Vrei să scapi de aspectul obosit pe care ți-l oferă cearcănele? Uleiul de migdale dulci pentru cearcăne este soluția ideală și eficientă pentru tine!
Află, din acest articol, tot ceea ce trebuie să știi despre acest ulei de migdale dulci pentru cearcăne: cum te ajută el, ce riscuri există, cum se aplică, într-un mod eficient, și cum îți poate oferi un aspect sănătos, curat și de invidiat.
Ulei de migdale dulci pentru cearcăne
Te-ai săturat să te trezești dimineața, în momentul în care sună alarma, să pornești către baie, acolo unde ai oglinda, apoi să realizezi că iar te-ai trezit cu cearcănele care nu îți oferă deloc un look fresh?
Oricât de multe ore ai dormi și oricât te-ai odihni, cu adevărat, acestea tot nu dispar și ești nevoită să le ascunzi cu ajutorul cosmeticelor special concepute pentru cearcănele din jurul ochilor.
Cum ar fi să pui capăt acestui aspect și să te trezești cu un ten curat, revigorat și lipsit de orice imperfecțiune?
Acest lucru este posibil cu uleiul de migdale dulci pentru cearcăne, care te poate salva și îți poate oferi o piele de invidiat în orice împrejurare.
Uleiul de migdale dulci are proprietăți emoliente și, prin urmare, a fost folosit pentru a îmbunătăți tenul și nuanța pielii.
Uleiul de migdale dulci, pe lângă faptul că este un aliment absolut delicios, a devenit din ce în ce mai folosit în zona de îngrijire și frumusețe.
Acesta se obține prin presarea la rece a migdalelor și conține o mulțime de substanțe benefice pentru tenul nostru, precum:
- Acizi grași, pentru o hidratare optimă
- Vitamina B și vitamina E, care ajută la luminozitatea tenului și la reglarea pigmentului pielii
- Săruri minerale: magneziu, fier, calciu, zinc, ideale pentru funcționarea normală a celulelor pielii
- Proteine, care întăresc bariera naturală de protecție a pielii
Hidratarea este principalul beneficiu al uleiului de migdale dulci pentru cearcăne și, totodată, este un pas extrem de important în rutina de îngrijire, pentru a nu te confrunta cu problemele inestetice.
Dacă nu ești o fană a uleiurilor și nu te încântă să schimbi lenjeria de pat, din cauza faptului că în fiecare dimineață aceasta s-a pătat de ulei sau, pur și simplu, nu îți place cum se simte, poți opta pentru crema Ridonela.
Aceasta este o cremă pe bază de plante, cu ingrediente active, naturale, care acționează exact asupra imperfecțiunilor pe care le ai, diminuând cearcănele, dar și ridurile, pungile de sub ochi și petele maronii de pe piele.
Comandă crema de pe ridonela.ro și hidratează-ți tenul în profunzime! Este excelentă pentru rutina ta de îngrijire, hidratând pielea, protejând-o de factorii externi și de razele solare, datorită conținutului de vitamina E și niacinamidă(o formă a vitaminei B3).
Ce sunt și de ce apar cearcănele?
Cearcănele reprezintă acele zone colorate mai închis (violet sau brun), din jurul ochilor, sub formă rotundă.
Aceste oferă tenului un aspect obosit, supărat, îmbătrânit și scad stima de sine și încrederea în propria persoană, chiar dacă tu ești bine și chiar te simți foarte bine, look-ul îți sabotează starea de spirit.
Cearcănele pot apărea la orice vârstă, moștenindu-se genetic, și pot afecta pe oricine indiferent de sexul persoanei.
Câteva dintre cauzele principale ale apariției cearcănelor:
- Pielea din jurul ochilor este subțiată și deshidratată, din cauza înaintării în vârstă, astfel observându-se mult mai accentuat vasele de sânge, înnegrind zona, apărând cearcănele.
