Tratament pete pigmentare – luptă eficient cu petele pigmentare

Ai observat că ți-au apărut niște pete maronii pe față? Adoptă cel mai potrivit tratament pete pigmentare și bucură-te din plin de toate avantajele.

Foarte multe persoane se confruntă cu apariția unor pete inestetice pe piele din cauza diverselor motive. Radiațiile solare influențează intensitatea petelor pigmentare, de aceea este indicat să te protejezi cât mai bine de razele ultraviolete. 

 

Tratament pete pigmentare   

Este demonstrat faptul că o protecție solară adecvată minimizează probabilitatea apariției acestora. Folosește o cremă cu factor solar 50 și nu te expune la soare în mijlocul zilei, pentru a împiedica apariția petelor pigmentare în zonele unde soarele lovește direct cum ar fi față, decolteu, gât sau mâini..

Petele pot apărea pe tot corpul însă cu precădere în aceste zone. 

Îndepărtarea acestor pete depinde în mare măsură de mărimea lor și de intensitatea nuanței. Dacă ești în căutarea unui tratament pete pigmentare cu adevărat eficient, iată ce variante ai la îndemână:

  • Folosirea metodelor cosmetice

Piața cosmeticelor este una foarte vastă de aceea trebuie să pui accent pe calitate în alegerea făcută. Petele pigmentare mai deschise la culoare, pot fi îndepărtate cu ajutorul unui ser intensiv sau o cremă împotriva petelor pigmentare, care are efect de albire.

De asemenea, poți să încerci și un exfoliant chimic, la fel de eficient. Acesta are rolul de a regenera pielea în profunzime și a îndepărta celulele moarte.

Fie faci această procedură în cadrul unul salon cosmetic, fie încerci un exfoliant chimic, chiar la tine acasă. Pielea va fi netezită imediat și se vor îndepărta toate imperfecțiunile, astfel încât vei avea un ten curat și luminos.

Totuși preferi să mergi la salon sau să realizezi un tratament de specialitate potrivit pentru pete pigmentare? 

Terapia cu laser este tratamentul cel mai des folosit de cei care vor să scape de aspectul pătat al pielii. 

Este vorba despre o tehnică precisă care oferă rezultate imediate. Dermatologii tratează zona afectată cu o lumină ce are o puternică încărcătură energetică, pentru a înlătura petele pigmentare. Această energie este absorbită de pigmentul melanic, ceea ce duce la estomparea petelor. Acești pigmenți trebuie fragmentați în particule mici pentru o îndepărtare eficientă. 

Este vorba despre un tratament sigur și eficient de eliminare a pigmenților din structura pielii.

De obicei este nevoie de 2-4 ședințe, ce trebuie efectuate la interval de 3-4 săptămâni, în funcție de gravitatea leziunilor de pe față.

Totuși este bine de știut că există posibilitatea ca petele pigmentare să fie eliminate complet după un singur tratament laser. Totul depinde de intensitatea leziunilor și de dimensiunea suprafeței afectate.

Imediat după procedură, petele vor deveni ceva mai închise la culoare si pot face o crustă.

Pentru vindecarea acestora se folosesc creme reparatoare speciale sau creme cu factor de protecție ridicat pentru a preveni hiperpigmentarea postinflamatorie. În cazul în care leziunile au un conținut scăzut de pigment se vor observa rezultate remarcabile, iar în situația în care leziunile au un conținut mare de pigment, poți vedea mai multe beneficii despre terapia cu laser in randurile care urmează. 

  • Folosirea medicamentelor

Hidrochinona este un medicament ce ajută la eliminarea petelor pigmentare. Chiar dacă are un efect imediat nu poate fi utilizat pe termen lung pentru că poate provoca iritații. Acesta se folosește doar la recomandarea medicului specialist deoarece reduce producția melaninei în piele dar în același timp, provoacă o mare sensibilitate la soare.

