienții conținuti în acesta umplu spațiile dintre celulele pielii. Prin urmare, acizii grași saturați care se găsesc în mod natural în uleiul de cocos pot hidrata și netezi pielea.

Ridurile-de-pe-față-ulei-de-cocos

 

De asemenea, vaselina, ați auzit bine – produsele cu vaselină pot vindeca pielea la adulți. Vaselina, cunoscută și sub numele de ulei mineral, acoperă pielea cu un strat protector și reține umezeala dedesubt.

Nu uitați să beți apă! Studiile au arătat că prin consumul de cantitate recomandată de apă se mărește stratul dermic, hidratând astfel pielea.

Cât despre duș, poate nu v-ați gândit niciodată că apa fierbinte din timpul dușului dăunează pielii?

Multor oameni le place să facă duș cu apă fierbinte, dar aceasta poate arde pielea și poate provoca daune. Chiar și unele săpunuri care pretind că hidratează și repară pielea pot provoca efectul opus. Ele pot provoca reacții alergice și datorită unor substanțe chimice pot afecta grav pielea.

Înseamnă asta oare că trebuie să facem duș rece? NU!

Puteți face un duș scurt cu apă caldă, nu fierbinte și, bineînțeles, încercați să găsiți săpunuri fără mirosuri artificiale.

  • Renunțați la țigări – pentru fumătorii de lungă durată acest lucru este foarte dificil, dar dacă vreți să preveniiți îmbătrânirea rapidă a pielii și apariția ridurilor de pe față, este recomandat să renunțați la țigări. Acestea fac pielea să se usuce și astfel provoacă apariția liniilor fine și a ridurilor adânci. Puteți îmbunătăți tonusul și textura pielii și puteți preveni ridurile de pe față renunțând la fumat.

De ce anume apar?

Prin inhalarea fumului de țigară se face în mod constant aceeași miscare cu buzele și în acest fel apar ridurile adânci  si liniile fine in jurul buzelor.

  • Alimentație sănătoasă – este foarte important să mâncați sănătos, atât pentru pielea voastră, cât și pentru organism. Este recomandat să consumați multe fructe și legume, acest lucru poate preveni deteriorarea pielii, în timp ce zahărul și carbohidrații rafinați pot accelera îmbătrânirea pielii. Eliminați alcoolul, pentru că usucă și pielea și duce la apariția liniilor fine și a ridurilor de pe față. Asigurați-vă că reduceți aportul de zahăr. Zahărul dăunează pielii printr-un proces natural numit glicație. Deteriorează colagenul și elasticitatea pielii, crește vizibilitatea  ridurilor și usucă pielea, deoarece liniile fine și ridurile devin mai pronunțate, iar pielea arată mai puțin elastică și sănătoasă.
  • Spălare – aveți grijă de pielea voastră, spalați-vă de două ori pe zi. Demachiați-vă întotdeauna înainte de culcare. Vă întrebați de ce demachierea este atât de importantă? Machiajul previne regenerarea pielii, de aceea este important ca pielea să fie curată pe timpul nopții pentru a se putea regenera la potențialul maxim. Curățați-vă ușor fața, nu vă frecați pielea și nu folosiți exfoliante foarte des. Pot apărea diferite iritații din cauza frecării, iar asta de asemenea duce la îmbătrânirea rapidă a pielii.
  • Activitatea fizică – exercițiile aerobice precum înotul, cardio, mersul pe jos sau chiar yoga vă pot face să arătați mult mai tineri. Concentrați-vă asupra coloanei vertebrale pentru un corp mai puternic și o postură dreaptă. Dacă începeți să vă antrenați din timp, veți arăta tineri pentru mai mult timp.

Poate vă întrebați de ce activitatea fizică este importantă pentru piele și ce legătură are cu ridurile?

Substanțele numite miokini intră în fluxul sanguin și declanșează modificări în celulele aflate departe de mușchi. Acest nivel crescut de miokini în piele după exercițiu poate explica aspectul tineresc al pielii.

  • Odihna – învățați că odihna este foarte importantă. Trăim o viață rapidă, nu avem timp, dormim puțin, mâncăm repede, ne stresăm și muncim mult. Organizați-vă în așa fel încât să oferiți corpului odihnă, somn și veți observa că vă veți simți mult mai bine. Corpul și spiritul vostru vor rămâne mai tineri pentru o lungă perioadă de timp.
  • Încercați să dormiți pe spate – pentru că așezarea feței pe o pernă în timp ce dormiți ajută la apariția liniilor fine pe față. De asemenea, aveți grijă să nu vă sprijiniți fața pe mâini în timp ce vă aplecați în față la o masă sau dacă stați întinși pe burtă. Aceste poziții vă pot încreți pielea feței inutil.
  • Evitați frecarea ochilor – dacă aveți probleme cu ochii din cauza alergiilor sau a oricărei alte probleme, sunați la un medic și găsiți cea mai bună soluție pentru a elimina problema. În cazul în care mijiți pentru a vedea unele lucruri mai bine, vizitați medicul oftalmolog, deoarece este posibil să aveți nevoie de ochelari.

Există mai multe moduri pe care le puteți folosi pentru a preveni liniile fine și ridurile de pe față. Rețineți că ridurile sunt o parte normală a procesului de îmbătrânire. Mai întâi apar acele linii fine, iar apoi, în timp, ridurile se adâncesc atunci când pielea începe să-și piardă elasticitatea.

