Top 4 creme pentru pete maronii pe față

Și tu te confrunți cu pete maronii pe față și nu mai găsești soluții? Află ce ți se potrivește cel mai bine și alege crema pentru pete maronii pe față.

Află, parcurgând acest articol, ce sunt, de fapt, petele maronii pe față și cum apar ele. Ce soluții există pe piață și care sunt potrivite pentru tine în funcție de nevoile tale și de tipul tău de piele.

Ba mai mult, acestea conțin ingrediente naturale, care nu îți vor afecta tenul și care îți vor susține pielea, având grijă de ea.

Rămâi aici, pentru a afla totul despre crema pentru pete maronii pe față.

Ce sunt petele maronii?

 

Petele maronii, numite și pete hiperpigmentare, sunt acele puncte cu forme diferite, atât mici, cât și mari, de culoare maronie, care apar pe față, pe gât, pe spate, pe decolteu, pe umeri și pe brațe.

Acestea nu sunt perfect circulare, având forma unor puncte, dar nu perfect rotunde.

Pot apărea răspândite pe zone mici sau pe suprafețe extinse ale corpului, sub forma unor puncte mici.

Acestea, la nivelul feței, apar adesea pe:

  • frunte
  • nas
  • bărbie
  • obraji

Petele maronii, odată ce apar, se pot înmulți cu înaintarea în vârstă. De aceea, este bine să știm cauzele apariției, cum au apărut acestea și ce soluții există, pentru a susține pielea din timp.

De ce apar pete maronii pe față?

 

Hiperpigmentarea se manifestă prin apariția petelor maronii pe față, cel mai des, fiind cea mai expusă zonă la razele ultraviolete.

Tipuri de hiperpigmentare:

  • Melasma sau cloasma – apărută, în special, la femeile însărcinate, din cauza modificărilor hormonale din timpul sarcinii. De asemenea, poate apărea și în urma tratamentului cu anticoncepționale. Se manifestă sub forma unor pete mici, neregulate și întunecate/maronii pe față, în special pe frunte și pomeți.
  • Post-inflamatorie – apare în momentul în care pielea se vindecă de anumite răni și lasă, în urma sa, pete maronii. Apar, în special, după acnee, tratament cu laser sau peeling chimic.
  • Petele de vânt, numite și pete pe piele – cauzate de expunerea prelungită la soare, fiind deschise la culoare și mici.
  • Pistruii – pete cafenii, mici, care se află pe față, în special pe obraji și pe nas, apărute, frecvent, la copii.

Culoarea pielii este dată de celulele care produc melanină, melanocite.

Melanina reprezintă, în limbaj popular, o substanță naturală sau pigmentul care dă culoare pielii, părului și unghiilor.

Aceasta, în momentul în care este expusă la soare sau la lumină, inclusiv la sunete, este mereu încărcată, absorbind lumina UV, înainte ca aceasta să atace pielea, pentru a ne proteja, pentru a ne ajuta să supraviețuim în aceste condiții.

De aceea, în aceste momente, este produsă în exces, cauzând, astfel, apariția petelor pigmentare pe față.

Știai că melanina te protejează și în sezonul rece? Aceasta ajută organismul să se încarce cu căldură în momentul când îți este frig.

Aceste pete apar din cauza următorilor factori:

  • expunerea la razele ultraviolete
  • înaintarea în vârstă – pielea nu mai produce suficient colagen și elastină, iar melanina nu mai este atât de puternică, pentru a ne proteja.
  • stres – organsimul și sistemul nostru imunitar sunt extrem de slăbite la stres, de aceea pielea este predispusă la apariția semnelor inestetice precum petele maronii, ridurile, cearcănele.
  • pete postinflamatorii (care apar, de exemplu, după ce te-ai confruntat cu acneea, ca semne postinflamatorii).
  • schimbări hormonale – de exemplu, în urma tratamentului cu pastile anticoncepționale, la femeile însărcinate sau la cei care se confruntă cu dereglările hormonale, apar petele maronii.
  • unele medicamente sau plante pot avea efecte secundare, iar în urma acestora pot apărea pete maronii.