  • Soluție cu hidrochinonă și camfor

Atunci când există o producție mărita de melanină în piele, pot apărea diverse imperfecțiuni, cum ar fi pete datorate vârstei sau pete de culoare maronie ce apar în urma expunerii la soare. Această soluție estompează petele maronii și redă luminozitatea tenului. Acționează prin inhibarea producției de melanină și diminuarea cantității de sebum astfel că se va uniformiza din nou culoarea naturală a pielii.

Datorită ingredientelor componente cu efect tonic se va îmbunătăți fermitatea pielii și se vor îndepărta imperfecțiunile, ce conferă un aspect îmbătrânit feței. Acestea stimulează producția colagenului, având acțiune astringentă, dezinfectantă, antiinflamatoare și antioxidantă.

Optează pentru unul dintre cele mai eficiente tratamente pete pigmentare pentru tine și bucură-te din plin de toate avantajele oferite. Poți opta și pentru o cremă cu efect de albire care îți oferă rezultate vizibile. Crema Ridonela uniformizează nuanța tenului și îți redă imediat încrederea de sine. Se poate comanda pe ridonela.ro. Grație ingredientelor active care ajută la eliminarea petelor inestetice, va apărea din nou strălucirea pe chipul tău.

 

Ce sunt petele pigmentare?        

Petele pigmentare sunt acele pete mici, mai închise la culoare care apar pe piele. Fenomenul poartă denumirea de hiper-pigmentare. Petele pot apărea din mai multe motive cum ar fi din cauza bătrâneții, a razelor ultraviolete, a dereglarilor hormonale, consumul de contraceptive, sarcina. 

Motivul care favorizează apariția acestor pete este nivelul crescut de melanină din piele.

Acesta este un pigment natural care colorează pielea iar atunci când există o creștere de melanină care nu este distribuită uniform pe suprafața pielii apar petele. 

Excesul de melanină poate fi cauzat de expunerea îndelungată la radiațiile solare, utilizarea în exces a antibioticelor, modificări hormonale, datorate consumului de contraceptive hormonale, inflamații la nivelul pielii sau îmbătrânirea dar se pot moșteni și genetic.

În funcție de aceste cauze care stau la baza hiper-pigmentării, se disting câteva tipuri principale de pete pigmentare, și-anume :

  • Melasma

Petele inofensive poartă denumirea de melasmă și afectează deseori femeile, fiindcă hormonii influențează cantitatea de melanină din piele. Acestea apar în mod frecvent pe obraji, pe nas iar uneori și pe buza superioară.

Melasma apare deseori la gravide, când fața lor începe să se păteze pe parcursul sarcinii. Această afectează frumusețea femeilor doar pentru o perioadă scurtă de timp pentru că apare și dispare în mod spontan, după naștere, atunci când se folosesc contraceptive sau după ce se reduc dozele de estrogen.

  • Pete de bătrânețe sau petele de la soare

Radiațiilor solare și înaintarea în vârstă stau la baza acestui tip de pete. Petele pigmentare apar de obicei pe față dar se regăsesc și pe gât, pe decolteu sau pe mâini. Vestea bună este că nici acestea nu aduc daune sănătății.

Cei care au pielea mai închisă la culoare sunt afectați mai des de pete pigmentare deoarece pielea mai deschisă, conține mai puțină melanină.

  • Pete pigmentare post-inflamatorii

Acest tip de pete apar după ce suferi o inflamație, iar cea mai des întâlnită este acneea. Atunci când pielea se inflamează, se eliberează o cantitate mare de melanină, astfel că apare un exces de pigment.

Petele pot fi de culoare roșiatică sau maro. Razele ultraviolete pot agrava hiper-pigmentarea post-inflamatorie, chiar dacă nu reprezintă cauza principala. În acest sens, este indicat să limitezi expunerea la soare pentru a nu agrava starea petelor inflamatorii.

