Pete pigmentare pe corp – de ce apar și ce să faci?

Te confrunți cu pete pigmentare pe corp? Află, în următoarele minute, tot ce trebuie să știi despre ele și ce să faci, eficient, în privința acestora.

 

Dacă te afli printre cei care au răspuns clar și răspicat – da – la întrebarea noastră, rămâi alături de noi, pentru a te ajuta să înțelegi și să tratezi aceste pete pigmentare pe corp.

Știai că există mai multe tipuri de pete pigmentare pe corp? Și că remediile naturale pot fi soluția ideală, eficientă și rapidă?

Rămâi alături de noi, pentru toate informațiile, aflate la un loc, pe care le cauți.

Pete pigmentare pe corp – în ce zonă apar?

 

Înainte de toate, ar trebui să cunoaștem următoarele informații, de bază, ca o mică introducere, despre petele pigmentare pe corp:

Petele pigmentare pe corp sunt acele zone unde pielea noastră capătă o culoare diferită.

Sunt mici și maronii, pot apărea pe față, gât, spate, piept și mâini. Producerea, în exces, de melanină este ,,vinovată’’ pentru apariția acestor pete.

Aceasta acționează ca o protecție asupra pielii noastre, dar produsă în exces, favorizează apariția petelor pigmentare pe corp.

Ce este melanina? Este pigmentul care dă culoare părului, ochilor și pielii.

Care sunt factorii care stimulează producția, în exces, de melanină?

  1. Soarele
  2. Modificările hormonale – perioada sarcinii, menopauza, dereglarea nivelurilor de estrogen și progesteron (hormonii care asigură fertilitatea, necesari în pregătirea pentru menstruație), administrarea de anticoncepționale
  3. Moștenirea genetică
  4. Procesul natural de îmbătrânire – pe măsură ce înaintăm în vârstă, celulele care produc melanina scad, iar volumul lor crește și li se intensifică activitatea
  5. Arsuri
  6. Medicamente epileptice
  7. Diabet
  8. Diferite produse cosmetice
  9. Luminile LED – de pe ecranele telefoanelor, televizoarelor, laptopurilor și tabletelor

Așadar, acum că le cunoaștem destul de bine și că știm ce factori stimulează apariția petelor pigmentare pe corp, haideți să vedem în ce zonă apar:

  • Față
  • Mâini
  • Umeri
  • Gât
  • Coapse
  • Gambe
  • Decolteu
  • Spate

Indiferent de cauzele apariției petelor pigmentare pe corp, acestea pot apărea pe oricare din suprafața specificată.

Petele pigmentare pe corp apar cel mai des pe față, pe gât și pe mâini, deoarece acestea sunt cele mai expuse zone la razele ultraviolete.

De aceea, este bine să folosim o cremă cu factor de protecție solară și să ne asigurăm că ne ferim de intensitatea acestuia pe parcursul zilei – mai exact, între orele 10 și 16 – bineînțeles, dacă activitățile zilnice ne permit acest lucru.

De asemenea, este bine să aplicăm această protecție și în zilele când nu este soare, deoarece razele lui sunt simțite de pielea noastră.

Crema Ridonela previne, dar și elimină petele pigmentare pe corp.

Aceasta este concepută doar din ingrediente naturale, destinate pentru pielea ta.

Un amestec plin cu ingrediente benefice, care oferă rezultate rapide și eficiente!

Ba mai mult, niacinamida – o formă a vitaminei B3 – este un ingredient benefic pentru pete pigmentare pe corp, care se află în compoziția cremei Ridonela.

Niacinamida ajută la funcționarea bună a barierei naturale de protecție a pielii noastre, contribuie la menținerea hidratării și la reducerea petelor pigmentare pe corp, îmbunătățește aspectul general al pielii și, de asemenea, este tolerată de orice tip de piele.

Toate acestea pentru tine, pentru a avea o piele de vis, fină și luminoasă, lipsită de pete pigmentare pe piele și de, bonus: riduri, cearcăne, pungi sub ochi.

Poți comanda această cremă de pe ridonela.ro și poți profita de efectele ei benefice asupra pielii tale!

Ghici ce? Ridonela te scapă și de riduri, cearcăne, pungi sub ochi, în timp ce are grijă de pielea ta – o hidratează, îi oferă vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Ba mai mult, nu necesită timp în plus pentru prepararea ei în propria ta gospodărie, vine gata pregătită pentru tine, într-un ambalaj atrăgător, iar tu doar o aplici zilnic și te bucuri de rezultatele pe care ți le oferă.

Ție pe ce zonă ți-au apărut petele pigmentare pe corp?

Pete pigmentare pe corp din cauza expunerii la soare

 

Folosirea unor produse cu factor de protecție solară – SPF minim 50 – împiedică evidențierea și oprește hiperpigmentarea.

