,

Tratament laser pentru pete pigmentare – ce trebuie să știi

Vrei să scapi de urmele de pe față lăsate de soare sau bătrânețe? Alege să faci un tratament laser pentru pete pigmentare și rezolvă rapid problema. 

Petele de pe faţă schimbă vizibil aspectul estetic iar cauzele apariției sunt destul de variate, începând de la dereglările hormonale şi până la expunerea îndelungată la soare.

Din fericire, acum ai posibilitatea de a atenua aspectul petelor de pe faţă și de a readuce zâmbetul pe chipul tău cu ajutorul unor tratamente deosebit de eficiente.

 

Ce sunt petele pigmentare?     

 

Petele pigmentare sunt acele pete maronii care apar în zona feței, gâtului pe mâini, pe state, piept și umeri, datorită radiațiilor ultraviolete,  bătrâneții sau altor factori. Aceste pot apărea sub forma unor puncte mici, ce sunt răspândite pe zone mai restrânse sau pe suprafețe mai mari.

Pigmentarea pielii se datorează cantității de pigment natural din organism, ce poartă numele de melanină. Pielea devine mai închisă la culoare sau mai luminoasă, în funcție de cantitatea de melanină existentă în corp.

Vestea bună este că indiferent de cauze, poţi reduce pigmentarea tenului cu un tratament laser pentru pete pigmentare, ce îți oferă o serie întreagă de beneficii.

 

Factorii care duc la apariția petelor pigmentare?    

 

tratament-laser-pentru-pete-pigmentare-pe-fata

 

Nuanța pielii se datorează unui proces complex ce are loc în organism. Aceasta se schimbă în funcție de cantitatea de melanină secretată de celulele speciale din epiderm. Prin urmare, diferența de culoare a pielii depinde de cantitatea și dimensiunea celulelor producătoare de melanină.

Producția excesivă a melaninei, adică hiperpigmentarea se datorează diverselor cauze cum ar fi: 

  • Genetica, atunci cand petele se moștenesc ereditar 
  • Afecțiuni ale pielii, cum este acneea sau expunerea la soare.
  • Folosirea anumitor medicamente: antibiotic sau unele medicamente pentru chimioterapie pot duce la hiperpigmentarea pielii
  • Perioada de sarcină poate modifică nivelul hormonilor din corp astfel că producția de melanină are șanse mari să crească
  • Afecțiunea endocrină care poartă denumirea de boala Addison, poate fi cauza apariției petelor maronii pe piele, în special în zona feței
  • Expunerea excesivă la soare în perioada 11-16 când radiațiile ultraviolete sunt mai puternice, ceea ce provoacă o creștere a producției de melanină.

Indiferent de factorii declanșatori, aceste pete pigmentare pot fi îndepartate cu succes folosind crema Ridonela.

Aceasta este o variantă naturală și extrem de benefică a unui tratament laser pentru pete pigmentare.

Datorită conținutului de colagen, coenzima Q 10, acid hialuronic și alte ingrediente active aceasta are rolul de a elimina petele inestetice de la suprafața pielii.

 

Tipuri de pete pigmentare 

 

Există mai multe tipuri de pete, însă indiferent de cauza care stă la baza apariției lor, acestea pot fi ameliorate prin intermediul unui tratament laser pentru pete pigmentare. 

Tipurile de pete cele mai frecvente sunt:

  • Melasma

Melasma se datorează modificările hormonale din corp iar femeile însărcinate se confruntă deseori cu această problemă. Zonele pătate sunt destul de extinse, petele pot afecta întreg corpul dar apar cu precădere pe față. 

Semnul acestei afecțiuni este apariția petelor maronii  mai mici sau mai mari pe suprafața pielii.

Partea bună este că nu sunt și alte simptome cum ar fi usturimea dar acestea afectează estetica femeilor, care reprezintă deja o problema prioritară.

Dintre factorii de risc ai melasmei amintim: expunere prelungită la soare, genetica, administrarea de anticoncepționale sau diferite afecțiuni ale glandei tiroide.

Pentru îndepărtarea acestor pete se poate folosi o soluție numită hidrochinona, ce trebuie aplicată pe zona afectată sau se poate face un tratament laser pentru pete pigmentare.

Opțiunea între cele două variante se face cu precădere în funcție de daunele produse la nivelul pielii.