Expunerea, exagerată, la soare este principalul factor care favorizează producția melaninei în exces. Așadar, este important să te protejezi în fiecare zi de razele ultraviolete.

Iată cum poți face asta:

  • Folosește o cremă cu factor de protecție solară, de minim 30 SPF, indiferent de anotimp și indiferent dacă afară plouă sau nu. De ce este important să facem asta și iarna? Razele soarelui sunt prezente, chiar dacă noi nu le vedem, acestea reflectându-se în zăpadă și fiind foarte dăunătoare pentru pielea noastră.
  • Dacă nu ești fană a cremei cu factor de protecție solară și nu ți-ai dori orice cremă, poți opta pentru una alcătuită doar din ingrediente naturale. Ridonela reprezintă o soluție pentru tine, în acest caz. Câteva dintre ingredientele din compoziția cremei te protejează de soare, precum vitamina E și niacinamida, și îți oferă hidratare și îngrijire pe tot parcursul zilei. Comandă de pe ridonela.ro și diminuează considerabil petele maronii de pe tenul tău! De asemenea, previne apariția altor pete noi, datorită vitaminei E, care încetinește producția în exces de melanină.
  • Dacă job-ul, mediul tău de lucru și viața ta de zi cu zi îți permit, încearcă să nu stai la soare între orele 10:00 și 16:00. Dacă, totuși, o faci, nu uita de crema de protecție, de ochelarii de soare și, eventual, de o pălărie care îți poate completa frumos ținuta.

Pentru necesarul nostru de vitamina D, este necesară expunerea la soare 10-30 de minute pe zi.

Tu ți cont de protecția ta solară?

Ce cremă pentru pete maronii pe față să folosim?

 

Pentru a le diminua sau chiar pentru a le reduce considerabil, este indicat să folosim o cremă pentru pete maronii care ne oferă atât protecție solară și ne hidratează pielea în profunzime, hrănind-o.

Vei afla, din acest articol, care sunt cele patru creme pentru pete maronii pe față.

  • Care este potrivită pentru tine?

Acestea conțin ingrediente naturale, așadar le poți folosi pe toate sau poți alege una dintre ele, fără să îți faci griji de eventualele reacții adverse, precum iritații sau eczeme.

Ingredientele naturale pătrund rapid în piele, acționează asupra oricărui tip de ten și pot remedia problemele cu care te confrunți într-un mod eficient și rapid.

Pe lângă aceste creme naturale, poți opta și pentru o cremă cu SPF(Sun Protection Factor) sau poți doar să aplici cremele care conțin niacinamidă, vitamina E și vitamina C, deoarece acestea încetinesc producerea de melanină în exces și ne protejează de razele solare.

Află mai multe despre tratamentul petelor pigmentare.

Vizita la medicul specialist dermatolog este esențială, pentru a depista corect cauzele apariției petelor maronii.

Chiar dacă acestea sunt inofensive și, în general, nu prezintă probleme de sănătate, este bine, pentru orice eventualitate, să apelăm, întotdeauna, la specialiști, pentru a ne asigura.

Înainte să afli care sunt cremele care te pot ajuta, este bine să respecți o îngrijire corectă a tenului, indiferent cu ce probleme te confrunți, pentru a hidrata, hrăni și preveni apariția altor noi complicații.

Cum îngrijim tenul, într-un mod corect?

  1. Curăță și demachiază tenul în fiecare seară, pentru a nu adormi cu machiaj pe față.
  2. Tonifică tenul – optează pentru o loțiune tonică fără alcool, deoarece va fi mai blândă cu tenul tău și va oferi hidratare, împrospătare și revigorare. De asemenea, acesta calmează iritațiile și îndepărtează mai bine resturile de machiaj/impuritățile.
  3. Exfoliază tenul de două ori pe săptămână, pentru a elimina celulele moarte. Nu mai des, deoarece riscăm să irităm și să agresăm tenul. Optează pentru un exfoliant blând.
  4. Hidratează tenul – pas esențial, indiferent dacă te confrunți cu un ten uscat sau uleios. Alege o cremă mai light, mai ușoară pentru tenul uleios și una mai grasă pentru tenul uscat. Poți opta pentru crema Ridonela, pe care o găsești pe ridonela.ro, fiind potrivită pentru orice tip de ten, datorită ingredientelor sale naturale, care se adaptează bine pentru orice tip de piele și pentru orice problemă ai.

