8 remedii naturiste – uleiuri pentru riduri de expresie

Ai observat că ți-au apărut linii fine pe față? Nu te speria. Acum ai posibilitatea să folosești uleiuri pentru riduri de expresie foarte eficiente.

De-a lungul timpului toți ne confruntăm cu apariția unor riduri inestetice iar experții în frumusețe vin în sprijinul nostru cu sfaturi deosebit de utile. 

Vestea bună este că există o mulțime de metode de prevenție și tratament cărora ar trebui să le acorzi atenția binemeritată.

Riduri de expresie – ce sunt și cum arată?        

Ridurile de expresie sunt acele cute care se formează în piele din cauza diferitelor expresii faciale.

În tinerețe, acestea se retrag imediat ce fața ta revine în poziția normală dar cu timpul, liniile de expresie devin permanente, deoarece cantitatea de elastină și colagen din corp scade.

Cele mai comune riduri de expresie apar :

  • între sprâncene

Aceste mici riduri apar deseori între sprâncene, din cauza încruntărilor repetate și formează vertical și iau forma a două linii subțiri.

  • în zona buzelor

Ridurile care apar în zona buzelor sunt cute minuscule care se formează chiar deasupra buzei superioare. Acestea apar în formă verticală în zona dintre buze și nas și pot fi destul de vizibile.

  • în zona de pe frunte

Acestea sunt cutele care se formează orizontal pe sprânceane și apar sub forma unor linii foarte subțiri la început dar se pot transforma în riduri destul de profunde.

  • în zona gurii

Aceste riduri de expresie mai poartă denumirea de linii de zâmbet și reprezintă pliurile care apar pe diagonală de la marginile exterioare ale nărilor până la părțile laterale ale gurii.

Pentru estomparea acestor riduri de expresie se poate folosi crema Ridonela, un mix de ingrediente active ce au grijă de pielea ta. Aceasta se absoarbe rapid în piele, conferă un plus de colagen și acid hialuronic responsabil cu hidratarea și elasticitatea pielii și nu are niciun fel de reacții adverse.

De ce apar aceste riduri de expresie? 

Care este cauza ridurilor de expresie? 

Pe măsură ce afli răspunsul la această întrebare poți să previi apariția lor. Folosind uleiuri pentru riduri de expresie poți să te bucuri de o piele cât mai frumoasă pentru mult timp. 

Motivele care stau la baza apariției acestora este procesul de îmbătrânire, un stil de viață neadecvat, consumul de alcool și fumatul de tutun precum și genetică. 

Iată cum afectează aceșți factori aspecul pielii tale:

  • imbătrânirea

Îmbătrânirea are un efect negativ asupra pielii tale, pentru că odată cu trecerea timpului pielea ta produce tot mai puțin colagen și elastină, ceea ce o face să-și piardă din elasticitate. 

Așa se explică faptul că pielea nu mai poate să revină la formă inițială după ce se formează aceste pliuri și cute care se transformă apoi în riduri.

  • genetica

Unele femei au pielea netedă și frumoasă chiar și la o vârstă mai înaintată, în timp ce altele se confruntă cu apariția acestor riduri inestetice încă din tinerețe. 

Nu toate femeile au un fond genetic bun, de aceea pentru multe dintre ele ridurile de expresie reprezintă un motiv de îngrijorare.

  • stilul de viață

Dacă nu faci suficientă mișcare zi de zi și nu consumi cât mai multe fructe și legume, atunci sănătatea pielii tale are de suferit. Dacă se consumă alimente nesănătoase care nu oferă suficiente vitamine și minerale pieli, aceasta capătă un aspect tern și lipsit de vlagă.

Dacă duci o viață sănătoasă, ai șanse mai mari să ai o piele netedă și strălucitoare pentru cât mai mult timp, însă acest lucru nu înseamnă că la un moment dat nu o să te confrunți cu apariția ridurilor de expresie.

