Cum să alegi un tratament eficient pentru cearcăne?

Pe lângă problemele inestetice, cauzele cearcănelor pot fi serioase. Depistează problema și alege un tratament potrivit pentru cearcăne.

 

Tratament cearcăne – scapă de problema cearcănelor 

 Cearcănele – în nuanțe de maro închis sau chiar de violet, care apar în jurul sau sub ambii ochi, din cauza factorilor de mediu, pielii subțiri. Conferă feței, fiind destul de inestetice, un aspect trist, obosit, îmbătrânit și pot afecta stima de sine și starea de spirit.

 Totuși, este mai bine să prevenim, decât să tratăm, așa că recomandăm, din timp, tratamentele pe care le poți face chiar la tine acasă, cât mai natural posibile. 

 În acest articol vom vorbi despre tratamente diverse, atât naturale, cât și non-chirurgicale – tratament cu laser și tratament cu grăsime proprie.

 

Cauzele apariției cearcănelor 

 Chiar dacă avem tendința să dăm vina pe orele pierdute de somn – care este foarte important – ,care ne oferă un aspect trist, obosit și îmbătrânit, cearcănele pot apărea din diferite cauze, cum ar fi:

  • Oboseala – orele puține de somn pot duce către o față care arată obosită, așadar la apariția cearcănelor. Lipsa somnului poate face pielea să pară ușor palidă, astfel vasele de sânge pot deveni din ce în ce mai vizibile. 
  • Vârsta – pielea devine mai subțire odată cu trecerea timpului. Din cauza lipsei de colagen (necesar pentru elasticitatea pielii), pielea se înnegrește și pot apărea, de asemenea, și pungile de sub ochi. 
  •  Colagenul menține pielea la locul ei, oprind lăsarea acesteia, pe măsură ce timpul trece, și formarea cearcănelor sau pungilor din jurul sau de sub ochi.
  • Deshidratarea – ochii parcă sunt scufundați, din cauza apropierii de osul de bază, când corpul nu primește cantitatea de apă necesară.
  • Probleme ale ochilor – în prezent, tehnologia a luat amploare și va lua din ce în ce mai mare, iar uitatul la ecrane, fie el televizor sau computer, poate provoca tensiunea oculară (acest lucru determină dilatarea vaselor de sânge din jurul ochilor). Culoarea cenușie devine persistentă, chiar și pielea se poate învineți și poate forma orice tip de cearcăne și pungi sub ochi.
  • Alergiile – acestea reprezintă o cauză comună și pot favoriza apariția cearcănelor, indiferent de tipul acestora. Când ai o reacție alergică, corpul eliberează histamină (prima substanță de apărare, eliberată ca răspuns la pătrunderea în organism a unui material străin – virus, bacterie, alergen, în acest caz). Această substanță determină vasele de sânge să se dilate, devenind, astfel, mult mai proeminente sub piele. 
  • Expunerea la soare – dacă exagerăm cu statul în soare, corpul nostru produce un exces de melanină (pigmentul care oferă culoare pielii). Astfel, mai ales în jurul ochilor, deoarece pielea este destul de subțire acolo, nuanța devine din ce în ce mai închisă, favorizând apariția cearcănelor. De asemenea, studiile arată că soarele afectează pielea din mai multe puncte de vedere. 

Tratament naturist pentru cearcăne și pungi la ochi

tratament-cearcane-natural

După cum spun bătrânii ,,ochii sunt fereastra sufletului’’ și, fie că ne place sau nu, ceilalți au tendința să ne eticheteze după aspectul pe care îl avem, așa cum ne văd la prima apariție. 

Cearcănele și pungile de sub ochi care se manifestă sub forma unor umflături proeminente sau ușoare. Mușchii care susțin pleoapele slăbesc, iar grăsimea (care are rol de susținere) din jurul ochilor se poate deplasa sub ochi ne fac să arătăm triști, obosiți și îmbătrâniți, chiar dacă noi nu suntem deloc așa.

Acestea pot apărea la orice vârstă și poți încerca tratamente naturiste chiar la tine acasă.

