Tratament naturist riduri: într-adevăr funcționează! (2022)

Nu mai poți suporta ridurile de pe față? Folosește un tratament naturist pentru riduri care poate schimba radical această situație rapid și eficient.

Procesul de îmbătrânire, apare în mod natural și nu îl poți stopa definitiv. Atunci când apar ridurile pe față începi să îți faci reale probleme în ceea ce privește aspectul estetic.

Dacă nu vrei ca acest lucru să te afecteze atât fizic cât și emoțional este indicat să folosești diverse soluții și tratamente pentru estomparea ridurilor. 

Acum este momentul să-ți îndrepți atenția către metodele naturiste, care se află la îndemâna oricui și îți tratează pielea cu blândețe.

Ce tratament naturist să folosim pentru riduri? 

Dacă eșți în căutarea unui tratament naturist pentru riduri ai ajuns la locul cel mai potrivit. Acesta te va ajuta să arăți mai tânără și să-ți tonifiezi pielea cât mai frumos.

Pielea are nevoie de îngrijire permanentă de aceea merită să îți îndrepți atenția către măștile făcute acasă.

Acestea au la bază plante medicinale, fructe, legume, miere și alți antioxidanți care acționează ca o barieră eficientă contra radicalilor liberi, facilitând producția de colagen și păstrând pielea fermă și elastică. De asemenea, se stimulează acidul hialuronic, care îndepărtează cu succes ridurile și restabilește suplețea pielii.

Un tratament naturist pentru riduri bine ales poate să amelioreze aspectul acestor linii inestetice și previne formarea altor riduri noi. 

Prin urmare, iată ce poți să faci:

  1. Folosește aloe vera și bucură-te din plin de proprietățile sale curative. Aplicarea zilnică a gelului de aloe pe față reduce semnificativ aspectul ridurilor stimulând producția de colagen și păstrând pielea bine hidratată
  2. Fă-ți o mască cu banane și beneficiază de toate avantajele oferite. Bananele conțin o cantitate mare de uleiuri naturale și vitamine care contribuie în mod evident la sănătatea pielii.Pasează miezul unei banane până ce obții o pastă netedă și aplic-o pe pielea ridată. Lasă să acționeze 15 -20 minute apoi clătește fața cu apă caldă.
  3. Fă un mix dintr-o lingură de miere și 2 de iaurt și aplică pe față seara înainte de culcare. Lasă să acționeze 15 minute apoi clătește. Iaurtul conține acid lactic, care asigura valoarea corecta a Ph ului din piele și hidratează în profunzime. Mierea este un emolient natural care ajută la reducerea proeminenței ridurilor.
  4. Un alt tratament naturist pentru riduri constă în aplicarea albușului de ou pe pielea ridată. Acesta contribuie la o reală îmbunătățire a aspectului tenului pentru că se observă o reducere semnificativă a adâncimii ridurilor și o creștere a producției de colagen. În acest fel, pielea devine mai fină și mai întinsă și va avea un aspect mult mai frumos. Membrana de ou care se dezlipește ușor de pe coaja are un efect miraculos în ceea ce privește îndepărtarea ridurilor. Aceasta reprezintă o sursă importantă de colagen oferind rezistență și elasticitate pielii. Atunci cand corpul nu mai produce suficient colagen este important sa iei suplimente, cum sunt și capsulele ce conțin extract din membrana cojii de ou.Totuși persoanele alergice la ouă ar trebui să evite folosirea lor pentru tratarea ridurilor.
  5. Dacă vrei să folosești o cremă care are la bază ingrediente naturale și acționează extrem de benefic asupra sănătății pielii ai la îndemână posibilitatea de a folosi crema Ridonela. Aceasta conține niacinamidă care reduce aspectul ridurilor și întărește bariera de protecție a pielii, Tens Up care revitalizează tenul și ulei de argan care îmbunătățește fermitatea pielii și îi redă elasticitatea. Pe lângă acestea, se mai află o serie de ingrediente ce conferă beneficii vizibile.
  6. De asemenea, uleiul de măsline aplicat pe zona cu pete ajută la sporirea nivelului de colagen din piele. Ajută celulele pielii să se regenereze și reprezintă o soluție ideală pe bază de demachiant.
  7. Un alt tratament naturist pentru riduri este vitamina C aplicată topic pentru ca îi menține elasticitatea. Aplică pe față un gel topic cu vitamina C și îmbunătățește aspectul ridurilor, pentru că acesta hidratează pielea și o protejează de radiațiile solare.

Introdu aceste obiceiuri în ritualul de îngrijire al pielii și repetă procedura în fiecare seară pentru 4-5 săptămâni pentru a observa rezultate vizibile.

