Scapă de cearcăne cu acid hialuronic

Și pe tine te deranjează aspectul obosit pe care ți-l oferă cearcănele? Scapă de cearcăne cu acid hialuronic – descoperă tratamentul ideal pentru pielea ta.  

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic se găsește în mod natural în majoritatea țesuturilor corpului, cel mai abundent fiind în piele (în proporție de 50%), și este produs, în principal, de celulele mezenchimale.

Având o distribuție naturală destul de largă în corpul uman face ca tratamentul cu acid hialuronic pentru cearcăne să aibă o bună compatibilitate cu corpul uman. 

Este cel mai utilizat filler facial pentru înfrumusețare, în prezent. 

Înaintarea în vârstă vine și cu modificări la nivelul pielii.

Îmbătrânirea pielii este însoțită de reducerea cantității de elastină, de colagen, precum și de acid hialuronic, componente ale matricii extracelulare. Aceste modificări au ca impact deshidratarea, pierderea elasticității și a fermintății pielii.

Din punct de vedere histochimic, îmbătrânirea vine cu dispariția acidului hialuronic epidermic, rămânând prezent doar în derm. Nu se știe încă de ce apar aceste modificări ale stării de echilibru a acidului hialuronic odată cu îmbătrânirea.

Studiile de specialitate au raportat și o reducere progresivă a dimensiunii polimerilor acidului hialuronic din piele ca urmare a acestui proces de îmbătrânire. 

În acest fel, epiderma pierde acidul hialuronic care este molecula responsabilă de legarea și reținerea moleculelor de apă în piele, ceea ce duce la pierderea umidității pielii. În derm, schimbările legate de înaintarea în vârstă sunt legate de pierderea extractibilității acidului hialuronic și creșterea avidității acestuia. Implicit, are loc legarea progresivă a colagenului din piele și pierderea constantă a extractibilității acestuia odată cu îmbătrânirea. 

Toate aceste fenomene legate de înaintarea în vârstă contribuie la deshidratarea pielii, atrofie și pierderea elasticității pielii, modificări ce caracterizează pielea îmbătrânită.

Rolul acidului hialuronic în organism

Acidul hialuronic este unul dintre componentele importante ale pielii și este un factor natural de hidratare, fiind foarte utilizat în cosmetică datorită beneficiilor sale majore asupra îmbunătățirii aspectului pielii, precum și datorită capacității sale de umplere a spațiilor. 

De asemenea, acidul hialuronic are și multiple funcții fiziologice, ceea ce îl face ideal de utilizat și în medicină, ajutând la lubrifierea articulațiilor, sau chiar la accelerarea vindecării rănilor.

În timpul leziunilor la nivel tisular, este crescută sinteza acidului hialuronic și sunt activate celulele inflamatorii, ceea ce conduce la o îmbunătățire a răspunsului imun și, implicit, o grăbire a vindecării rănii.

Prin studiile științifice realizate de-a lungul timpului s-a demonstrat că pentru a îmbunătăți calitatea pielii se pot folosi produse cu acid hialuronic pentru injectare.

Aceste efecte pozitive ale acidului hialuronic asupra pielii sunt datorate hidrogelului care are capacitatea de reținere a apei și de ocupare a spațiului pielii, conducând astfel la o hidratare îmbunătățită. 

De asemenea, prin proprietatea de umplere, acidul hialuronic realizează interacțiuni fizice atât cu celulele, cât și cu țesuturile din jur, având rol de suport fizic pentru creșterea celulară, dar și pentru restaurarea componentelor din matricea dermică, precum colagenul.

Scapă de cearcăne cu acid hialuronic

Cearcănele sunt acele zone întunecate, cu aspect brun-violet, formate sub ochi. 

Ele se datorează:

  • deshidratării care duce la subțierea și pierderea elasticității pielii în jurul ochilor
  • îmbătrânirii care vine la pachet cu subțierea pielii
  • oboselii pentru că tenul pare mai palid, ceea ce evidențiază zonele întunecate din jurul ochilor
  • plânsului în exces care afectează calitatea pielii și o sensibilizează
  • tulburărilor de circulație sagvină la nivelul pielii din jurul ochilor
  • eredității, deoarece se poate moșteni un aspect de piele transparentă și se accentuează culoarea mai întunecată a pielii de sub ochi.