Dacă vorbim despre cearcăne apărute din cauza unor lipse de vitamine/minerale sau despre o problemă anume de sănătate pe care o avem, este recomandat consultul unui medic dermatolog, iar acesta îți poate oferi un tratament potrivit, în funcție afecțiunea pe care o ai și te poate ajuta în lupta cu cearcănele și cu pungile de sub ochi.

  • Cel mai important este masajul zilnic al ochilor. Cu mișcări circulare, ușoare, de la colțul intern al ochiului, până la cel extern. Alege un ulei preferat sau o cremă hidratantă preferată.
  • Al doilea pas important este demachierea corectă, de fiecare dată, pentru a preveni cearcănele și pungile de sub ochi. Dacă rămân urme ale cosmeticelor, acestea accelerează apariția cearcănelor și a pungilor de sub ochi, din cauza substanțelor chimice care intră în piele și care, cu timpul, o fac să arate din ce în ce mai îmbătrânită. 
  • Ridonela. Aceasta conține uleiuri esențiale pentru ten, vitamine, chiar și acid hialuronic. Se poate comanda pe site-ul ridonela.ro 
    • Fiecare ingredient minune are un rol important pentru combaterea și chiar dispariția cearcănelor și pungilor de sub ochi;
    • Ingredientele, fiind naturale, nu provoacă alergii, iritații și eczeme, iar acestea sunt mult mai bine absorbite de către piele, acționând eficient și rapid în lupta contra cearcănelor. 

   

Tratament cearcăne laser

Acest tratament stimulează colagenul și elastina, îmbunătățind vascularizarea locală. Laserul eliberează energie, stimulând colagenul și refacerea celulelor pielii. 

Înainte de tratament este necesară, și recomandată de către noi, vizita la dermatolog, pentru a stabili tipul exact de procedură și dacă există contraindicații.

Durata tratamentului este de aproximativ 30 de minute – o oră, în prima jumătate de oră crema anestezică își face efectul, apoi se efectuează tratamentul propriu-zis.

tratament-cearcane-laser

Se aplică o cremă anestezică cu maxim o oră înainte, apoi se începe procedura cu laser propriu-zisă. În timpul procedurii se simte o căldură mică, apoi apare senzația de strângere a pielii.

După tratament, pielea arată și se simte ca după o arsură solară. În următoarele zile se va decoji, urmând regenerarea pielii.

Efectul este imediat pentru vasele fine, acestea dispărând pe loc, iar cele mai accentuate având nevoie de câteva săptămâni de tratament. 

  • Pielea pare mai tânără și mai luminoasă;
  • În zilele următoare, pielea se va decoji, apoi se va regenera;
  • Produce o contracție a pielii, apoi pielea se va autorepara.

După tratamentul cu laser, pentru cearcănele vasculare de sub ochi, pot apărea mici urme de arsuri și cicatrici, pielea se poate decolora ușor, iar procedura poate să nu fie chiar atât de confortabilă.

 

Tratament laser pentru cearcăne – preț 

Este important să alegem clinica potrivită și să nu mergem la oricine pentru acest tratament.

Prețurile unui tratament cu laser variază, în funcție de clinica și de medicul ales sau recomandat care îți va face procedura, între 200 și 300 de euro.

Orice tratament ar trebui repetat după o anumită perioadă de timp, ceea ce înseamnă că prețul crește. 

 

Tratament pentru cearcăne cu grăsime proprie

 Grăsimea proprie este recoltată, cu ajutorul unui tub subțire, din abdomen sau din alte zone bogate în țesut adipos. Ulterior, aceasta este injectată în zona cearcănelor. Fiind o substanță vie, aceasta diminuează riscul de alergii și de complicații. 

 Pentru ca tratamentul să aibă succes, este bine ca cel care efectuează să știe exact ceea ce face și ceea ce ți se potrivește. Așadar, recomandăm un research și culegerea informațiilor sau a recomandărilor spre un medic cât mai bun și cu o experiență vastă în domeniu.

 Totul se face sub anestezie, iar recuperarea nu este necesară.

Propria ta grăsime este mult mai bine tolerată de către organism, față de alte materiale artificiale sau grăsime străină, ceea ce face ca organismul să primească foarte bine acest tratament.

Procedura se repetă după câteva luni, conform indicațiilor medicului care efectuează acest tratament.