Riduri tratament naturist cu uleiuri esențiale 

riduri-tratament-naturist-uleiuri-esentiale

Și uleiurile esențiale reprezintă un tratament naturist pentru riduri eficient. Aplicarea unor cantități mici de uleiuri esențiale poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor. 

Acestea trebuie diluate cu un ulei purtător pentru a nu provoca iritații pielii.

Cele mai des folosite uleiuri esențiale ce îndepărtează ridurile sunt: uleiurile de argan, tămâie, mușcată, jojoba, lavandă, rodie, trandafir, rozmarin. 

  • Uleiul de argan contine Omega 6 astfel ca luptă împotriva radicalilor liberi și ajută celulele să se regenereze.
  • Uleiul de tămâie tratează acneea și îmbunătățește aspectul pielii 
  • Uleiul de mușcată este un bun astringent, tonic, dezinfectant și hidratant.
  • Uleiul de jojoba hidratează intens, nu irită pielea, are proprietăți antibacteriene și antioxidante și îndepărtează secreția de sebum, lăsând pielea moale și catifelată.
  • Uleiul de lavandă are proprietăți antifungice și antiseptice, grăbește procesul de vindecare în cazul leziunilor pielii și reduce formarea cicatricilor
  • Uleiul de rodie previne formarea ridurilor, hidratează și tonifică tenul, are acțiune antiinflamatoare, imbunatateste elasticitatea pielii și diminuează degradarea colagenului. 
  • Uleiul de trandafir îndepărtează excesul de sebum și menține un aspect proaspăt al pielii eliminând ridurile fine.
  • Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai eficiente ingrediente cu rol cosmetic, fiind un puternic antioxidant ce luptă împotriva acțiunilor nocive ale radicalilor liberi formând o barieră de protecție a pielii, 

Cu ajutorul unei dischete demachiante aplică o cantitate mică de ulei pe zona cu riduri și lasă să acționeze peste noapte. Repetă operațiune de 2 sau 3 ori pe săptămâna pentru minim o lună.

Dieta ca un tratament naturist pentru riduri 

Dieta este un potențial tratament naturist pentru riduri de aceea ocupă un loc extrem de important, nu doar pentru sănătatea organismului ci și pentru sănătatea pielii.

Legumele și fructele conțin o cantitate mare de antioxidanți și vitamine A, C și E. Antioxidanții funcționează foarte bine atunci când se află în diverse combinații pentru că le sporește eficientă.

Dacă vrei să ai un ten neted, este nevoie să incluzi în meniul zilnic citrice, nuci și legume.

Antioxidanții încetinesc procesul de îmbătrânire și previn apariția ridurilor. 

Retinolul este o formă a vitaminei A care stimulează producția de colagen. Retinolul este sintetizat de beta carotenul care se află în sucul de cartof dulce și morcov.

Este important să consumi alimente ce conțin alimente care au beta caroten și cât mai multe vitamine și minerale de care organismul tău are nevoie. 

Atunci când ajung în piele, mineralele ajută la filtrarea soarelui, promovează vindecarea și previn deteriorarea.

Zincul și seleniul sunt două minerale foarte importante pentru sănătatea pielii.

Acestea ajută la blocarea radiațiilor UV și protejează pielea de daunele provocate de soare care cauzează ridurile.

O dietă sănătoasă înseamnă și un aport important de zinc și seleniu.

Zincul se poate asimila din fasole, migdale, ovăz sau mazăre iar seleniul din: semințe de floarea soarelui, spanac, ovăz sau banane.

Totuși, ține cont de faptul că prea mult zinc și seleniu îți poate dăuna sănătății.

Peste 40 de miligrame de zinc pe zi pot duce la intoxicații acute, cu stări de greață și vărsături.

Un tratament naturist pentru riduri eficient include și consumul de iaurt, pentru că acesta conține probiotice ce reduc aspectul ridurilor și sporesc sănătatea generală a pielii.

Alimentele bogate în nutrienți sănătoși se mai numesc și „superalimente” care previn apariția ridurilor și îmbunătățesc starea generală de sănătate.

Dintre acestea amintim: anghinarea, avocado, semințe chia, scorțișoară, albușuri de ou, ghimbir, ovăz, somon, sardine, cartofi dulci, roșii și nuci.

De asemenea, broccolii, și fasolea au un efect de protecție împotriva ridurilor, de aceea este bine să le incluzi într-un tratament naturist pentru riduri.

Lintea stimulează producția de colagen și de acid hialuronic în organism.  

Toate aceste alimente fac parte dintr-o dietă sănătoasă, de aceea merită din plin să le consumi. 

Daca asociezi un plan alimentar atent ales cu o crema minune atunci șansele să obții o piele netedă și frumoasă sunt maxime.