Poți scăpa de cearcăne cu acid hialuronic datorită performanței sale de umplere cutanată și de hidratare corespunzătoare a pielii. Această umplere la nivelul pielii se realizează prin capacitatea acidului hialuronic de a crea volum prin legarea unor cantități mari de apă. 

Un singur gram de gel de acid hialuronic are capacitatea de a lega până la 3 litri de apă, ceea ce face ca tratamentele cu acid hialuronic pentru cearcăne să fie atât de eficiente.

Gelul de acid hialuronic conține minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți.

Tratarea cearcănelor cu acid hialuronic se poate face atât prin injectarea unei soluții ce conține acid hialuronic, cât și prin utilizarea unor creme sau seruri faciale cu acid hialuronic. 

Injecțiile cu acid hialuronic contribuie la umplerea zonelor și trebuie readministrate la un interval de 4-9 luni de la prima administrare, în timp ce crema Ridonela cu acid hialuronic se poate administra pe o durată mai lungă de timp și asigură hidratarea corespunzătoare a pielii fără injecții și posibile efecte adverse.

Cremă cu acid hialuronic

acid-hialuronic-cearcane-crema

 

Acidul hialuronic pentru cearcăne este un tratament eficient și rapid, ușor de utilizat.

Pentru cei care preferă o metodă naturală, neinvazivă și fără riscuri și efecte secundare, crema cu acid hialuronic este tratamentul naturist perfect pentru lupta pe care o duci cu cearcănele.

Crema cu acid hialuronic Ridonela este realizată din ingrediente naturale, alese cu atenție deosebită și combinate în așa fel încât pielea ta să beneficieze de un tratament complex și complet. 

Acidul hialuronic, combinat cu vitamina E, Tens-up, coezima Q10, uleiuri și extracte vegetale, vitamina B3 și colagenul vegetal, fac din crema de față Ridonela ajutorul tău numărul 1 în lupta cu cearcănele.

Ridonela este crema cu acid hialuronic ideală pentru orice tip de ten, iar ingredientele sale au beneficii uimitoare pentru tenul tău:

  • Acidul hialuronic protejează împotriva deshidratării și îmbunătățește aspectul pielii uscate, fiind un umectant extrem de eficient, blând și bine tolerat de piele. De asemenea, crema cu acid hialuronic este adecvată pentru a scăpa de cearcăne deoarece utilizarea pe termen lung va face pielea mai tonifiată și elastică, oferindu-i un aspect uniform, neted și catifelat.
  • Coenzima Q10 este aliatul preferat al pielii pentru lupta cu stresul oxidativ ce duce la îmbătrânirea prematură a tenului. Aceasta limitează degradarea colagenului și netezește pielea. Utilizată pe termen lung în crema cu acid hialuronic pentru cearcăne, Ridonela, va îmbunătăți condiția și aspectul pielii, va regenera și repara zonele problematice.
  • Tens-up are efect de lifting pe termen mediu și imediat, precum și activitate anti-îmbătrânire, oferind tenului tău un aspect radiant și luminos. Tens-up este o matrice hidrocoloidală tridimensională formată din galactomananii Tara, care conțin oligozaharide din cicoare ușor de absorbit prin suprafața pielii.
  • Uleiurile și extractele vegetale sunt emoliente, hrănitoare, hidratante, calmante, având efecte antiinflamatoare și anti-îmbătrânire. Aceste proprietăți uimitoare le fac ideale pentru a fi utilizate în compoziția cremei de față Ridonela cu acid hialuronic care poate fi utilizată și ca tratament pentru cearcăne.
  • Vitamina E se găsește în segmentele lipofile ale membranei celulare și are un important rol antioxidant. Datorită faptului că vitamina E promovează epitelizarea, îmbunătățește elasticitatea pielii și o regenerează, aceasta este foarte importantă pentru tratarea cearcănelor.
  • Colagenul vegetal conferă suplețe și elasticitate pielii prin menținerea unei hidratări corespunzătoare. Colagenul este componentă importantă a matricei extracelulare a pielii, iar îmbătrânirea produce o reducere a cantității naturale de colagen din derm. Astfel, este necesar să utilizăm o cremă de față care să ne suplimenteze colagenul pierdut și să ne redea o protecție cutanată adecvată. Colagenul vegetal din crema cu acid hialuronic, Ridonela, catifelează tenul și-i conferă fermitate, completând rezervele reduse ale colagenului natural din piele.
  • Vitamina B3 oferă beneficii formidabile pentru pielea problematică și este foarte bine tolerată de orice tip de piele, ceea ce o face de nelipsit din crema de față Ridonela. Vitamina B3 previne pierderea apei din pielea, redându-i elasticitatea și tonusul, și reduce hiperpigmentarea pielii.