Chiar dacă se spune că această procedură nu necesită timp de recuperare, când se folosesc doze mari de grăsime, apare o inflamație medie sau ușoară a zonei de sub ochi, chiar și vânătăi ușoare, care necesită două-trei zile de recuperare. 

Este important, ca după tratament, să nu ne urcăm la volanul unei mașini și să ținem cont de câteva aspecte importante, pentru ca vindecarea să fie grăbită:

  1. Dormi cu capul ușor ridicat;
  2. Evită alimentele sărate, pentru câteva zile;
  3. Nu folosi machiaj pe zona tratată.

 

Cearcăne la ochi – tratament naturist

Lista motivelor pentru care pe locul I ar trebui să se afle cosmeticele și tratamentele cât mai naturale este lungă. De la faptul că nu provoacă iritații – alergii și eczeme – până la faptul că nu sunt testate pe animale și sunt reciclabile. 

Crema Ridonela este realizată pe bază de plante. Conținând diferite ingrediente naturale, de la uleiuri și acid hialuronic până la vitamine, Ridonela reprezintă o combinație perfectă pentru cearcăne, indiferent de tipul acestora (pigmentate, vasculare, structurale, mixte). Comanda se face aici ridonela.ro

  • Combinația perfectă de plante și de vitamine. Acestea acționează, simultan, având, fiecare, rolul lor special și ajutând în lupta cu cearcănele și chiar cu pungile de sub ochi.
  • Această cremă poate estompa și chiar elimina cearcănele, cu ajutorul ingredientelor minune.

În fond, de ce să nu ne bucurăm de ceea ce ne-a oferit natura și să profităm, la maxim, de efectele pe care ni le aduce aceasta?

Ridonela acționează rapid și eficient în lupta cu cearcănele. 

 

Remedii naturiste pe care le poți prepara acasă

  • Castravetele – reprezintă unul dintre cele mai eficiente și importante remedii împotriva cearcănelor, indiferent de tipul acestora. Stimulează circulația sangvină, deschide culoarea tenului. Acoperă fiecare ochi cu o felie proaspătă de castravete și lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute. Clătește, apoi, cu apă călduță și șterge zona cu un prosop curat, tapotând.
  • Mușețel – adaugă ceai de mușețel în recipientul pentru cuburi de gheață, iar, ulterior, folosește acele cuburi, pentru a masa zona.
  • Roșiile – conțin antioxidanți care pot ameliora aspectul cearcănelor de sub ochi. Pisează o roșie de mărime medie, pentru a obține un fel de pastă, apoi adaugă o lingură de zeamă de lămâie și una de făină. Amestecă totul până devine omogen, apoi aplică peste cearcăne și lasă totul să acționeze timp de 15 minute.
  • Pliculețe de ceai verde sau negru – conținut bogat de antioxidanți, care ajută la reducerea aspectului de ochi obosiți. Fierbe pliculețele, iar după ce se răcesc așază câte un pliculeț pe fiecare ochi. Lasă-le să acționeze timp de 10 minute. 
  • Compresii reci – o soluție tradițională care te ajută cel mai rapid în suprimarea cearcănelor. Două linguri răcite la congelator suficient de mult reprezintă o soluție ideală și eficientă. 
  • Ulei de nucă de cocos – util pentru hidratarea pielii sensibile, reduce aspectul cearcănelor. De asemenea, uleiul de nucă de cocos este foarte rapid absorbit de piele. Aplică uleiul pe zona din jurul ochilor și masează, circular, de la exterior către interior timp de 5 minute. Lasă uleiul să acționeze în timpul nopții, apoi clătește-te dimineața.
  • Lapte rece – aplică pe două dischete demachiante și ține-le pe ochi timp de douăzeci de minute, vei avea parte de un aspect mai puțin obosit.

 

Bucură-te de ingredientele minune, pe care ți le-a oferit natura, cât mai natural posibile și care te pot ajuta să ai o piele sănătoasă, hidratată și strălucitoare, lipsită de problemele aferente vârstei și factorilor externi.

Poți încerca să folosești Ridonela și tratamentele naturiste făcute acasă, pentru a lupta cu cearcănele. Intră pe site și află mai multe despre Ridonela. Vizita la un medic specialist dermatolog nu este exclusă și este chiar necesară, mai ales dacă acestea persistă sau se agravează.