Petele pigmentare pe corp apar, cel mai adesea, din cauza soarelui și a expunerii incorecte la soare, acesta fiind principalul factor al producerii, în exces, de melanină.

În momentul în care ne expunem la soare, melanina este produsă pentru a ne proteja de efectele solare, care nu sunt benefice pentru pielea și pentru organismul nostru.

Petele pigmentare pe corp sunt cauzele protejării pielii noastre de către melanină.

Ce ar trebui să facem, pentru a preveni petele pigmentare pe corp, care apar din cauza expunerii la soare?

pete-pigmentare-de-pe-corp

  • Folosește o cremă cu factor de protecție solară completă – UVA și UVB

UVA/UVB – radiațiile ultraviolete, cu lungimi de undă diferite.

UVB reflectă lumina, astfel fiind atacați și de jos și de sus de acest tip de radiații, de aceea este important să ne protejăm și iarna, zăpada reflectă razele.

UVA distruge celulele puternice ale pielii, distrug ADN-ul celulelor din piele, iar melanina este produsă, în exces, pentru a stopa această distrugere, astfel, favorizând apariția petelor pigmentare pe corp.

  • Folosește haine care acoperă zonele predispuse petelor pigmentare pe corp. Alege materiale subțiri, lejere, care pot lăsa pielea să respire.
  • Poartă pălărie și ochelari de soare

Petele pigmentare pe corp, care apar din cauza soarelui au, de obicei, o formă neregulată și arată ca pistruii, doar că tind să fie mai mari.

Acestea mai sunt cunoscute, în rândul specialiștilor, sub denumirea de lentigo solar sau lentigo senil

Petele pigmentare pe corp, cauzate de soare sunt inofensive, nu sunt un semn al unei stări de sănătate afectată, sunt non-canceroase, dar sunt inestetice, iar asta ne poate afecta stima de sine și activitățile sociale obișnuite de zi cu zi.

Dacă observi că acestea prezintă un volum, o culoare mult mai ciudată sau se extind extrem de rapid, este bine să consulți medicul dermatolog și să faci un control de rutină.

Recomandăm soluțiile naturiste, fiind o variantă care nu îți ocupă prea mult timp și care nu te ține în casă, din cauza reacțiilor adverse.

Acestea sunt cele mai bune alegeri pentru a scăpa de pete! Economisești și timp și bani, fără a te preocupa de o rutină de recuperare.

  • Medicul dermatolog îți va recomanda cel mai potrivit tratament pentru tine.
  • Poți citi articolul nostru despre tratamentele pentru petele pigmentare, unde îți prezentăm, în detaliu, ce presupune fiecare tratament, precum și beneficiile, riscurile și pașii pe care trebuie să îi urmezi după procedură.

Tu urmezi acești pași, pentru a preveni și a împiedica extinderea petelor pigmentare pe corp?

Pete pigmentare pe corp din cauza modificărilor hormonale

 

Au forme diferite, iar nuanța este una de la maro închis către brun închis. Apar, cel mai des, pe față (obraji, frunte, deasupra buzei superioare), pe gât și pe mâini.

Pot apărea activități hormonale intense atât la femei, cât și la bărbați, începând cu perioada adolescenței.

Acest tip de hiperpigmentare este melasma.

De obicei, apare la femeile însărcinate, dar nu este exclusă în perioada adolescenței, din cauza modificărilor hormonale, fie că vorbim despre femei sau bărbați.

Hormonii își pun amprenta, drastic, asupra pielii noastre, iar petele pigmentare pe corp, cauzate de aceștia, care favorizează producerea abundentă a melaninei apar atunci când:

  • Crește nivelul de hormoni estrogeni – la femeile însărcinate sau la cele care urmează un tratament pentru fertilitate;
  • Administrezi anticoncepționale;
  • Administrezi tratament hormonal;
  • Iei pastile pentru tratarea acneei;
  • Iei pastile pentru tratarea sindromului ovarului polichistic (PCOS);

Dacă știi că urmează asemenea modificări hormonale în viața ta și că o să fii nevoită să iei tratamentele menționate, este bine să previi apariția petelor pigmentare pe corp, care vor apărea din aceste cauze.

Cum se numesc petele pigmentare apărute din cauza modificărilor hormonale?

Denumită și cloasma, melasma este cea care provoacă apariția petelor pigmentare pe corp, care sunt, în marea majoritate a cazurilor, maro sau gri-albastru.

Aceasta este o afecțiune destul de frecventă, în special în timpul sarcinii, așadar afectează, în general, femeile – între 20 și 40 de ani.

Totuși, poate să fie întâlnită și în rândul bărbaților.

De asemenea, apare mai des la persoanele cu un ten mai închis la culoare.

Aceasta poate fi denumită și masca sarcinii. Vei observa că petele pigmentare pe corp, cauzate de modificările hormonale, precum melasma, se întunecă ușor la soare.