Crema cu acid hialuronic este alegerea potrivită pentru cei care doresc recăpătarea aspectului tânăr și luminos al tenului prin reducerea intensității culorii întunecate a zonelor din jurul ochilor. 

Crema Ridonela hidratează eficient pielea, o vitaminizează și îi asigură atât hrănirea, cât și regenerarea cutanată, astfel încât să scapi de cearcăne pe termen lung. 

Pentru a achiziționa crema de față Ridonela cu acid hialuronic, intra pe site și o vei primi în doar câteva zile lucrătoare. Folosește un tratament natural, cu acid hialuronic și uită de problema cearcănelor inestetice.

Injecții cu acid hialuronic pentru cearcăne

Acidul hialuronic are rolul de a  atrage umezeala în piele, ajutând la hidratare.

Așadar, injecțiile cu acid hialuronic se pot folosi pentru a înlocui pierderea de volum de pe față, redând aspectul tânăr al pielii. 

În general, pentru realizarea injecțiilor cu acid hialuronic pentru cearcăne este necesară obținerea unei soluții speciale prin amestecarea unei pulberi de acid hialuronic cu apă.

Acidul hialuronic poate fi derivat atât din surse bacteriene, cât și din surse animale. 

Indiferent de sursa de derivare, acidul hialuronic este un polimer foarte solubil în apă care se va dizolva ușor pentru a forma un lichid limpede vâscos, numai bun pentru injectarea în zona problematică a cearcănelor.

Fillerele injectabile cu acid hialuronic pentru cearcăne sunt folosite ca tratament eficient pentru umplerea zonelor care și-au pierdut fibrele de colagen și elastină. Deoarece acidul hialuronic este un component fiziologic important al pielii, injecțiile cu acid hialuronic pot fi tolerate destul de rapid și ușor de organism. 

În plus, injecțiile intradermice de umplutură cu acid hialuronic îmbunătățesc textura pielii, oferindu-i luminozitate, hidratare și elasticitate.

Un gel de acid hialuronic realizează o hidratare de echilibru atunci când rețeaua elastică de acid hialuronic este umflată.

Un filler dermic cu acid hialuronic pentru cearcăne trebuie să fie puțin sub nivelul echilibrului de hidratare al pielii pentru a adăuga efectul de volum țintit de acest tratament pentru cearcăne.

Cui i se adresează acest tratament?

Tratamentul cu acid hialuronic este extrem de căutat pentru realizarea procedeelor de înfrumusețare datorită performanțelor acestuia pentru umplerea facială. 

Efectele tratamentului cu acid hialuronic pentru cearcăne este vizibil prin aspectul de întinerire facială datorită efectului specific de umplere și, de asemenea, datorită hidratării corespunzătoare a tenului.

Un astfel de tratament cu acid hialuronic pentru cearcăne se adresează tuturor persoanelor care observă un aspect îmbătrânit al pielii și al feței, precum și apariția unor cearcăne proeminente.

Acest tratament cu acid hialuronic pentru cearcăne nu se folosește în cazul persoanelor care au pungi sub ochi.

Cum se efectuează acest tratament cu acid hialuronic?

Tratamentul cearcănelor cu acid hialuronic este eficient pentru umplerea zonelor problematice.

Acidul hialuronic se injectează în zone specifice unde se va contopi cu acidul hialuronic preexistent în piele, producând astfel un efect de umflare a pielii și de mărire a zonei respective.