Crema Ridonela hidratează, exfoliază, protejează și hrănește pielea în profunzime. Folosită doar câteva săptămâni conferă un plus de strălucire și vitalitate tenului păstrând rezultatele obținute pe termen lung.

Riduri tratament naturist cu diferite fructe

riduri-tratament-naturist-fructe

Nu credeai că fructele au un aport benefic asupra îndepărtării ridurilor? 

Convinge-te și singură făcând diferite loțiuni sau măști naturiste pe care să le aplici cu regularitate, de 2 sau 3 ori pe săptămână, timp de câteva luni. 

Iată care sunt combinațiile ideale:

  1. Caise, banane şi pepene galben fructe cu efect antirid

O formă simplă și accesibilă de tratament naturist pentru riduri este aplicarea acestor fructe zdrobite direct pe faţă. Sunt foarte bune atât pentru tenul deshidratat, cât și pentru cel ridat. Poţi să prepari o mască din miezul acestor fructe, lași să acționeze 15 minute apoi clătesti cu apă din abundență. Vitaminele din fructe hrănesc pielea și o mențin netedă și catifelată. Acestea conțin antioxidanți care indepartează efectele nocive ale radicalilor liberi și păstrează tenul fin și curat. 

  1. Avocado are un efect cicatrizant, revitalizant şi nutritiv în combaterea ridurilor

Avocado este un fruct cu efecte nutritive, cicatrizante şi revitalizante recunoscute. Zdrobeşte pulpa acestui fruct şi amestec-o cu 3-4 linguri de argilă. Aplică această mască pe zona ridată, lasă să acționeze timp de 20-30 de minute și apoi clătește cu apă călduţă. 

Argila cosmetică poate fi procurată de la plafar. Aceasta conține diferite tipuri de minerale care au efecte miraculoase pentru piele, deoarece are capacitatea de a absorbi efectiv toxinele din piele, tonifică, calmează și estompează ridurile.

  1.  Sucul de portocale curată foarte bine tenul și elimină ridurile

Amestecă sucul unei portocale cu o lingură de ulei de măsline și aplică pe față cu ajutorul unei dischete demachiante. Lasă să acţioneze 30 de minute și apoi clăteşte cu apă călduţă. Portocala și uleiul de măsline sunt bogați în antioxidanți ce au grijă de sănătatea pielii. Portocala menține textura pielii și previne îmbătrânirea prematură. 

  1. Fragii au efect tonifiant

Strivește o mână de fragi și aplică local pentru 20-30 minute sau fă un ceai din 2 lingurițe de frunze mărunțite și 250 ml apă clocotită. Strecoară ceaiul și înmoaie dischetele apoi aplică pe față pentru o jumătate de oră, după care clătește cu apă călduță.

  1. Gutuile sunt foarte eficiente datorită mucilagiilor din semințe

Fierbe o gutuie cu apă până când se înmoaie apoi cu lichidul obținut se fac comprese locale de mai multe ori pe zi, timp de câteva săptămâni pentru a observa o îmbunătățire remarcabilă.

  1. Sucul de lămâie are rol astringent

Un alt tratament naturist pentru riduri este sucul de lămâie care diluat cu jumătate din cantitate de apă ajută la strângerea țesuturilor și la îndepărtarea impurităților de pe față. În combinație cu mierea, hidratează pielea în profunzime și reduce aspectul ridurilor. 

Nu este indicat să folosești sucul de lămâie dacă ai leziuni pe piele, răni deschise sau ai tenul foarte sensibil pentru că pot apărea efecte adverse cum ar fi inflamații și  roșeață. 

  1. Sucul de ananas și mere verzi ideale pentru ridurile fine

Fă un suc din jumate de ananas și 2 mere verzi și aplică pe față cu ajutorul dischetelor demachiante. Lasă să acționeze o jumătate de oră și apoi clătește cu apă din abundență. Aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi și previn apariţia ridurilor, păstrand elasticitatea pielii, și prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.

Fructele conțin mulţi antioxidanţi de aceea merită să le foloseșți în diferite măşti şi loţiuni naturale. Înainte de aplica orice mască este recomandat să faci o baie de abur pentru a favoriza absorbţia substanţelor nutritive.

Nu uita că o alternativă de excepție la toate aceste remedii naturiste rămâne crema Ridonela, un mix de ingrediente active. Aceasta acționează ca un balsam pentru piele reducând aspectul ridurilor, a cearcănelor și a altor imperfecțiuni datorită combinației de colagen vegetal, coenzima Q10, acid hialuronic, uleiuri esențiale și vitamine.

