Scapă de ridurile mimice rapid și ușor

Vreți să aflați care sunt metodele care vă pot ajuta să scăpați pentru totdeauna de ridurile mimice? Avem aici diferite tratamente care vă pot scăpa de riduri.

Cu ajutorul acestora veți putea să scăpați de aceste riduri mimice inestetice care vă dau bătăi de cap.

Ce sunt ridurile mimice?

Acestea sunt ridurile de pe față care apar în urma mișcărilori (expresii) ale feței de-a lungul anilor. 

Asta înseamnă că atunci când ne încruntăm, râdem, plângem sau exprimăm orice mișcare facială sau emoție, ne lasă o urmă, iar acestea sunt de fapt riduri care, din păcate, devin mai vizibile de-a lungul anilor.

Pur și simplu este aproape imposibil să nu folosim acele expresii faciale, face parte din viața noastră, să plângem, să râdem – acestea sunt sentimentele pe care le exprimăm astfel, așa că nu este nevoie să ne ferim de ele, deoarece cu siguranță le putem învinge în mai multe feluri.

Ridurile mimice sunt cauzate de pierderea colagenului din piele și a elasticității în timp, astfel încât din cauza acestor neajunsuri pielea nu este capabilă să revină la forma ei inițială.

Ridurile mimice – un tratament naturist

Cum să scăpați de ridurile mimice într-un mod natural? 

Există și metode non-invazive prin care puteți scăpa de ridurile mimice, nu înseamnă că trebuie să apelați doar la botox, lasere sau alte metode cosmetice nenaturale.

Puteți încerca o varietate de uleiuri care ajută la ridurile mimice, iată câteva exemple care chiar funcționează.

Uleiuri pentru ridurile mimice

Indiferent de uleiul pe care îl alegeți și începeți să utilizați, cu siguranță veți vedea rezultate după un timp de utilizare. 

Nu uitați că anumite uleiuri trebuie mai întâi diluate și abia apoi folosite. 

Citiți mai jos care sunt uleiurile care vă pot ajuta să scăpați de ridurile mimice:

  1.  Uleiul de măsline – acest ulei nu este doar un ingredient excelent folosit în dietă, dar are și antioxidanți puternici anti-îmbătrânire și proprietăți care blochează radiațiile UV. Regenerează pielea, o protejează de factorii externi, acționează împotriva îmbătrânirii… Uleiul de măsline este bogat în diverse vitamine care sunt bune pentru reducerea stresului oxidativ asupra pielii, care altfel poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii.
  2. Uleiul din sâmburi de struguri – acest ulei este un extras din sâmburi de struguri și pătrunde rapid in piele, lăsând pielea moale, fină și hidratantă. Uleiul din sâmburi de struguri este bogat în antioxidanți și acizi sănătoși, în special acid linoleic. Acești antioxidanți puternici pot ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire, a petelor solare, a liniilor fine și a ridurilor.
  3. Uleiul de cocos – pe piele avem glande sebacee microscopice care produc o substanță grasă numită sebum. Cu acest sebum, pielea feței noastre rămâne hidratată și netedă, acest sebum acționând ca o soluție naturală care ne protejează pielea de îmbătrânirea prematură și de formarea ridurilor mimice.Cercetările au arătat că pielea grasă are nevoie de mult mai mult timp pentru a face riduri în comparație cu pielea uscată. De aceea, uleiul de cocos este bun pentru voi, deoarece folosirea lui menține pielea hidratată, ajută la crearea de colagen și astfel nu permite pielii noastre să îmbătrânească prematur, prevenind astfel formarea ridurilor mimice pe față.
  4. Uleiul de migdale – uleiul de migdale este bogat in vitamina A, vitamina E, Omega 3 și Zinc. Vitamina A stimulează producerea de noi celule ale pielii și atenuează liniile fine de pe față, vitamina E este acolo pentru a ajuta la prevenirea deteriorării celulelor și, de asemenea, a leziunilor pielii cauzate de razele UV, acizii grași Omega 3 opresc îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor faciale și zincul este bun pentru regenerarea pielii și se administrează cel mai bine pe cale orală.
  5. Uleiul de avocado – avocado nu servește doar ca aliment, ci și ca ulei pentru piele și ridurile mimice. Este bogat în fibre, sărac în zahăr și conține potasiu, sodiu, magneziu, vitaminele A, C și K, acid folic, vitamina B6 și niacină. Uleiul de avocado influențează asupra colagenului, nepermițându-i să fie redus din organism, ajută la absorbția radicalilor liberi pentru a vă proteja pielea de factorii externi, face pielea moale și îi menține nivelul de hidratare. Acizii grași din uleiul de avocado ajută pielea să-și păstreze elasticitatea, ceea ce, la rândul său, încetinește formarea ridurilor mimice.