După ce ai respectat rutina de îngrijire a tenului, poți opta pentru următoarele creme pentru pete maronii pe față:

Cremă pentru pete maronii pe față cu unt de shea și ulei de crin alb

crema-pete-maronii-pe-fata

Aceasta poate fi găsită și comandată online, sub diferite ambalaje și gramaj.

Dacă îți dorești să o vezi și să o analizezi puțin înainte, poți căuta la farmacii sau la magazinele naturiste care se găsesc în apropierea ta.

În cazul în care nu găsești deloc o cremă pentru pete maronii pe față cu unt de shea și ulei de crin alb, poți cumpăra două creme diferite și le poți aplica împreună. Una cu untul de shea, una cu uleiul de crin alb.

Atenție, însă, acestea trebuie să fie naturale, fără alți derivați chimici sau petrochimici.

  • Cum te ajută cele două ingrediente care alcătuiesc crema pentru pete maronii pe față?

Untul de shea

  1. hidratează
  2. hrănește
  3. înmoaie pielea uscată și aspră
  4. nu lasă urme grase pe piele, fiind absorbit rapid pe măsură ce se topește la temperatura pielii noastre
  5. reduce inflamația, datorită acidului cinamic pe care-l conține
  6. catifelează și diminuează petele maronii, datorită faptului că stimulează producția de colagen
  7. ajută la regenerarea celulară a pielii

Dacă alegi să comanzi ingredientele separat, optează pentru untul de shea nerafinat, deoarece acesta aduce beneficiile pielii.

Untul de shea rafinat este alb și cremos, iar cel nerafinat este gălbui și nu are un aspect fin.

Untul de shea conține acizi grași, care hidratează pielea în profunzime, antioxidanți, care luptă cu factorii externi, protejând pielea, SPF de 3 – 4, protejând și de razele UV și antiinflamatori, ameliorând unele afecțiuni ale pielii, precum acneea sau eczemele.

  • Cum se aplică?

Pune o cantitate mică în palme și încălzește-l, frecând puțin palmele între ele, apoi aplică-l pe ten și masează circular și ușor toată zona feței, până ce este absorbit complet.

Ulei de crin alb

  1. hidratează
  2. este ideal pentru tratarea pielii expuse la soare, calmând-o și hrănind-o
  3. este bogat în proteine
  4. conține vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, care protejează pielea de factorii externi și de razele solare
  5. conține fier, fosfor, calciu, acizi grași, antioxidanți – hrănesc, hidratează, oferă strălucirea dorită și poate fi medicamentos pentru tenul nostru, având grijă de pielea noastră
  6. previne hiperpigmentarea, datorită antioxidanților, vitaminelor și mineralelor, reducând culoarea petelor, uniformizând culoarea pielii
  7. reglează nivelul de melanină produsă în exces, împiedicând apariția altor pete pigmentare
  • Cum se aplică?

Pune câteva picături de ulei în palmă, în cazul în care nu ai crema pentru pete maronii pe față, și încălzește-l puțin prin frecare. Aplică pe ten cu mișcări circulare până acesta se absoarbe.

Cele două ingrediente care ar trebui să alcătuiască crema pentru pete maronii pe față, sunt naturale, de aceea nu există contraindicații.

Cremă pentru pete maronii pe față cu niacinamidă

 

Niacinamida (alături de niacină) se află în alcătuirea vitaminei B3, fiind unul dintre cele mai benefice ingrediente când vine vorba de îngrijirea sănătății pielii.

Care sunt beneficiile niacinamidei?

  1. este extrem de bine tolerată de orice tip de piele
  2. ajută la funcționarea normală a barierei de protecție a pielii
  3. menține hidratarea
  4. atenuează petele maronii și acneea
  5. reduce hiperpigmentarea
  6. protejează de razele ultraviolete
  7. îmbunătățește elasticitatea pielii
  8. previne pierderea apei din piele
  9. îmbunătățește aspectul general

Poți alege o cremă cât mai naturală din orice farmacie sau dintr-un magazin naturist, care conține această formă a vitaminei B3, extrem de benefică pentru tenul nostru.