Alte tratamente naturiste pentru riduri      

Un alt tratament naturist pentru riduri este și utilizarea legumelor în diverse combinații pentru a face diverse mășți, astfel:

  1. Mască facială cu roșii

Fă o mască din două roșii pasate, două linguri cu zahăr și o lingură cu suc de lămâie proaspăt. Amestecă toate ingredientele pentru a obține o pastă omogenă și aplică pe zona ridată. Clătește cu apă caldă, după un sfert de oră. Folosește această mască de două-trei ori pe săptămână, timp de 2 luni pentru a obține rezultatele dorite. 

Roșiile conțin vitamina A care menține sănătatea pielii și a oaselor si 21% din necesarul zilnic de vitamina C care dezvoltă rezistența organismului și elimină radicalii liberi.  

Acestea mai contin antioxidanți, licopen și alte substanțe esențiale. Licopenul este un compus natural, un carotenoid care contribuie la culoarea fructelor și legumelor. Lămâia joacă un rol antiseptic și astringent.

  1. Mască de față cu castraveți

Castravetele are proprietăți calmante și reprezintă un remediu excelent pentru pielea deshidratată. Fă o pastă dintr-o jumătate de castravete păsat și un iaurt natural, în care să pui și câteva picături de ulei de cocos.  Acest ulei contribuie la fixarea fibrelor de colagen, fiind responsabil cu fermitatea pielii. Datorită calităților sale nutritive îmbunătățește în mod remarcabil aspectul feței.

Acest tratament naturist pentru riduri reprezinta varianta perfectă pentru împrospătarea și întinerirea tenului.

Castravetele este un exfoliant de nădejde care amplifică hidratarea iar iaurtul conține proteine, calciu și vitamina D și îți înfrumusețează în mod semnificativ pielea. Aplică pe față cu mișcări circulare, lasă să acționeze 15 minute, apoi îndepărtează cu apă caldă. Repetă operațiunea de cel puțin 2 ori pe săptămâna, timp de o lună.

  1. Mască facială cu cartofi

Pentru eliminarea liniilor inestetice este indicat să folosești un tratament naturist pentru riduri eficient. 

Poți încerca să aplici două felii subțiri de cartofi pe zona ridată și vei observa că se va ameliora rapid aspectul ridurilor, deoarece cartofii conțin acid glicolic și Vitamina A. 

Feliile de cartofi se aplică de 2 ori pe zi, pentru minimizarea șanselor de a dezvolta cercuri întunecate sub ochi.

De asemenea, poți face o mască din cartofi cruzi și lămâie pentru a avea un ten curat și strălucitor. Pentru aceasta ai nevoie de un cartof ras și sucul unei jumătăți de lămâie. Amestecă cele 2 ingrediente până când sucul este absorbit de cartof.

Aplică acest remediu pe fața curățată în prealabil. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.

  1. Mască cu dovleac

Dovleacul este renumit pentru efectul său exfoliant. Fierbe 200 de grame de dovleac și apoi fă-l piure la blender. Amestecă cu puţin lapte şi cu un jumătate de linguriţă de miere și vei obține o pastă omogenă. Întinde pe zona cu probleme și lasă să acționeze 20 de minute. Dovleacul ajută la frumusețea pielii și îi menține elasticitatea, graţie vitaminelor A şi C dar şi zincului din compoziția sa. Repetă operațiunea de 3 ori pe săptămână, timp de 2 luni.

  1. Mască cu morcovi

Ajută la improspatarea tenului, hidratează în profunzime și catifelează pielea. Amestecă un morcov ras cu o lingură de lapte și aplică pe față pentru 20 de minute apoi clătește cu apă călduță. Vei observa că tenul se curăță foarte bine iar fața ta va avea un plus de luminozitate. Fă această mască de 2-3 ori pe săptămână timp de o luna. Morcovul redă prospețimea tenului și acționează în mod benefic și pentru tenul gras. Efectele de vitaminizare, tonifiere, calmare, regenerare și antioxidare face din morcov un ingredient miracol.

 

Alege ce tratament naturist pentru riduri care ți se potrivește cel mai bine și pentru a îndepărta ridurile inestetice de pe față ta. Ia imediat atitudine și transformă această situație într-una benefică pentru sănătatea și psihicul tău și  bucură-te din plin de frumusețe.

Este important să ai grijă de pielea ta și să urmezi o rutină de îngrijire zilnică. Poți menține un aspect cât mai tânăr și mai neted a pielii dacă apelezi la tratamente naturiste care îți oferă un real ajutor în estomparea ridurilor ce tind să se formeze în jurul ochilor, a gurii și pe frunte.

Cu siguranță, nu vor apărea rezultate remarcabile după prima aplicare a tratamentului însă cheia reușitei este consecvența în timp și atenția la detalii.

Dacă vrei să te privești în oglindă și să admiri o pielea netedă, frumoasă, catifelată și fără riduri alege să profiți din plin de beneficiile plantelor, a fructelor, a legumelor și a altor ingrediente miraculoase din natură.