Cremă pentru ridurile mimice

crema pentru riduri mimice

Imaginați-vă că există o cremă care conține aproape toate uleiurile deja menționate mai sus plus câteva substanțe active care funcționează excelent împotriva ridurilor mimice. 

Este vorba despre crema Ridonela, care are un amestec de substanțe selectate special pentru ridurile mimice care funcționează perfect în cazul acestei probleme.

Este foarte ușor de folosit, pielea o absoarbe rapid și nu lasă urme de grăsime.

Squalanul de măsline este una dintre substanțele pe care le conține această cremă, este un derivat pur vegetal obținut din măsline.

Squalanul se găsește în mod natural în piele, îmbunătățește capacitatea naturală a pielii de a se regenera, hrăni și hidrata țesutul pielii.

Conține și ulei de migdale, pe care l-am menționat mai sus, plin de vitamine, Omega 3 si Zinc. 

Acidul hialuronic, care este cunoscut în lupta împotriva ridurilor, are scopul de a oferi pielii tale posibilitatea de a străluci din nou cu un aspect tineresc.

Și multe alte substanțe pe care le găsiți si puteți afla mai multe despre ele pe link-ul ridonela.ro,  unde puteți și comanda această cremă fantastică.

Măști pentru ridurile mimice

Pe lângă uleiuri și creme, avem și măști pentru ridurile mimice de pe față.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele potrivite și să le aplicați pe față.

Citiți mai jos și aflați mai multe, apoi alegeți masca care vi se potrivește cel mai bine.

  • Mască de față cu turmeric și caș

Deoarece turmericul are proprietăți de vindecare puternice, iar cașul vine cu acid lactic, aceasta este o combinație naturală anti-îmbătrânire excelentă pentru toate tipurile de piele.

Modul de preparare:

Într-un castron puneți 1 linguriță de caș și praf de turmeric cât încape între două degete. Amestecați bine și apoi aplicați această mască grozavă pe față cu o perie. Desigur, lăsați-o să stea timp de 10 minute, apoi clătiți-o cu apă călduță.

  • Mască din zer, fulgi de ovăz și ulei

Această mască ajută la curățarea profundă și strângerea pielii. Dacă vă obișnuiți să o folosiți în mod regulat, masca vă va ajuta să scăpați de ridurile mimice de pe față.

 Modul de preparare:

Intr-un castron, amestecați 1/2 cană de zer cu 2 linguri de fulgi de ovăz. Se încălzește acest amestec până când fulgii de ovăz se înmoaie. Se adaugă apoi 2 lingurițe de ulei de migdale sau de măsline (se alege după dorință).

Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute. Fiecare mască pe care o puneți pe față trebuie clătită cu apă călduță.

  • Mască din miere și pudră de cacao 

Hmm, așa-i că preferați să mâncați asta mai degrabă decât să puneți pe față, nu? Sunteți liberi să le faceți pe amândouă. 

Dacă vă luptați cu îmbătrânirea prematură, această mască este pentru voi. Mierea calmează pielea, iar cacao oferă toți nutrienții necesari.

 Modul de preparare:

Luați 1 linguriță de miere, 2 lingurițe de lapte și 1 linguriță de cacao pudră și amestecați bine. Masca trebuie să fie groasă, așa că nu ezitați să adăugați pudră de cacao până obțineți o consistență groasă. Se aplica uniform pe față și se lasă să acționeze 15-20 de minute. La final, clătiți. 

Dacă nu vreți să folosiți pudra de cacao o puteți înlocui liber cu scorțișoara, care s-a dovedit un ingredient bun pentru mască. Scorțișoara este, de asemenea, folosită pentru a menține pielea sănătoasă.

  • Mască de castraveți și aloe vera 

Aloe vera este o plantă magică care ajută la creșterea cantității de colagen din piele și ce înseamnă asta mai exact? 

