Tratament cearcăne – scapă de ele în doar câțiva pași

Ești nemulțumită de pungile inestetice de sub ochi care îți întunecă aspectul feței? Scapă de ele rapid cu un tratament cearcăne eficient și simplu!

Oricine se confruntă cu apariția cearcănelor, fie că sunt semne ale oboselii, ale unor probleme de sănătate, sau pur și simplu moștenite genetic. Însă, acestea devin uneori evidente și inestetice, iar estomparea lor este aproape imposibilă chiar și cu o tonă de machiaj.

De aceea, în ultima vreme, s-au căutat și s-au descoperit mai multe soluții care pot duce la tratarea cearcănelor fără a mai fi nevoie să te lupți ore în șir pentru a le ascunde.

Așadar, vă invităm să descoperiți în acest articol, care este metoda potrivită dumneavoastră de a scăpa de cearcăne.

Tratament cearcăne – tratarea cearcănelor chiar este posibilă!

Cearcănele nu sunt o problemă de sănătate serioasă, dar de cele mai multe ori, acestea ne fac să părem obosiți, bolnavi sau chiar bătrâni.

Ne gândim adesea cum am arăta fără cearcăne și în ce fel s-ar schimba înfățișarea noastră dacă nu am mai avea acele pete de culoare neagră albăstruie în jurul ochilor.

Pentru a remedia această problemă, ne preocupă adesea să găsim metode eficiente și chiar permanente prin care să scăpăm de ele.

Ei bine, tratarea cearcănelor chiar este posibilă!

Trebuie doar să descoperim care este cea mai bună alegere de tratament pentru tipul nostru de ten și care sunt urmările tratamentului pe care îl vom alege. De asemenea, trebuie să știm pe ce durată ar da tratamentul rezultate, cum putem remedia cauza care a dus la apariția cearcănelor și cum putem evita o astfel de problemă.

De aceea, mai jos vom vorbi despre cauzele apariției cearcănelor și variantele de tratament posibile, dar și de eficiența tratamentelor pentru această afecțiune în funcție de tipul lor, tratamente naturale pentru cearcăne sau intervenții medicale.

Ce sunt cearcănele?

Cearcănele de sub ochi sau hiperpigmentarea periorbitala este o afecțiune comună și poate afecta persoane de orice vârstă.

Hiperpigmentarea se manifestă prin întunecarea pielii la nivelul ochilor, pielea căpătând o nuanță de albastru, maro închis și chiar negru.

Apariția cearcănelor se manifestă și prin umflarea pleoapelor sau prin inflamarea zonelor inferioare ale ochiului. Deși ele pot fi genetice, acestea sunt un motiv de îngrijorare atunci când devin persistente și dificil de ascuns.

Tipuri de cearcăne

Cearcănele sunt de mai multe tipuri.

În funcție de tipul lor se pot distinge, atât cauzele apariției cât și tratamentul potrivit care poate da rezultate vizibile:

  • Cearcănele genetice sau de conformație – apariția acestui tip de cearcăne este cauzată din naștere, și este întâlnită adesea la persoanele care moștenesc anumite deficiențe ce au legătură cu ochii. De exemplu, sunt persoane care se nasc cu mușchiul ochiului mai subțire. Acest lucru face ca pielea să se lase mai devreme decât este normal, fapt care contribuie la apariția prematură a cearcănelor.
  • Cearcănele de culoare – acestea apar la oboseală sau atunci când ne îmbolnăvim și se manifestă prin culoarea vânătă a pleoapelor. În timp, acest tip de cearcăne devine permanent și se intensifică la persoanele care nu se hidratează suficient, nu se hrănesc sănătos, care fumează excesiv și care se expun la temperaturi extreme ridicate. În unele studii, cearcănele de culoare se dovedesc a se face vizibile din cauza deficitului de hemoglobină din țesutul epidermic. 
  • Pungile de sub ochi – sunt tot un fel de cearcăne cauzate de acumularea de limfă în pleoape. Ele dispar pentru început, însă apoi devin permanente. Sunt cauzate de anumite boli și afecțiuni medicale ale organismului. Acestea sunt cele mai inestetice și cele mai dificil de tratat.

