Scapă de ridurile de pe frunte într-un mod rapid și eficient

Ai probleme cu ridurile de pe frunte? Te deranjează și cauți constant o soluție pentru a scăpa de ele? Iată câteva sfaturi despre cum să scapi de ridurile de pe frunte.

Ce sunt ridurile de pe frunte?

Ridurile de pe frunte apar de obicei ca urmare a procesului de îmbătrânire, iar cauzele pot fi diferite poziții de somn, scăderea în greutate, afecțiuni asupra pielii din cauza soarelui sau deshidratarea pielii.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine din ce în ce mai greu de regenerat, pierzând elastina care ajută la menținerea pielii fine și tânără. Există diverși factori care duc la apariția ridurilor de pe frunte, din cauza diverșilor factori interni sau externi.

Unii dintre factori pot fi evitați de-a lungul vieții, iar alții nu. Uneori nu acordăm atenție anumitor factori, dar de aceea există diverse măsuri de prevenire cu ajutorul cărora putem atenua și preveni apariția precoce a ridurilor de pe frunte.

Cauzele apariției ridurilor de pe frunte 

Există diverse motive pentru care ridurile de pe frunte apar pe pielea unei persoane atunci când aceasta îmbătrânește. 

Recurența extensiilor și compresiei pielii provoacă leziuni ale fibrelor extracelulare din dermă. În timpul procesului de reparare, unele fibre elastice rupte și fibre de colagen nu se mai pot regenera, ci sunt înlocuite cu fibre alterate. Când o fibră elastică se rupe într-o stare alungită, aceasta poate fi înlocuită cu colagen „lung”. Acumularea de fibre „lungi” de colagen creează linii și riduri pe piele.

Vârsta ca cauză a apariției ridurilor de pe frunte 

Vârsta joacă un rol important în dezvoltarea ridurilor de pe frunte, și a ridurilor de pe față în general, știți deja că pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen și elastină scade în același timp, dar asta nu înseamnă că nu există și alți factori care să intre în considerare. 

O gamă largă de factori contribuie la apariția diferitelor tipuri de riduri pe care pielea fiecăruia le dobândește de-a lungul anilor. Unele provin în totalitate din propriile noastre alegeri de viață, în timp ce altele sunt complet în afara controlului nostru.

Putem folosi oricând o anumită prevenție și astfel încetinim apariția ridurilor de pe frunte, însă, din păcate, nu există nicio modalitate de a le preveni în totalitate.

Stresul ca cauză a apariției ridurilor de pe frunte 

Este foarte important să înveți să controlezi stresul. Acesta duce la apariția liniilor fine și a ridurilor de pe frunte. Este dificil pentru o persoană să scape complet de stres, dar este important să-l ții sub control.

Hidratarea pielii 

Mereu auzi această propoziție: „nu uita să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi”… ei bine, așa cum corpul nostru are nevoie de apă, așa și fața noastră trebuie să fie hidratată în mod regulat.

Pielea uscată face ridurile să pară mai proeminente, transformă celulele plinute ale pielii în unele ridate, ceea ce poate duce la apariția liniilor fine și a ridurilor pe frunte.

Pielea bine hidratată arată mai sănătoasă, mai netedă, te face să arăți mai tânără și în același timp reduce vizibilitatea ridurilor de pe față.

Hormonii 

Hormonii sunt, de asemenea, cauza apariției ridurilor de pe frunte. Estrogenul are efecte nu numai asupra ridurile, ci și asupra grosimii pielii, fluxului sanguin și hidratării. Scăderea nivelului de estrogen în timpul menopauzei reprezintă adesea un punct de cotitură semnificativ în starea pielii unei femei. De aceea poți observa că femeile sunt întotdeauna cele care au mai multe riduri decât bărbații.

Ce este estrogenul și ce efecte are asupra noastră?

Estrogenul este un hormon, joacă mai multe roluri în corpul nostru. La femei, ajută la dezvoltarea și menținerea sistemului reproducător și a caracteristicilor feminine, cum ar fi sânii și părul pubian. Acest hormon vă protejează oasele și vă ajută pielea să se vindece de vânătăi și răni. 

Ovarele, glandele suprarenale și țesutul adipos produc estrogen. Toată lumea are acest hormon, dar la femei se produce mai mult. 

După cum am spus că în timp, colagenul și elastina scad, la fel și nivelul de estrogen… În timpul menopauzei, nivelurile mai scăzute de estrogen au un impact mare asupra pielii. Mai puțin estrogen face pielea predispusă la relaxare și riduri. În acest fel, ne afectează aspectul tineresc, deoarece este responsabil pentru a face pielea să pară mai tânără datorită acidului hialuronic pe care îl produce. 