- Lipsa somnului – oboseala poate schimba aspectul și culoarea tenului, făcându-l să pară mai palid, iar, astfel, zona din jurul ochilor devine mai închisă. Cele șapte – opt ore de somn pe noapte sunt esențiale în sănătatea pielii noastre.
- Alergiile – produc iritații și mâncărimi, făcându-ne să ne scărpinăm agresiv și frecvent. Din această cauză zona din jurul ochilor poate căpăta o nuanță mai închisă față de restul tenului.
- Expunerea frecventă la soare – stimulează producția în exces de melanină – pigmentul care dă culoare pielii, ochilor și părului – care ne protejează pielea de razele ultraviolete, absorbindu-le. Însă, acest lucru favorizează apariția cearcănelor. Evită expunerea la soare în intervalul orar 10:00 – 16:00 și optează pentru o cremă cu SPF în fiecare zi când ieși din casă, indiferent de anotimp, deoarece razele sunt prezente și ne afectează pielea la fel de mult chiar și pe timp de iarnă.
- Bolile endocrine, precum hipertiroida, din cauza dereglărilor hormonale pot favoriza apariția cearcănelor.
- Alimentația nesănătoasă poate scoate la iveală cearcănele, din cauza lipsei de nutrienți esențiali și de vitamine – fier, vitamina B12, vitamina K. Încearcă să consumi zilnic fructe, legume, grăsimi sănătoase(alune, migdale, nuci), semințe (de chia, de in, de dovleac) și să bei minim 2L de apă pe zi, deoarece pielea absoarbe cea mai multă apă din organism, pentru a își menține sănătatea.
- Sportul – de minim trei-patru ori pe săptămână. Pe lângă faptul că este benefic pentru întreg organismul nostru, sportul este eficient în lupta pentru o piele sănătoasă și strălucitoare.
Folosește uleiul de migdale dulci pentru cearcăne
Uleiul de migdale dulci este folosit de peste 5.000 de ani atât pentru consum, cât și pentru frumusețea exterioară și pentru pielea sănătoasă.
Acesta se obține prin presarea la rece a miezului migdalelor, având o aromă și un miros ușor dulce, fiind folosit cu succes și în industria cosmetică pentru piele, păr și unghii.
Uleiul de migdale dulci este extrem de bogat în vitamina E.
Această vitamină are un rol esențial în hidratarea și protejarea pielii noastre, atât de razele solare, absorbindu-le înainte ca acestea să pătrundă în piele, cât și de daunele factorilor de mediu.
Vitamina E:
- Îmbunătățește elasticitatea pielii
- Contribuie la buna funcționare a barierei naturale a pielii
- Întârzie procesul de oxidare
- Are proprietăți regeneratoare, diminuând aspectul cearcănelor
- Este un calmant foarte bun și un antiinflamator
Uleiul de migdale dulci poate fi folosit cu succes pentru cearcăne, hidratând pielea din jurul ochilor, cât și restul pielii, netezind-o, diminuând cearcănele și având proprietăți curative.
Îl poți aplica seara, pentru a îl lăsa să acționeze suficient pe tot parcursul nopții, în două moduri eficiente:
- Aplică-l, pe tenul curat, cu ajutorul unei dischete demachiante și tamponează ușor zona din jurul ochilor timp de un minut, apoi clătește-l bine dimineața cu apă călduță. Nu folosi apă fierbinte, deoarece aceasta usucă și afectează aspectul pielii.
- Aplică uleiul de migdale, pe tenul curat, cu ajutorul degetelor curate și masează zona ochilor circular, pornind de la colțul intern către cel extern, până când acesta este absorbit în piele. Clătește tenul dimineața.
Tu ai încercat uleiul de migdale dulci pentru cearcăne?