Tratamentul melasmei se face în cadrul cabinetelor cosmetice, de către un medic dermatolog.

S-a facut un studiu care arata cum  stresul oxidativ mareste cantitatea de melasma din corp. 

  • Pete de soare    

Petele de soare sunt cauzate de razele ultraviolete ca urmare a expunerii la soare, pentru o perioadă lungă de timp la orele nepotrivite. Acestea apar cel mai des pe zonele cele mai expuse și-anume mâini, față, spate, piept sau în orice altă zonă din corp și pot fi indepărtate cu un tratament laser pete pigmentare. 

  • Hiperpigmentarea postinflamatorie

Această afecțiune apare atunci când petele pigmentare sunt un rezultat a unei răni sau inflamații a pielii, cum ar fi acneea, rezultat a unei taieturi. leziuni, arsuri chiar și boala Lupus. 

  • Pete de bătrânețe

Odată cu înaintarea în vârstă, încep să apară treptat pete maronii în special pe mâini, ca semn ale îmbătrânirii pielii. Acestea nu indică afecțiuni ale epidermei sau o disfuncționalitate a ficatului, ci subliniază mai degrabă faptul că ai îmbătrânit.

Alte pete care pot apărea pe piele dar care pot fi estompate cu un tratament laser pentru pete pigmentare sunt:

  • Pete cauzate de ficat

Atunci când ficatul este plin de toxine, pot apărea petele maronii care indică că ai nevoie de detoxifiere. Persoanele care se confruntă deseori cu această afecțiune sunt cele care suferă de ciroză, diabet, boli ale stomacului sau colecist. Culoarea acestor pete se schimbă de la maroniu deschis spre închis și până la albăstrui în funcție de afecțiunile din corp și de regulă se înmulțesc pe măsură ce înaintezi în vârstă.

  • Disfuncția glandelor suprarenale

Din cauza disfuncționalităților glandelor suprarenale pot apărea pete cafenii și inestetice. Acestea indică deseori faptul că suferi de boala Addison, care este întocmai o insuficiență a glandelor suprarenale. În cazul acestei boli, petele sunt însoțite de simptome cum ar fi: stare de slăbiciune sau de greață. La nivel estetic, problema poate fi remediată cu ajutorul unui tratament laser pentru pete pigmentare.

  • Hemangioame

Aceste pete roșiatice apar de regulă pe pielea celor mici iar unii copii le pot avea încă de la naștere. În medie 10% dintre copii cu vârstă până la 1 an prezintă această afecțiune. Vestea bună este că hemagioamele se pot trata printr-o procedură cu laser, care duce la uniformizarea nuanței pileii.

Așadar, există diferite tipuri de pete, dintre care unele se pot preveni, iar altele nu.

Spre exemplu, apariția petelor solare se poate preveni prin folosirea unor creme solare cu factor ridicat, pe când petele de bătrânețe apar în mod inevitabil la un moment dat.

Vestea bună este că nu dăunează sănătății pielii însă nu le ignora, pentru că unele pot fi semne ale unor boli care pot fi tratate mai ușor dacă sunt descoperite în stare incipientă. 

Prin urmare, dacă ai pete roșiatice sau maronii sau te confrunți cu orice alt tip de leziuni ale pielii, este important să iei atitutine și să recurgi la un tratament laser pentru pete pigmentare.

Dacă nu ești adeptul intervențiilor cosmentice și nu vrei să faci un tratament laser pentru pete pigmentare atunci ai la dispoziție opțiunea de a folosi crema Ridonela.

Această cremă reprezintă un complex de ingrediente active care folosită zilnic, face ca pielea ta să devină fină și catifelată în timp ce aspectul petelor inestetice este diminuat excesiv.

Se poate comanda online pe site ridonela.ro

Vei observa cum petele maronii își schimbă treptat intensitatea până când dispar complet. În acest fel, pielea își recăpăta fermitatea iar tenul tău va fi mult mai luminos.  

 

Tratament laser pentru pete pigmentare     

 

Aceste proceduri laser reprezintă tehnici mai avansate, ce au o eficiență crescută, ceea ce câștigă încrederea chiar și celor mai exigenți clienți. În cazul în care te confrunți cu leziuni pigmentare profunde ai nevoie cu siguranță de un tratament laser pentru pete pigmentare.