Există și o veste bună: în câteva luni după naștere, nivelul hormonal revine la normal, iar aceste pete pigmentare pe corp se estompează în unele cazuri. Totuși, petele pigmentare pe corp pot rămâne și după sarcină.

Melasma este inofensivă, însă petele care nu dispar și rezistă chiar și după sarcină pot fi tratate cu soluția naturală, pe bază de plante, benefică pentru pielea noastră: Ridonela.

Comandă crema de pe ridonela.ro și bucură-te de ingredientele potrivite pentru orice tip de piele. Aceasta elimină petele pigmentare pe corp și previne apariția altora.

Este ideală și în cazul în care nu ai scăpat de aceste probleme inestetice după sarcină.

Tipuri de melasmă:

  1. Dermică – unde melanina se află în stratul mai profund al pielii (dermul)
  2. Epidermică – unde melanina se află în straturile superficiale ale pielii (epiderma) noastre
  3. Mixtă – cea mai comună, fiind o combinație între celelalte două

Cele mai multe cazuri de melasmă dispar în timp, mai ales dacă ne protejăm corect de razele soarelui – aplicăm crema cu protecție în fiecare zi, indiferent de vreme și de anotimp, cu 15 minute înainte să ieșim din casă; evităm, pe cât posibil statul la soare, în exces, adică mai mult de 15 – 20 de minute fără protecție.

Așadar, ca o recapitulare scurtă, pentru a preveni sau a evita apariția altor pete pigmentare pe corp, din cauza modificărilor hormonale este bine să:

  • Aplicăm cremă cu SPF minim 50 în fiecare zi;
  • Curățăm, în fiecare dimineață și seară, tenul – cu un gel de curățare – și exfoliem foarte bine pielea de două – trei ori pe săptămână, pentru a elimina celulele moarte;
  • Nu neglijăm hidratarea în profunzime, ne folosim de creme cât mai naturale, pe bază de plante – Ridonela, crema pe care o găsești pe ridonela.ro – zilnic;

Există mai multe tipuri de pete pigmentare

 

Recomandăm vizita la un medic dermatolog, pentru a afla cauza corectă și tipul petelor pigmentare pe care îl avem. Este bine să obținem un diagnostic corect și autorizat.

Așadar, avem următoarele tipuri de pete pigmentare pe corp:

Pete albe – asociate, în special, cu dermatita (o afecțiune a pielii, însoțită și de erupții pe piele, zone uscate, pistrui și roșeață) și cu vitiligo (o afecțiune care face pielea să se decoloreze)

Vitiligo apare în momentul în care celulele care produc melanină sunt distruse, astfel, se pierde pigmentul pielii și apare decolorarea acesteia pe zone extinse ale corpului.

Această boală poate decolora orice parte a corpului, inclusiv interiorul gurii și ochii.

Pete roz sau roșii – cauzate, în cea mai mare majoritate, de:

  • Dermatită
  • Acnee
  • Herpes
  • Pojar
  • Eczeme
  • Pete maronii – cauzate de producerea abundentă de melanină și, mai ales, de razele ultraviolete.
  • Pistruii, care sunt de două tipuri:
  1. Efelide – apar și se înmulțesc pe parcursul vieții, fiind genetice
  2. Lengitine – apar din cauza soarelui și au tendința de dezvoltare la maturitate

pete-pigmentare-corp

Pete post inflamatorii – apar în urma unor afecțiuni, precum acneea, dermatita, rujeola, rubeola.

Inflamația pielii stimulează producția de melanină, în exces, pentru a transfera pigmentul către keratină – proteină dură, care se găsește în piele, păr, unghii și care are rol de protecție – astfel, rămân petele pigmentare pe corp, în urma vindecării pielii de către keratină.

Pete pigmentare pe corp – scapă de ele cu sucul de lămâie

 

Probabil ai auzit de efectele miraculoase ale lămâii asupra sănătății noastre – mai ales pentru o bună digestie.

Dar știai că este un bun ingredient pentru frumusețe și pentru îngrijirea zilnică?

Datorită cantității mare de nutrienți, printre care și o mare parte de vitamina C, sucul de lămâie albește petele pigmentare și contribuie la echilibrul nuanțelor de pe corpul nostru.

Cum ajută vitamina C?

Aceasta oprește producția, în exces, de melanină, diminuând, eliminând și prevenind apariția petelor pigmentare.

Ba mai mult, oferă luminozitate și strălucire, stimulează producția de colagen și de elastină, lăsând pielea catifelată.

  • Ai putea, dacă nu beneficiezi de suficient timp, să storci pur și simplu o jumătate de lămâie sau o lămâie întreagă, iar cu ajutorul unui disc demachiant să aplici pe petele pigmentare pe corp, apoi să lași sucul să acționeze timp de 10 de minute, înainte de clătire. Poți aplica zeama de lămâie o dată pe săptămână, acidul ei sensibilizând pielea dacă este aplicată mai des. Efectele pot fi vizibile în doar câteva luni.