De ce apar cearcănele?

Deși cearcănele sunt întâlnite la majoritatea oamenilor, există anumite categorii de persoane pentru care apariția cearcănelor poate fi mai frecventă.

Cearcănele apar mai des la persoanele cu vârsta de peste 30 de ani deoarece, de-a lungul timpului pielea își pierde din colagen. 

Atunci când pierdem colagen, tenul devine mai sensibil, mai subțire și mai uscat. Un nivel scăzut de colagen întârzie procesul de regenerare al pielii.

Colagenul este o proteină produsă de organismul uman care are rolul de a sprijini procesul de vindecare și susține sănătatea pielii.

Genetica este în aceeași măsură un factor care determină apariția cearcănelor. Oamenii pentru care această afecțiune este moștenită au pielea mai subțire în jurul ochilor, transparentă și întunecată. Pentru această categorie de persoane cearcănele apar prematur.

De asemenea, persoanele care au un pigment al pielii mai închis sau cele care se expun excesiv la radiațiile UV, sunt mai predispuse la apariția cearcănelor. Un ten mai închis are un conținut mai ridicat de melanină.

Melanina și rolul acesteia în apariția cearcănelor

Melanina este o substanță pigmentară prezentă în epidermă care determină culoarea pielii. 

Nivelul crescut al acesteia accentuează cearcănele făcându-le mai închise la culoare. Culoarea părului, a pielii și a ochilor depinde în principal de tipul și cantitatea de melanină pe care o avem.

Melanina este produsă în organismul uman prin niște celule speciale ale pielii care se numesc melanocite. Cu toții avem același număr de melanocite, dar unii oameni produc mai multă melanină decât alții. Dacă melanocitele produc doar puțină melanină, părul, pielea și irisul ochilor sunt mai deschise la culoare. În caz contrar, cand melanocitele produc mai multă melanină, atunci părul, pielea și culoarea ochiilor sunt mai întunecate. 

De asemenea, melanina poate să dezvolte diferite afecțiuni, iar una dintre acestea se numește melasmă.

Persoanele cu melasmă sunt mai predispuse în apariția petelor maronii pe față și implicit dezvoltă mult mai des cearcane la nivelul ochilor.

Cauzele aparitiei cearcănelor

Cearcănele sunt frecvente atât în rândul femeilor cât și în rândul bărbaților și apar adesea din cauza oboselii. Oboseala este cea mai logică explicație pentru apariția acestei probleme, dar bineînțeles că nu este singurul motiv care conduce la dezvoltarea cercurilor întunecate de sub ochi. 

Iată care sunt cauzele care determină apariția cearcănelor!

  • Oboseala – lipsa somnului sau chiar excesul de somn duce la apariția cearcănelor și umflăturilor de sub ochi. Oboseala extremă face pielea mai sensibilă și o predispune la apariția cercurilor întunecate și a vaselor de sânge sub piele. O piele mai sensibilă se caracterizează și prin acumularea de lichid în zona inferioară a ochilor, ceea ce face ca aceasta zonă să pară pufoasă sau umflată.
  • Oboseala la nivelul ochilor – atunci când privim la televizor sau la ecranul telefonului ore în șir, punem presiune asupra ochilor noștri. Acest lucru determina mărirea vaselor de sânge și implicit întunecarea pielii. Pielea din jurul ochiului este subțire, iar dacă fluxul de sânge nu este optim, sângele stagnează și apar cercăne albăstrui sau violet.
  • Alergiile și eczemele – reacțiile alergice provoacă mâncărimea, roșeața și inflamația dar și dilatarea vaselor de sânge devenind mai vizibile sub piele. Inflamațiile și vasele de sânge sparte conduc la apariția umbrelor întunecate sub ochi.
  • Deshidratarea – atunci când organismul nu primește suficientă apă, pielea devine obosită și predispusă la apariția cearcănelor. Întreg organismul este afectat când nu bei suficientă apă, iar pielea își pierde elasticitatea și devine uscată. Plus că deshidratarea poate da și dureri de cap și poate accentua senzația de oboseală, lucru care poate agrava, de asemenea, cearcănele.
  • Afecțiunile medicale – Există anumite boli care favorizează apariția cearcănelor fie prin creșterea presiunii vasculare fie prin anumite dereglări hormonale.