Cine preferă mai degrabă metoda naturală și nu vrea să fie ars după tratament laser?

Atunci crema Ridonela este potrivită pentru tine, ea este la fel de eficientă pentru pete, deoarece reprezintă o formulă naturală și eficientă ce ajută la estomparea acestora. 

Să revenim la tratamentul laser și ce tipuri de laser avem.

Acesta este tratamentul cel mai potrivit indiferent de intensitatea pigmentului conținut sau de suprafața afectată iar rezultatele obținute sunt maximale.

Iată care sunt tipurile de laser cel mai des folosite în aceste proceduri și beneficiile acestora:

  • Laserul PicoWay

Este o metodă nouă minim invazivă, ce rezolvă problema din profunzime fără să afecteze primul strat al pielii. Acest tip de laser activează pe baza unei doze mari de energie ce este dată în pulsuri de scurtă durată, mai bine zis în picosecunde, ce reprezintă 10 la -19 dintr-o secundă. De aici și denumirea de Pico Way.

Avantajul suprem al laserului cu picosecunde este modul prin care se intervine asupra țesuturilor din profunzime, cu efecte extrem de reduse în ceea ce privesc țesuturile din apropierea zonei afectate.

Acest tratament laser pentru pete pigmentare acționează prin efect fotoacustic, în comparație cu alte tipuri de lasere ce funcționează prin efect fototermic, generând o extra căldură, ce încălzește suprafața tratată și poate provoca inflamații la nivelul pielii. De regulă, acestea dispar după câteva zile, dar în unele cazuri pot dura și mai mult.

Avantajul suprem constă în faptul că laserul PicoWay acționează direct acolo unde este problema, în al doilea strat al pielii. Pulsurile extrem de scurte de energie au rolul de a fragmenta dermul și a-l îndepărta treptat.

Această procedură nu necesită o recuperare specială, astfel că în decurs de câteva ore, pacienții își pot relua activitățile obișnuite.

  • Laserul fracțional cu CO2 

Cu ajutorul acestui laser se pătrunde profund în piele pentru a elimina petele pigmentare și melasma. Este dovedit faptul că este e foarte eficient și pentru tratarea cicatricilor şi melasmei.

Acest tratament laser pentru pete pigmentare trebuie repetat la un interval de 4 săptămâni, de minim 3 ori pentru a obține rezultate maxime.

Procedura cu laser fracțional necesită o perioadă de recuperare de o săptămână deoarece tenul are nevoie de o îngrijire specială.

În acest timp, se recomandă să folosești o cremă cu factor de protecție solară cu scopul de a preveni hiperpigmentarea.

Este important să respecți indicațiile postprocedură pentru a obține întocmai rezultatele dorite.          

Dacă nu ți se pare potrivit acest tratament cu laser, nu uita de crema Ridonela.

Este potrivită pentru orice tip de ten, are un efect depigmentant și este un exfoliant excelent.

Conține numeroși nutrienți ceea ce protejează pielea de factorii poluanți și tratează cu succes imperfecțiunile pielii, estompând petele pigmentare și cicatricile. 

Pentru a comanda crema Ridonela intră pe site ridonela.ro

 

Tratament laser pentru pete pigmentare – înainte de tratament     

 

Ține cont de perioada de pregătire pentru tratament laser pentru pete pigmentare.

Trebuie să faci o consultație prealabilă, pentru a se stabili dificultatea afecțiunilor și în mod implicit, care este lungimea de undă optimă a laserului, pentru tipul de leziune cu care te confrunți. De asemenea, este indicat să nu stai la soare înainte de a recurge la tratamentul cu laser.

Nu este indicat să optezi pentru această procedură de estompare pete pigmentare dacă:

  • Ești însărcinată
  • Suferi de dermatită
  • Ai infecții active locale
  • Suferi sau ai suferit de cancer de piele
  • Ești bronzat
  • Ai pielea proaspăt epilată

În funcție de profunzimea și de dimensiunea petelor, poate fi nevoie de 2 sau 4 ședințe, care trebuie repetate la interval de 4-6 săptămâni.

În cazul în care ai doar niște pete mici pe o suprafață mai restrânsă, problema se rezolva după un singur tratament laser.