În acest fel nu se mai vede adâncitura caracterisctică zonelor cearcănelor, datorită umplerii șanțului lacrimal cu acidul hialuronic

Acidul hialuronic pentru cearcăne este injectat în plan profund la nivelul obrazului, în șanțul lacrimal pentru a se crea efectul de umplere a zonelor cu cearcăne. Acest tratament cu acid hialuronic pentru cearcăne va aduce luminozitate tenului și va diminua aspectul întunecat al cearcănelor.

Pentru efectuarea tratamentului cu acid hialuronic se ține cont de următorii pași:

  1. Se stabilește cantitatea de acid hialuronic necesar pentru obținerea efectului dorit.
  2. Se realizează o anestezie locală.
  3. Se injectează acidul hialuronic prin realizarea unei înțepături mici printr-o canulă atraumatică introdusă profund, în șanțul lacrimal.
  4. Concomitent cu extragerea canulei atraumatice se eliberează și acidul hialuronic pentru distribuirea acestuia.

Care sunt riscurile acestui tratament?

acid-hialuronic-cearcane-riscuri

 

Tratamentul injectabil cu acid hialuronic poate avea diferite efecte adverse. Printre acestea, cele mai des întâlnite sunt:

  • Echimoze/vânătăi
  • Înroșire 
  • Umflare 
  • Mâncărime/Prurit
  • Amorțeală

Oricare dintre aceste efecte secundare enumerate mai sus vor dispărea la doar câteva ore de la intervenția unui astfel de tratament pentru cearcăne cu acid hialuronic.

Există, totuși, și o serie de efecte adverse mai puțin comune, dar mai dificil de gestionat, precum:

  • Reacții alergice sau de respingere ce apar îndeosebi la persoanele cu boli autoimune
  • Infecții
  • Cicatrici sau chiar răni
  • Umflare îndelungată a feței ce necesită o nouă intervenție cu hialuronidază pentru dizolvarea acidului hialuronic în exces.

Așadar, utilizarea unui tratament pentru cearcăne pe baza injecțiilor cu acid hialuronic poate avea o serie de efecte secundare. De aceea, o cremă cu acid hialuronic este mult mai potrivită în lupta cu cearcănele, iar o cremă cu ingrediente naturale, precum Ridonela, este un tratament mult mai eficient, îndelungat și fără risc de efecte adverse.

Cât durează efectul tratamentului cu acid hialuronic?

Dacă alegi varianta unui tratament cu acid hialuronic pentru cearcăne pe bază de injecții, efectul durează până la maxim 9 luni de la prima intervenție. 

La un interval de 4-9 luni de la efectuarea primului tratament injectabil trebuie reluată procedura de injectare a acidului hialuronic pentru cearcăne astfel încât să beneficiezi pentru încă un an și jumătate de efectele de umplere a cearcănelor.

Pe de altă parte, alegerea unui tratament naturist pe bază de cremă cu acid hialuronic, are un efect de lungă durată ce constă în hidratarea intensă a pielii și îmbunătățirea vizibilă a aspectului tenului tău.

Acid hialuronic pentru cearcăne – preț

Prețul unui tratament pentru cearcăne cu acid hialuronic pornește de la 300 euro pentru 1 mL de soluție injectabilă pe bază de acid hialuronic.

Intervenția de injectare a acidului hialuronic în zona cearcănelor durează în jur de 15 minute.

Prețul relativ ridicat al unui tratament injectabil cu acid hialuronic pentru cearcăne, precum și faptul că trebuie repetate regulat astfel de injecții cu acid hialuronic, pot fi impedimente pentru alegerea unei astfel de intervenții. 

În schimb, o cremă cu acid hialuronic ce poate fi utilizată pentru o perioadă lungă de timp este o alegere mult mai potrivită.

Tratamentul naturist te scapă de problema cearcănelor și îți redă frumusețea naturală a tenului tău.

Alege crema cu acid hialuronic pentru cearcăne, Ridonela, pe bază de plante și profită de efectele benefice ale acestora, hidratează-ți pielea în mod natural și nu te mai gândi la cearcăne.