Desigur, cauzele pot fi numeroase, iar apariția cearcănelor poate fi favorizată și atunci când fumați excesiv sau consumați prea mult alcool. 

Alcoolul deshidrateaza corpul și pielea.

Consumul de alcool poate sa interfereze și cu somnul de calitate, ceea ce face ca problema cearcănelor sa fie mai evidentă. 

Tutunul afectează sănătatea tuturor organelor corpului, inclusiv a pielii.

Persoanele care fumează sunt mai predispuse la ridurile faciale și la îmbatrânirea prematură. Fumatul face zona ochilor sa fie mai ridată și accentuează pungile de sub ochi.

Pentru a ameliora cearcănele este recomandată odihna suficientă, protecția asupra razelor UV, hidratarea și nutriția echilibrată, evitarea consumului de alcool, a fumatului excesiv și folosirea de remedii naturale care cresc nivelul colagenului în piele. 

Tratament cearcăne – cum scăpăm de ele?

Tratament-cearcăne-metode

 

Din fericire există tratament cearcăne eficient!

Fie că ne gândim să alegem un tratament natural pe care îl putem realiza acasă, sau să mergem într-o clinică specializată, cearcănele pot fi diminuate și chiar tratate.

Aspectul feței tale își poate recăpăta strălucirea și tonusul timp îndelungat. 

Tratamentul chirurgical este o operație la ochi care repară pielea lăsată a pleoapelor și poate elimina inclusiv excesul de grăsimi de sub piele. Pe lângă aspectul de îmbătrânire asociat pielii lăsate, această problemă poate reduce cearcanele.

După aceasta operație ochii vor părea mai vioi.

Tratamentul chirurgical pentru cearcăne vă va ajuta să scăpați de aspectul ochilor obosiți și vă va schimba considerabil aspectul facial. Acesta vă va reda încrederea unui look tânăr într-un timp scurt și fără prea multe eforturi din partea dumneavoastră. 

Dar, rezultatele pot fi de scurtă durată și puteți dezvolta efecte adverse asupra unui astfel de tratament.

Pe cand un tratamentul natural pentru cearcăne se dovedește a fi calea blândă și armonioasă fără efecte secundare și negative în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii și se poate asocia foarte ușor cu tratamentele tradiționale, îmbunătățind aspectul tenului și ajutand la estomparea vizibilă a cearcanelor timp îndelungat. 

Un remediu eficient asupra cearcănelor este crema Ridonela, tratament pentru cearcăne natural și extrem de accesibil. 

Ridonela se poate utiliza oricând aveți dumneavoastră timp pe parcursul zilei și este un tratament testat dermatologic oferind garanția rezultatelor vizibile într-un timp relativ scurt. 

Crema Ridonela este o crema realizată pe bază de plante și ajută la reducerea cearcănelor dar și la revitalizarea și întinerirea aspectului facial. Aceasta poate avea mult mai multe efecte pozitive asupra tenului dumneavoastră datorită compoziției naturale care s-a dovedit de fiecare dată atât de benefică organismului uman.

Iată ce presupune tratamentul pentru cearcăne realizat într-o clinică specializată, dar și cel natural realizat acasă! 

Tratament chirurgical pentru cearcăne

În timp, pielea își pierde elasticitatea și de multe ori apare la nivelul pleoapelor excesul de piele și pungile de sub ochi. Acestea conferă un aspect îmbătrânit feței.

Tratamentul chirurgical pentru cearcăne sau Blefaroplastia te face să arăți odihnit și mai tânăr.

Tratamentul chirurgical pentru cearcăne, cunoscut sub numele de Blefaroplastie, este procedura prin care excesul de grăsime sau pielea lăsată este îndepărtată din zona ochilor. Rolul principal al unei blefaroplastii este de a elimina pungile de sub ochi și pleoapele superioare căzute.

Acest tratament chirurgical reduce semnificativ cercurile întunecate de sub ochi.