Estrogenul nu are efect doar asupra pielii, ci și asupra masei musculare, metabolismul și nivelul de energie.

Zahărul – cauza ridurilor de pe frunte 

Un alt proces natural care provoacă riduri pe frunte are la bază glucoza. După cum știm, zahărul nu este sănătos, nu poate decât să vă dăuneze sănătății și, în același timp, duce la apariția ridurilor pe frunte. Cunoscut sub numele de glicare, acest proces face ca fibrele pielii să devină rigide și fragile, ducând la apariția ridurilor pe frunte. 

Deci, dacă folosiți zahărul, încercați să îl reduceți sau dacă îl puteți elimina cu totul și mai bine. Credeți-mă, nu este foarte greu, putem face asta dacă ne dorim suficient.

Razele UV 

După cum știm, nu este recomandat să stai în lumina puternică a soarelui, pot apărea arsuri ale pielii, dar și în felul acesta pielea îmbătrânește mai repede. Când pielea îmbătrânește, își pierde elasticitatea, își revine mai greu și duce la apariția liniilor fine și a ridurilor de pe frunte. Acesta este unul dintre factori care pot fi evitați sau dacă chiar trebuie să faceți ceva în timpul zilei când e soare, luați-vă îmbrăcăminte de culoare deschisă, purtați o pălărie sau șapcă, aplicați și cremă anti-UV neapărat. 

Fumul de țigară 

Fumatul țigărilor este și el unul dintre factorii apariției premature a ridurilor de pe frunte. Pe lângă faptul că ne pune în pericol sănătatea, ajută la îmbătrânirea pielii și, odată cu aceasta, la apariția liniilor fine și a ridurilor pe piele. 

Aceste schimbări simple ale stilului de viață vor face minuni în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și a apariției ridurilor de pe frunte. 

Cum să previi apariția timpurie a ridurilor de pe frunte? 

Ce este important de făcut pentru a preveni apariția timpurie a liniilor fine și a ridurilor de pe frunte?

Trucul este să știi ce produse și tratamente să incluzi în regimul tău, precum și când să implementezi o rutină de îngrijire. Trebuie să avem grijă de pielea noastră, chiar și atunci când suntem încă tineri și nu avem riduri.

Îngrijirea pielii este foarte importantă, dacă începem să îngrijim pielea din timp, putem preveni apariția precoce a ridurilor. 

Pentru a preveni apariția timpurie a ridurilor de pe frunte, este important să stai departe de prea mult soare, să nu folosești țigări, să mănânci sănătos, să doarmi bine și să dai corpului suficient somn, să bei multă apă, să ai grijă ca pielea sa fie mereu hidratată, pentru ca în timp, pe masură ce înaintam în vârstă, pielea devine mai uscată si mai fragilă, apoi apar liniile fine și ridurile, care după un timp devin riduri adânci. 

Datorită reducerii cantității de acid hialuronic care este produsă în piele, face ca pielea să-și piardă senzația de plinătate și fermitate și să devină mai susceptibilă la linii și riduri. Aceasta este o substanță care leagă apa din piele, aceasta înconjoară celulele și oferă pielii un aspect delicat și neted.

Corpul nostru produce acid hialuronic în mod natural, însă la un moment dat această cantitate scade și acest acid este luat suplimentar pentru a combate ridurile de pe frunte.

Unul dintre produsele din plante care te poate ajuta este Ridonela. Această cremă conține ingrediente din plante, conține și acid hialuronic care este un ingredient foarte important și acționează foarte bine asupra ridurilor de pe frunte. Este potrivit pentru toate tipurile de piele și este excelent pentru piele, față, ten, iar ridurile de pe frunte vor fi vizibil reduse în timp.

Nu dispera, totul este un proces al vieții, și ridurile și liniile fine, chiar și petele de sub ochi. Partea importantă este, dacă ai dorința de a scăpa de ele sau de a le prevenii, să utilizezi sfaturile noastre.

Cum putem scăpa de ridurile de pe frunte? 

Putem scăpa de ridurile de pe frunte cu ajutorul diverselor produse cosmetice, diverselor tratamente care există pentru îndepărtarea ridurilor sau chiar medicamente.

Cu un tratament adecvat, se poate obține un aspect tineresc și un ten mai frumos. 

Tratamente naturiste pentru ridurile de pe frunte 

riduri-de-pe-frunte-tratament

Îți hidratezi și îngrijești pielea?