Asta înseamnă că ridurile existente de pe față dispar dacă această mască este aplicată în mod regulat. Această mască asigură hidratarea pielii și o menține strălucitoare și netedă.

Modul de preparare:

Luați un castron, adăugați 2 linguri de caș, câteva picături de suc de lămâie și puțin gel de aloe vera. Amestecați bine. Tăiați apoi o felie de castraveți, scufundați-o în pastă și aplicați ușor pe față. La final, clătiți cu apă rece.

  • Mască de papaya

Carotenoizii din papaya ajută la combaterea radicalilor liberi care descompun colagenul și elastina și duc la o piele lăsată și ridată. 

Papaya conține, de asemenea, papaină, care descompune proteinele inactive și dizolvă celulele moarte ale pielii.

Această mască cu papaya vă poate ajuta să obțineți o piele netedă și strălucitoare așa cum v-ați dorit.

Modul de preparare:

Stoarceți o jumătate de cană de papaya cu o furculiță până faceți un terci. Aplicați mască de papaya pe față. Lăsați să se usuce și apoi să stea 15 minute. Faceți toate acestea înainte de culcare.

Când te trezești, clătește masca cu apă călduță. Această mască puteți prepara și folosi de 3 ori pe săptămână.

  • Mască de față cu migdale și lapte gras 

Și această mască se folosește noaptea. Este foarte ușor de preparat, doar o aplicați pe față și o dați jos dimineața.

Puteți preveni apariția ridurilor mimice cu această mască de față fantastică cu migdale și lapte.

Această mască conține vitamina E, acid folic, acid oleic, hidroxiacizi, zinc și antioxidanți care stimulează producția de colagen și previn ridurile mimice.

Modul de preparare:

Înmuiați 10 migdale în lapte gras peste noapte. Puneți acele 10 migdale într-un blender și adăugați 1/4 cană de lapte gras. Se amestecă bine până se formează o pastă netedă. Aplicați ușor amestecul pe față. Lăsați masca să se usuce timp de 20 de minute înainte de culcare, apoi când vă treziți spălați-vă fața cu apă călduță și uscați-vă fața cu un prosop curat.

Metode cosmetice pentru înlăturarea ridurilor mimice

riduri mimice tratament

  • Botox pentru ridurile mimice

Toxina botulinică de tip A, atunci când este injectată în mușchii responsabili de apariția ridurilor, îi ajută să se relaxeze, provoacă un efect de înmuiere și netezire a liniilor fine și a ridurilor, oferă feței tale un aspect mai revigorat.

În timpul procedurii, medicul, folosind un ac foarte subțire, injectează doze mici de toxină botulină într-un anumit mușchi responsabil de apariția unor anumite riduri. 

Tratamentul este practic nedureros, deși la pacienții sensibili la durere, zona țintă a pielii poate fi amorțită cu anestezie locală.

Această metodă, însă, necesită o mulțime de bani și nu va dura toată viața. Dacă doriți să mențineți aceleași rezultate, trebuie să mergeți să repetați procedura în mod regulat.

  • Acid hialuronic pentru ridurile mimice

Acidul hialuronic este un tip de zahăr care se găsește în mod natural în organism, inclusiv în piele, țesut conjunctiv și articulații.

Joacă un rol important în hidratarea țesuturilor, lubrifierea articulațiilor și repararea țesuturilor. 

Acidul hialuronic stimulează producerea de elasticitate și colagen și este, de asemenea, responsabil pentru creșterea nivelului de umiditate a pielii, accelerând regenerarea și vindecarea pielii.

Acidul hialuronic este injectat în piele printr-un ac pentru a reda volumul pierdut, strălucirea pielii, netezirea ridurilor și a liniilor fine. Efectele sunt vizibile imediat după tratament, dar nu sunt de lungă durată.

Din cauza structurii sale moleculare, acidul hialuronic se dizolvă și este excretat prin organism în timp. Când este folosit pentru ridurile mimice, efectul acidului hialuronic durează între 12 și 18 luni.

Există și câteva efecte nedorite, însă ele sunt ușoare:

  • Disconfort care poate fi redus prin utilizarea anesteziei locale 
  • Roșeață, umflături și vânătăi 
  • Mâncărime ușoară sau erupție cutanată

Ridurile mimice din jurul gurii

Ridurile din jurul gurii sau zonei periorale sunt preocupări frecvente despre care auzim adesea. 