  • Hemagioane

Sunt pete rosii care apar de obicei pe pielea copiilor iar mulți le au de la naștere. Acestea se pot trata prin procedura cu laser. 

  • Albinism

Este vorba despre o afecțiune medicală ce duce la apariția unor pete albicioase pe corp dar și la albirea părului. Această boală apare atunci când există o cantitate mică de pigment de la naștere. 

  • Pete cauzate de ficat

Atunci când fierul nu este asimilat în organism te poți confrunta cu afecțiuni precum ciroză sau colecist și totodată cu apariția unor pete galben-maronii pe față, gât și membre. 

  • Ciuperca

Vara suntem cel mai predispuși la apariția ciupercilor, un fel de dermatoză în care apar pete albe, roșiatice sau maronii. 

  • Purpura

Este o afecțiune caracterizață prin apariția unor pete roșii care nu se decolorează la atingere. Aceasta poate fi semnul unei dereglări a sistemului imunitar sau chiar a leucemiei. 

Poți folosi crema Ridonela ce are rol de prevenție în ceea ce privește apariția petelor pigmentare. Această îți face tenul mult mai neted și mai fin iar pielea mai radiantă. Culoarea petelor pigmentare se reduce în intensitate iar pielea ta va fi curată și proaspătă. Este ușor de aplicat și se absoarbe rapid în piele, conferindu-ți o senzație de prospețime profundă. Intră pe site ridonela.ro pentru comenzi și detalii.

Este dovedită eficacitatea acestei creme în ceea ce privește ameliorarea petele, indiferent de cauza apariției lor. Optează pentru un tratament pete pigmentare ce aduce o serie întreagă de beneficii pielii. 

 

Tratament laser – pete pigmentare      

Dacă ești în căutarea unui tratament pete pigmentare ia în considerare folosirea laserelor pentru îndepărtarea lor. Acestea acționează în mod delicat și nu distrug epidermul. Lumina intensă identifică locul unde se află melanina în exces iar prin efectul de încălzire, o distrug. Resturile distruse se elimină în mod natural de celulele pielii.

Tratamentul cu laser durează în jur de 30 minute și poate fi făcut cu laserul ablativ sau non ablativ. După procedura cu laser ablativ pot apărea umflături,  roșeață sau mâncărimi la nivelul pielii iar timpul de recuperare este de vreo săptămână. În cel de-al doilea caz chiar dacă pot exista semne de disconfort timpul de recuperare este minim și îți pot relua activitățile normale imediat.

Acestea nu doar că favorizează eliminarea petelor, ci stimulează refacerea celulară normală.

Dacă această opțiune de tratament pare a fi cea  mai favorabilă pentru tine, atunci nu trebuie decât să cauți un salon cosmetic care îți pune la dispoziție această procedură. 

Laserul CO2 care face parte din categoria laserelor de tip ablativ îndepărtează cu succes orice fel de pete pigmentare. Este vorba despre o metodă non- invazivă care nu produce durere și disconfort, deoarece se folosește o cremă anestezică. În timpul acestei intervenții microchirurgicale pacienții vor purta ochelari speciali de protecție.

Acțiunea se va realiza prin diferite pulsuri de energie laser care vor avea loc pe toată suprafața petei pigmentare. Senzația resimțită pentru câteva secunde este asemănătoare unei mici ciupituri sau furnicături. Uneori aceasta este însoțită de o senzație de cald, atunci când melanina este distrusă. Pentru a calma zona respectivă este recomandată aplicarea unor comprese reci. Procedura cu laser durează în jur de 15 minute, dar atunci când zona afectată este mai restrânsă poate să dureze mult mai puțin.

Nu există nici o perioadă de recuperare, astfel că pacienții pot reveni la viața normală imediat după finalizarea procedurii. Efectele produse se vor vedea în mod diferit, pentru că în unele cazuri se va observa dispariția petelor pigmentare iar în altele doar ameliorarea acestora.