Dacă răspunsul este da, bravo! Dacă nu, atunci este foarte important să știi că pielea ta trebuie tratată ca și copilul tău, pielea trebuie îngrijită, hrănită și iubită. Fiecare femeie, indiferent de vârstă, ar trebui să aibă grijă de ea însăși și să-și îngrijească corpul. 

  • Antioxidanții îți protejeaza pielea de radicalii liberi, astfel previi aparitia ridurilor de pe frunte, precum mere, cirese, prune, nuci pecan, fasole neagra, anticocci, acizi grasi omega 3. 

 

  • Reducând stresul, contribui si la menținerea unui aspect tineresc, așa că încearcă să fii cât mai lipsit de stres, nu ajută la nimic, nu poate face decât să-ți afecteze sănătatea și aspectul pielii tale. Consumă ceai care te poate ajuta să reduci stresul, să dormi mai bine și mai lung. 

 

  • Îngrijirea tenului este foarte importantă, nu uita să te demachiezi și să te cureți pe față în fiecare seară înainte de culcare. Folosește creme hidratante pentru tenul tău, acestea îmbunătățesc capacitatea de a reține apa în piele. De asemenea, spală-te pe față de două ori pe zi cu apă călduță și folosește un demachiant fără alcool. Chiar și exfolierea pielii, o dată pe săptămână, poți face pentru a-ți curăța complet pielea, pentru a uniformiza pigmentarea și pentru a îmbunătăți textura pielii de pe frunte. 

 

  • Este foarte important atât pentru tine, cât și pentru pielea ta să bei suficientă apă în timpul zilei. Să bei mai multă apă este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru un ten tânăr și, deoarece elimină atât de multe toxine și radicali liberi, este unul dintre cele mai bune mijloace de a evita și de a scăpa de ridurile de pe frunte.

Cremă pentru ridurile de pe frunte 

Dacă ești adepta cosmeticii naturale și vrei să scapi de riduri într-un mod natural, un produs natural pe care ți-l putem recomanda este Ridonela

Crema care ajută la estomparea ridurilor și a liniilor fine de pe față într-un mod natural și eficient. Unul dintre ingredientele foarte importante este acidul hialuronic, care păstrează umiditatea pielii și îi asigură o hidratare de lungă durată. Conține și colagen vegetal, care conferă pielii elasticitate și fermitate. 

Crema se aplică de două ori pe zi, masează ușor părțile unde ai riduri, folosește-o regulat și cu siguranță vei vedea rezultate. Această cremă naturală face minuni pe pielea ta, este ușoară de folosit, iar rezultatele sunt vizibile chiar și după două-trei săptămâni de utilizare. 

Dacă doriți crema cât mai repede, intrați pe site și comandați.

Alte metode de rezolvare a ridurilor de pe frunte 

Dacă vrei să optezi pentru tratamente cosmetice atunci botoxul este soluția ta. Botoxul ameliorează ridurile de pe frunte, oprește activitatea musculară și întărește pielea. Pe lângă botox, există diverse peelinguri chimice pentru față, tratamente cu laser și mai e și acidul hialuronic care poate ajuta la eliminarea ridurilor de pe frunte. 

Știi ce este mai exact botoxul? 

Botoxul sau toxina botulinică este o proteină făcută din toxina botulinica produsă de bacteria Clostridium botulinum, care a fost folosită de mult timp pentru îndepărtarea ridurilor de pe față.

Atunci când botoxul este injectat în mușchi, acesta se leagă de receptorii din mușchi, astfel încât mușchii tăi să nu primească un semnal de contracție, motiv pentru care ridurile se relaxează și se înmoaie.

Botoxul este cel mai frecvent utilizat pentru ridurile de pe frunte, riduri între sprâncene și riduri în jurul ochilor. Nu prea este recomandat pentru alte părți ale feței. 

Astfel de tratamente aduc întotdeauna cu ele anumite efecte secundare, cum ar fi: 

  • durere, umflare sau vânătăi la locul injectării 
  • durere de cap 
  • simptome asemănătoare gripei 
  • ochi uscați 
  • stomac deranjat 
  • amorţeală 

Această toxină poate fi extrem de periculoasă dacă este utilizată în cantități mari, totuși, atunci când botoxul este utilizat corespunzător în context terapeutic, este sigur și are puține dintre efectele secundare pe care le-am menționat deja. 

Și după cum știm, tot ce este frumos durează puțin timp – la fel și efectele botoxului, de la 3 la 6 luni. Pe măsură ce acțiunea musculară revine încet, liniile și ridurile încep să reapară și trebuie tratate din nou. 