Înainte de acest tratament laser pentru pete pigmentare nu trebuie folosite produsele cu retinol, acid glicolic, creme ce conțin AHA sau hidrochinona.

 

Tratament laser pentru pete pigmentare – procedura

tratament-laser-pete-pigmentare-procedura  

 

Această procedură cosmetică constă în aplicarea unor pulsuri laser asupra leziunilor pigmentare iar prin încălzirea zonei respective are loc procesul natural de îndepărtare a pigmentului.

Fiecare tratament acționează în mod diferit pentru că lungimea de undă a laserului se adaptează în funcție de tipul leziunii.

Prin intermediul acestei proceduri, se elimina în mod eficient pigmentul din structura pielii.

Laserele în picosecunde conferă rezultate uimitoare datorită pulsurilor de energie și prezintă un risc mic de reacții adverse. Acestea distrug țesuturile ce au un conținut mare de melanină și ajută la uniformizarea tenului, fără să confere efecte secundare.

În acest fel se elimină petele pigmentare, fără să fie afectate țesuturile din jur.

Optează pentru un tratament laser pentru pete pigmentare sigur și eficient pentru a te bucura din plin de rezultatele obținute.

Procedura durează maxim 15 minute iar senzația resimțită este fie mici ciupituri sau furnicături, fie o senzație de cald, în funcție de sensibilitatea fiecaruia. 

 

Tratament laser pentru pete pigmentare – după tratament    

 

În ceea ce privesc indicațiile post-tratament acestea trebuie privite cu maximă atenție. Nu te îngrijora dacă observi că leziunea pigmentară este mai închisă la culoare imediat după procedura cu laser. Această culoare poate persista pentru câteva zile și se poate forma o crustă ce va cădea de la sine.

Este indicat să se folosească creme reparatoare speciale pentru a facilita vindecarea locală.

În plus, este nevoie și de o cremă solară cu factor de protecție ridicat, pentru a preveni apariția hiperpigmentării postinflamatorii.

Vestea bună este că poți observa diferența după prima ședință de tratament laser pentru pete pigmentare, iar în cazul în care petele sunt mai proeminente acestea vor dispărea în mod treptat. 

Leziunile cu un conținut mare de pigment se vor decolora pe parcursul mai multor ședințe, însă rezultatele finale vor fi întocmai cele pe care le aștepți.

Efectele obținute după tratamentul cu laser sunt majore iar petele îndepărtate nu vor mai reapărea.

Totuși, această procedură nu are un rol de prevenție, iar pentru a împiedica apariția altor pete noi trebuie folosite creme de fotoprotecție cu factor 50+.

După acest tratament laser pentru pete pigmentare pot să apară în rare cazuri:

  • Roșeață sau inflamarea zonei tratate
  • Senzație de căldură intensă care dispare în câteva ore
  • Mici „bașicuțe” care se vindecă fără cicatrici
  • Mici vânătăi locale
  • Hiperpigmentație locală în special la cei care au pielea mai închisă la culoare.

După tratamentul cu laser este indicat să speli cu blândețe zona tratată, să nu foloseșți apă fierbinte și să usuci pielea prin tamponare cu un prosop. De asemenea este indicat să eviți consumul excesiv de alcool, efortul fizic intens și expunerea la soare.

Timp de 4 săptămâni după procedură nu trebui să faci niciun tratament facial de tip exfoliere, laser, peeling.

Dacă simți disconfort local poți să aplici comprese reci sau să pulverizezi apă termală de la frigider pentru calmarea zonei.

Machiajul poate fi folosit încă de a doua zi, astfel că ai toate șansele să te simți frumoasă și încrezătoare în sine.

Pentru îndepărtarea acestor probleme inestetice poți folosi de asemenea și crema Ridonela, ce are la baza ingrediente active inovatoare cu rolul de a combate petele pigmentare de pe față.

Hidratează și hrănește pielea în profunzime, conferind un plus de luminozitate tenului tău.

În componență sa se află un complex de vitamine ce oferă protecție anti-oxidantă pielii și are proprietăți calmante. În plus, reprezintă o variantă naturală a acestui tratament laser pentru pete pigmentare.

Tonifică și reface nivelul de colagen pentru că tu să te simți din nou cât mai frumoasă.

Intră pe site ridonela.ro pentru mai multe detalii și comenzi.