Unele pete au un aspect mai profund iar zona afectată poate fi mai mare sau mai restrânsă. Efectul diferă de la persoană la alta, în funcție de cum se elimină resturile de melanină, de aceea nu se poate aprecia încă de la început, efectul final. Studiile arată că în medie 80% din petele pigmentare tratate cu laserul dispar după primul tratament, dar uneori este nevoie de mai multe ședințe.

Înainte de tratamentul cu laser nu trebuie să te expui la soare iar după tratament nu trebuie sa folosești produse cosmetice care ți-ar putea irita fața și sa eviti inotul și razele UV pentru a indeparta posibilitatea de infecție.

Imediat după acest tratament pete pigmentare, zona afectată poate fi ușor roșiatică sau umflată, însă aspectul se va ameliora în câteva ore. După procedură se va forma o crustă care va cădea după vreo 4-5 zile. În urma acesteia va rămâne o pată roz,  care va dispărea în decurs de o săptămână  iar pielea va rămâne uniformă și va arată minunat. 

Efectele tratamentului cu laser sunt vizibile însă este bine de știut că această procedură nu joacă un rol de prevenție în ceea ce privește apariția petelor noi. În acest sens, se recomandă folosirea cremelor de protecție UVA, cum ar fi crema Ridonela care fornează o barieră împotriva apariției diferitelor imperfecțiuni ale pielii, cum ar fi: pete, riduri sau cearcăne. 

Riscurile asociate acestui tratament sunt minime însă posibilele reacții adverse ale laserului pot fi:

  • Roșeață sau inflamarea zonei tratate, care durează doar câteva ore
  • Senzație de căldură care dispare după puțin timp
  • Apariția micilor „basicute”, care se vindecă imediat fără să rămână cicatrici. 

Nu este recomandat tratamentul cu laser pentru femeile însărcinate, persoanele care suferă de epilepsie sau de infart miocardic.

 

Tratament laser – pete pigmentare preț    

Acest tratament pete pigmentare se dovedește a fi foarte eficient și aduce rezultate impecabile de fiecare dată. Prețul procedurii se situează în jur de 100 de euro, însă acesta poate să difere în funcție de salonul cosmetic ales.

 

Tratament naturist pete pigmentare  

Petele pigmentare față, mâini sau piept pot fi ameliorate și cu ajutorul remediilor naturale. Dacă nu ești adeptul procedurilor micro-chirurgicale și vrei să încerci una dintre variantele care au la bază utilizarea ingredientelor desprinse din natură, ține cont de informațiile de mai jos și observă care sunt beneficiile următoarelor remedii.  

  • Papaya

Papaya ajută la exfolierea pielii și are beneficii miraculoase pentru sănătatea pielii. Datorită conținutului bogat de acizi, joacă rolul unui exfoliant natural. Pasează pulpa acestui fruct și fă-ți o mască din papaya pentru a-ți curața pielea în profunzime. Enzima papaiană care se regăsește în acest fruct ajută la iluminarea pielii și la stimularea producției de celule noi. 

  • Aloe vera

Aloe vera este o plantă foarte renumită pentru frumusețe. Gelul de aloe vera este cel care face minuni pentru piele deoarece stimulează regenerarea celulară și joacă un rol de prevenție în ceea ce privește apariția petelor pe piele. Aplică gelul aloe vera pe zonele afectate și lasă să acționeze timp de 20 de minute. Antioxidanții au capacitatea de a capta radicalii liberi și de a inhiba o substanță numită tirozinază, care facilitează îmbătrânirea pielii. Aloe vera conține mai mulți compuși bioactivi ce acționează ca antioxidanți și previn procesul de îmbătrânire.

  • Turmeric

Turmericul este recunoscut pentru proprietățile sale extrem de benefice. Acesta are rol antiinflamator și este des folosit pentru îngrijirea pielii. O mască făcută dintr-o parte de pudră de turmeric și o parte de miere ajută la estomparea petelor întunecate. Lasă mixtura obținută să acționeze pentru câteva minute, apoi clătește cu apă caldă.