Această procedură poate da uneori un aspect plastic feței tale, deoarece după injectarea cu botox nu vei mai putea folosi expresii faciale, vei avea aceeași expresie, deoarece pielea ta se va strânge, așa că fața ta va arăta destul de nenatural și artificial. Înainte de a te decide asupra acestui tratament, cel mai bine este să consulți mai întâi medicul tău. 

Pe lângă Botox, desigur că avem și tratamente cu laser care ajută la întinderea pielii.

Tratament cu laser pentru ridurile de pe frunte 

Laserele non-ablative sunt lasere care încălzesc straturile mai profunde ale dermei fără a deteriora suprafața pielii, creând astfel o contracție instantanee a fibrelor de colagen și remodelarea noului colagen. Apoi, același colagen ajută pielea să se strângă în timp.

Tratamentul cu laser nu numai că reduce liniile fine și ridurile de pe frunte, dar totodată  îmbunătățesc și aspectul porilor, petelor întunecate, textura și nuanța generală a pielii. 

Peeling chimic pentru ridurile de pe frunte 

O altă metodă cosmetică este peelingul facial. Acesta include, ca ingredient principal, acidul glicolic. Acidul glicolic este un alfa hidroxiacid care este folosit pentru a exfolia pielea, pentru a o îmbunătăți și a face pielea să arate mai bine.

Acest peeling chimic exfoliază în profunzime straturile superioare ale pielii, astfel pielea începe să se regenereze, se activează colagenul pentru a regenera pielea și astfel se formează o piele tânără, un aspect neted și frumos. 

Acid hialuronic 

Ce este acidul hialuronic? 

Acidul hialuronic este un zahăr care apare în mod natural în corpul nostru, inclusiv în piele, ochi și articulații. Funcția principală a acestui acid este de a lega apa în țesut, ca să spunem așa, hidratarea țesutului intern. Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru îl produce din ce în ce mai puțin, așa că mulți oameni decid să ia acid hialuronic suplimentar. 

Este componenta principală a ceea ce dă structură pielii tale și este responsabilă pentru acel aspect tânăr, frumos și hidratat. 

Acidul hialuronic nu trebuie luat doar sub formă de injecții, poate fi și sub formă de suplimente, creme, seruri. Depinde de tine să alegi ce este mai bine pentru tine. 

Deoarece organismul îl produce în mod natural, reacțiile alergice sunt foarte rare. Dacă totuși decizi să te injectezi, este important să știi că există și câteva reacții adverse, cum ar fi: 

  • durere la locul puncției 
  • vânătăi 
  • piele înroșită 
  • mâncărime 

Mulți oameni aleg să scape de ridurile de pe frunte cu ajutorul acidului hialuronic.

Cum funcționează?

Cu câteva înțepături de ace, gelul umple zonele scufundate, ridurile, netezește liniile fine – și apoi se dizolvă încet pe parcursul unui an. Dacă îti dorești un aspect tânăr constant și fără riduri pe frunte, trebuie să repetăm acest proces o dată sau chiar de două ori pe an.

Ridurile de pe frunte la bărbați 

riduri-de-pe-frunte-barbati

Știați că și bărbații au probleme cu ridurile de pe frunte? 

Sunt chiar mai grave decât cele la femei, pentru că pielea lor este mai aspră și mai dură, au mai mulți mușchi decât femeile, așa că în timp pielea lor devine mai puțin elastică și apoi, după cum știm, apar riduri pe piele. 

Bărbații, ca și femeile, dezvoltă riduri pe frunte din cauza activării musculare – fie că se datorează ridicării sprâncenelor sau încruntării. 

Bărbații care sunt deranjați de ridurile de pe frunte ar trebui să aplice mai multă protecție solară, să bea mai multă apă și să încerce să facă față stresului. Produsele cu vitamina C, acid linoleic și retinol pot ajuta, de asemenea, la combaterea ridurilor.

Există mulți bărbați care optează pentru acid hialuronic sau botox pentru a scăpa de ridurile de pe frunte.

 

Acum că știi ce cauzează riduri pe frunte, vei știi mai bine cum să le previi. 

Încearcă să previi apariția timpurie a ridurilor, îngrijește-ți pielea, nu o lăsa să îmbătrânească prematur. Ia în calcul aceste sfaturi astăzi pentru a te asigura că liniile fine și ridurile de pe frunte nu vor apărea pe pielea ta. Organizează-te astfel încât să ai grijă de pielea ta în fiecare dimineață și în fiecare seară înainte de culcare, face-ți o rutină, și ferește-te de factorii externi care duc la apariția precoce a ridurilor de pe frunte.