Ulei de migdale dulci cearcăne și beneficiile acestuia
Dacă tot știm că uleiul de migdale dulci este potrivit pentru o piele de invidiat, hai să afli și care sunt beneficiile acestuia și cum, mai exact, te poate ajuta să diminuezi cearcănele:
- Hidratează pielea din jurul ochilor, oferindu-i aportul de apă necesar pentru a diminua cearcănele cu succes
- Încetinește procesul de îmbătrânire, astfel încetinind și apariția cearcănelor cauzate de trecerea anilor
- Conține vitaminele A, B și E, care sunt absorbite de piele, fără să închidă porii, astfel hrănind pielea
- Calmează mâncărimile, și iritațiile, iar tu nu te vei mai scărpina excesiv la ochi în momentul în care te confrunți cu o alergie
- Păstrează strălucirea pielii, datorită conținutului de vitamina E și vitamina D, stimulând funcționarea barierei naturale de protecție a pielii
- Reface pH-ul pielii, regenerând-o, totodată diminuând cearcănele
- Elimină impuritățile și celulele moarte, curățând în profunzime și oferind un aspect din ce în ce mai sănătos al pielii
- Previne pierderea apei din piele și uscarea acesteia, hidratând-o
- Stimulează regenerarea celulară, astfel apar straturi noi, curate și sănătoase de piele, diminuând cearcănele
- Hrănește, netezește, luminează
Uleiul de migdale dulci pentru cearcăne are un miros dulce, plăcut, care te duce cu gândul la o salată fresh, care îți oferă o senzație de revigorare, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, absorbindu-se rapid în piele.
Dacă nu ești fană a uleiurilor și, totuși, îți dorești un amalgam de vitamine și de substanțe benefice tenului tău, optează pentru crema Ridonela.
Și ghici ce! Ridonela conține, de asemenea, ulei de migdale. Așadar, beneficiezi și de proprietățile acestui ulei și de restul ingredientelor din compoziția cremei.
Aceasta se găsește pe ridonela.ro și conține, de asemenea, celebra vitamină E, care se află în uleiul de migdale dulci pentru cearcăne și, datorită plantelor din compoziție diminuează cearcănele într-un mod vizibil, rapid și eficient.
Poți aplica Ridonela de două ori pe zi, atât dimineața cât și seara, pe tenul proaspăt curățat și vei observa o îmbunătățire radicală asupra modului în care se simte pielea ta, dar și asupra aspectului acesteia.
- Cearcănele, ridurile, pungile de sub ochi, petele maronii se vor diminua, iar pielea va fi hidratată.
- Pielea se va regenera și va fi accelerată producerea de colagen și de elastină – două proteine extrem de importante pentru sănătatea pielii.
Datorită acizilor oleice, linoleice și palmitice din compoziția uleiului de migdale dulci pentru cearcăne, acesta are capacitatea de a estompa cearcănele, încetinind procesul de îmbătrânire.
Masajul pe care îl faci în jurul ochilor în mod circular, stimulează circulația sângelui și redă strălucirea pielii, făcând nuanța pielii mai deschisă.
De câte ori folosim uleiul de migdale dulci pentru cearcăne?
Acest ulei, asemenea oricărui produs, ar trebui folosit constant, urmat apoi de o pauză, pentru ca substanțele să aibă timpul necesar și pauza necesară ca să acționeze eficient asupra problemelor cu care ne confruntăm.
Uleiul de migdale dulci, pentru a avea rezultate vizibile trebuie aplicat zilnic, timp de două – trei săptămâni, în funcție de câtă nevoie are pielea ta de vitaminele din compoziția uleiului.
Dacă după două săptămâni observi rezultate considerabile, ar trebui să faci o pauză de două săptămâni, întrucât pielea ta a absorbit rapid substanțele și a acționat eficient asupra cearcănelor.
Aplică uleiul de migdale dulci în fiecare seară, apoi ia pauză exact atât timp cât ai aplicat tratamentul.
Spre exemplu, dacă l-ai folosit trei săptămâni zilnic, ia pauză tot trei săptămâni, după care poți începe să îl refolosești.