Pentru a arăta și a vă simți mai tineri, evitați stresul care poate crește prezența oxidanților în piele, făcându-vă să arătați mai în vârstă. Stresul este cel mai mare dușman al nostru și poate fi doar în detrimentul sănătății noastre.

Cum să scăpați de ridurile de pe față?

Ridurile-de-pe-față-tratament

Există anumite tratamente și soluții prin care puteți scăpa sau reduce ridurile de pe față.

Unele dintre soluțiile pentru riduri sunt:

  • Retinol – printre tratamente, acesta este unul dintre cele mai dovedite și eficiente moduri de a îmbunătăți semnele îmbătrânirii, precum pigmentarea neuniformă, rugozitatea și ridurile. Inițial, retinolul poate provoca roșeață și descuamare, ceea ce poate fi inconfortabil, totuși îmbunătățirea vine atunci când descuamarea se oprește. De ce când se oprește? Pentru că duce la o piele mai lucioasă, mai fină și mai nouă.
  • Alfa hidroxiacizi – acești acizi includ acidul glicolic, lactic și  cel de fructe. Nu au efecte negative, cu excepția faptului că uneori pot provoca iritații ușoare.
  • Antioxidanți – acestea includ diverse vitamine precum: A, C și E, la fel și beta-caroten. Produsele care conțin antioxidanți pot oferi o anumită protecție împotriva soarelui și pot ajuta să scăpați de riduri și linii fine.

Există, de asemenea, o varietate de tratamente în saloanele de înfrumusețare unde puteți încerca și alege una dintre acele modalități verificabile de a scăpa sau reduce ridurile de pe față.

Dacă doriți o procedură cosmetică, consultați un medic cu experiență. Spuneți-i exact ce doriți să obțineți, întrebați-l care sunt rezultatele și bineînteles costul acestor tratamente.

În cazul în care preferați produsele cosmetice pe bază de plante și vreți să scăpați de ridurile de pe față într-un mod natural, o modalitate complet naturală și poate cea mai bună de a scăpa de ridurile de pe față este prin produse naturale.

Puteți scăpa în mod natural de ridurile de pe față, iar ceea ce este foarte important pentru voi și corpul vostru, ați folosit un mod sănătos și natural.

Descoperiți mai multe despre crema Ridonela și începeți să o folosiți acum, pentru a avea un aspect cât mai tineresc cât mai curând și pentru un timp îndelungat, reduce liniile fine și vă scapă de ridurile de pe față, de asemenea împrospătează tenul și redă prospețimea feței. 

Metode chirurgicale de îndepărtare a ridurilor de pe față

Dacă optați pentru metoda chirurgicală, atunci trebuie să știți că aceasta are uneori anumite consecințe, ca la orice altă operație. Vorbim despre riscul de anestezie, infecție, amorțeală, cicatrici, cheaguri de sânge, complicații cardiace și rezultate slabe.

Liftingul facial

Primul pas în lifting facial este anestezia. Liftingul facial este de obicei efectuat sub anestezie generală, deși anestezia locală cu sedare poate fi utilizată în anumite proceduri mai puțin complicate.

Liftingurile faciale pot include îndepărtarea excesului de piele, netezirea ridurilor sau a cutelor și strângerea țesuturilor faciale. În timpul acestei operații, chirurgul repoziționează grăsimea și țesutul sub piele pentru a netezi ridurile, pentru a îndepărta excesul de piele și pentru a strânge pielea feței.

În ceea ce privește riscurile acestei proceduri, avem:

  • riscuri de anestezie 
  • sângerare 
  • infecție 
  • evenimente cardiace 
  • cheaguri de sânge
  • durere sau cicatrici 
  • căderea părului la locurile de incizie 
  • umflare prelungită

Oamenii folosesc diverse tratamente pentru a scăpa de riduri, precum și pentru prevenire. Modificări ale stilului de viață, hidratarea regulată a pielii, utilizarea cremelor de protecție solară, aportul unei alimentații sănătoase, evitarea fumatului și a consumului de alcool, toți acești factori pot ajuta la prevenirea sau întârzierea apariției ridurilor de pe față.  

Cercetătorii au studiat modul în care ridurile de pe față pot afecta modul în care oamenii ne percep, în funcție de ridurile pe care începeți să le obțineți. Uneori puteți observa ce sentimente exprimați prin riduri, poate că liniile voatre fine arată cele mai des folosite emoții pe față. Dacă de obicei ca persoana radiați de fericire și, ca rezultat, dezvoltați linii de râs sau riduri în jurul ochilor, probabil că veți fi perceput ca o persoană fericită sau veselă.

Nu vă abțineți de la exprimarea bucuriei sau a altor emoții frumoase și fericite de frica ridurilor.

Ridurile noastre reprezintă în mare parte momente importante din viața noastră, o mulțime de momente fericite și vesele pe care nu ar trebui să le uităm niciodată. Acceptați ridurile ca o parte din viața vostră, o parte din voi, pentru că fiecare rid marchează un moment special, acestea fiind semnele tuturor acestor ani trăiți la maximum.

Bucurați-vă de fiecare moment și bucurați-vă de viață!