Știai că și crema Ridonela, pe lângă o mulțime de ingrediente minune, precum acidul hialuronic, vitamina E, coenzima Q10, Tens-up și multe altele, conține și niacinamidă?

Ridonela se găsește pe ridonela.roAceasta hrănește, hidratează, stimulează producția de colagen și de elastină, oferă un aspect sănătos, luminos, catifelând pielea și protejând-o, totodată, de factorii externi și de razele ultraviolete, datorită ingredientelor din compoziție.

Crema pentru pete maronii pe față cu niacinamidă rezolvă problemele tenului tău, indiferent de vârsta pe care o ai – inflamații, pete maronii, coșuri, acnee, eczeme, roșeață, riduri, cearcăne.

Niacinamida are efecte rapide, care apar deja din primele 10 minute de la aplicare, precum:

  1. bariera naturală a pielii este îmbunătățită
  2. aspect îmbunătățit
  3. tonus îmbunătățit
  • Cum aplicăm crema pentru pete maronii pe față cu niacinamidă?

Pune puțină cremă pe frunte, pe bărbie, pe nas și pe obraji, apoi masează timp de câteva secunde, până când aceasta pătrunde în piele. O poți aplica o dată sau chiar de două ori pe zi, niacinamida fiind un ingredient esențial în sănătatea pielii noastre.

  • De unde o cumpărăm?

Poți alege să comanzi online sau poți merge în farmacii/magazine naturiste. Optează pentru o cremă care are ca ingredient principal niacinamida și care este alcătuită din ingrediente naturale.

Tu ai inclus niacinamida în rutina ta de îngrijire?

SPF cremă pentru pete maronii pe față

crema-pete-maronii-fata

SPF-ul reprezintă protecția noastră solară. Acesta, odată aplicat pe piele, absoarbe razele UV înainte ca acestea să ne atace pielea și să favorizeze apariția petelor maronii pe față.

Alege un SPF cu factor de protecție minim 30, pentru a avea grijă ca pielea ta să fie protejată așa cum ar trebui. În momentul în care îți dorești să stai în razele solare, la plajă de exemplu, poți opta pentru o cremă cu SPF de 50, pentru o protecție mai mare.

SPF-ul (Sun Protection Factor) ar trebui să fie nelipsit din trusa de îngrijire a fiecăruia dintre noi, fie că vorbim despre femei, fie că vorbim despre bărbați.

Razele ultraviolete reprezintă cauza principală în apariția petelor maronii pe față.

Protecția solară protejează pielea atât de razele UVA, cât și de razele UVB.

Razele UVA – cauzează dereglări ale sistemului imunitar și favorizează îmbătrânirea prematură a pielii.

Razele UVB – provoacă arsuri, fiind extrem de puternice și de prezente pe timpul verii între orele 10:00 – 16:00.

Crema pentru pete maronii pe față cu SPF poate fi printre răspunsurile ideale pe care le cauți dacă te confrunți cu aceste pete.

Prevenirea apariției petelor maronii, cât și diminuarea acestora pot fi posibile cu ajutorul cremei pentru pete maronii pe față cu SPF.

De aceea, este extrem de important să o includem în rutina noastră zilnică, indiferent de vreme, de anotimp și chiar dacă petrecem timpul la umbră.

Razele solare sunt dăunătoare tenului tău indiferent de circumstanțe, iar acestea pătrund în pielea ta chiar și dacă consideri că ești în siguranță la umbră, afară.

Beneficiile cremei pentru pete maronii pe față cu SPF:

  1. previne hiperpigmentarea
  2. previne îmbătrânirea prematură
  3. previne arsurile solare
  4. previne deshidratarea
  • Cum aplicăm crema pentru pete maronii pe față cu SPF?

Este recomandată aplicarea acesteia cu 15 – 20 de minute înainte de a ieși din casă, înainte de a te expune la soare.

De asemenea, ar trebui aplicată pe parcursul zilei, din nou, o dată la două – trei ore, mai ales dacă ai făcut duș sau fața ta a luat contact cu apa, pentru că, astfel, SPF-ul nu se mai află pe tenul nostru.