  • Ulei de migdale

Uleiul de migdale joacă un rol extrem de important în ceea ce privește ameliorarea aspectului petelor pigmentare. Acesta conține o varietate de vitamine și minerale ce ajută la atenuarea petelor și au un puternic efect antioxidant.

  • Consumă roșii

Studiile arată că persoanele care consumă zilnic roșii sau pastă de tomate au o piele mult mai sănătoasă. Vitaminele din roșii ajută la protejarea pielii de efectele razelor ultraviolete. Datorită licopenului din componența lor, care este un antioxidant puternic, pielea este intens protejată de apariția posibilelor pete. 

  • Vitamina C

Vitamina C face parte din remediile naturale pentru diminuarea petelor pigmentare. Aceasta împiedică formarea petelor noi de aceea este important să consumi zilnic fructe și legume proaspete care conțin vitamina C. De asemenea, poți să aplici vitamina C direct pe piele, folosind zeama de lămâie care acționează în mod benefic.

Alte soluții naturale de combatere a petelor pigmentare sunt: 

Petele inestetice îți pot afecta frumusețea, de aceea este bine să recurgi la eliminarea acestora prin diferite metode, țînând cont de câteva sfaturi extrem de prețioase. Iată care sunt acestea:

  • Fă-ți o mască din suc de lămâie, miere și iaurt

Amestecă o linguriță de suc de lămâie cu o linguriță de miere și iaurt. Vei obține o cremă omnogenă pe care o întinzi pe față, pentru 15 minute, și apoi clăteste bine cu apă. Sucul de lămâie are un efect antioxidant și elimină toate impuritățile de la nivelul pielii. Mierea are rol cicatrizant iar iaurtul o hidratează intens și o face fină și netedă.

  • Fă-ți o mască din curcuma și smântână

Amestecă o jumătate de linguriță de smântână cu puțină curcuma și aplică masca pe zona afectată de petele pigmentare. Curcuma are calități anti-bacteriene, ce combate germenii și anti-inflamatorii ce reduc imflamația și roșeața, conferind un plus de strălucire pielii tale. 

Curcuma funcționează ca un astringent controlând astfel sebumul suplimentar. Smântâna conține numeroși nutrienți esențiali, cum ar fi: potasiu, magneziu, vitamina A, B2 si B 12. Ajută la absorbția vitaminelor grase solubile, ca și vitamina A, D, E, K îmbunătățește digestia si sistemul imunitar. Lasă masca să acționeze 15 minute și apoi clătește cu apă din abundență. 

  • Folosește ulei de migdale cu miere și cu migdale măcinate

Fă un mix din aceste ingrediente, folosind o linguriță din fiecare. Lasă acest amestec să acționeze pe față timp de o oră și apoi clătește. Poți folosi doar uleiul de migdale pe care să-l lași să acționeze peste noapte. Mierea conține cantitâți mici de polen și puțini carbohidrați, este un indulcitor natural ce scade riscul aparitiei diabetului și întreține celulele ficatului 

De asemenea, are un efect anti inflamatoriu și cicatrizant având un rol important pentru sănătatea pielii. Uleiul de migdale contine o mulțime de vitamine cum ar fi A, C, K, E, B1 și minerale: calciu, fier, magneziu, zinc.  Hidratează intens  si uniformizează culoarea pielii. 

Dacă vrei să te bucuri de o piele sănătoasă și frumoasă optează pentru unul din ingredientele de mai sus sau folosește crema Ridonela, care are un efect de lungă durată. Se poate comanda pe site ridonela.ro. Acum este momentul ideal să recuperezi aspectul uniform al tenului tău cu ajutorul acestor remedii naturale și să te bucuri din plin de rezultatele obținute. Nu mai sta pe gânduri și ia chiar acum o decizie inspirată care îți poate schimba radical viața.