Aceste linii pot rămâne vizibile chiar și fără a mișca buzele sau devin mai pronunțate odată cu activitatea musculară. 

Cele mai comune tipuri de linii care apar în jurul zonei gurii sunt liniile verticale ale buzelor sau așa-numitele linii de fumat, pliuri nazolabiale și linii marionete.

Aceste riduri sunt cauzate de scăderea colagenului și a elasticității, principalii factori care duc la formarea ridurilor mimice în jurul gurii

Ridurile din jurul gurii care apar de la fumat sunt riduri pronunțate care apar deasupra buzei superioare atunci când buzele sunt strânse.

Acest lucru este cauzat de activitatea mușchilor orbicularis oris. Ele poartă acest nume deoarece apar cel mai adesea la fumători.

Pliurile nazolabiale încep de la rădăcina nasului până la colțurile buzelor. Se mai numesc si riduri de râs, pentru că provin de la zâmbet. 

Liniile de marionetă sunt riduri care apar de la buze și coboară până la bărbie. Aceste riduri sunt incomode și sunt urâte pentru că dau feței o privire tristă și furioasă. 

Ridurile mimice dintre sprâncene

Pe glabelă, pe pielea dintre și deasupra sprâncenelor și chiar deasupra nasului apar liniile glabelare. 

Atunci când vă încrețiți fața în timp ce vorbiți, căscați sau râdeți, pielea din regiunea glabelei este cea mai afectată de activitatea musculară de sub suprafață.

 De-a lungul timpului, ca urmare a mai multor cauze, inclusiv genetice, întinderea pielii, activitatea musculară, forma feței și diferiți factori interni și externi, liniile care apar pe glabelar pot deveni permanente. 

Acestea sunt cunoscute ca linii glabelare și se pot agrava în timp dacă nu sunt îndepărtate. Din fericire, există diverse tratamente naturale și mai puțin naturale disponibile care minimizează și chiar reduc aceste riduri.

Ridurile mimice de pe frunte

Ridurile orizontale de pe frunte apar din cauza mișcării repetate a mușchilor frunții și se pot forma încă din anii 20 și 30, în funcție de anatomie și de cantitatea de mușchi. 

Liniile frunții, cunoscute și sub numele de riduri de pe fruntei, sunt adâncituri orizontale care apar pe fruntea noastră

Ridurile de pe frunte sunt cel mai vizibile atunci când folosim anumite expresii faciale, cum ar fi ridicarea sprâncenelor.

Când râdem sau arătăm îngrijorați, mușchii glabelarului trag de pielea care îi acoperă, făcându-i să arate ca linii adânci ale frunții. 

Liniile fine de pe față sunt adâncituri vizibile în mod natural pe fața tuturor, dar pe măsură ce îmbătrânim, ele devin tot mai adânci și mai proeminente. 

Acest lucru este cauzat de faptul că pielea noastră devine treptat mai lăsată, din cauza lipsei de colagen și elasticitate.

Fiecare dintre noi repetă mișcări faciale de nenumărate ori de-a lungul vieții, precum zâmbetele și încruntarea, pielea de pe frunte pierde rezervele de colagen și elastină care o mențin fermă și întinsă.

Drept urmare, liniile de pe frunte și ridurile mimice par mai profunde și mai evidente.

Ridurile mimice din jurul ochilor

Ochii sunt înconjurați de pielea cea mai sensibilă a corpului. Aici, pentru prima dată, sunt descrise în detaliu semnele îmbătrânirii, somnul inadecvat și expunerea la diverși factori. 

Pielea din jurul ochilor este mai subțire decât alte zone ale feței, ceea ce o face mai predispusă la flacciditate, umflături, linii fine și adâncituri. 

Corpul produce proteine ​​naturale, după cum știți deja, precum colagenul și elastina, care ajută la menținerea structurii și elasticității pielii noastre. 

Cu toate acestea, producția de colagen și elastină este în cele din urmă epuizată din cauza vârstei și a altor factori.

Deoarece pielea de sub ochi este atât de subțire, își poate pierde rapid elasticitatea și structura, ceea ce duce la formarea treptată a liniilor și a ridurilor în jurul ochilor

Acum, că aveți atâtea opțiuni prin care puteți scăpa de ridurile mimice enervante, depinde de voi să alegeți ce vi se potrivește cel mai bine și să le respectați până când rezultatele sunt vizibile, iar voi mulțumiți.