  • consumul de alcool și fumatul de tutun

Atunci când consumi alcool în exces și fumezi cât mai mult, pielea își pierde din frumusețe, de aceea merită să folosești uleiuri pentru riduri de expresie.

Aceste obiceiuri nocive micșorează fluxul sanguin capilar și dăunează țesuturilor conjunctive ce sunt responsabile cu formarea colagenului și elastinei din corp.

Alte obiceiuri care pot duce la formarea ridurilor de expresie sunt:

  • somn insuficient
  • hidratare defectuoasă
  • mâncare nesănătoasă
  • lipsa mișcării.

Toate aceste obiceiuri îți vor afecta starea de sănătate a organismului, precum și frumusețea pielii.

Pe lângă folosirea unor uleiuri pentru riduri de expresie trebuie să adopți obiceiuri sănătoase și ține cont de câteva sfaturi simple și eficiente pentru a le combate rapid:

  • curăță ușor fața

Spală-te pe față de două ori pe zi cu apă călduță și clătește cu apă rece. Folosește un produse care se comportă în mod delicat cu pielea fetei. Utilizează o cremă hidratantă după ce ai finalizat procesul de curățare.

  • hidratează-ți cât mai bine pielea

Pe lângă utilizarea unor uleiuri pentru riduri de expresie, aplică o cremă hidratantă atât dimineața cât și seară pentru a ajută pielea să nu își piardă din umiditate.

  • exfoliază pielea

Exfolierea pielii trebuie făcută cel puțin o dată pe săptămâna pentru că ajută la îndepărtarea celulelor moarte acumulate la suprafața pielii și favorizează apariția celulelor tinere și sănătoase. Acestea luptă în mod eficient asupra ridurilor. Crema Ridonela ajută la exfolierea pielii datorită extractului de vita roșie, extractul de schisandra și vitamina E care au rol regenerator. 

  • protejează-ți pielea de soare

Razele ultraviolete afectează în mod negativ celulele pielii și pot provoca arsuri solare, favorizând totodată apariția ridurilor. 

Folosește o cremă cu factor de protecție ridicat în fiecare zi, pentru a-ți menține frumusețea tenului.

O foarte bună alternativă la folosirea unor uleiuri pentru riduri de expresie este utilizarea unei creme cu un potențial ridicat sau a unui gel cu acid hialuronic care menține hidratarea pielii..

Uleiuri pentru riduri de expresie – un remediu naturist   

uleiuri-pentru-riduri-de-expresie-rodie

  • Uleiul de argan

Conține o cantitate mare de vitamina E și facilitează sporirea conținutului de antioxidanți de la suprafața pielii. Uleiul de argan reduce în mod evident liniile fine precum și ridurile adânci și ajută la catifelarea tenului, astfel că pielea este mult mai fermă și mai frumoasă. Acesta se aplică direct pe tenul proaspăt demachiat și acționează în mod delicat. Este un antioxidant puternic și un bun hidratant. Folosind cu regularitate aceste uleiuri pentru riduri de expresie vei observa ca tenul se uniformizează și va avea un aspect minunat. 

  • Ulei de migdale

Uleiul de migdale hrănește pielea și contribuie la regenerarea celulară. Acesta conferă un plus de finețe și catifelare pielii și îi oferă o strălucire mătăsoasă. Uleiul conține diverși acizi cum sunt: acizii oleici, acizii linoleici, palmitici, acid stearici si vitamine cum este: vitamina A si vitamina E, B1, B2 B6 si minerale. Acesta este un puternic antioxidant. Se folosește ca atare pe piele și se întinde pe toată suprafața tenului în fiecare seara înainte de culcare, pentru a obține rezultatele dorite.

  • Ulei de rodie

Uleiul de rodie se remarcă prin proprietăți antioxidante forțe și ajută în mod eficient la combaterea ridurilor, stimulând regenerarea pielii și sporirea elasticității. Acesta luptă împotriva efectelor razelor ultraviolete și a factorilor de mediu și joacă un rol de prevenție în ceea ce privește  formarea ridurilor. Uleiul este bogat în substanțe antioxidante, polifenoli, fitosteroli și vitamine. Impiedică diminuarea degradării colagenului, păstrând umiditatea pielii și are un efect regenerator. Aceste uleiuri pentru riduri de expresie joacă un rol important pentru sănătatea pielii. 