Atenție: înainte de a aplica uleiul de migdale dulci pentru cearcăne, testează, pe o porțiune mică de piele, ca să vezi dacă ești sau nu alergic la o anumită substanță din consistența acestuia.
Dacă după 48 de ore nu prezinți nici o urmă de alergie, precum iritații, mâncărimi sau eczeme, poți folosi cu succes uleiul de migdale dulci.
Cu ce poate fi combinat uleiul de migdale dulci pentru cearcăne?
Dacă alegi o zi în care să combini uleiul de migdale dulci pentru cearcăne cu un alt ingredient, ai grijă ca în seara respectivă să nu mai pui pe ten, din nou, uleiul, pentru ca acesta să nu fie aplicat de două ori pe zi.
Pentru un surplus de substanțe nutritive, poți combina uleiul de migdale dulci pentru cearcăne și cu alte ingrediente naturale, cum ar fi:
- Zahărul brun – astfel, vei face un scrub blând pentru ten, care îl va curăța în profunzime și care va diminua aspectul cearcănelor. Folosește, de două ori pe săptămână, acest scrub, pentru efecte eficiente. Amestecă o linguriță de ulei de migdale dulci cu o linguriță de zahăr brun până la omogenizare, apoi aplică-l pe zona cearcănelor sau chiar pe întregul ten și fă-ți un masaj timp de trei minute. Ulterior, îl mai poți lăsa să acționeze.
- Miere – bogată în vitamina B, aceasta reduce semnele inestetice, precum cearcănele, și hidratează. De asemenea, reglează producerea de sebum, fiind benefică pentru orice tip de ten(gras/uleios; uscat; mixt). În combinație cu uleiul de migdale dulci pentru cearcăne, acestea calmează pielea, previne apariția și dezvoltarea accentuată a cearcănelor, oferind un aspect curat, sănătos și extrem de catifelat. Amestecă o linguriță de ulei de migdale dulci cu o linguriță de miere până la omogenizare, apoi aplică-le pe zona cearcănelor și lasă-le să acționeze timp de 15 – 25 de minute. La final clătește cu apă călduță.
- Uleiul de măsline – protejează pielea de factorii externi și, totodată, previne degradarea celulară care conduce către îmbătrânirea pielii, așadar către apariția cearcănelor. În combinație cu uleiul de migdale dulci, acestea hidratează intens pielea, oferind luminozitate.
- Iaurt gras – conține zinc, care ajută la regenerarea celulară, echilibrând producția de sebum. De asemenea, este o sursă bogată de calciu, care împiedică pielea să se deshidrateze, menținând apa în celulele pielii. Readuce strălucirea tenului, minimalizează efectele nocive ale razelor solare și ale factorilor externi. Combină o lingură de iaurt gras cu o lingură de ulei de migdale dulci într-un vas curat, până când acestea se amestecă foarte bine, apoi aplică în zona cearcănelor. Lasă substanțele să acționeze timp de 20 – 25 de minute, apoi clătește cu apă călduță.
- Zeamă de lămâie – are conținut bogat de vitamina C, care luminează pielea, o protejează de razele solare, absorbindu-le înainte ca acestea să pătrundă în piele. De asemenea, vitamina C protejează pielea și de factorii externi. Amestecă o lingură de ulei de migdale dulci cu o lingură de zeamă de lămâie și aplic-o pe zona cearcănelor, apoi lasă totul să acționeze 15 – 20 de minute. Atenție ca zeama să nu pătrundă în ochi. Dacă simți un disconfort precum arsură, mâncărime sau strângerea pielii, clătește imediat, deoarece acidul citric din zeama de lămâie poate usca și irita pielea.
Aceste combinații pot fi aplicate de două – trei ori pe săptămână, timp de o lună, apoi este necesară o pauză de o trei săptămâni – o lună.