  • Înainte cu cel puțin 14 zile de efectuarea procedurii chirurgicale asupra cearcănelor, este indicată stoparea administrării de medicamente antiinflamatoare deoarece acestea favorizează sângerarea.
  • Anterior efectuării acestei intervenții chirurgicale se oprește administrarea anticoncepționalelor cu cel puțin 4-6 săptămâni înainte deoarece acestea favorizează formarea cheagurilor de sânge.
  • De asemenea, este recomandat să se oprească fumatul cu cel puțin 1 luna înainte, deoarece acest viciu îngreunează procesul de cicatrizare și pot apărea complicații.
  • Asigurati-va că aveti mâncare și cele necesare pentru perioada post-operatorie. Ochii dumneavoastra vor fi umflați suficient de tare încât veți avea dificultăți să realizați sarcini banale pentru 2-3 zile de la intervenție.

O procedură de blefaroplastie poate fi efectuată pe pleoapa superioară sau inferioară, cu accent pe procedurile de întinerire și reconstrucție facială. Această procedură este de obicei efectuată cu anestezic local și durează de obicei între 1 și 3 trei ore. Nu are o perioadă lungă de recuperare și nu lasă cicatrici. 

Dacă operația este realizată corect, ea nu mai trebuie repetată pe parcursul vieții. Acest lucru explică pentru mulți și prețul destul de piperat al intervenției. 

Însă, tratamentul chirurgical pentru cearcane poate avea mai multe efecte adverse care pot diferi de la o persoana la cealalta. 

Printre acestea se numara vederea încețoșată sau dublă, pierderea temporară a vederii în cazuri rare, infecție, uscarea ochilor, sângerare, dificultăți în închiderea ochilor, decolorarea pielii și senzația de mâncărime în jurul ochilor.

Asadar, dacă considerați că riscurile unei proceduri chirurgicale sunt prea mari, încercați un tratament naturist care vă va asigura rezultate garantate asupra cearcanelor într-un mod mult mai prietenos cu organismul dumneavoastră.

Tratament naturist pentru cearcăne

Tratament-cearcăne-crema

În ultimii ani, se constată o creștere masivă a produselor naturale pe piață. Acest fapt se datorează beneficiilor pe care oamenii le resimt după ce apelează la astfel de tratamente. 

Riscurile tratamentelor cu produse naturiste sunt de asemenea scăzute, acestea nu pot avea efecte adverse din moment ce sunt natu rale. Orice adaos de plantă sau ingredient natural din compoziția unei creme sau unui tratament nu poate fi decât benefică sănătății.

Crema Ridonela este o crema realizată pe bază de plante și ajută la reducerea cearcănelor, dar și la revitalizarea și întinerirea aspectului facial. 

Atunci când alegeți un tratament naturist, acesta poate avea mult mai multe efecte pozitive asupra tenului. 

Datorită compoziției naturale care s-a dovedit de fiecare dată atât de benefică organismului uman, Ridonela poate fi cea mai buna alegere pentru dumneavoastră. 

Ridonela este un tratament care oferă garanția rezultatelor vizibile într-un timp relativ scurt. 

Această cremă sporește estomparea cearcănelor, asigură strălucirea naturală a pielii, crește fermitatea și hidratarea la nivel facial. Pentru rezultate vizibile asupra cearcănelor și aspectului pielii se recomandă un tratament natural regulat, iar efectele nu vor întârzia să apară. 

Ingredientele din compoziția miraculoasei creme, vă oferă un rezultat garantat și îmbunătățește elasticitatea țesutului epidermic. 

Crema Ridonela oferă rezultate tuturor categoriilor de vârstă, iar datorită eficienței sale asupra cercurilor întunecate de sub ochi este considerată un tratament revoluționar. 

Așadar, cu toții ne confruntăm cu apariția cearcănelor și majoritatea ne simțim deranjați de acest fenomen inestetic. Dar atunci când vorbim despre tratarea cearcănelor, trebuie să ne gândim totuși că pentru unele persoane poate fi suficientă o cremă naturală eficientă, în timp ce altor persoane li se potrivesc tratamente mai complexe. 

Dacă nu sunteți siguri asupra tratamentelor pentru cearcăne chirurgicale, încercați cu încredere Ridonela – noul tratament natural.

Efectele vor fi uimitoare și de durată. Cearcănele vor dispărea cât ai clipi!