Crema Ridonela conține toate aceste uleiuri pentru riduri de expresie pe lângă multe alte ingrediente extrem de eficiente.

Aceasta reprezintă o formulă inovatoare, care formează o barieră de protecție împotriva radicalilor liberi și păstrează fermitatea pielii, netezind tenul.

Ce uleiuri pentru riduri de expresie poți folosi?   

Alte uleiuri pentru riduri de expresie la fel de eficiente sunt :

1. Uleiul de avocado

Acesta este bogat în acizi grași de tip Omega-3 și vitaminele A, D și E și ajută la hidratarea pielii, reducând inflamațiile. În compoziția sa se află și sterolini, care sunt compuși responsabili pentru estomparea petelor și a ridurilor. Se aplică direct pe piele și se folosește cu regularitate, de 3-4 ori pe săptămână.

2. Uleiul de tamanu

Ai probleme cu ridurile? Apelează cu încredere la diferite uleiuri pentru riduri de expresie printre care se numără și uleiul de tamanu. Acesta este bogat în antioxidanți și acizi grași, se remarcă printr-un efect antibacterian puternic și reprezintă tratamentul ideal pentru pielea îmbătrânită. Se folosește direct pe piele și se utilizează în fiecare seară pentru a obține rezultatele dorite. 

3. Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este un bun hidratant și se potrivește pentru toate tipurile de ten. Compoziția acestui ulei este foarte similară cu cea a sebumului produs în mod natural de piele, astfel că se absoarbe rapid în piele și asigură o hidratare excelentă. Totodată, reglează producția de uleiuri de la suprafața pielii și reduce aspectul semnelor de îmbătrânire. Se aplică direct pe față în fiecare seară și se lasă să acționeze peste noapte. 

4. Uleiul de măceșe

Protejează tenul care și-a pierdut elasticitatea și este plin de riduri. În plus, ajută la regenerarea pielii având și un rol nutritiv. Uleiul de măceșe redă fermitatea pielii și o face mult mai elastică. Datorită conținutului de acizi grași esențiali, ajută la netezirea pielii, eliminând ridurile.Se aplică direct pe față în fiecare zi și se întinde cu delicatețe masând ușor.

5. Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă ocupă în loc de top în categoria de uleiuri pentru riduri de expresie pentru că are proprietăți antiinflamatoare și regeneratoare puternice și îmbunătățește în mod vizibil aspectul pielii. Conține o cantitate mare de nutrienți ce formează o barieră de protecție împotriva razele UV și previn pierderea elasticității pielii.Se aplică direct pe față în fiecare zi pentru cel puțin o lună pentru a vedea rezultatele dorite. 

6. Uleiul de sâmburi de struguri

Acesta reprezintă o soluție excelentă pentru prevenirea și estomparea ridurile, grație conținutului mare de antioxidanți puternici. Menține umiditatea pielii și elimină efectele negative ale radicalilor liberi. Uleiul de sâmburi de struguri are un efect tonifiant astfel că îți lasă pielea netedă și frumoasă. Se aplică direct pe piele în fiecare seară și se lasă să acționeze peste noapte. 

7. Uleiul de tămâie

Uleiul de tămâie se remarcă prin proprietăți antioxidante și antiinflamatoare și protejează pielea atunci când este expusă la soare. Nutrienții din acest ulei au rolul de a menține la nivel optim cantitatea de colagen și elastină din corp. Se aplică pe piele în fiecare zi timp de minim 3-4 săptămâni.

8. Ulei de mușețel

Uleiul de mușețel este un produs anti-îmbătrânire și poate fi folosit pentru toate tipurile de piele. Acesta este recomandat pentru estomparea ridurile fine de pe față și pentru capacitatea sa de a menține sub control efectele razelor solare. Se aplică direct pe piele, se masează delicat fața și se repetă procedura în fiecare seară timp de cel puțin 4 săptămâni.