Dacă, totuși, îți dorești un ritual de îngrijire profund, poți folosi următoarele sfaturi, pentru a aplica, într-un mod corect, sucul de lămâie:

  • Lămâia face parte dintre citrice, așadar conține acid, iar acesta poate usca tenul, de aceea este bine să optezi pentru o hidratare profundă după fiecare aplicare.
  • Nu te expune la soare, în timp ce lămâia este aplicată pe petele tale pigmentare, altfel nu își va face efectul.
  • Nu aplica lămâie dacă ai răni deschise sau tăieturi.

Iată și câteva tratamente cu suc de lămâie, pentru petele pigmentare pe corp:

  • Poți exfolia pielea, cu ajutorul sucului de lămâie, făcând un scrub – acesta conține acid, îl poți combina cu zahăr sau cu puțină sare, apoi să masezi ușor zona petelor pigmentare pe corp.
  • Ca mască, pentru hidratare, poți amesteca sucul de lămâie cu uleiul tău preferat – migdale, rodie, măsline, cocos – și apoi îl poți aplica pe tenul curat, lasă-l să acționeze 20 – 25 de minute, apoi clătește cu apă călduță.
  • Pentru o piele uscată, cu pete pigmentare:

Amestecă sucul de lămâie, uleiul tău preferat și o linguriță de miere (ideală pentru o hidratare profundă; luptă cu petele pigmentare; este un produs natural de exfoliere) până se omogenizează totul.

Lasă-le să acționeze 20 – 25 de minute, apoi clătește bine cu apă călduță și, la final, tapotează pielea cu un prosop uscat.

Nu freca, altfel riști să îți agresezi tenul și pot apărea iritații, senzații de usturime, sensibilitate crescută din ce în ce mai mult.

Contraindicațiile sucului de lămâie pentru petele pigmentare pe corp:

  • Lămâia are un pH acid – poate usca pielea și poate stimula apariția arsurilor și iritațiilor
  • Dacă ai un ten iritat sau sensibil – lămâia poate agrava simptomele.

Dacă nu vrei să te confrunți cu astfel de situații – tenul uscat și iritat – folosește crema Ridonela,

O găsești pe ridonela.ro și te bucuri de faptul că nu are niciun efect advers și poate fi folosită fără griji pentru petele pigmentare de pe corp.

Pete pigmentare pe corp – produse cosmetice pentru hiperpigmentare

 

O piele sănătoasă și frumoasă atrage atenția și crește stima de sine, de aceea este indicat să avem grijă de ea și să ne alegem, cu mare grijă, produsele cosmetice pe care le folosim.

Așa cum metodele de tratament variază, în funcție de cauza care a dus către hiperpigmentare, și produsele cosmetice sunt numeroase și variate pe piață.

Iată ce ar trebui să conțină un produs cosmetic pentru hiperpigmentare:

  • Putem folosi produse exfoliante – au în compoziție substanțe care reglează pH-ul pielii – pentru petele pigmentare, indiferent de cauza acestora.
  • Pentru petele pigmentare, care au apărut după ce ne-am luptat cu acneea – alege un produs cosmetic care conține retinol (forma vitaminei A). Acesta stimulează reînnoirea celulelor, ajută la uniformizarea nuanței și este un bun exfoliant.
  • Vitamina E – pentru faptul că această vitamină protejează pielea de razele soarelui și de factorii externi, îmbunătățește aspectul pielii și are efect anti-aging.
  • Vitamina Caccelerează producția de colagen și elastină, împiedică producerea, în exces, de melanină, stimulează regenerarea pielii.
  • Acidul Kojic – substanță derivată din ciuperci, are capacitatea minunată de a pătrunde adânc în straturile pielii și de a stopa producția de melanină. Este o substanță sigură, dar dacă este aplicată în exces poate produce iritații.
  • Niacinamidă – o formă a vitaminei B3, ingredient benefic pentru pielea cu pete pigmentare. Aceasta este tolerată de orice tip de piele și te scapă de petele pigmentare, protejează și hidratează pielea. Ridonela conține, de asemenea, niacinamida.
  • Acid azelaic – exfoliant foarte blând pentru pielea noastră. Curăță porii încărcați, oferă luminozitate și pătrunde în straturile pielii, accelerează procesul de regenerare celulară și elimină petele pigmentare pe piele. De asemenea, blochează sinteza de melanină în exces, pentru a preveni apariția altor pete noi.

Tu profiți de aceste ingrediente și de efectele lor, pentru pielea ta?

Vei profita de aceste informații, pentru a avea o piele exact așa cum ai visat?