Dacă nu dispui de timpul necesar preparării acestor combinații, poți folosi un produs cosmetic precum crema Ridonela.
Deja ambalată și gata de aplicare directă, aceasta este benefică pentru aspectul tenului nostru, deoarece conține o mulțime de substanțe pe bază de plante, naturale.
Potrivită pentru orice tip de ten, Ridonela se găsește pe ridonela.ro, diminuează aspectul cearcănelor și te va ajuta să te trezești dimineața și să realizezi, în fața oglinzii, că aspectul tenului tău s-a îmbunătățit.
Ulei de migdale dulci cearcăne – riscuri
Uleiul de migdale dulci pentru cearcăne poate prezenta următoarele reacții adverse:
- Sensibilizare – dacă nu ți cont de acele pauze despre care am vorbit în rândurile de mai sus, pielea poate deveni sensibilă după o perioadă de aplicare zilnică nestopată. Această sensibilizare a pielii poate apărea, chiar dacă sunt rare cazurile, dacă facem abuz de uleiul de migdale dulci pentru cearcăne.
- Iritații, alergii – testează pe o porțiune mică de piele și lasă-l să pătrundă, apoi așteaptă 48 de ore, pentru a vedea dacă prezinți vreo reacție alergică.
Alte uleiuri care te pot ajuta să scapi de cearcăne
Toate aceste uleiuri care te pot ajuta să scapi de cearcăne ar trebui aplicate zilnic, timp de două – trei săptămâni, apoi poți lua o pauză benefică de o lună.
Poți alege să le aplici pe cearcăne seara, înainte de culcare sau pe timp de zi, după care să clătești cu apă călduță.
Acestea se găsesc în farmacii, în magazinele naturiste sau online.
1. Uleiul de ricin
Beneficii:
- Conține mulți acizi grași care mențin pielea hidratată pe termen lung.
- Absoarbe murdăria, lăsând pielea reîmprospătată.
- Stimulează producția de colagen și de elastină, diminuând cearcănele existente și prevenind accentuarea lor.
- Acizii grași din conținutul uleiului de ricin stimulează reînnoirea celulară și creșterea unui strat nou, curat al pielii, susținând, totodată, procesul de îndepărtare al pigmentului.
- Desfundă porii, dizolvă sebumul și elimină toxinele, protejând, astfel, pielea.
2. Uleiul din semințe de smochin
Beneficii:
- Stimulează producția de colagen.
- Stimulează producția de elastină.
- Îmbunătățește elasticitatea pielii.
- Reduce pigmentarea pielii, diminuând cearcănele.
3. Uleiul de măsline
Beneficii:
- Bogat în vitamina B și E, minerale și proteine, care favorizează reîntoarcerea la culoarea naturală a pielii.
- Conține caroten, care protejează pielea de razele UV și de factorii externi.
- Conține vitaminele A și D, care sunt esențiale în reînnoirea pielii.
- Reduce numărul de particule moarte rămase pe suprafața pielii, curățând-o în profunzime.
4. Ulei de trandafir
Beneficii:
- Controlează excesul de sebum și menține un pH echilibrat al pielii.
- Ajută la eliminarea murdăriei și grăsimii pielii, oferindu-i un aspect sănătos.
- Întărește celulele pielii.
- Regenerează țesutul pielii.
- Ajută la menținerea unui aspect sănătos, proaspăt, tineresc.
- Catifelează și oferă un look fresh și revigorant.
Toate aceste uleiuri sunt extrem de benefice pentru pielea care se confruntă cu cearcăne, fiecare dintre ele protejând de razele UV și diminuând pigmentul mai întunecat al cearcănelor din jurul ochilor.
Nu uita să le aplici pe tenul proaspăt curat și să faci masajul de câteva minute, până când acesta pătrunde în piele, pentru a stimula circulația sangvină, deoarece și acest aspect diminuează considerabil cearcănele.
Tu cum alegi să ai grijă de tenul tău?