Factori de protecție solară:

  • Scăzută: 6 – 10 SPF
  • Medie: 10 – 25 SPF
  • Ridicată: 30 – 50 SPF
  • Mare: 50+ SPF

SPF-ul nu te protejează de bronz, ci de radiațiile solare.

Dacă nu vrei să îți bați capul cu SPF și nu știi ce factorul de protecție să alegi sau nu ești fan SPF, poți alege crema Ridonela.

Datorită conținutului de niacinamidă și de vitamina E, aceasta protejează pielea de radiațiile solare.

Ba mai mult, încetinește producția, în exces, de melanină și stimulează producția de colagen și elastină, cu ajutorul acidului hialuronic, tens-up-ului, coenzimei Q10.

De asemenea, oferă pielii:

  • Sănătate
  • Hidratare
  • Strălucire
  • Netezire
  • Calmare
  • Diminuarea imperfecțiunilor, precum: pete maronii, riduri, cearcăne

Cremă pentru pete maronii pe față cu vitamina C

 

Crema pentru pete maronii pe față cu vitamina C are, de asemenea, beneficii pentru tenul nostru și este bine să o includem în rutina noastră de îngrijire, întrucât aceasta face o diferență între tenul nostru înainte de aplicare și după.

Vitamina C se află în topul celor mai importante ingrediente când vine vorba de un ten sănătos, curat și luminos.

Care sunt beneficiile vitaminei C pentru ten?

  • Stimulează producția de colagen – o proteină esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă, iar lipsa acesteia se cunoaște o dată cu înaintarea în vârstă, când colagenul nu mai este atât de bine produs, astfel ne confruntăm cu riduri, pete maronii, cearcăne.
  • Remediază hiperpigmentarea, acționând asupra zonelor unde melanina a fost produsă în exces, stabilizând această producție.
  • Protejează de razele ultraviolete.
  • Stimulează regenerarea pielii.
  • Reduce semnele cauzate de îmbătrânirea prematură.
  • Hidratează și hrănește.

Vitamina C nu poate fi sintetizată de organismul nostru, de aceea este necesar să luăm aportul de vitamină C din alimentația noastră.

Astfel, se ajunge la o deficiență din cauza faptului că nu avem grijă să consumăm alimentele care conțin această vitamină precum: ardei gras sau iute, portocale, lămâi, grapefruit, conopidă, broccoli, pătrunjel, kiwi, ananas, căpșuni, papaya, suc de roșii, fructe de pădure.

Dacă ajungi la un deficit de vitamina C, care provoacă scăderea colagenului, necesar pentru piele, ar trebui să consulți un medic și să îi spui despre simptomele tale.

De asemenea, este indicat să consumi alimentele enumerate, care conțin vitamina C, neprocesate, consumate în stare crudă.

Poți găsi cremă pentru pete maronii pe față cu vitamina C în farmacii sau în magazinele naturiste sau, dacă dorești, poți opta pentru un ser care conține doar vitamina C în compoziție, fără alte ingrediente.

Alege o cremă cu o concentrație mai mică de 15% a vitaminei C, pentru început, pentru a vedea cum se manifestă aceasta pe pielea ta, dacă este bine tolerată și dacă chiar ai nevoie de vitamina C.

În  primele două – trei săptămâni de la aplicare, dacă vei observa o îmbunătățire a pielii, înseamnă că aceasta are nevoie de vitamia C și poți opta pentru o cremă cu concentrație de 15%.

  • Cum aplicăm crema pentru pete maronii pe față cu vitamina C?

Pune puțină cremă pe diferite porțiuni ale tenului, precum frunte, nas, bărbie și obraji, apoi masează circular toată fața, pentru a întinde produsul până acesta pătrunde în piele.

Crema pentru pete maronii pe față cu vitamina C ar trebui aplicată zilnic, pentru a vedea rezultatele deosebite pe care aceasta le oferă tenului tău.

Fiecare dintre aceste creme pentru pete maronii pe față sunt benefice tenului nostru, datorită ingredientelor naturale, benefice pentru sănătatea pielii noastre.

Tu pentru ce cremă vei alege să optezi?