Folosește cu încredere aceste uleiuri pentru riduri de expresie și bucură-te din plin de beneficiile lor.

Cum să folosești uleiuri pentru riduri de expresie? 

uleiuri-pentru-riduri-de-expresie-migdale      

Atunci când decizi să folosești aceste uleiuri pentru riduri de expresie ai nevoie de doar câteva picături pentru a-și face efectul. Nu ai nevoie de mai mult de 3-4 picături pentru toată față. 

Masează ușor zona cu riduri până când uleiul se absoarbe complet.

Folosește acest tratament în fiecare seară, după ce te demachiezi complet. Lasă-l să se absoarbă bine în piele, peste noapte și nu clăti. 

Unele uleiuri pentru riduri de expresie se pot folosi și de 2 ori pe zi, dimineață și seară.

Ești pregătită să încerci aceste uleiuri esențiale? Dacă te îngrijorează ridurile fine de pe față merită să încerci aceste remedii naturiste și să le integrezi în rutină zilnică de înfrumusețare. 

Ține cont de faptul că acestea trebuie folosite pentru minim 4 săptămâni pentru a obține rezultatele dorite.

Dacă vrei să beneficiezi de mult mai multe calități ale ingredientelor naturale în acest ritual de îngrijire atunci optează pentru crema Ridonela, care integrează o mulțime de ingrediente active ce au grijă de pielea ta.

Fiecare dintre acestea repară anumite probleme cum ar fi faptul că acidul hialuronic este responsabil cu hidratarea, iar colagenul vegetal suplinește lipsa colagenului produs în mod natural de piele. 

De ce să folosești doar un singur ingredient, când poți profita din plin de beneficiile a mai multor ingrediente într-o singură cremă?

Uleiuri pentru riduri de expresie – pot apărea și unele riscuri?         

Utilizarea acestor uleiuri pentru riduri de expresie pot să ducă și la apariția unor reacții adverse, cum ar fi:

  • iritatii
  • mici umflături
  • sensibilizarea pielii. 
  • roșeață
  • mâncărime
  • strănut

Acestea se datorează faptului că uleiul utilizat nu este potrivit pentru tipul tău de piele, se folosește o cantitate prea mare de ulei sau nu se respectă modul de utilizare. 

Pentru a înlătura această situație neplăcută, este indicat să citești cu atenție instrucțiunile înainte de a începe să folosești unul dintre aceste uleiuri pentru riduri de expresie.

Iritațiile sunt cele mai întâlnite reacții adverse de la nivelul pielii și se datorează în special concentrației produsului utilizat. În general, aceste semne apar imediat și sunt destul de vizibile.

Uneori pielea se înroșește și pot apărea chiar și mâncărimi.

Dacă ai pielea mai sensibilă sau prezinți anumite alergii la diferite substanțe chimice, ar fi bine să faci mai bine un test pe o porțiune restrânsă de piele pentru a vedea cum acționează.

Sensibilizarea pielii este tot un tip de reacție alergică. E posibil ca aceste uleiuri pentru riduri de expresie să nu producă vreo reacție la primul contact, însă de îndată ce substanța alergenă pătrunde în piele, vor apărea și primele semne, adică primele erupții la nivelul pielii. Alteori pot apărea sub formă de inflamații, care sunt însoțite de dureri de cap.

Concluzie

Uleiurile pentru riduri conferă rezultate vizibile în timp și ajută în mod eficient la îndepărtarea acestor semne inestetice. Folosește aceste uleiuri cu maximă prudență și nu fă abuz. Experții recomandă să le alternezi pentru că nu este indicat să le folosești pentru ani în șir, zi de zi.

Atâta timp cât alternezi uleiurile și respecți cu precizie metodele de aplicare, ai toate șansele să obții rezultatele dorite.